معبد گارنی ارمنستان، یکی از آثار باستانی و دیدنی ایروان هست که در ۳۰ کیلومتری جنوب ایروان قرار دارد. در گذشته این معبد برای ستایش خورشید بنا شده است و به مهر پرستان معروف بوده اند که یک مذهب قدیمی ایرانی هم میباشد و بعد از ورود دین مسیحیت در اختیار پیروان این دین قرار گرفت. در این معبد تزیینات و تندیسها و سنگ نوشته های یونانی دیده میشود که نشاندهنده سبقه یونانی قلعه میباشد، داخل قلعه روبروی در ورودی طاقچه ای با سقف شیبدار بنا شده که در گذشته محل گذاشتن مجسمه مهر بوده است، پس از آنکه این قلعه یکبار به خاطر زلزله خراب شده و بعد از سالها دوباره بازسازی شد، مجسمه مهر از آنجا برداشته شد. دور تا دور این قلعه ۲۴ ستون محکم و بزرگ طراحی شده است که هم باعث محکم شدن بنا شده و هم زیبایی قلعه را افزوده، سقف قلعه شیبدار بوده و در مرکز آن حفره ای برای ورود نور به داخل تعبیه شده است. محوطه بیرون این معبد، بسیار سرسبز و در زمستان سفید پوش است و دورنمای معبد بسیار با شکوه و زیباست. تصویر بیرون این نیایشگاه سالیان زیادی به عنوان نماد تاریخی ارمنستان بر روی اسکناس های این کشور استفاده میشده است. بلیط ورودی مجموعه هم ۱۵۰۰ درام بود.
در فاصله ۳۲ کیلومتری از شهر ایروان روستای به نام گارنی قرار دارد که معبد خاکستری رنگ گارنی هم در جنوب شرقی ایروان و نزدیکی این روستا قرار دارد .ساختمان معبد از ۲۴ ستون از سنگ بالزات تشکیل شده که هر ستون ۶ و نیم متر ارتفاع دارد.این نیایشگاه تنها نیایشگاه غیر مسیحی بازمانده در ارمنستان است. محوطه ای بسیار بزرگ و زیبا پر از مجسمه های و سنگ های قدیمی گل و درختانی پرثمر و میوه دار دارد . همچنین بر روی سطح مثلثی شکل و بر بلندی قرار دارد که نمای از دره سمفونی سنگها دارد.در کنار درب ورودی دکه های سوغاتی خوراکی برای فروش گذاشته شده که مردان و زنان روستاهای اطراف محصولات باغ های خودشان را برای فروش گذاشته اند . ساعات بازدید از معبد ساعت ۹ صبح تا ۱۸ بعدازظهر است .بلیط ورودی این معبد ۱۵۰۰ درام است.
با سلام
معبد گارنی Temple of Garni ( معبد میترایی ) در فاصله 32 کیلومتری جنوب شرقی ایروان در روستای گارنی واقع شده است.
مورخان ساختمان گارنی را متعلق به تیرداد اول پادشاه اشکانی و بازمانده دوران مهرپرستی دانستهاند که نیایشگاهی برای پرستش خورشید بود. اکثر کلیساهای ارمنستان بر روی بقایای معابد پیش از مسیحیت بنا شدهاند.
نیایشگاه گارنی تنها نیایشگاه غیر مسیحی بازمانده در کشور ارمنستان است.
این معبد در سال ۷۷ بعد از میلاد ساخته و به خدای مهر تقدیم شد. معبد گارنی بر روی یک سطح مثلثی شکل قرار گرفته است و دو دره تنگ عمیق در اطراف آن، از معبد حفاظت میکند. ساختمان معبد دارای 24 ستون است که هر یک 6 و نیم متر ارتفاع دارد. این 24 ستون بنا را احاطه کردهاند.
در صورتی که قصد بازدید از معبد گارنی را دارین و با توجه به نزدیکی این معبد به صومعه گغارد میتونین از هر 2 جاذبه تاریخی با هم بازدید داشته باشین و در مسیرتون از ایروان ابتدا به معبد گارنی آمده ، سپس به صومعه گغارد برید.
در سفر شما به ایروان ، معبد گارنی یکی از مکانهایی است که به شما پیشنهاد میکنم و دیدنش خالی از لطف نیست.
با تشکر
تماشای پرستشگاهی که در جهان به یک موزه شناخته میشه و در فاصله حدودا ۱ ساعتی یروان قرار داره پس اگه به ارمنستان سفر کردید حتما بازدیدی از این اثر تاریخی داشته باشید. قیمت بلیطش در دی ماه ۹۸ برای هر نفر ۱۵۰۰ درام بود. فاصله کارتی با صومعه گغارد حدود ۱۲ کیلومتره پس حتما از گغارد هم بازدید کنید.
#گلفام_سفر
تاریخی ترین و باشکوه ترین بنای تاریخی پیرامون ایروان ، معبد گارنی است که در 30 کیلومتری جنوب شرقی ایروان قرار دارد .
این معبد با شکوه وعظیم ،متعلق به قرن اول میلادی است و نمای کلی و واحد آن مرا به یاد آرامگاه کورش کبیر در پاسارگاد می اندازد .
یک معبد با معماری یونانی و سرستون های بسیار بلند و با شکوه .
این معبد در قرن چهارم میلادی که ارمنستان دین مسیحیت را پذیرفت در اختیار این آیین قرار گرفت .
#گلفام_سفر
معبد گارنی در شرق ایروان قرار دارد و در میان کوهستان بنا نهاده شده است. میگویند نرون هزینه بازسازی آنرا پرداخته است و پادشاهان ایران هم از آن به عنوان معبد مهر استفاده میکردهاند. میگویند مغولها ویرانش کردهاند. و سرانجام در قرن نوزده بازسازی شده است.
#گلفام_سفر
قبل از سفر به ارمنستان تصمیم داشتیم حتما به این مکان سری بزنیم، اون هم فقط بخاطر معماری که داره. معماری شبیه به معابد یونان که جزو علایقمون بوده. قطعا سفر به یونان و روم برای دیدن ساختمانهایی با چنین معماری بسیار هزینهبر خواهد بود. به همین خاطر این معبد در همسایگی خودمون خیلی هیجانانگیز بود.
این بنا که بقایای قلعه گارنی از قرن سوم پیش از میلاده قدیمیترین بنای ارمنستان محسوب میشه. البته این چیزی که الان میبینیم نتیجه بازسازی و حاصل کندوکاوهای باستانشناسیه.
مطمئن نیستیم ولی فکر کنیم ۲۶ تا ستون خوشگل و یکدست داشت که با هنرمندی صیغل داده شده بودن.
هزینه ورود به معبد گارنی نفری ۱۵۰۰ درام (شهریور ۹۸، هر درام ۲۵ تومن). اطراف این معبد دوتا هاستل و خانه مسافر وجود داره که باتوجه به امکانات و دور بودن از ایروان نسبتا گرون محسوب میشدن و تقریبا با همین هزینه میشه توی ایروان هاستل گرفت.
خلاصه، مکان خیلی زیبایی بود و واسمون هیجان داشت.
معبد تاریخی و قدیمی گارنی در شهر گارنی با فاصله حدود ۶۰ کیلومتر از شهر ایروان واقع شده است برای بازدید از این معبد باید بلیط ورودی مجموعه را قیمت ۱۵۰۰ درام تهیه نمایید. این مجموعه شامل محوطه روباز که اطراف آن تعدادی از ستون ها بقایای ساختمانهای قدیمی است همراه معبد اصلی می باشد. این معبد از قدیمی ترین آثار غیر مسیحی ارمنستان است اگر به شهر گارنی برای دیدن این معبد رفتید حتماً بازدیدی از کلیسای گغارد نیز داشته باشید.
معبد گارنی که یکی دیگر از اثار مجموعه شهر گارنی ارمنستان هست طبق معمول جاهای دیگر تاریخی این کشور در نگاه اول رنگ های سرد و بی جان و سنگی خود نمایی میکند . سازه ای سنگی با ستونهای بلند و با شکوه که به نظر به عنوان کاخ شاهان قدیمی به نظر میرسد در کنار این معبد حمام تاریخی زیبایی که کمی تخریب شده نیز وجود دارد .همون طور که تو بررسی های قبلی گفتم برای دسترسی به شهر گارنی که حدود سی کیلومتری ایروان قرار داره با تاکسییا ون هایی که برای رفتن به این مجموعه در نظر گرفته شده اقدام کرد که بعد عبور لز مسیر جاده ای. باریک و خطرناک به این شهر و این معبد میرسیم مه طبق معمول خبری از امکانات رفاهی انچنانی در این مجموعه نیست
این اثر که از جاذبه های گردشگری اطراف ایروان می باشد تنها اثر باستانی غیر مسیحی ایروان میباشد که در روستایی به همین نام واقع شده است. ستون های زیبا و عظیم این اثر شباهت زیادی به معماری یونانی و رومی دارد. ورودی این جاذبه فروشندگان محلی مشغول به فروش محصولات و تندیس هایی از این اثر هستند که پیشنهاد میکنم مربای گردو خریداری کنید. برای بازدید از این اثر می توانید تور های یکروزه معبد گارنی و کلیسای گغارد تهیه کنید.
معبد گارني، تنها معبد پيش از مسيحيت در ارمنستان است که دست نخورده باقيمانده و ساير معابد اين کشور پس از گرويدن مردم به مسيحيت تخريب شده و به جاي آنها کليسا و صومعه احداث شده است. بازديد از اين جاذبه گردشگري هزينه ورودي دارد و براي رفتن به اين مکان بهتر است تورهاي ترکيبي گارني و گقارد را از سطح شهر خريداري کنيد. اين معبد جزئيات خاصي ندارد و در مقايسه با کليساي ثبت جهاني شده گقارد، حرف چنداني براي گفتن ندارد اما ديدنش هم خالي از لطف نيست.
معبد گارنی یکی از آثار باستانی با معماری هلنی است که در ۲۷ کیلومتری شرق ایروان، در بین کوههای گغاما، در کنار روستای گارنی، قرار دارد.قلعهٔ گارنی، در سده سوم پیش از میلاد، در دورهٔ حکومت خاندان اروندی بنا شدهاست. در زمان جنگهای ایران و روم، در قرن اول میلادی، قلعه به اشغال نیروهای روم درآمد که آن را ویران کردند اما پس از عقد پیمان راندیا در سال ۶۲ میلادی، نرون امپراتور روم، هزینهٔ بازسازی قلعه را پرداخت و تیرداد یکم پادشاه ارمنستان، در سال ۷۵ میلادی اقدام به بازسازی قلعه و بنای ساختمانهای کاخ و معبد مهر در آن کرد که سنگنوشتههایی نیز به زبان یونانی باستان در این خصوص از وی به دست آمده است.در ۳۰۱ میلادی، مسیحیت دین رسمی ارمنستان اعلام شد و کلیهٔ معابد ویران یا تبدیل به کلیسا شدند اما به علت نامعلومی معبد گارنی دست نخورده باقی ماند.
معبد گارنی مستطیل شکل و دارای ابعاد ۱۱/۵×۱۵/۷ متر با ارتفاع ۲/۸ متر است که سنگهای سطح خارجی آن از سنگهای خشکهچین با بستهای فلزی تشکیل شده ولی در وسط آن سنگهای لاشه همراه با ملات به کار بردهاند. سکو دارای نه ردیف پلکان است که هریک به ارتفاع سی سانتیمتر در بخش شمالی و رو به روی رواق ورودی معبد قرار دارد. بر روی سکو و در چهار طرف آن در جمع ۲۴ ستون به فاصلهٔ ۲/۸ متر از یکدیگر (به غیر از ضلع شمالی) به صورت چهار ستون در هر یک از اضلاع شمالی و جنوبی و شش ستون در هر یک از اضلاع شرقی و غربی قرار دارند که اتاق یا فضای داخلی معبد را از چهار طرف احاطه کردهاند. هر ستون از ته ستون، تنه (مشتمل بر چهار قسمت در جمع به ارتفاع ۵/۷۸ متر) و سرستون تشکیل شدهاست.