دم غروب بود و رفتیم پیاده روی سمت بازار قدیم دزفول..
دور تا دور بازار رو پیاده گشتیم
بازاری که حدود ۲۰۰سال قدمت دارد و محل داد و ستد عشایر ییلاقات زاگرس و قشلاق خوزستان بوده.
این بازار شامل چندین راسته است مربوط به صنف های خاص مثل بازار خراطان،آهنگران،زرگران....
چیزی که دستفروشهای بازار دیدیم و برام عجیب بود گنجشک های به سیخ کشیده بودن که گوشت تقریبا سیاهی داشتن..
و اینکه در هر شهری دیدن بازار محلی یکی از جذابیهاست برامون همیشه و حتما توصیه میکنم
بازارهای قدیمی همیشه برای من جذابیت دارند، بازار درفول نیز یکی از قدیمی ترین بازارهای ایران است که گرچه خیلی بزرگ نیست اما جذاب و متنوع است. ما روز جمعه به بازار رفتیم و برخی از مغازه ها بسته بود اما باز هم بازار جذاب و زنده بود. انواع لباس، ادویه و شیرینی های خوشمزه ، انواع صنایع دستی مانند گلیم و همچنین بساط دستفروشها جلوه خاصی به بازار داده بود. یکی از جالب ترین مغازه ها نیز پرنده فروشی بود که در میانه بازار قرار داشت. در پشت بازار قدیمی محله قدیمی دزفول قرار دارد که گرچه به ان رسیدگی نمیشود اما معماری جذابی دارد و میتواند به یک منطقه گردشگری عالی تبدیل شود. از امتحان کردن شیرینی ها و کلوچه های داغ و خوشمزه بازار غافل نشوید.
بازار قدیم دزفول که به بازار کهنه هم معروف است، در مرکز شهر ودر کنار محله قلعه قراردارد.درگذشته مانند یک میدان و مهمترین مرکز تجاری شهر و خیلی هم پررونق بود .در این بازار ۴ راسته موازی که هریک از آنها شامل یک صنف خاصی است در حال فعالیت هستند.این صنوف شامل:بزازان، آهنگران،خرده فروشان و بازار خراطان است. ضمنا در این بازتر یک کاروانسرای زیبا هم وجود دارد.ما ظهر روز جمعه ۲۵ بهمن به اتفاق تعدادی از دوستان از این بازار دیدن کردیم و در راسته استیل فروشان به سراغ ارده سازی افضل دزفول رفتیم.در این فروشگاه انواع ارده بوداده سنتی، کنجد،روغن ارده ، روغن کنجد و شیره خرما تولید میشود که قدمتی ۲۶۸ ساله دارد.این کارگاه تا سال ۱۳۶۰ با سیستم سنتی و با اسب، ارده تولید می کرد تا اینکه بعد از جنگ تحمیلی مجبور به تغییر در کارگاه شده و هم اکنون بصورت نیمه سنتی فعال است .کمی شیره خرما و ارده خریدیم.هر کیلو ارده ۳۶۰۰۰ تومان بود.کلوچه دزفولی، یکی از سوغاتی های خوشمزه دزفول هم در بازار قدیمی فروشندگانی داشت.
ما با اینکه فقط 1 روز در دزفول بودیم به دلیل نزدیکی آثار تاریخی مانند پل قدیمی و آسیابهای آبی و بازار کهنه موفق شدیم آنها را ببینیم. بازار کهنه دزفول از قدیمی ترین بازارهای ایران است که شامل چهار قسمت بازار آهنگران، بزازان، خرده فروشان و خراطان بوده. در گذشته کاروانسرایی هم در این بازار وجود داشته اما در حال حاضر قدیمی ترین قسمتی که در آن وجود دارد آرامگاه شیخ اسماعیل قصری است. در این بازار انواع صنایع دستی، گلیم و... به فروش می رسد . قدم زدن در این بازار و کوچه های قدیمی اطراف آن حس خوشایندی داشت در حالیکه می شد چیزهای مورد نیاز خود رو هم از اونجا خرید
بازار کهنه یا بازار قدیم دزفول یکی از قدیمی ترین بازار های ایران می باشد که به دلیل معماری خاص و مغازه هایی با همان شکل قدیمی و سنتی همواره مورد توجه گردشگران بوده است.
این بازار دارای چهار راسته بازار آهنگران،بازار خراطان،بازار خرده فروشان و بازار بزازان است که در حال حاضر دو راسته آهنگران و بزازان فعال است و راسته های دیگر توسط مشاغل دیگر اشغال شده اند.
شما در این بازار می توانید انواع صنایع دستی مثل گلیم بافی، عبا بافی، نمد مالی، خراطی و ظروف مسی را پیدا کنید.
یک کاروانسرای قدیمی هم در میان بازار قرار دارد که شما را به گذشته های دور می برد.
با قدم زدن در این بازار سنتی جریان زندگی را حس می کنید!
#دزفول
#بازار_کهنه