یک معمار معروف به نام سینان (Sinan) این ساختار باشکوه را برای یکی از بزرگترین امپراطوران عثمانی طراحی کرده است. با اینکه مسجد سلیمانیه در مقایسه با ایاصوفیه ساده تر بنظر می رسد اما آنها دارای شباهت هایی نیز هستند و دلیل آن یکی بودن معمار آنها می باشد.
بی شک بخش مهمی از زیبایی های استانبول مدیون هنر و دانش معمار سینان است که مسجد سلیمانیه و مسجد شاهزاده باشی از مهم ترین آثار ساخته شده توسط اوست.
از بازار بزرگ استانبول با چند دقیقه پیاده روی به این مسجد باشکوه میرسید. این مسجد هم مثل سایر مساجدی که به دستور شخص پادشاه ساخته شده دارای چهار مناره است.
بازدید از اینجا را که از زیباترین مساجد ترکیه است به همه پیشنهاد میکنم چرا که فقط محدود به مسجد نیست و در حیاط پشتی میتوانید از مقبره خانوادگی سلطان سلیمان قانونی هم بازدید کنید و به حریم سلطان دست می یابید.
قبر خرم سلطان همسر سلیمان، مهریماه فرزندش و خود سلیمان یکم در این مقبره قابل بازدید است که خاطره ی سالها پیش و آن سریال معروف را زنده میکند.
یک نکته ی جالب هم در مورد خیابانی که مسجد سلیمانیه در حوالی اش واقع شده بگویم که این خیابان را در گذشته کوچه ی معتادها مینامیدند که چون پاتوقی برای معتادانِ به مخدر بوده به این اسم صدا میکردند که البته امروزه هم قدیمی های استانبول هنوز به همین اسم کوچه را میشناسند.
مسجد سلیمانیه یکی از زیباترین و بزرگترین مساجد استانبوله که در کنار دانشگاه استانبول قرار داره، از حیاط این مسجد می توانی ویویی فوق العاده از استانبول را دید.
این مسجد به دستور سلطان سلیمان اول (دهمین سلطان عثمانی که با نام سلیمان محتشم یا سلیمان قانونی نیز شناخته می شد و از سال 1520 تا سال 1566 میلادی حکومت کرد) در سال 1550 توسط معمار مشهور آن زمان سینان شروع به ساخت شد و در سال ۱۵۵۷ به پایان رسید. معمار سینان یکی از مشهورترین معماران سلاطین عثمانی بود که آثاری مانند مسجد سلیمیه ، مسجد شاهزاده و تعمیر مسجد ایاصوفیه را در کارنامه دارد. داخل مسجد با سنگ مرمر ، گچبری و نقاشی های زیبایی طراحی شده همچنین نمای بیرونی مسجد نیز طراحی خاصی دارد این مسجد دارای 4 گلدسته زیبا است (شاید بد نباشه که بدونید در زمان عثمانیان هر مسجدی که به فرمان سلطان ها ساخته می شد، 4 گلدسته بود) و امکاناتی مانند حمام، کتابخانه، کاروانسرا، بیمارستان، آشپزخانه عمومی، وضوخانه و سرویس بهداشتی نیز برای آن ساخته شده است. ضمنا در کنار مسجد یک قبرستان وجود دارد که مقبره سلطان سلیمان و مقبره خرم سلطان همسر سلطان سلیمان و برخی از فرزندانش در آن قرار دارد. همچنین آرامگاه معمار سینان نیز در همین مجموعه قرار دارد. #گلفام_سفر
اینقدر مسجد و کاخ و مجموعه تاریخی توی استانبول هست که فکر نکنم هیچ گردشگر و یا راهنمایی اسم همه اون ها را بدونه .
ازعمارت های معروف تاریخی که تقریبا بیشتر گردشگرها بازدید می کنند میشود از این ها نام برد :
موزه ( مسجد ) ایاصوفیه
مسجد سلطان احمد ( مسجد آبی )
مسجد سلیمانیه
مسجد ایاصوفیه کوچک
مسجد اورتاکوی
مسجد ملا زیرک
کاخ دولما باهچه ( دولما باغچه )
برج گالاتا
پل گالاتا
کلیسای سنت آنتونی در خیابان استقلال
و خیابان استقلال و میدان تقسیم ( تکسیم )
البته خیلی جاهای دیگه هست که ما نتونستیم بریم مانند کلیسای آب انبار و کلی جاهای دیگه .
در این میان بزرگترین عمارت تاریخی استانبول ، مسجد سلیمانیه است که در تصاویر ضمیمه عکس هایی از آن را ضمیمه کرده ام .
مسجد سلیمانیه روی تپه مرتفعی در استانبول قرار داره بطوری که چشم انداز استانبول و تنگه بسفر را می شه از محوطه جلو مسجد تماشا کرد .
این مسجد اعظم به تاریخ 15 میلادی به وسیله سلطان سلیمان یکم بنیان گذاری شده است.
این مسجد اعظم که در نوک تپه ای در منطقه کانتارجیلا قرار دارد.
در تاریخ ترکیه، این پادشاه به نامه های دیگری چون «بزرگترین» و نیز «عالی ترین» نیز شناخته می شود. این مسجد یک حیاط اندرونی دارد که دور تا دور آن چهار مناره قرار گرفته است.
تعداد مناره بکار رفته در ساختمان این مسجد نیز معنای نمادین دارد و به این شیوه پادشاه آن زمان عثمانی قصد داشته است که عنوان کند چهارمین پادشاه آن زمان سرزمین عثمانی بعد از فتح قسطنطنیه بوده است.
مانند سایر مساجد امپراتوری این شهر مسجد سلیمانیه استانبول نه تنها یک مکان برای عبادت، بلکه یک بنیاد خیرخواهانه نیز بود. در این مسجد بیمارستان، آشپزخانه، مدرسه ، کاروانسرا جهت محل استراحت مسافران و حمام وجود داشت و یک سیستم رفاهی فراهم شده بود تا روزانه بیش از ۱۰۰۰ فقیر شهر از مسلمان، مسیحی تا یهودی را سیر کند.
ورود به مسجد سلیمانیه استانبول رایگان می باشد و اجازه عکاسی با فلش را نیز خواهید داشت. اگر به معماری و هنر علاقه مند هستید این مسجد انتظارات شما را بیش از آن چه که هست برآورده خواهد کرد پس دوربین خود را بردارید و از عظمت این بنای تاریخی لذت ببرید.
بازدید از این مسجد را بسیار توصیه میکنم . علاوه بر معماری خاص، نمایی از تنگه ی بسفر که با خوردن قهوه ی ترک، حال و هوای خاصی را به بیننده القا میکند.
مسجد سلیمانیه یکی از مساجد زیبا و دیدنی استانبوله. اما چون از مرکز توریستی شهر فاصله داره کمتر مورد توجه قرار میگیره. این مسجد در محله سلیمانیه قرار داره و پس از خروج از مترو با کمی پیاده روی میتوان به ان رسید. این محله و مسیر پیاده روی نیز جالب و متفاوت است. ورود به مسجد رایگانه و برای ورود بهتره لباس مناسب بر تن داشت و خانمها موی سر را بپوشانند. این مسجد از مسجد سلطان احمد بزرگتر و زیباتره اما معماری کلی بنا به همون صورته. داخل مسجد ساده است و تزئینات خاصی نداره اما اینجا هم لوسترهای بزرگ و زیبا خودنمایی میکنند. محوطه و حیاط پشتی مسجد بسیار زیباست و دید بسیار زیبایی به دریا داره.
ضمنا مقبره سلطان سلیمان و همسرش خرم سلطان نیز در این محل قرار داره. اگر به استانبول میروید حتما به دیدن این محل بروید و از منظره زیبا و ارامش ان لذت ببرید.
سلام. این مسجد رو ما در تور گشت شهری رفتیم. بزرگ و زیبا بود و هنگام ورود به خود مسجد باید خانمها حجابشونو کامل می کردن که پارچه های آبی برای توریستها گذاشته شده بود. مثل تمامی مسجدهاس ترکیه این مسجد هم زیبا بود با این تفاوت که معماری خاصی داشت و بزرگ بود و محوطه سازی خوبی هم داشت. ویوی خوبی هم به استانبول داشت.
مسجد سلیمانیه یکی از بهترین و بینظیرترین مکان های دیدنی استانبول بود. این مسجد به دلیل موقعیت مکانی از هر طرف زیبایی جشنواره به مخاطب هدیه میده.از یه طرف تنگه بسفر و از طرف دیگر سرسبزی و فضای سبز اطرافش. داخل مسجد هم. فضایی خیلی قشنگی داره و لوسترها و چراغ های بزرگی که از سقف تا نزدیکی سطح زمین میرسن واقعا محیط رو آرامشبخش میکنه. بد نیست اگه آدم حداقل نیم ساعت بشینه و از این فضا لذت ببره. مقبره خرم سلطان و سلطان سلیمان هم هکینجاست که البته روزهای سه شنبه تعطیل هست و ورودش رو باز نمیکنن اما در کل هزینه ورودی نداره.
مسجد سلیمانیه مکانی تاریخی و زیباست که در نزدیکی گرند بازار استانبول قرار دارد.
این مسجد دارای مناره های زیباییست که هر کدام بنا به دلایلی ساخته شده است.
دورن مسجد علاوه بر صحن مسجد که همچون مساجد دیگر استانبول تمیز و زیباست در حیاط آن مقبره سلطان سلیمان ، خرم سلطان و ... وجود دارد.
من سلیمان...صدای دوست مرا فرامیخواند...
زمانیکه یک انسان میمیرد چه بر سر قلب او میاید؟
وقتی خون و روح از تن بیرون کشیده شود,چه چیزی بر جای میماند؟
عقل و منطق راهی به این پرسش نمیابد...
و تنها قلب است که این حقیقت را میداند.
جشن وصلتِ بزرگ در راه است.
شکوه یک زندگی فوق العاده ای که نصیب هر بنده ای نخواهد شد.
آسمان بر فرازِ سرم.
نسیمی خنک میان شاخه هایم.
و ریشه هایی که در عمیق ترین خاک ها نشسته است.
من سلیمان...
نه تخت,نه تاج...
فقط عشق و دوستی را برمیگزینم و با خود میبرم.
جهان و انسان بداند و فراموش نکند;تمام شد سلطنت...
تمام شد حزنِ گل ها...
تمام شد این رویا...
نه حکومتی به جای ماند و نه تاجی..
ازین جهانی که دست خالی بدان قدم گذارده بودم, دست خالی میروم.تنها چیزی که ماند یک مشت خاک است و بس...
همه بداند که ازین جهان سلیمانی عبور کرد...
بنده ی عاجز و ناچار پروردگار عالم, سلیمان...
.
.
آرامگاه سلطان سلیمان قانونی, در محوطه ی بیرونی مسجد سلیمانیه در استانبول قرار دارد.مکانی سرشار از احساسات مدفون.داستان ها و زندگی های فراموش شده.سلطان ها و شاهزاده های عثمانی.با هزاران امید و آرزو...
شاهزاده محمد جوانمرگ, سلطان زیباروی افسانه ای; مهروماه سلطان, ...
الکساندرا لاروسای سرخ مو, خرم سلطانِ دربار عثمانی,اولین زن عقدی پادشاه در سلسله ی عثمانی
و سلطان سلیمان قانونی, سلیمان با شکوه, ...
بنای آرامگاه و بنای مسجد سلیمانیه توسط معمار سینان ساخته شده است.
همچنین در بالای ورودیِ آرامگاه تکه ی کوچکی از حجرالاسود جای گذاری شده است.
لازم به ذکر است سلطان سلیمان قانونی در حین حمله ی عثمانی ها به زیگتوار درگذشت.بزرگترین آرزوی او فتح زیگتوار بود و درست نیمه شب قبل از فتح چشم بر جهان فروبست...
وزرا و نزدیکانش برای آنکه از تضعیف روحیه ی لشکر جلوگیری کنند مرگ سلطان را پنهان کرده و به صورت پنهانی اعضای داخلی بدنش را بیرون آورده و او را مومیایی کردند.
بدن مومیایی او در آرامگاهش در سلیمانیه دفن شد اما در طی سالیان طولانی باستان شناسان به دنبال محل دفن دیگر اعضای بدن او بودند که اخیرا مقبره ای مشابه معماری عثمانی ها در مجارستان پیدا شده که احتمال زیادی میرود که دومین قبر سلیمان باشد.
مسجد سلیمانیه در استانبول از مسجدهای جامع این شهر است که در سالهای ۱۵۵۰ تا ۱۵۵۷ ساخته شده است. این مسجد به دستور سلطان سلیمان اول و به دست معمار سینان در سالهای ۱۵۵۰ تا ۱۵۵۷ ساخته شده است. این مسجد در شمال دانشگاه استانبول واقع شده است و چشم انداز گلدن هورن را دارد. ارتفاع گنبد این مسجد ۵۳ متر و قطر گنبد بیست و هفت و نیم متر است. همچنین این بنا به سنت عثمانی چهار گل دسته دارد که نشان از این است که این مسجد به دستور یک پادشاه ساخته شده است. سبک معماری آن نیز مانند دیگر کارهای معمار سینان و معماران عثمانی ترکیبی از سبک معماری بیزانسی و اسلامی است. بر پایه رسم آن دوره این مسجد دارای ساختمانهای جانبی نظیر حوزه علمیه، حمام، کتابخانه، کاروانسرا، بیمارستان و آشپزخانه عمومی نیز است. اگرچه این مسجد کمتر از ایاصوفیه مزین شده است ولی هنوز تشابهات زیادی بین آن دو میتوان یافت چرا که به دست یک معمار ساخته شدهاند. در باغ پشت سلیمانیه به جز آرامگاههای سلطان سلیمان اول، همسر و دخترش، آرامگاههای سلطان سلیمان دوم و سلطان احمد دوم قرار دارد. مزار معمار سینان، معمار معروف ترک، در خارج از مسجد، در تقاطع خیابان میمار سینان، خیابان فتوا یکوشو و خیابان شیفاهانه در دسترس بازدید است. نزدیک همین قسمت کافه ای قرار دارد که چشم انداز گفته شده در بالا را می توانید با نشستن در آن ببینید. هنگام بازدید ما نماز جماعت در مسجد اقامه می شد و ما نتوانستیم از داخل مسجد دیدن کنیم. مانند مسجدهای دیگر بازدید از آن رایگان است.
مسجد سلیمانیه در منطقه فاتح و در نزدیکی بازار بزرگ استانبول قرار گرفته. این مسجد حدود 500 سال پیش به دست معمار سنان و در زمان سلطان سلیمان ساخته شده. داخل مسجد، مثل بقیه مساجد استانبول بسیار ساده است و چیز خاصی برای دیدن ندارد.تنها قشنگی مساجد استانبول به لوسترهایی هست که شبیه فانوس و خیلی نزدیک به سطح زمین آویزان می کنن. این مسجد حتی فرش درست و حسابی هم نداشت با این حال از مسجد سلطان احمد خیلی بهتر است!
حیاط و محوطه به نظر من قشنگ تر بود به خصوص قسمتی که دید جالبی به دریا و گنبدهای آبی رنگ داشت. قسمت وضوخانه مسجد هم جالب بود و جلوی هر شیر آب صندلی برای نشستن هست.
مسجد سلیمانیه استانبول ترکیه که در واقع در حال حاضر به یکی از مکان های دیدنی استانبول تبدیل شده است. این مسجد مجموعه ای از بناها است که شامل مقبره سلیمان و همسرش نیز می شود . در چهار گوشه آن نیز چهار مناره بزرگ قرار گرفته است . چهار مناره به نشانه چهارمین حاکم استانبول بودن سلیمان با ده بالکن به نشانه دهمین سلطان عثمانی بودن وی . سبک معماری آن، مانند دیگر کارهای سنان و معماران عثمانی ترکیبی از سبک معماری بیزانسی و اسلامی است.
هزينه ورودي: رايگان
ساعات بازدید: همه روزه از ۱۰ صبح تا ۶ عصر به جز ساعات برپایی نماز.
مسير: از مترو تكسيم سوار خط يني كاپي Yenikapiشويد و در ايستگاه Vezneciler پياده شويد .با كمي پياده روي به اين مسجد ميرسيد.
من سلیمان...
صدای دوست مرا فرامیخواند...
زمانیکه یک انسان میمیرد چه بر سر قلب او میاید؟
وقتی خون و روح از تن بیرون کشیده شود,چه چیزی بر جای میماند؟
عقل و منطق راهی به این پرسش نمیابد...
و تنها قلب است که این حقیقت را میداند.
جشن وصلتِ بزرگی در راه است...
شکوه یک زندگی فوق العاده ای که نصیب هر بنده ای نخواهد شد...
آسمان بر فرازِ سرم...
نسیمی خنک میان شاخه هایم...
و ریشه هایی که در عمیق ترین خاک ها نشسته است...
من سلیمان...
نه تخت,نه تاج...
فقط عشق و دوستی را برمیگزینم و با خود میبرم...
جهان و انسان بداند و فراموش نکند;
تمام شد سلطنت...
تمام شد حزنِ گل ها...
تمام شد این رویا...
نه حکومتی به جای ماند و نه تاجی...
ازین جهانی که دست خالی بدان قدم گذارده بودم, دست خالی میروم...
تنها چیزی که ماند یک مشت خاک است و بس...
همه بداند که ازین جهان سلیمانی عبور کرد...
بنده ی عاجز و ناچار پروردگار عالم, سلیمان...
********
مسجد سلیمانیه در قلب استانبول به دستور سلطان سلیمانِ قانونی و به دست معمار سینا بزرگترین و مشهورترین معمار دولت عثمانی بنا شد.و در نهایت خودش و همسرِ خاص و عقدی اش,خرم سلطان در حیاطِ این مسجد به خاک سپرده شدند.همچنین خواهران و دخترش مهروماه سلطان نیز در این آرامگاه به خاک سپرده شده اند.
آرامستان بزرگی نیز در حیاط مسجد وجود دارد که جاریه ها و درباریانِ قصر در آن آرمیده اند...
برای تجربه ی حس آرامشی بی نظیر حتما ازین مکان دیدن کنید.
#تایسیز