برای دیدن برج ساعت و کاخ دولما باغچه شما باید از گیت بازرسی و دستگاه ایکس ری رد بشین، در زمانی که ما برای بازدید رفته بودیم صف خیلی طولانی قبل از گیت وجود داشت که تقریبا 20 دقیقه ای داخل صف بودیم (البته این به زمان مراجعه شما برمیگرده) بعد از اون وارد محوطه ای میشین که میتونین از برج ساعت (به صورت رایگان) بازدید کنید. البته برای ورود به کاخ شما باید وارد صف بلیط فروسی جداگانه ای که در محوطه وجود داره بشین.
برج ساعت به دستور سلطان عبدالحمید دوم سی و چهارمین سلطان عثمانی (از سال 1876 تا سال 1909 میلادی سلطنت کرد ) بین سالهای ۱۸۹۰ تا ۱۸۹۵ و توسط معمار بالیان ساخته شد. این برج از چهار طرف دارای 4 ساعت است که البته ساعت های دیگری که به نظر جدید میباشد نیز در پایین برج نصب شده. در محوطه بجز برج ساعت، لوله های توپ قدیمی و همچنین کافه ای قرار داره که از کنار کافه ویو زیبایی به تنگه بسفر وجود داره.
برای رفتن به دولما باغچه، اگه نزدیک خط تراموای T1 هستید می تونید سوار تراموا بشین و در آخرین ایستگاه اون یعنی ایستگاه کاباتاش (Kabataş) پیاده شین از ایستگاه تا ورودی کاخ دولما باغچه به صورت پیاده تقریبا 5 دقیقه بیشتر راه نیست. #گلفام_سفر
این برج دقیقا بعد از کاخ دولما باغچه قرار دارد که توسط سلطان عبدالحمید دوم ساخته شده است.
ساعت دارای سبک اروپایی است و ۲۷ متر در چهار طبقه ارتفاع دارد.
برج ساعت توسط معمار ارمنی ساخته شده است که چهار ساعت در چهار طرف آن قرار دارند.
برج ساعت دولماباغچه بین بیشیکتاش و کاباتاش واقع است .
این برج نیازی به ورودی ندارد و دقیقا بین کاخ و مسجد دولماباغچه است که این مکان مجموعه کامل و دیدنیست .
#گلفام_سفر
برج ساعت دلماباغچه برجی چهار طبقه با 27 متر ارتفاع هست که در فضای بیرونی کاخ دلماباغچه قرار گرفته و بعد از ساخت این کاخ در ورودی آن توسط معماری ارمنی ساخته شد. بنای این ساعت مستطیل شکل هست و در هر قسمت آن در بالاترین طبقه ساعتی قرار دارد که در گذشته به صورت مکانیکی کار میکردند و امروزه الکتریکی شدند و همچنان هم کار میکنند. بازدید از این برج زیبا رایگان است.#گلفام_سفر
اینجا یه جاذبه جدا از دلماباغچه نیست. در ورودی دلماباغچه و نزدیک به ورزشگاه فنرباغچه این برج رو میتونین ببینین. برخلاف دلماباغچه دیدن این برج بدون زمان و همچنین بدون هزینه هستش. اسم سلطان مجید رو میتونین رو برج ببینین و با سنگ مرمر سفید درست شده. دیدن برج در شب به خاطر نور پردازی که داره جالبتره و همینطور ارتفاع برج حدود ۲۷متر هستش. #گلفام_سفر
برج ساعت دلما باغچه نشان ورودی کاخ است. برای بازدید از این برج محدودیت زمان ساعت کاری کاخ را ندارید، چون میتوانید از کافه کاخ دلما باغچه در ساعات شب استفاده کنید و این برج ساعت، قبل از ورودی دقیقا بین مسجد و کاخ قرار دارد. برج ساعت سبک نئوباروک دارد و با ارتفاع ۲۷ متری اش از سنگهای سفید رنگی ساخته شده است. برج چهارطبقه است که همانطور که به سمت بالا میروید ارتفاع هر کدام کمتر میشود. در هرچهارطرف طبقه ها در و پنجره نصب شده است.مقطع برج مربع است و چهار طرفش تزیینات پرکار و ظریفی دارد.نام سلطان عبدالمجید به صورت گرافیکی در اطراف برج نوشته شده است.نورپردازی شب به رنگ آبی و زرد برج را کاملا شاخص کرده است. بازدید از این ساعت رایگان است و نیازی به پرداخت هزینه ندارید.
بین مسجد و کاخ دولماباغچه، یک برج ساعت زیبا و ارزشمند قرار دارد که اگر مثل من دیر به بازدید کاخ برسید فقط باید از این ساعت بازدید کنید و عکس بگیرید! در روزگاری که ساعت هنوز یک وسیله شخصی نشده بود، ساخت برج های ساعت در شهرها که زمان را به مردم نشان بدهد در دنیا رواج یافت.
این برج ساعت تاریخی نیز بین سال های ۱۸۹۰ تا ۱۸۹۵ و اواخر دوره حکومت عثمانی به دستور سلطان عبدالحمید دوم (۳۴ مین پادشاه عثمانی) ساخته شد. هزینه ساخت آن معادل حدود ۸ تن طلا بود که به ارزش امروز حدود ۳۵۰ میلیون دلار می شد. معمار این برج زیبا، سرکیس بالایان بوده که پدرش نیز معمار کاخ و مسجد دولماباغچه بود. برج ۴ طبقه دارد و ارتفاع آن حدود ۲۷ متر است و در چهار طرف، چهار ساعت دارد که بعدها ساعت مکانیکی به ساعت الکتریکی تبدیل شده است.
به جز این برج ساعت، چند برج دیگر در جاهای مختلف استانبول و ازمیر نیز بنا شده بود که با مخالفت مسلمانان مواجه شد چرا که صدای زنگ ساعت همانند ناقوس کلیسا بود با این حال این ساعت ها کمک بزرگی به مردم در آن دوران بود تا زندگی روزمره خودشان را بهتر برنامه ریزی و سازماندهی کنند.
در کنار این برج ساعت یک مراسم نظامی نمایشی برگزار می شد که من دقیق متوجه نشدم اسم اون چیه ولی مربوط به تعویض نگهبان افتخاری کاخ دولماباغچه بود.