در عصر تکنولوژی و ارتباطات،آگاهی از پیشینه ی ارتباطات میتونه به پیشرفت در آینده کمک زیادی بکنه ،ساختمان موزه ارتباطات در خ امام خمینی قرار داره و دیرینه اون به زمان رضاشاه برمیگرده، ورودی موزه هزار تومنه!ساختمان موزه در دو طبقه است طبقه اول تعدادی از وسایل ارتباطی قدیمی رو در خودش جای داده مثل رادیوها ،دستگاه های تایپ وارداتی و...،یک حس نوستالژیک خاصی رو به ادم پیده ،در طبقه دوم یک تالار مختص شهدای ارتباطات و تالاری دیگری به چشم میخورد که مسئولین ارتباطات از گذشته تا الان رو نشون میده .
این موزه معماری بسیار زیبایی داره ،ارزش یکبار دیدن رو داره
#گلفام_سفر
یکی از موزه های تخصصی تهران موزه پست و مخابرات یا موزه ارتباطات است که در مجموعه میدان مشق قرار دارد. درب موزه از داخل میدان مشق است و بنابراین به خاطر تعطیلی محوطه میدان مشق(به دلیل قرارگیری ساختمان های وزارت خارجه)، موزه پست نیز جمعه ها تعطیله. روزهای پنج شنبه نیز تا ساعت یک باز است و بلیت ورودی اش هم هزار تومنه.
ساختمان موزه از عمارت های تاریخی است که در سال ۱۳۱۳ افتتاح و طراح و معمار آن نیز نیکلای مارکف معروف است. این عمارت بزرگ و ۱۵ هزار متر مربعی در سال ۱۳۶۹ تبدیل به موزه پست و مخابرات شد. برای علاقه مندان به تاریخ پست بازدید از این موزه حداقل ۲ تا ۳ ساعت نیاز داره و کمی حوصله نیاز داره. ساختمان موزه دو طبقه و شامل چندین تالار مختلف است که شما را با تاریخ پست و مخابرات آشنا می کند.
یکی از بخش های جذاب موزه تالار تمبرهای ایرانی و خارجی است که در طبقه دوم قرار دارد و تمبرهایی از دوره قاجار تاکنون در آن به نمایش درآمده است. در سرتاسر راهرو طبقه اول و دوم عکس های تاریخی از فعالیت های پستی و ایران به نمایش درامده است. بخشی به رادیوها و بی سیم و مخابرات اختصاص یافته که برای علاقه مندان جذاب است. در بخش دیگری عکس هایی از وزاری پست و تلگراف به نمایش گذاشته شده است از علی قلی خان مخبرالدوله در سال ۱۲۵۵ تا جناب آذری جهرمی در سال ۱۳۹۸! سیستم روشنایی موزه نیز با توجه به وسعت زیاد و همچنین تردد کم بازدیدکنندگان جالب است و از لامپ های سنسوردار استفاده شده که فقط موقع ورود بازدیدکنندگان روشن می شود و بنابراین در مصرف برق صرفه جویی میشه.
در زمان بازدید از مجموعه میدان مشق تهران از این موزه هم که ورودی آن از داخل همین میدان هست بازدید کردن. ساختمان و معماری آن از خود موزه و آثار به نمایش درآمده در آن برای من جذاب تر بود. بخش زیادی از آثار مربوط به تمبرهای چاپ شده و البته با ارزش هست و قطعا برای بازدید کننده علاقمند بسیار جذاب خواهد بود. در بخشی دیگر عکسهایی از پستخانههای قدیمی در سراسر کشور به نمایش گذاشته شده است. ابزارآلات ارتباطی قدیمی هم در بخش دیگری از این موزه دیده میشود.
ساعت بازدید از 9 تا 5 بود امروز 10 فروردین تعطیل بود و من فقط از فضای بیرون موزه عکس گرفتم.
موزهٔ پست و تلگراف یا موزه ارتباطات،یکی از موزههای استان تهران است. در مجموعه بازسازی شده موزه پست نمونههایی از کهنترین نوشتافزارها و ابزارهای فرستادن بستههای پستی و چاپاری، تلفنهای نخستین (شناخته شده به «هندلی» با مراکزی ۲۰ و ۳۰ شمارهای) تلگرامهای مورس، تمبرها و دیگر ابزار ارتباطات و مخابرات از کبوتر نامهبر تا ماهواره به نمایش گذاشته شدهاست. این موزه در خیابان امام خمینی کنار سردر باغ ملی جای گرفتهاست.
ساختمان این موزه واقع شده در کنار سردر باغ ملی و خیابان امام خمینی در سال 1313 ساخته شده و نمای آن تلفیقی از معماری اروپایی و ایرانی می باشد و معمار آن یک گرجی تبار روس بوده و هم اکنون زیر نظر وزارت ارتباطات فعالیت می کند.
در این موزه وسایل ارتباطی مانند فاکس، مورس، تلگراف، تلفن مغناطیسی، تلفن بی سیم و تعداد زیادی اشیا و وسایل ارتباطی قدیمی قرار داده شده است.
اگر علاقه مند به وسایل ارتباطی هستید به شما توصیه میکنم از این موزه دیدن کنید.
برای دسترسی به این موزه می توانید از ایستگاه مترو امام خمینی استفاده کنید و همچنین از جاذبه های اطراف این مکان می توان به خیابان کوشک مصری و خیابان ملل متحد، سردر باغ ملی، کتابخانه و موزه ملک، موزه ملی ایران، پارک شهر و موزه صلح اشاره کرد.