روستای بلبر( Bolbar ) ، روستای کوچکی در حاشیه رود سیروان در منطقه اورامانات کردستان است . این روستا در حد فاصل روستاهای اورامانات تخت و روستای سلین قرار دارد
درود. این روستا در نزدیکی روستای هجیج و روستای نوین از توابع شهر اورامانات استان زیبای کردستان واقع شده است. خانه ها بصورت پلکانی مثل تمامی روستاهای استان زیبای کردستان است. چند رستوران دارد که به نظر من رستوران اقامتگاه بومگردی بلبر از همه بهتره. در پایین این روستای زیبا باغات انار و همچنین رودخانه زیبای سیروان جاریه که صدای آن روح رو آرامش میده. مردمانی بسیار خوب، مهربان و مهمان نواز دارد. ساحل رودخانه هم جذابیت خودش رو داره. کباب ساجی محلی رو حتما امتحان کنید. اینجا برای آرامش و دوری از دغدغه های شهری بسیار مناسبه و اقامتگاههای خوبی داره. پیشنهاد می کنم یکبار هم که شده در این روستای زیبا اقامت کنید و لذت ببرید.
بلبر از زیباترین روستاهای منطقه اورامانات کردستان است. و با توجه به قرار گرفتن در داخل دره ی عمیق هوا نسبت به شهرهای اطراف گرم تر است. این روستا قدمت بالایی دارد و نامش از کلمه یونانی بل به معنی خدای آب گرفته شده است و دلیل این نامگذاری وجود دو چشمه بسیار پرآب در روبروی هم است که در سالهای پر باران آب این دو چشمه بقدری زیاد است که فاصله بین دو چشمه مقدار زیادی آب جمع میشود. روستا بافت پلکانی دارد و طبیعت بسیار زیبایی دارد. اگر از سمت سنندج و مریوان بخواهید به بلبر بروید باید بعد از هورامان تخت از جاده مارپیچی به سمت پایین حرکت کنید تا به بلبر برسید. قدمت روستا حدود دوهزار سال است و مردم آن به زبان هورامی سخن میگویند. تنها اقامتگاه بلبر خانه های روستایی است که با قیمت بسیار کم اجاره داده میشوند. این روستا بسیار گرم است و از اردیبهشت به بعد برای اقامت مناسب نیست.
با طبیعتی بکر و مردمانی خونگرم ،چشمه سارهای روان و بارزترین مشخصه که معماری پلکانیش میباشد ،بام یک خانه حیاط خانه دیگر محسوب میشود مرز میان کرمانشاه و کردستان میباشد.
این روستا در قلب رشته کوه زاگرس در منطقه اورامانات (هورامان) و در ۷۰ کیلومتری سروآباد قرار دارد .
جاده پرپیچ و خمی مشابه جاده چالوس دارد که یکی دیگر از زیبایهایش است .
این منطقه در فصل بهار و تابستان مخصوصا در اردیبهشت ماه همانند تکه ای از بهشت است.
گویا واژه بلبر یک کلمه یونانی به معنی الهه آب و یا فراوانی آب میباشد .
قدمت این روستا به دوهزار سال قبل برمیگردد.
گویش مردمان این منطقه هورامی و مشاغلی همچون باغداری، دامداری، کشاورزی، گلیم بافی و پرورش زنبور عسل را دارند.
روستای بلبر در قلب رشته کوه زاگرس و در منطقه اورامانات کردستان قرار گرفته.
بلبر در دره ای با شیبی نسبتا ملایم(نسبت به سایر مناطق مشابه در اورامانات)در میانه مسیر اورامان تخت به روستای هجیج قرار دارد.
راه دسترسی به روستا از طریق سنندج و جاده مریوان به سمت اورامان تخت می باشد و یا از سمت کرمانشاه و مسیر پاوه به سمت جوانرود به این منطقه برسید.
بلبر در فاصله 70 کیلومتری شهرستان سروآباد قرار گرفته.
این روستای زیبا هماتند روستاهای دیگر کردستان دارای سابقه غنی تاریخی می باشد..معمولا همیشه به دنبال اینکه اسم روستاها چه معنی داره میگردم و راجبش سرچ میکنم که برای بلبر معنی قشنگی رو پیدا کردم..بلبر یک واژه ی یونانی است که از ریشه کلمه "بل"به معنی "خدای آبها"می آید..و در کل بلبر به معنی جلوی آب است..چشمه زیبای بل نرسیده به هجیج هم به همین معنی است.
روستای بلبر علاوه بر سابقه تاریخی که به صدها سال قبل میلاد بازمیگردد دارای طبیعتی فوق العاده زیبا و فرهنگی غنی و مردمانی خونگرم است که به زبان هورامی اصیل صحبت میکنند.
جاده ی پیچ پیچ در نگاه اول شمارو یاد چالوس می اندازد با تفاوت هزاران بار بکرتر و زیباتر که سالانه عکاسان و گردشگران زیادی رو به خودش جذب میکنه.
روستای بلبر( Bolbar ) ، روستای کوچکی در حاشیه رود سیروان در منطقه اورامانات کردستان است . این روستا در حد فاصل روستاهای اورامانات تخت و روستای سلین قرار دارد و مسیر دسترسی به آن از طریق جاده ای است که از روستای اورامانات تخت شروع شده به بالای یک گردنه کوهستانی رفته و سپس به روستای بلبر و سلین می رسد.
عمده معروفیت روستای بلبر به علت ییلاقات خوش آب و هوا و زیبایی است که در ارتفاعات بالای این روستا قرار گرفته است . از جمله این ییلاقات ، " دره وین " است که ما شبی در آن اقامت داشتیم .