این کاخ در دهه 1880 میلادی جایگزین یک ساختار چوبی شد. کاخ جدید 16 ساختمان جداگانه را در یک مجموعه جمع کرده است. این ساختمان ها شامل اصطبل، آسیاب، برج ساعت و بخش های دیگر می شوند.
از قشنگترین و خاصترین جاذبههای شهر استانبول همین کاخ دلما باغچهس.
قصری باشکوه که با معماری و تزیینات سلطنتی، جلوهای نفیس و مجلل به شهر داده و بر جذابیتهای استانبول حسابی اضافه کرده.
این کاخ از نمای خارجی زیبایی برخورداره اما اگر داخلش رو نبینید متوجه شکوه و جلال قصر و زندگی شاهان عثمانی نمیشید!
اما کاخ دلما باغچه رو (با تمام زیباییهاش و جبروتی که داره) آغازِ پایان امپراتوری عثمانی میدونن، چرا که وقتی اینجا شد قصر اصلی پادشاهان و جای توپکاپی رو گرفت رفتهرفته از قدرت امپراطوری کاسته شد تا جایی که رو به زوال رفت و نابود شد.
از نکات مهم دیگهی این کاخ اینه که محل اقامت آتاتورک (در استانبول) هم بوده و حتی
گفته میشه آتاتورک در همین کاخ فوت کرده. از نکات دیگهش اینه که یه لوستر خیلی بزرگ و خیلی قشنگ از سقف اصلیش آویزونه و هنوز هم مایهی بهت و شگفتی بازدیدکنندههاس، دیگه اینکه داخل کاخ هر نوع عکاسی و فیلمبرداری ممنوعه اما هستند معدود افرادی که یواشکی عکاسی میکنن و البته نیاز به گفتن نداره که همهشون هموطنان خودمون هستن!
کاخ دولما باغچه در محله بشیکتاش واقع شده.
دولما باغچه به ترکی یعنی پر از باغچه.
مشرف بودن کاخ با دریا بسیار زیبا و خاصه و به همین خاطر هوا هم که بسیار مطبوع میشه.
دروازه هایی رو به دریا بازه که حس ازاد بودن رو به انسان میده.هرچی از محوطه زیبا و دلنشینش بگم کم گفتم.درختان قدیمی که کمر خم کردن اما بسیار هوشمندانه مهار شدن تا اسیب نبینن.اما داخل کاخ برای ما به دلیل دیدن کاخ های باشکوه و پر زرق و برق قاجاری و پهلوی زیاد جذاب نیست.از نظر من فرش بزرگ تبریز و لوستر اهدایی ملکه انگلستان که خیلی بزرگ و سنگینه تنها جذابیتهای داخل کاخ هستن.
کاخ دولما باغچه در اواسط قرن ۱۹ ساخته شده. سبک معماری کاخ دولما باغچه نئوباروک بوده و به دستور سلطان عبدالمجید ساخته شد. در این کاخ ۲۸۵ اتاق، ۴۳ سراسرا و ۶ حمام ترکی وجود دارد.
شاید فکر کنید خوب یه کاخی مثل کاخ نیاوران باشه که قبلا دیدین و ارزش دیدن نداره ولی اشتباه نکنید ارزش دیدن داره و بسیار مجللتر از کاخ های داخل ایرانه (که این خودش جای تامل داره)
ما فقط از قسمت اداری یعنی خود کاخ دیدن کردیم و از حرمسرا صرفنظر کردیم ورودی این قسمت ۶۰ لیر بود. پیشنهاد میکنم حتما پاسپورت یا مبلغ ۱۰۰ دلار برای هر نفر همراه داشته باشید تا بتونین راهنمای صوتی رو به امانت بگیرین که دیدن کاخ بدون دانستن اطلاعات هر بخش لطفی نداره.
عکسبرداری داخل کاخ ممنوعه ولی معمولا همه مخفیانه عکس میگیرن!
از میدان تکسیم سوار اتوبوس شدیم و ایستگاه بشیکتاش پیاده شدیم و بعد از کمی پیاده روی به کاخ رسیدیم.
شاید فکر کنید خوب یه کاخی مثل کاخ نیاوران باشه که قبلا دیدین و ارزش دیدن نداره ولی اشتباه نکنید ارزش دیدن داره و بسیار مجللتر از کاخ های داخل ایرانه (که این خودش جای تامل داره)
ما فقط از قسمت اداری یعنی خود کاخ دیدن کردیم و از حرمسرا صرفنظر کردیم ورودی این قسمت ۶۰ لیر بود. پیشنهاد میکنم حتما پاسپورت یا مبلغ ۱۰۰ دلار برای هر نفر همراه داشته باشید تا بتونین راهنمای صوتی رو به امانت بگیرین که دیدن کاخ بدون دانستن اطلاعات هر بخش لطفی نداره.
عکسبرداری داخل کاخ ممنوعه ولی معمولا همه مخفیانه عکس میگیرن!
از میدان تکسیم سوار اتوبوس شدیم و ایستگاه بشیکتاش پیاده شدیم و بعد از کمی پیاده روی به کاخ رسیدیم.
شهر استانبول سرشار از مکان های تاریخی و جاذبه های گردشگری است یکی از این مکان های تاریخی بسیار جالب کاخ دولماباغچه است این کاخ دارای دو قسمت میباشد حرمسرا و قسمت اصلی که بلیط هرکدام جداگانه است اما پیشنهاد میشه بلیط هر دو قسمت را تهیه کنید و حتما صبح برای بازدید بروید و جوری برنامه کنید که ۴-۵ساعت وقت برای بازدید بگذارید در نظر داشته باشید که اکثر مکانهای تاریخی استانبول تا ساعت ۵ باز هستند حتما موقع داخل شدن بعد از خرید بلیط با ارایه پاسپورت هندرفری مترجم دریافت کنید تا در هر قسمت کاخ بتونید توضیحاتش را بشنوید من در داخل محوطه کاخ رستوران یا کافه ندیدم پس برای خودتون اب و یا یک خوراکی کوچیک بردارید چون بازدید از این کاخ وقت زیادی لازم داره
#گلفام_سفر
در همان بدو ورود معماری بی نظیرش شما رو مجذوب خودش میکنه، تا قبل ازکاخ دولما باغچه، کاخ توپکاپی محل استقرار سلاطین عثمانی بوده است.
معماری کاخ دولما باغچه برگرفته از دوران باروک، کلاسیک است به همراه ترکیبی از سنت های دوره عثمانی، چلچراغ خیلی چشمگیری هم هست که هدیهای از طرف ملکه ویکتوریا ی اول است. تمامی ساعتهای كاخ دولما باغچه بر روی ۹:۰۵ متوقف هستند، ساعتی كه موسس جمهوری ترکیه، آتاتورک، در این کاخ در تاریخ ۱۰ نوامبر ۱۹۳۸ از دنیا رفت.
کاخ دُلماباغچه در محله بشیکتاش هستش،و در شرق تنگه بسفر واقع شدهاست. اگر به سمت جنوب شرقی میدان تکسیم بروید می توانید کاخ دولما باغچه را پیدا کنید.
در کاخ دلماباغچه استانبول تورهای داخلی انجام می شود که راهنمایانی آن را اداره می کنند و فضای کاخ دلمه باغچه و تاریخچه ی کوتاهی را در اختیار شما می گذارند. این تور ها به طور متوسط هر ۲۵ دقیقه یکبار انجام می شوند و اگر شلوغ باشد هر ۵ دقیقه یک بار. برای دیدن از این کاخ باید حدود ۲ ساعت وقت بگذارید. در هنگام بازدید از دلمه باغچه برای حفظ تمیزی آن ، باید کفش های نایلونی آبی رنگی را به پا کنید. ساعات بازدید از کاخ 9 صبح الی 4 بعد از ظهراست و در تمام روز های هفته به جز روزهای دوشنبه و سه شنبه، برای ورود عموم باز است. با توجه به محدودیت 1500 نفری ای که برای بازدید روزانه از کاخ دلمه باغچه وجود دارد، پیشنهاد می کنم برنامه بازدید از اون را در صبح تنظیم کنین.
کاخ دلماباغچه نزدیک ایستگاه کشتی بشیکتاش به سمت جزیره بیوک آدما هستش که با یه برنامه ریزی میتونین هر دو جا رو توی یه روز برید.
#گلفام_سفر
اینجا به نظر من یکی از بی نظیرترین جاهایی که میشه تو استانبول رفت واقعا زیباست
خود کاخ باشکوهه و محوطه اش واقعا زیبا و دلنشین
این کاخ، آخرین اقامتگاه سلطنتی پادشاهان عثمانی محسوب می شد و شش سلطان عثمانی در آن زندگی کردند و در نهایت تمام ساعت های کاخ روی ساعت ۰۹:۰۵ ساعت مرگ آتاتورک در این کاخ تنظیم و متوقف شدند.
راهنما به زبان انگلیسی و ترکی هست که برای بازدید گروهی داخل میبرن و داخل کاخ رو نشون میدن و توضیحات رو ارایه میدن
اگه یه تایم 3 ساعته برای اینجا در نظربگیرید فکرمیکنم هم بتونید بازدید کاملی بکنید و هم چندتایی عکس تو محوطه بگیرید
هزینه بلیط برای خود کاخ 60 لیر و حرمسرا 40 لیر
به نظرم همون بازدید کاخ کافیه
برای بازدید از کاخ دولما باغچه اگر در میدان تکسیم هستید، سوار قطار زیرزمینی فونیکلار شوید و به کاباتاش بروید. کاخ دولماباغچه 300، 400 متر با ایستگاه کاباتاش فاصله دارد که با دنبال کردن تابلوها به آن خواهید رسید.
اگر در منطقه سلطان احمد هستید سوار تراموا شوید و در کاباتاش پیاده شوید تا به کاخ دولماباغچه برسید.
روزهای شنبه، یکشنبه، سه شنبه، چهارشنبه و جمعه از ساعت 9 صبح تا 16 روزهای دوشنبه و پنجشنبه کاخ دولما باغچه تعطیل می باشد. همچنین کل ظرفیت بازدید از کاخ در روز 1500 نفر می باشد.
به علت حضور خودمون در بیشتر عکسا نتونستم عکسای خیلی خوبی بذارم ولی شما برید از رفتنش پشیمون نمی شید
(داخل خود کاخ عکاسی ممنوع هست)
#گلفام_سفر
کاخ دولما باغچه این کاخ باشکوه در محله بشیکتاش و در سمت اروپایی به طرف تنگه بسفر قرار دارد، این کاخ از سه بخش قسمت اداری،سرای تشریفات و حرمسرا تشکیل شده است. هزینه های ورودی این کاخ بازدید از حرم۴۰ لیر بازدید از موزه ۶۰ لیر زمان بازدید این کاخ زیبا ساعت ۹ تا ۱۷ میباشد و در روزهای یکشنبه تعطیل است. متاسفانه اجازه عکس گرفتن از داخل کاخ نیست . چلچراغی بسیار زیبا و بزرگ در این کاخ نمایان است که هدیه از طرف ملکه ویکتوریا بوده است. وجود این کاخ در کنار دریا زیبای آن را دوچندان کرده است.
دلما باغچه یکی از زیباترین کاخ های استانبول هست که با نمایی بسیار زیبا رو به دریا، بیننده رو مجذوب میکنه. به نظرم فضای بیرونی کاخ خودش به تنهایی یه جاذبه اس. البته داخل کاخ و بخش های مختلفش هم خیلی قشنگ بود که متاسفانه اجازه عکس گرفتن نمی دادن.
پیشنهاد میکنم حتما از جلوی ورودی، دستگاه راهنمای صوتی بگیرید. توضیحاتی که داده میشه لذت بازدید رو بیشتر میکنه. دستگاه رایگان بود و فقط پاسپورت میخواستن که ما همراهمون بود.
ما از موزه ساعت که پشت کاخ اصلی بود هم بازدید کردیم. خیلی جالب بود.
در کل ما از هزینه ای که برای بازدید پرداخت کردیم و وقتی که گذاشتیم راضی بودیم. واقعا ارزشش رو داشت
کاخ دلما باغچه در ساحل تنگه بسفر از زیباترین کاخهای ساخته شده در ترکیه است. برای ورود به این کاخ باید به کاباتاش رفته و به سمت بشیکتاش حرکت کنید. مسجد و برج ساعتی نشانگر ورود شما به دروازه ورودی کاخ است. این کاخ جز لیست کارت موزه نیست و ورودی کامل آن نود لیر است. اگر فقط بخواهید از سوییتها و کاخ دیدن کنید شصت لیر و حرمسرا جداگانه چهل لیر است.زمان ورود بازرسی میشوید. برای ورود به ساختمان کاخ از دروازه ای پرتزیینات عبور میکنید که شما را به محوطه ای باغی با آبنما میرساند و روبرویتان بنایی با نمای نئوکلاسیک خواهید دید. تعداد افراد ورودی کنترل میشود و شما باید منتظر اجازه ورود باشید.فرم کاخ خطی است و برای بازدید مسیرها در ادامه هم قرار دارند. هرچه در کاخ جلوتر میروید فضای داخلی کاخ تزیینات اغراق آمیز تری دارد. انواع اتاقها، سالنهای تشریفات، موزه اشیاء با ارزش و تاریخی و تالارهایی با جزییات اجرایی بی نظیر را خواهید دید. داخل کاخ اجازه عکاسی ندارید. با اینکه فقط دوربینها کنترل میکند و شخصی حضور ندارد ممکن است تذکر دهند. مسیرها طوریست که شما فقط فضاها را از میان همین راهروهای باریک میبینید. دربعضی کریدورها پنجره هایی به سمت بیرون و تنگه بسفر هست که نور خوبی دارد. زیباترین قسمت تالار آخرین قسمت بازدید است که تزیینات و رنگها به اوج زیبایی خود رسیده اند. در انتهای مسیر فروشگاهی برای خرید سوغات مختص کاخ وجود دارد که کیفیت و قیمتها مناسب هستند.
کاخ دولماباغچه در محله بشیکتاش استانبول واقع شده و هزینه بلیت ورودی آن هم قابل توجه است اما من با کارت دانشجویی بین المللی فقط یک لیر پرداخت کردم! قبلا بازدید انفرادی از اینجا امکان پذیر نبود و باید با تور وارد می شدین و منم خودم را در یک گروه خارجی جا زدم و وارد شدم اما اکنون را نمی دانم که همچنان اون قانون برقرار هست یا نه. روزهای دوشنبه و پنج شنبه نیز تعطیل و ساعت کار کاخ نیز از ۹ صبح تا ۳ بعدظهر است. همچنین این نکته را هم مد نظر داشته باشید که روزی بیشتر از ۳ هزار بلیت فروخته نمی شود و بنابراین در ایام شلوغ ممکن است بلیت فروشی زودتر از موعد تعطیل شود.
این کاخ که بزرگترین کاخ موجود در کشور ترکیه است در اواسط قرن نوزدهم بنا شد و خانه ۶ تن از آخرین پادشاهان عثمانی و همچنین آتاتورک بود. مصطفی کمال آتاتورک ۱۰ نوامبر ۱۹۳۸ در یکی از اتاق های این کاخ درگذشت و ساعت اتاق او همچنان روی ۹ و ۵ دقیقه صبح متوقف مانده است. کاخ دارای ۲۸۵ اتاق، ۴۴ سالن و ۶۸ توالت و ۶ حمام است! لوستر کریستالی اهدایی ملکه ویکتوریا به عنوان بزرگترین لوستر جهان است که ۷۵۰ لامپ و ۴ و نیم تن وزن دارد. سنگ های تزئینی استفاده شده در این کاخ بسیار نادر و گران قیمت است که از مصر و نقاط دیگر آورده شده است. هزینه ساخت کاخ مطابق ارزش روز در سال ۲۰۱۳ حدود یک و نیم میلیارد دلار برآورد شد. ۲۰۲ تابلوی نقاشی رنگ روغن نیز در کاخ به نمایش درآمده است. دو درِ ورودی به نام های سلطان و خزانه از بخش های زیبای کاخ با معماری بی نظیر هستند.
کاخ دولما باغچه در استانبول اواسط قرن ۱۹ در نزدیکی منطقه بسفر ساخته شد. سبک معماری کاخ دولما باغچه نئوباروک بوده و به دستور سلطان عبدالمجید ساخته شد. این کاخ، آخرین اقامتگاه سلطنتی پادشاهان عثمانی محسوب می شد و شش سلطان عثمانی در آن زندگی کرده اند. در کاخ باشکوه دولما باغچه که به صورت متقارن ساخته شده، ۲۸۵ اتاق، ۴۳ سراسرا و ۶ حمام ترکی وجود دارد. امروزه فضاهای داخلی کاخ به موزه تبدیل شده و برای بازدید از آنها باید ورودی بپردازید . عکاسی در موزه ها ممنوع است. در حیاط کاخ ابتدا یک برج ساعت زیبا با تزیینات و جزییات زیاد دیده میشود. سر در کاخ یک دیوار بلند است که در دو طرف منحنی شده. جزییات و تزیینات روی این دیوار سفید رنگ بسیار زیباست. روی دیوار ورودی تعدادی در به چشم میخورد، در اصلی که در وسط قرار دارد منبت کاری شده و طاق داخلی آن از بیرون دیده میشود. همچنین در کنار این کاخ کافه و رستوران های ساحلی قرار دارند و میتوانید هم از کاخ دیدن کنید و هم از کافه های ساحلی استفاده کنید.
قصر دلمه باغچه در منطقه کاباتاش قرار گرفته و تنها پنج دقيقه با ايستگاه ترامواي کاباتاش (اولين ايستگاه شرقي خط ترامواي T1 ) فاصله داره. با فونيکولر تقسيم هم مي توان به کاباتاش رسيد. ورودي اين مجموعه 60 لير به ازاء هر نفر هست و شامل بازديد از کاخ اصلي، حرمسرا و موزه نقاشي ميشه (بلي ارزانتر هم براي فقط کاخ يا فقط حرمسرا قابل تهيه هست). داخل کاخ به هيچ عنوان اجازه عکاسي داده نميشه حتي با موبايل و بازديد از کاخ و حرمسرا تنها با گروه ميسر هست که هر 15 تا 30 دقيقه تشکيل ميشه و همراه با يک راهنماي انگليسي زبان فضاهاي مختلف مورد بازديد قرار ميگيره. اگرچه که داخل قصر بسيار زيباست اما آنچه در خصوص اين قصر مي تونم بگم حياط بسيار بسيار زيباي اين کاخ در مجاورت تنگه بسفر هست که دروازه هاي بزرگ سفيد رنگي داره که به سوي آب باز ميشوند. در گذشته با قايق از اين دروازه ها رفت و آمد انجام ميشده. همچنين محوطه باغ پر از درختان بزرگ ماگنوليا است که مطمئنا در خرداد ماه پر از گل ميشوند و بازديدکنندگان رو سرمست ميکنند. کافه کوچکي در روبروي حرمسرا قرار داره که ميتونيد ازش اسنک و نوشيدني تهيه کنيد.
#استانبول #استانبولگردي #دلمه_باغچه
کاخ دلماباغچه یکی از کاخ های خیلی قشنگی بود که توی استانبول دیدیم و از منطقه تقسیم پیاده یک ربع فاصله داره. برای ورودی کاخ 60لیر باید برای هر نفر پرداخت بشه و اگه بخوایم از حرمسرا هم بازدید داشته باشیم باید 30 لیر دیگه اضافه پرداخت کنیم که ما این کار رو نکردیم حرمسرارو ندیدیم چون از بیرون که بعدا نگاه کردیم دیدیم تفاوت چندانی با قسمت اصلی کاخ نداره و فقط تو رنگ پرده و مبل متفاوتند. اما در کل خود کاخ، تزیینات و طراحی سقفش عالیه. فضاسازی و منظره بیرون این کاخ هم واقعا عالیه هرچند بعضی از بخش های این کاخ قابل بازدید نیست. بازدید از اینجا واقعا ارزشمنده.
اين كاخ در قسمت اروپايی استانبول و در نزدیکی ایستگاه کاباتاش قرار دارد .
اين كاخ قسمت های مختلفی نظير قسمت اداری، قسمت خانوادگی و حرمسرا، نمايشگاه نقاشی ، موزه ساعت و ظروف كريستال را در خود جای داده است.
. پيشنهاد ميكنم حتما در بدو ورود راهنمای صوتی به زبان فارسی دريافت كنيد كه براي دريافت آن می بايست پاسپورت يا مقداری لير يا دلار به عنوان امانت بگذاريد.
داخل كاخ عكاسی ممنوع می باشد ولی من تونستم یک عکس از ورودی آن بگیرم.
برای دیدن کامل موزه بین دو الی سه ساعت زمان در نظر بگیرید.
کاخ دولما باغچه، یکی از زیباترین و باشکوه ترین آثار معماری عثمانی است که در محله بشیکتاش شهر استانبول قرار گرفته. از ایستگاه کاباتاش میتوان پیاده به سمت این کاخ رفت. زمان بازدید ما، با اینکه اول صبح بود ولی صف بسیار طولانی برای خرید بلیط وجود داشت. بلیط کامل ورودی نفری ۶۰ لیر بود و دستگاه های راهنما را هم میتوان از جلوی در ورودی با ارائه پاسپورت به صورت رایگان دریافت کرد. این کاخ منظره بسیار زیبایی رو به دریا دارد و این منظره و حیاط زیبای کاخ، در کنار معماری بینظیر و تزیینات داخلی، شاهکاری ساخته به نام دلما باغچه. توصیه میکنم حتما یا به همراه لیدرها یا با استفاده از دستگاه های راهنما از کاخ دیدن کنید تا لذت آن دوچندان شود. لوستر ها و مبلمان و ساعت های بسیار زیبایی در این کاخ وجود دارد ولی متاسفانه عکاسی از داخل عمارت ممنوع است. در پشت کاخ هم موزه ساعت و هم محل نگهداری از تعدادی حیوانات وجود دارد که آنهم جالب است. ضمنا برای ورود با کاخ به شما پاپوش های پلاستیکی میدهند تا بر روی کفش هایتان بکشید.
کاخ دولما باغچه در شهر استانبول ابتدای قرن نوزدهم به دستور سلطان عبدالمجید ساخته شد و توانسته جای کاخ توپکاپی را بگیرد. با گشت و گذار در محوطه و داخل ساختمانهای کاخ میتوان سبکی از نئوباروک را دید و با بازسازیهایی که در حال انجام هست جای زیبایی هست و بخوبی فرهنگ عثمانی ها را به نمایش گذاشته است. این کاخ، آخرین اقامتگاه سلطنتی پادشاهان عثمانی بوده و شش سلطان عثمانی در آن روزگار گذراندند البته لیدر هایی که در قسمتهای مختلف کاخ قرار داده شده اند بخوبی تمام جزئیات را به علاقمندان توضبح میدهند.
کاخ باشکوه دلمه باغچه که به صورت متقارن ساخته شده، ۲۸۵ اتاق، ۴۳ سراسرا و ۶ حمام ترکی وجود دارد و یک چلچراغ خیلی بزرگ کریستالی وسط سالن کاخ اویزان شده که خیلی جلوه خاصی به شکوه کاخ داده است. مصطفی کمال آتاتور هم در همین کاخ زندگی کرده و از دنیا رفته است.
کاخ دولما باغچه واقع در استانبول ترکیه بین سالهای ۱۸۴۳ و ۱۸۵۶، بدستور سلطان عبدالمجید اول، سی و یکمین پادشاه عثمانی، ساخته شدهاست. کاخ دولما باغچه در مساحت ۴۵ هزار متر مربع و در منطقهای با مساحت ۱۱۰ هزار متر مربع بنا شد و از سال ۱۸۸۹ تا ۱۹۰۹ میلادی کاخ دولما باغچه به عنوان مرکز اداری اصلی امپراتوری عثمانی استفاده میشدهاست. تا قبل ازکاخ دولما باغچه، کاخ توپکاپی محل استقرار سلاطین عثمانی بوده است. معماری کاخ دولما باغچه برگرفته از دوران باروک، روکوکو و نئوکلاسیک است به همراه ترکیبی از سنت های دوره ی امپراطوری عثمانی. کاخ دولما باغچه دارای 285 اتاق، 6 حمام، 46 هال و 68 توالت است. کاخ دلمه باغچه ی ۶۰۰ متری با سالن بزرگ و با شکوه اش که با ۵۶ ستون داخل آن و چلچراغ عظیم بلورین بوهمی ۵/۴ تنی که ۷۵۰ لامپای زیبا دارد نمونه ای از شگفتی های معماری در استانبول ترکیه است و برای این گردشگران و توریست هایی که به تاریخ و تمدن عثمانی علاقمند اند مکان جذاب و به یاد ماندنی است. چلچراغ هدیهای از طرف ملکه ویکتوریا ی اول است. تمامی ساعتهای كاخ دولما باغچه بر روی ۹:۰۵ متوقف هستند، ساعتی كه موسس جمهوری ترکیه، آتاتورک، در این کاخ در تاریخ ۱۰ نوامبر ۱۹۳۸ دیده از جهان فروبست. کاخ دُلماباغچه در محله بشیکتاش شهر استانبول ترکیه، در سمت اروپایی و در شرق تنگه بسفر واقع شدهاست. اگر به سمت جنوب شرقی میدان تکسیم بروید می توانید کاخ دولما باغچه را پیدا کنید. ما در سفر دوممان به استانبول موفق به دیدن این کاخ زیبا شدیم در ابتدا تنها می خواستیم قسمت اداری را ببینیم که بعد تصمیم گرفتیم هر دو قسمت اداری و حرم را بازدید کنیم و خوشحالم که این تصمیم را گرفتیم،چون بلیطهای ورودی این دوقسمت جدا از هم فروخته می شود در مهر 96 ورودی دو قسمت برای هر نفر 60 لیر بود و دو راهنما به زبان انگلیسی توضیحاتی در مورد قسمتهای مختلف کاخ می دادند که خیلی مفید بود. روزهای دوشنبه و پنجشنبه روزهای تعطیلی کاخ است. البته اجازه عکاسی از داخل کاخ که واقعا زیبایی خیره کننده ای دارد به بازدیدکنندگان داده نمی شود
کاخ دولما استانبول یکی از زیباترین آثار معماری در ترکیه و آسیای صغیر میباشد که از یادگارهای دوران اوج امپراتوری عثمانی در این شهر می باشد....
البته تصویر برداری در داخل عمارت ممنوع است ولی من مخفیانه مثل خیلی از گردشگرانی که از اینجا دیدن می کردن و از تماشای اون شگفت زده میشدن چندتایی عکس گرفتم...
کاخ دولما باغچه از کاخ های بسیار زیبا و با شکوه دوران عثمانی هست که با تلفیق سبکهای مختلف معماری از مشهورترین دیدنی های استانبول به شمار میاد. این کاخ که ساخت اون سیزده سال طول کشیده طی سالهایی بعد از کاخ توپکاپی به عنوان مرکز اداری اصلی امپراتوری عثمانی استفاده میشده .
این کاخ شامل چندین بخش هست از جمله اداری و حرم که در قسمت اداری کارهای دولتی و ملاقات های سیاسی انجام میشده و حرم هم که اتاقهای خواب سلطان و بخش ویژه مادر سلطان و زنان سلطان هستش .دیوارها و سقف این کاخ با نقاشیهای خیلی زیبایی تزئین شده و اتاقهای اون همه وسایل یک رنگ دارن و فرش های پشمی و ابریشمی زیبایی در نقاط مختلف کاخ پهن شده و با تابلوها وآثار هنرهای دستی ، لوستر کریستالی ، شمعدان و شومینه ها و ... تزئین شده .
از دیدنیترین قسمتهای این کاخ یکی یه چلچراغ خیلی بزرگ هست که ملکه ویکتوریا به ترکیه هدیه داده و یکی هم تختی که آتاتورک در لحظه مرگ روی اون خوابیده بوده و حالا با پرچم ترکیه پوشیده شده و از زمان مرگ آتاتورک همه ساعتهای كاخ روی ساعت ۹:۰۵ ساعت فوت او قرار داده شدن.
این کاخ که امروزه به موزه تبدیل شده در محله بشیکتاش شهر استانبول در سمت اروپایی و در شرق تنگه بسفر واقع شده و 400 متر با ایستگاه کاباتاش فاصله داره و هر روز به جز روزهای دوشنبه و پنج شنبه برای بازدید بازه و شما میتونین با پرداخت 60 لیر از قسمت اداری و با پرداخت 40 لیر از حرم و یا با پرداخت 90 لیر از هردو دیدن کنید.