قله علم کوه در ۲۰ کیلومتری جنوب غربی شهر کلاردشت و در استان مازندران واقع شده و بعد از دماوند دومین قله مرتفع ایرانه. این قله به سبب برخورداری از قابلیت های مناسب کوهنوردی نظیر قله های مرتفع متعدد و یخچال ها و دیواره های صعب العبور و چشم اندازهای بی نظیر، هر ساله پذیرای هزاران گردشگر طبیعی، کوهنوردان و صخره نوردان از سراسر کشور و سایر نقاط جهانه. از گونه های جانوری این قله می شه از کل و بز، خرس قهوه ای، پلنگ، گرگ، شغال، روباه، کبک دری و معمولی و از گونه های گیاهی می شه از ارس خزنده، گیاهان بالشتکی مثل کلاه میرحسن، چوبک و گون نام برد. منطقه تخت سلیمان (علم کوه) واقع در سلسله جبال البرز و قسمت بزرگی از آن تحت عنوان البرز فزبی محسوب می شه. این ناحیه بزرگ کوهستانی با داشتن حدود تقریبی ۲۰۰ قله بالای ۴۰۰۰ متر از شمال به سواحل دریای مازندران و از غرب به دره رودخاه کرج چالوس از شرق به منطقه الموت و سه هزار و از جنوب به منطقه طالقان محدود می شه.
علم کوه با ارتفاع 4850 متر ، دومین قله بلند کشور محسوب می شود ولی بی شک زیباترین و در عین حال فنی ترین مسیرهای صعود در بین قلل کشور از آن علم کوه می باشد .
علم کوه جایی در غرب کلاردشت و شمال طالقان در بین رشته کوه هایی از البرز به نام رشته کوه تخت سلیمان قرار دارد . در این رشته کوه ، 47 قله با ارتفاع بالاتر از چهار هزارمتر وجود دارند .
مسیرهای صعود معمول برای علم کوه یکی از جبهه شمالی این کوه ( مسیر علم چال ) و دیگری ازجبهه جنوبی این کوه ( مسیر حصارچال ) است .
ابتدای پیمایش برای هر دو مسیر صعود از منطقه ونداربن شروع می شود که در دامنه شمال شرقی علم کوه قرار گرفته است . یک پناهگاه مجهز و جدید از طرف فدراسیون کوهنوردی در ونداربن احداث شده است .
کوهنوردان از کلاردشت و رودبارک را تا ونداربن با ماشین طی می کنند و از اینجا ، کوه پیمایی خود را برای صعود به علم کوه از دومسیر شمالی ( به سمت علم چال ) و یا جنوبی ( به سمت حصارچال ) شروع می کنند .
دره های عمیق و رود و چشمه سارهای زیبایی در مسیر صعود به علم کوه مشاهده خواهید کرد که نظیر آن را در هیچ جای دیگری نخواهید یافت . عظمتی زیبا و در عین حال مخوف دارد .
#گلفام_سفر
منطقه علم کوه و تخت سلیمان جزو بهترین مناطق برای کوهنوردی در ایران است که هر ساله کوهنوردان زیادی از ایران و کشور های خارجی برای صعود به قلل منطقه وارد میشوند.
این منطقه دارای بیش از 40 قله بالای 4000 متر.
بلند ترین قله این منطقه قله ی علم کوه با ارتفاع 4850 متر
مسیر جنوبی که مسیر کوهپیمایی و راحت تر، از تنگه گلو شروع شده و بعد از شبمانی در دشت حصارچال امکان صعود دارد. مسیر شمالی علم کوه که دارای دیواره 800 متریست از ونداربن شروع شده و پس از گذر از پناهگاه سرچال وسپس علم چال مخصوص نفراتیست که علاقمند به صعود های فنی و بلند هستند
قطعا سفر رفتن صرفا به شهرهای تاریخی و اماکن لوکس و مراکز خرید شلوغ و .. ختم نمیشود.گاهی رفتن به دل یک جنگل ،دریا و کوه در دل طبیعت کتابی را جلوی چشمانتان ورق خواهد زد که بسیار گرانبها و ارزشمند خواهد بود.هرچند خیلیها کوهنوردی را به علاوه خرید لوازم و تجهیزات گران قیمت میدانند ،اما میشود با لوازم و تجهیزات دم دستی هم روانه کوه شد.مهم عزم و اراده انسان است که میتواند مارا به هر جا که بخواهیم برساند.زیبایی منطقه کوهستانی کلاردشت و مسیر دستیابی زیبای قله ۴۸۵۰ متری علم کوه قطعا شمارا مبهوط خود خواهد کرد.برای دستیابی با این سلسله قلل البرز چند مسیر وجود دارد .که راحت ترین آن از شهرستان کلاردشت میباشد.قسمتی از راه را با اتومبیل و مابقی را باید به صورت پیاده تا اقامتگاه حصارچال بپیمایید.از حصارچال تا قله تقریبا چهار الی شش ساعت به طول می انجامد.قطعا آمادگی جسمانی حرف اول برای صعود به قله را خواهد زد. بنابر این برای صعود یک برنامه دو روزه کافیست.چادر و کیسه خواب را هرگز فراموش نکنید.