بسیاری، این ابتکار را به شهرهای معروف عشاق نظیر پاریس نسبت میدهند اما در واقع این ابتکار از شهری از صربستان شروع شد.
این شهر کوچک «ویراسکا بانیا» (Vrnjačka Banja) نام دارد. داستان از این قرار است که در سال 1914 اروپا درگیر جنگی بزرگ شد و مردان جوان در سراسر بالکان ناگزیر شدند که به جنگی بروند که در آن امیدی برای زنده ماندن نبود. یکی از این مردان جوان پسری به نام «رلیا» (Relja) بود و مانند بسیاری دیگر به جنگ فراخوانده شد هر چند که دلیل بسیار موجهی برای نرفتن به جنگ داشت و آن عشق آتشینش به دختری به نام «نادا» (Nada) بود.
نادا و رلیا مانند بسیاری از عشاق جوان جدایی ناپذیر بودند، آنها نسبت به عشق هم شک و تردید نداشتند و کاملاً به یکدیگر متعهد بودند. آنها با رویای تشکیل خانواده و عشق جاودانی به سرعت با یکدیگر نامزد شدند، و با این کار احساس کردند که از همیشه به هم نزدیکتر هستند. با این حال، زندگی همیشه برای عشاق سخت است. زمانی که «گاوریلو پرینسیپ» (Gavrilo Princip)، که یک ملیگرای بوسنیایی-صرب بود که با سازمان بوسنی جوان برای استقلال بوسنی همکاری میکرد، «آرشیدوک فرانتس فردیناند» (Archduke Franz Ferdinand)، از مقامات سلطنتی اتریش را ترور کرد، اتریش رسماً علیه صربستان اعلام جنگ کرد و رلیا هیچ انتخابی نداشت به جز این که لباس رزم بپوشد و از کشورش دفاع کند.
نادا با قلبی شکسته نامزدش را راهی جنگ کرد اما او به ندای قلبش ایمان داشت و مطمئن بود که رلیا از جنگ جان سالم به در خواهد داشت و داستان آنها از همان جا که موقتاً قطع شده است، ادامه یابد. آنچه نادا در نظر نگرفت حس و حال و روحیه مردانه بود. در حقیقت رلیا زنده ماند اما هرگز به «ویراسکا بانیا» باز نگشت، چرا که او به دام عشق یک دختر اهل کورفو (Corfu) افتاد. قلب نادا شکست و غم و اندوهی در دل او جای گرفت که هرگز از آن خلاصی پیدا نکرد. او که یک دختر مدرسهای بود، به تنهایی، با قلبی شکسته از بی وفایی معشوقش، از دنیا رفت و یک بار دیگر داستان تراژیک جدایی و مرگ رقم خورد.
پس از این ماجرا دختران دیگر شهر «ویراسکا بانیا»، همه نگران روابط عاشقانه خود و بازگشت سالم و وفادارانه معشوقهای خود به شهرشان شدند. بنابراین زنان شهر قفلهایی خریدند و نام خود و عشقشان را بر روی آنها نوشتند و آنها را به پلی وصل کردند که نادا و رلیا برای اولین بار همدیگر را روی آن ملاقات کرده بودند و برای اطمینان خاطر از وفاداری معشوقشان، کلید قفلها را به رودخانه پرتاب کردند تا آن قفلها هرگز باز نشوند. و این عمل در تمام دنیا باب شد در شهر تفلیس گرجستان نیز هم در نزدیکی حمام گوگردی به سمت آبشار روی چند پل به صورت نمادین قفل عشاق نصب آویز شده اند.
کنار پل قفل عشق تفلیس اشخاصی هستند که قفل می فروشند که خب خیلی گرونه(30 لاری) اگر می خواید قفل بزنید از قبل قفل با خودتون بیارید یا از داخل شهر تهیه کنید.
تو بازار تجریش و حتما خیلی جاهای دیگه هستن دعانویسها و دعافروشهایی که «دعای افزایش مهر و محبت» میفروشن و خیلیا هم هستن که این دعاها رو میخرن و حتما فکر هم میکنن که بدون تغییر در اخلاق و روحیات و صرفا با همراه داشتن این کاغذها میتونن زوجشون رو تا ابد نگه دارن!
تو تفلیس هم درست پشت حمامهای گوگردی پلی هست که عاشقان فراوانی از سراسر دنیا به نردههای این پل قفل بستن تا عشقشون اصطلاحا تا ابد قفل و چفت بمونه و یه وقت جدایی بینشون نیوفته!
حالا از لحاظ سمبلیک کار جالبی به نظر میرسه و محیطی توریستی ایجاد کرده و اتفاقا بساط قفلفروشهای اطراف پل رو هم رونق خوبی داده اما قطعا بین خیلی افرادی که این قفلها رو بستن تا الان جدایی افتاده و وصلشون به فصل تبدیل شده!
سلام. وقتی از سمت محله شاردن به سمت آبشار معروف تفلیس تشریف میبرید در میانه راه این پل رو خواهید دید که بصورت قوسی ساخته شده است و روی حفاشهای آن پر از قفلهای رنگ و وارمگ و جورا واجور هستش. بنا به عقاید مردن تفلیس هرکسی می خواهد به آرزوش که در حالت خاص عشقش برسه باید بیاد اینجا و یه قفل از مغازه ای که در کنار همین پل واقع شده بخره و به حفاظهای این پل قفلش کنه. تعداد زیادی قفلهای رنگارنگ زیبایی خاصی به این پل بخشیده و همیشه چه محلیهای اینجا و چه توریستها در حال عکاسی از این پل زیبا هستند. مطمئنا توجه شما را در مسیر جلب خواهد کرد و میتونید عکسهای زیبایی در کنار این پل بگیرید. ضمنا پله های گردی که در کنار این پل قرار داره شما رو به محله های قدیمی و زیبای شاردن میبره.
پل عشق تفلیس در کنار حمام های سولفوی واقع شده. از آنجایی که زوجهای اروپایی ها خیلی علاقمند هستن برای تحکیم عشقشون با نوشتن اسمشون روی یک قفل و بستنش به پل که از روی رودخانه ای میگذره آیندشون رو تضمین کنند، شهر تفلیس هم از این سنت در امان نمونده. در مسیرتون به سمت آبشار تفلیس بعد از عبور از حمامهای سولفوری پلهایی رو میبینید که برروی نرده هاش قفلهایی نصب شده، پل قدیمی بیشترین و شلوغترین قفلها رو داره و هردوطرف پل دیگه جایی برای قفل جدید پیدا نمیشه، ولی یکسری قفلهای رنگی روی پلهای جدیدتر نصب شده که تصاویر زیبایی رو ایجاد کرده و البته اسامی ایرانی هم خیلی زیاد روی قفلها دیده میشه. در کنار پلها کافه و دکه هست که میتونید نیازهاتون رو رفع کنید. برای بازدید از این مکان احتیاجی به پرداخت ورودی نیست و در کنار بازدید از حمامها و آبشار میتونید از این پلها دیدن کنید.
سلام به دوستای گل #لست_گرامیم کشورهای زیادی هستند که پل هایی دارند که عشاق به اون پلها قفلهایی رو آویز کرده اند اول از همه دوستدارم داستان #پل_عشق بهتون بگم که از کجا اومده و باب شده این کار. داستان برمیگرده به یک شخص صربستانی که مربوط به جنگ جهانی اوله در این داستان به "پلِ عشق " (Most Ljubavi: تلفظ صربستانی مُست لوباوی) که درشهر چشمههای آبگرم وِرنیاجکا بانیا (Vrnjačka banja) واقع شده، اشاره میشه. یک خانم آموزگار به نام "نادا" (Nada) که اهل شهر وِرنیاجکا بانیا است عاشق افسری صرب به نام "رِلیا" (Relja) میشود. بعد از اینکه نامزد میکنند، رلیا برای جنگ به یونان میره و در شهر کُرفو (Corfu) در این کشور، عاشق زنی یونانی میشه. بدنبال این قضیه نادا و رلیا نامزدی خود را بهم میزنند. نادا هرگز نمیتونه این جدایی رو هضم کنه و مدتی بعد به دلیل همین شکست عشقی، میمیرد. بعد از این جریان زنان جوان اهل شهر وِرنیاجکا بانیا برای حفظ عشق خود شروع به نوشتن نام خود و عاشق خود روی قفلها نموده و این قفلها را به نردههای پلی وصل میکنند که نادا و رلیا همدیگر را روی آن پل ملاقات میکردند. ظهور قفلهای عشق در سایر بخشهای اروپا به اوایل دهه ۲۰۰۰ میلادی برمیگرده. با اینکه دلیل گسترش سریع و وسیع این قفلها مشخص نیست اما مراسم بستن قفل به پل میلویو (Ponte Milvio) که در رم برگزار میشه به کتابی که فدریکو موچیا (Federico Moccia) در سال ۲۰۰۶ تحت عنوان "تورا میخواهم"(I Want you) نوشته بود، برمیگرده.
حالا باید بگم اگر #نوروز امسال یا هر زمان دیگه به #گرجستان و شهر #تفلیس سفر کردید از این پل که به نماد داستان واقعی صربی ها مثل کشورهای مختلف دنیا ساخته شده ام سر بزنید. موفق باشید?
پل عشق در تفلیس به مانند سایر کشورها وجود دارد.انگار این نوع ابراز احساسات در کشورهای مختلف در این دوران رایج شده است و همین امر این پل و سایر پل ها را به جاذبه گردشگری شهر ها تبدیل کرده است.پل عشق تفلیس را می توان بعد از دیدن حمام های سولفور و ادامه مسیر به سمت آبشار مشاهده کرد.دیدن قفل های رنگارنگ با اشگال مختلف و نوشته های مختلف روی آنها بر روی بدنه فلزی پل جذاب است.
#گرجستان #تفلیس #پل_عشق #جاذبه_های_گردشگری #جهانگردی #توریسم
پل عشق در قسمت قدیمی تفلیس قرار داره و روی رودخونه کوچکی که در این منطقه جریان داره واقع شده. این پل کوچک پراز قفلهایی هستش که عشاق به نیت به هم رسیدن به اون زدن. با توضیحاتی که لیدر به ما داد انگار عشاق قفل عشقشون رو به این پل میزنن و وقتی که بهم رسیدن میان و قفلشون رو باز میکنن و اصولا برای عکاسی عروسیشون به این منطقه میان.
چندتا دکه فروش قفل هم نزدیک این پل قرار داره تا کار رو برای عشاق راحت کنه.پیشنهاد میکنم اگه به این پل سر زدین حتما با یه قفل یه یادگار از خودتون اونجا باقی بذارید که حس خوبیه.