این میدان در حقیقت مرکز تمدن و زندگی مدنی در دوران بیزانس بوده که در آن مردم به دور یکدیگر جمع می شدند، مسابقه ارابه ها را تماشا می کردند و یا اینکه به بحث های سیاسی می پرداختند. میدان هیپودروم در سال 203 میلادی و توسط امپراتور سپتیموس سوروس ساخته شده است. تخمین زده می شود که این مکان ظرفیت 100 هزار نفری دارد.
میدان هیپودروم که در حال حاضر به میدان سلطان احمد شناخته میشود قدمتی به بلندای شهر استانبول داره، این میدان در حدو سال 200 میلادی به منظور مکانی برای برگزاری مسابقات اسب دوانی، مبارزات گلادیاتورها و مراسمات مهم ساخته شد بعد از آن در زمان حکومت کنستانتین کبیر قسطنطنیه یا استانبول فعلی به عنوان پایتخت روم انتخاب شد و این میدان در سال 324 میلادی به دستور کنستانتین مورد بازسازی کلی قرار گرفت و هیپدورم به محلی باشکوه و ظرفیت چندین هزار نفر تبدیل شد (جایگاهی شبیه به استادیوم های فعلی). بعد از فتح استانبول توسط ترکان مسلمان این میدان نابود شد. در حال حاضر از میدان هیپودروم سابق به جز چند ستون و نماد چیزی باقی نمانده است. مشهورترین نماد این میدان، ابلیسک یا ستون تئودوسیوس است که و در حدود سال 1540 قبل از میلاد به یادبود فرعون تتموس سوم ساخته شده که بعدها به این محل منتقل شده است. دومین نماد ابلیسک دیواری یا والد است که قدمت آن مربوط به قرن دهم میلادی و زمان کنستانتین هفتم است و سومین المان این میدان ستون ماریه که در قرن چهارم در این مکان نصب شده است. #گلفام_سفر
میدان هیپودروم یا همون میدان سلطان احمد میدانی باقیمانده از دوران بیزانس در قسطنطنیه هستش. در این میدان مسابقات اسبدوانی برگزار میشد و این ستونها به واسطه این کار در این مکان قرار داده شدن. یکی از ستونها از مصر به رم انتقال داده شده بود و روش نوشته تقدیم به پدرم و مشابهش جلوی یکی از معبدهای مصر قرار داره، و بعد کنستانتین برای زینت بخشیدن به پایتخت جدیدش این ستون رو از رم به اینجا منتقل کرده. دو ستون دیگه هم جز این تو این میدان قرار گرفتن که یکی ستون برنزی مار سه سر و اون یکی هم ستون سنگی هستش. در مجموع این میدان یادآور روزهای جشن و پایکوبی و ارابهرانی و اسبدوانی در استانبول است.
#گلفام_سفر
این میدان متشکل از فواره آلمانی ها،ستون سنگی تیودوسیوس،ستون ماری شکل و ستون بافته را در خود جای داده.
در زمان بیزانس از این میدان به عنوان تجمع اجتماعی و سیاسی،برگزاری مسابقات ورزشی و هچنین مسابقات اسب دوانی و ارابه رانی غیره استفاده میشد و در حال حاضر با نام میدان سلطان احمد شناخته میشود.
این میدان در منطقه فاتح در بخش اروپای استانبول واقع شده ، این میدان در همسایگی مسجد آبی و موزه ایاصوفیه قرار دارد.
#گلفام_سفر
در مجاور میدان سلطان احمد استانبول محوطه بازی قرار دارد که به میدان هیپودرم یا همان میدان اسب دوانی رم شرقی معروف است. از دور که نگاه کنید در این فضای وسیع دو ستون بلند که به آبسیلیک معروف اند دیده میشوند. اینها یادگارهایی هستند که کنستانتین اول با خودش از رم آورده است. یکی معروف به ستون تئودوسیسوس که رویش نقش و نگاری به چشم میخورد که همان خط هیروکلیف است و در پایه ستون حجاری هایی از پادشاه و همراهانش دیده میشود. دو ستون دیگر نیز قرار دارند که یکی معروف به ستون مار است و حالا چیز زیادی از آن نمانده است و دیگری ستونی سنگی . بازدید از این مجموعه رایگان است و توضیحات خوبی در تابلوی راهنمای کنار آنها به زبان انگلیسی و ترکی درج شده است. این دو ستون مجاور با مسجد سلطان احمد هستند.
هیپودروم یا آت میدانی (میدان اسب) که امروزه میدان سلطان احمد نیز نامیده می شود، یک استادیوم اسبدوانی و ارابهرانی مربوط به ۱۸۰۰ سال پیش است. البته این میدان کارکردهای سیاسی نیز داشته و برخی مراسم های دولتی امپراطورهای روم شرقی اینجا برگزار می شد. هیپودروم امروزه تبدیل به یک پارک شده است و اینجا می توانید از وای فای رایگان استفاده کنید که توسط شهرداری استانبول راه اندازی شده است!
اما سه ستون ارزشمند تاریخی در این میدان برپاست که هر کدام روایتگر بخشی از تاریخ هستند. ستون مارپیچ پس از پیروزی یونانی ها مقابل ایران در ۴۷۹ قبل از میلاد بنا شده و از فلز ساخته شده است. این ستون به شکل ماری با سه سر بوده که البته الان فقط بخش کوتاهی از آن باقی مانده است.
ستون دوم با نام اوبلیسک تتومس سوم است که بیش از ۳۵۰۰ سال سن دارد و به طرز عجیبی هنوز شرایط خوبی دارد. اوبلیسک سنگی چهارگوش و بلند با نوک هرمی است. این ستون حدود ۲۰ متر ارتفاع دارد که توسط فرعون تتومس سوم بنا شده و در قرن چهارم میلادی به استانبول آورده شده است.
ستون سوم با نام اوبلیسک دیواری در قرن دهم میلادی توسط کنستانتین پورفیروژنیتوس امپراطور روم شرقی برپا شد که پوشش برنزی داشت اما در جریان جنگ های صلیبی پوشش آن کنده شد و اکنون فقط هسته اصلی ستون باقی مانده است.
میدان هیپودروم، در مجاورت میدان سلطان احمد، یادگاری از دوران امپراطوری بیزانس. این میدان در گذشته محل مسابقات ورزشی و ارابه رانی بوده و نمادهای جالب و دیدنی و البته قدیمی در آن وجود دارد. اوبلیسک یا ستون تاریخی مصری با نقش و نگارهای هیروگلیف، ستون مارپیچ که در گذشته نقش سه مار بر بالای آن بوده و خود ستون هم جواهر نشان بوده و اکنون خرابه ای از آن باقی است و از دلفی یونان به این میدان آورده شده، آبنمای آلمانی و چند اثر دیگر، در میدان هیپودروم استانبول قرار دارد.
در کنار هریک از آثار، تابلویی در خصوص تاریخچه آن اثر وجود دارد ولی در صورت تمایل، می توانید از توضیحات راهنمایانی که گردشگران خود را برای بازدید آورده اند نیز استفاده کنید.
میدان هیپودرم در شهر استانبول ، در محله سلطان احمد و نزدیک مسجد سلطان احمد واقع شده است . در این میدان می توان یک ستون مارپیچ و ستونی هرمی به ارتفاع حدود ۲۰ متر که در مصر ساخته شده است و حجاریهایی بر روی آن قرار دارد را مشاهده کرد . در زمان روم باستان این میدان محل اسب دوانی ، ارابه رانی و اجتماعات بوده است . جاذبه های مهمی از جمله مسجد سلطان احمد ، موزه ایاصوفیه ، کاخ توپکاپی ، آب انبار باسیلیکا در اطراف این میدان قرار دارد .
هیپودروم استانبول که امروز با نام میدان سلطان احمد شناخته می شه در زمان امپراتوری رم برای مسابقات ارابهرانی ساخته شده ، مسابقات ارابهرانی از مسابقات محبوب در دوران رم باستان بوده و به همین دلیل میدانهای ارابهرانی در همه شهرهای یونانی وجود داشته. هیپودروم استانبول در محله سلطان احمد در نزدیکی دیدنی هایی همچون: مسجد سلطان احمد ،ایاصوفیا، کاخ توپکاپی، آب انبار باسیلیکا قرار گرفته و قطعاتی از آثار بیزانسی هنوز در اون وجود داره که مهمترین اونها ستون هرمی هست که در مصر ساخته شده و ارتفاعش ۲۰ متره و این ستون برای کشور گشایی های تتموس سوم ساخته شده که بر روی اون نقش نگارهایی رمزی حکاکای شده که بعدها رمزگشایی شدن.
ميدان هيپودروم بسيار نزديك به مسجد سلطان احمد قرار دارد. هيپو دروم به معناي ميدان اسب است و در زمان امپراتوری بیزانس اين مكان مرکز اجتماعات، برنامه های ورزشی و ... بوده است. در اين ميدان چندين ستون ميبينيد كه در كنارشان تاريخچه ساخت و نصبشان به چند زبان نوشته شده است و پيشنهاد ميكنم حتما متن كنار ستون را بخوانيد چون تاريخ انها برايتان جالب خواهد بود.
علاوه بر تاريخ اين ميدان، با فضاي بزرگي كه انجا وجود دارد فرصت خوبي را براي استراحت و ديدن رفت و امد مردم فراهم ميكند.
میدان هیپودروم یا میدان اسبدوانی (آت میدانی)، مرکز ساختار کهن استانبول است. این میدان مرکز اجتماعات بزرگ و جشنهای مهم حکومتی بوده است. هماکنون نماد این میدان دو هرمسنگ باستانی آن است. اماکن تاریخی استانبول همگی در اطراف این میدان قرار دارند.
#تایسیز