بنای تاریخی سردر قیصریه در شمال میدان امام و روبهروی مسجد امام قرار دارد. این بنا در زمان شاه عباس اول ساخته شده و معمار آن استاد علی اکبر اصفهانی بوده. دلیل انتخاب این اسم این بود که سردر این بازار را مثل یکی از بناهای قیصریه یا قیساریا در آسیای صغیر (ترکیه امروز) ساختن. این سر در با آجر چینی و نقاشیهایی تزئین شده است. سردر قیصریه مهمترین و با عظمتترین دروازه ورودی شهر صفوی اصفهان بوده که از طریق بازار بزرگ قیصریه، قسمت اصفهان جدید رو به شهر سلجوقی وصل میکرده. بطور کلی مجموعه قیصریه شامل سردر، عمارت نقاره خانه، ضرابخانه و کاروانسرای شاهیه که یکی از جاذبههای مشهور شهر اصفهانه که هر کسی رو به خودش جذب می کنه.
هر طرف میدون نقش جهان اصفهان رو که نگاه میکنیم با شگفتی خاصی مواجه میشیم. سردر ورودی بازار قیصریه یکی از اون شگفتیهاس، درست ضلع شمالی نقش جهان.
طاقی بلند با مقرنسکاریهای زیبا و دیوارهایی پوشیده با نقاشیهای قدیمی و هنرمندانه این سردر رو شامل میشه، نقاشیهایی که کار دست استاد رضا عباسی نامداره!
زير سردر هم حوضى بزرگ و پرآب ديده میشه که نماد عمارتهای دورهی صفویه به حساب میاد!
برای دیدن بهتر این بنا میشه به کافه قیصریه رفت و درست زیر طاقی به تماشا نشست. هم تماشای سردر و هم تماشای ۳۶۰ درجهی میدون نقش جهان. پیشنهاد من برای بازدید از این جاذبه، غروبهای جمعه یا روزهای تعطیله که مردم باصفای اصفهان در میدون جمع میشن و بعضا بادبادکهایی هم هوا میکنن و لذت بازدید رو دوچندان میکنن?
سر در قیصریه در میدان نقش جهان در واقع ورودی اصلی بازار بوده که در زمان صفویه ساخته شده. ورودی قیصریه شامل دربهایی است که بالای آن با کاشیکاری و نقاشیهای زیبای رضا عباسی در مکتب اصفهان تزیین شده و شکوه خاصی به این ورودی داده. این سر در در گذشته سه طبقه بوده که در حال حاضر طبقه سوم آن که نقاره خانه بوده وجود ندارد. جلوی در بازار قیصریه حوضی قرار دارد که زیبایی خاصی به ورودی بازار می دهد. در دو طرف سردر لچکهایی با گچبری زیبا وجود دارند. با توجه به اینکه هنوز هم کاربری بازار وجود دارد کنار حوض جلوی سردر موتورهای زیادی وجود دارد، اما با اینحال همچنان ورودی بازار قیصریه زیبا و با شکوه است . #گلفام_سفر
در چهار ضلع میدان نقش جهان چهار اثر تاریخی شاخص از دوره صفویه وجود داره که بنای ضلع شمالی به اندازه سه تای دیگر مورد توجه گردشگران نیست. سردرِ قیصریه در ضلع شمالی میدان نقش جهان قرار گرفته و دروازه ورود به بازار تاریخی اصفهان است. پشت سر قیصریه بازار معروف قیصریه است که مغازه های آن به فروش آثار قلمزنی و ... اختصاص دارند.
سردر قیصریه دارای تزئیناتی از نوع نقاشی است که صحنه های نبرد شاه عباس با ازبکان را نمایش می دهد اما در اثر تابش خورشید و ... تقریبا محو شده بنظر می آید که البته اگر کمی دقت کنیم می توان هنوز نقاشی ها را دید. بر بالای سردر دو پشت بغل کاشیکاری موجود است که برج قوس را نمایش می دهد. در واقع اعتقاد بر این بود تاسیس شهر اصفهان در برج قوس بوده و کاشیکاران دوره صفویه نیز آن را بر سر در قیصریه نقش زده اند که اکنون نماد شهر اصفهان نیز شده است. جلوی سردر نیز حوض و فواره ای وجود داره که البته کنارش شده پارکینگ موتورسیکلت ها که منظره جالبی نیست. از دو سمت جانبی شرقی و غربی سردر نیز می توان وارد بازار نقش جهان شد. همچنین برای رفتن به طبقه دوم سردر قیصریه باید از طریق کافه گالری قیصریه وارد شد.
#گلفام_سفر
سردر قیصریه در ضلع شمالی میدان نقش چهان اصفهان دارای نقاشی های دوره صفوی در بالاسر و پیرامون این عمارت دروازه شکل است که جنگ شاه عباس را با ارتش عثمانی نشان می دهد . هرچند قسمتی از این نقاشی ها از بین رفته و یا محو شده ولی احتمالا مسئولین تشخیص داده اند که مرمت و بازسازیاین نقاشی ها امکان پذیر نیست و یا اصالت آن را از بین می برد .
سر در قیصریه که در گذشته سه طبقه بود ولی امروز فقط دو طبقه از آن باقی مانده است.طبقه سوم گویا برای نقارخانه بود. سردر قیصریه دروزاه ورودی به بازار بزرگ اصفهان بوده است. اهمیت سر در قیصریه به خاطره نقاشیها و مقرنسکاری های آن است. بر سردر چند تابلو نقاشی هست، قسمتی به اروپاییهای دربار اصفهان در عصر قدیم اشاره دارد، یکی از نقاشیها هم تابلو شکار گاه سلطنتی است. در بالاترین قسمت سردر هم دو نیم تنه تیرانداز مرد با لباسهای معمولی آن عصر است و نیم تنه شیر و اژدها است. این تصاویر که بر روی کاشی قرار گرفته اند نشان دهنده صورت فلکی یا برج قوس است.
دیدن سردر قیصریه در زمانی که در نقش جهان قدم میزنید خالی از لطف نیست.