باغ جهاننما یکی از باغ های شهر شیراز است که در شمال شرقی شهر و تقریبا نزدیک به دروازه قرآن قرار دارد. درب ورودی باغ در خیابان حافظ است و در توصیف مورخان از این باغ با عنوان زینت الدنیا یاد شده است. در سفرنامه های جهانگردان عصر صفوی همچون شاردن و تارونیه، از این باغ یاد شده که وسعت آن بسیار بیشتر از امروز بوده است. همچون سایر باغ های ایرانی، در وسط این باغ نیز کوشک و عمارتی وجود دارد که در دوره فرمانروایی کریمخان زند بنا شده است. نقشه و طرح باغ و عمارت نیز در همین زمان با الگو از باغ نظر، طراحی شد بطوری که بنای کوشک ۸ ضلعی و دارای چهار شاه نشین که بسیار شبیه عمارت کلاه فرنگی(موزه پارس) است. البته نمای عمارت بسیار ساده و بدون کاشیکاری است. نام باغ نیز در دوره زندیه باغ وکیل بوده که در دوره قاجار به جهان نما تغییر می کند. تندیس کوچکی از لطفعلی صورتگر نقاش شیرازی دوره قاجار در این باغ نصب شده است. در گوشه جنوب غربی باغ هم کافه ای با همین نام و در زیرزمین قرار دارد که جالب بود.
باغ جهان نما در زمان آل مظفر و آل اینجو در نهایت آبادانی بوده . در هنگام اقامت تیمور گرگانی اینقدر این باغ محبوب بوده که تیمور در شهر خودش یعنی سمرقند هم باغی به همین شکل و همین نام درست کرده. عمارت داخل باغ هم در سال 1185 ه. ق توسط کریمخان ایجاد شده است.
قدم زدن در این باغ پر از درختهای نارنج و در هوای بسیار مطبوع و عالی تجربه ای بود که شاید دیگه تکرار نشه! مخصوصا اینکه دقایقی بعد خودمون رو در سیل جمعیت جلوی در ورودی حافظیه دیدیم!
باغ جهان نما از قدیمی ترین باغهای شیراز است با مساحت ۲/۸هکتار و دارای ۳۵۰۰ متر مربع فضای سبز میباشد. این باغ دارای چهار شاه نشین و اتاقهای دو طبقه که بین شاه نشین ها بنا شده. این عمارت مربوط به دوره زندیه است . در باغ جهان نما انواع و اقسام درختهای تنومند و کهن سال سرو و نارنج شمشاد سبز ، رز هفت رنگ بنفشه، اطلسی و گلهای داوودی دیده گان هر ببینده ایی را مجذوب خودش میکند. #باغ_جهان_نما
باغ جهان نما در شمال شرقی شیراز و در خیابان حد فاصل آرامگاه حافظ و دروازه قرآن واقع شده . باغی بزرگ به مساحت ۸۲۰۰ متر مربع که ۳۵۰۰ متر آن را فضای سبز تشکیل می دهد . قدمت باغ به زمان آل مظفر بر می گردد که در آن زمان بسیار سبز و آباد بوده است ، در مرکز باغ عمارتی ۸ ضلعی دیده می شود که دارای ۴ شاه نشین می باشد و اتاق های دو طبقه که در میان شاه نشین قرار گرفته اند ، قدمت عمارت مربوط به دوره زندیه است و از آن برای پذیرایی از مهمان استفاده می شده . در مقابل یکی از اضلاع عمارت حوضی از سنگ مرمره یکپارچه قرار دارد و در مقابل ضلع دیگر جوی آب از سنگ مرمر با فواره های متعدد ، چرا که آب نشان دهنده آبادانی است . بیشتر فضای سبز باغ را درختان بسیار تنومند و کهن که بیشتر سرو و نارنح است به همراه شمشاد سبز ، گل های داوودی ، گل های رز در رنگ های مختلف ،گل بنفشه و اطلسی تشکیل می دهند که باعث زیبایی چشمنواز باغ شده اند . در زمان اقامت تیمورگورکانی در شیرار آنقدر این باغ مورد توجه او قرار گرفت که باغی شبیه به آن را در اطراف سمرقند که زادگاه تیمور بوده است را ایجاد کرد و نام آن را نیز جهان نما گذاشت .
یکی از مسیرهای گردش پیاده در شیراز می تواند فاصله بین حافظیه و دروازه قرآن باشد که در این صورت باغ جهان نما هم از جاذبه های توی مسیر خواهد بود. باغ وسیع و با صفایی که هم برای خلوت های یک نفره و دو نفره مناسب است و هم با گروههای دوستانه و جمعهای تفریحی پیر و جوان سازگاری دارد.
عمارت میانی باغ را موقع بازدید من با برزنت پوشانده بودند که منظره جذابی نبود ولی با هدایت چشمها به سوی پوشش گیاهی باغ می شد فراموشش کرد!
خب بریم سراغ یکی از جاذبه های گردشگری شیراز که بسی جذاب و آرامشبخشِ،باغ جهان نما که در نزدیک حافظیه قرار داره.یک محل همیشه سبز با چمن و گلآرایی های زیبا و مکانی ساکت برای اُوِردوز اکسیژن هست.به محض ورود به باغ حتما نظم چیدمان درختها و گل و گلدانها و همچنین کندهکاریهای جالب و زیبا روی تنه درختان خشک و بلند نظر شما رو جلب خواهد کرد.و میتونید با آرامش ساعاتی رو قدم بزنید یا اونجا به خواندن کتاب یا گوش دادن موسیقی بپردازید.در داخل خود باغ کافه رستوران قرار داره که از لحاظ کیفیت مورد پسند ما قرار نشد ولی کافه بستنی روبه روی باغ به هنگام خروج گزینه مطلوبی برای خوردن انواع آبمیوه یا بستنی و پالوده هست.
#خوش_بگذره
این باغ در شمال شرقی شیراز واقع شده و همچون ۳ باغ مشهور دیگر در دوره ی آل مظفر و آل اینجو در قرن هشتم ه.ق و قبل از یورش تیمور گورکانی به شیراز در نهایت آبادانی بوده است .در هنگام اقامت تیمور گورکانی در شیراز ،همچون سایر باغ های نامدار آن دوره مورد توجه وی واقع شده بطوریکه همانند آنرا در اطراف سمرقند که موطن او بوده احداث و آنرا جهان نما نامیده .این باغ از کهن ترین باغ های شیراز است که از آب و رودخانه ی رکنی مشروب میشده و در خیابان حافظ جای دارد.
من بدلیل زندگی در شهر شیراز بارها از این باغ دیدن کردم. باغ جهان نما از کهن ترین باغ های شیراز هست که در خیابان حافظ و در نزدیکی حافظیه قرار گرفته که ساختش به قرن هشتم هجری قمری بر می گردد. عطر بهار نارنج در زمان شکوفه آنها بهترین زمان برای بازدید از این باغ زیبا می باشد. شما میتونید یک روز خوب رو با بازدید از حافظیه، باغ جهان نما و دروازه قرآن داشته باشید.
#تایسیز
اینجا باغ جهان نما یکی از بهترین و زیباترین باغهای شهر شیراز هست که وجود درختان نارنج و سروهای زیبا روح و روان ادم رو تازه میکنه که اخیرا روی یکی از تنه ی دختران کنده کاری کردن که در حال اتمام هست که بسیار زیباست .ورق بزنید ببینید #تایسیز
باغ جهان نمای شیراز یکی از بزرگترین و قدیمی ترین باغ های شیراز است که نزدیک چهار راه حافظیه قرار گرفته است. چیزی که در بدو ورود توجهتان را جلب می کند دو درخت خشکیده است که به زیبایی تراشیده شده اند و نقش و نگاری از پرندگان افسانه ای مانند سیمرغ را روی آن خواهید دید. تابلوی راهنمای نقشه باغ، تاریخچه باغ و باجه راهنمای گردشگری "از من بپرس" نیز درهمان ابتدای ورود قرار دارد. در انتهای این مسیر ورودی عمارت کلاه فرنگی قرار دارد که البته برای بازدید از آن باید بلیط جداگانه ای تهیه کنید که متاسفانه در زمان بازدید ما تعطیل بود. شاید آنقدر محو لذت بردن از سرسبزی و صفای باغ شوید که از نگاه کردن به کاشی های پر نقش و نگار کف باغ که به صورت چهارتایی در مسیر ورودی قرار دارد غافل شوید. متاسفانه نقش و نگارها کم کم در حال محو شدن هستند و ای کاش تمهیداتی به کار می رفت که این کاشیکاری جدای از مسیر تردد بودند. دورتادور باغ درختان نارنج، سرو و زیتون سیاه قد کشیده اند و سایه اندازهای زیبایی را درست کرده اند. در انتهای باغ حوض بزرگی وجود دارد که فواره های بلندش زینت بخش باغ هستند. در غرفه های روبرویی نیز لباس محلی کرایه داده می شود که که می توانید آنها را کرایه کرده و از لذت عکاسی با آنها در فضای دلپذیر جهان نما بهره ببرید. خوشبختانه رسیدگی خوبی به باغ شده است و از نظر تمیزی، هرس درختان و محوطه سازی و مسیرهای پیاده روی در سطح مطلوبی قرار دارد.
#تایسیز