در قسمت قبلی 10 جاذبه از عجایب گردشگری ایران را به شما معرفی کردیم. از آنجایی که در کشور ما از این عجایب بسیار وجود دارد، بر آن شدیم تا قسمت دوم این مطلب را نیز تولید کرده و این عجایب را با شما به
در استان بوشهر و در بخش مرکزی شهرستان کنگان شهری بسیار زیبا قرار دارد که در گذشته شبیه روستای ماسوله بوده است. این شهر که به اسم سیراب یا صیراف نیز معروف است یکی از بنادر عظیم و زیبای جنوب ایران به شمار می آمده که
مهم نیست به کجا سفر می کنی، مهم نیست آنجا چه می کنی، چگونه می روی، چه می خوری، چه می پوشی، حتی مهم نیست چه می بینی و چه نمی بینی، مهم نیست که پس از آمدنت چه می گویی، مهم این است که پیش از رفتنت که بوده
با گسترش شبکههای مجازی لوکیشنها و نقاط بسیار زیبایی از ایران، بیشتر از قبل معرفی شدند و با ورود بلاگرهای سفر و عکسهای زیبایی که در صفحات اجتماعی خود قرار میدادند اشتیاق مردم را برای سفر به این نقاط دوچندان کردند. من نیز از این
صِیدِ دُرِّ یَتیمِ خَلیجِ فارس یا سفر بدون برنامه به جزیره ی ممنوعه سفری که مارو تا جزیره ی دعوتنامه لازم ِ خارگ بُرد، از اون سفرهای پیشبینی نشده بود. حتی وقتی تهران رو، بدون هیچ مقصد مشخصی ترک میکردیم به ذهنمون هم نمیرسید سر از
بندر سیراف شهری بسیار کوچک و کم امکانات از توابع کنگان در استان بوشهر است. سیراف زمانی شهری بسیار مهم و پر رونق بوده است. بندر سیراف بواسطه توجه پادشاهان ساسانی در قرن 3 میلادی پدید آمده است. در بسیاری از سفرنامه های کهن از سیراف و رونق اقتصادی و مردم تاجر و ثروتمند آن یاد شده است. ساکنین سیراف ادیان و مذاهب مختلف داشته اند. در سال 367 هجری قمری زلزله ای هفت روزه شهر را با خاک یکسان میکند و به این دلیل سیراف پمپئی ایران نام دارد. این شهر کوچک جاذبه های گردشگری زیادی دارد از جمله مهمترین دیدنی ترین آنها دره لیر و گوردخمه های سنگی سیراف است سایر جاذبه ها قلعه نصوری ،موزه سیراف، پارک های احلی زیبا با آب زلال و شفاف دریا. متاسفانه سیراف رستوران آنچنان خوب ندارد و از لحاظ حمل و نقل عمومی بسیار ضعیف است. بهترین اقامتگاه سیراف اقامتگاه نصوری سیراف است، در سیراف منزل اجاره ای هم پیدا می شود.بازدید از سیراف بخش مهمی از سفر با استان بوشهر است. اگر از عسلویه به سمت سیراف بروید حدود یک ساعت ونیم دور است و اگر از بوشهر به سمت سیراف میروید 3ساعت و نیم زنان نیاز دارید.
بندر سیراف یکی از بنادر بسیار قدیمی ایران در جنوب استات بوشهر کنونی است. شهر کوچک ی است با اسکله ی زیبا و دوست داشتنی و البته سواحل شفاف خلیج فارس.
دسترسی به سیراف از طریق جاده زمینی ممکن است و حدود 3 ساعت با بوشهر فاصله دارد.
جاذبه اصلی سیراف گوردخمه های نزدیک این شهر است که تقریبا دلیل اصلی مسافرت هر مسافری به سیراف دیدن این گوردخمه ها است.
شهر کوچک و کم امکانات است و حتی رستوران چندان مناسب هم بسختی پیدا میشود. تاکسی در آن تردد ندارد و رفت و آمد فقط به وسیله آژانس های محدودی در شهر انجام میشود. البته کل طول شهر را یک ساعته میتوان پیاده رفت !
کمبود هتل و اقامتگاه هم وجود دارد و تقریبا ما فقط یک اقامتگاه بوم گردی توانستیم پیدا کنیم که البته خیلی مناسب بود. اقامتگاه بوم گردی نصوری سیراف.
در سفر به استان بوشهر حتما از بندر سیراف دیدن کنید.
بندر سیراف که زمانی یکی از مهمترین بنادر ایران و خاورمیانه بوده است بر اثر زلزله بخشی از آن به زیر آب رفته و امروزه به دلیل نزدیکی به شیراز و کنگان گردشگران زیادی به این شهر می آیند. این بندر که به اسم بندر طاهری نیز شناخته شده است و از دیدنی های تاریخی زیادی برخوردار می باشد از جمله عمارت شیخ جبارنصوری ، دخمه های باستانی سیراف و گور تمدن ها . این شهر آب و هوای معتدل و گرمی دارد و تابستان های داغ آن مشهور می باشد. ما که در بهار به اتفاق خانواده به دیدن این بندر رفتیم برای اولین بار متوجه شدم این شهر تنها یک خیابان دارد زیرا بین کوه و دریا قرار گرفته است. نزدیکترین فرودگاه به این بندر در شهر عسلویه می باشد که حدود ۴۰ کیلومتر از آن فاصله دارد. #گلفام_سفر
بعد از دیدار از خلیج نایبند و ساحل بنود اکنون به عسلویه برمی گشتیم تا از طرق جاده عسلویه به کنگان به مقصد بعدی خود برویم که دیدار از گنبد نمکی جاشک بود .
ولی قبل از ان دیدار کوتاهی داشتیم از شهر سیراف
سیراف که بندر طاهری هم خوانده می شود در 47 کیلومتری غرب عسلویه قرار دارد .
یک روستای تاریخی که عمده معروفیتش به خاطر حفرات زیادی است که در کنار یکدیگر در شیب کوه در شمال این شهر قرار دارد . این حفرات شبیه قبرهای منظم ولی خالی هستند .
یک نظریه این است که در زمان های قدیم این حفرات را برای جمع آوری آبی که از دامنه کوه به پایین روان می شده ساخته اند . در حالی که نظریه دیگر می گوید که این ها قبرهای تاریخی هستند . حالا چرا روباز رها شده اند ; من که نمی دانم .
علاوه بر این یک خانه قلعه مانند قدیمی مربوط به دویست سال قبل در سیراف وجود دارد که محل زندگی خاندان نصوری بوده است .و به عمارت شیخ جبار نصوری معروف است .
سلام. اگر از سمت جم به سمت عسلویه حرکت کنید، قبل از عسلویه دقیقا موقعی که کوهها کنار می روند و دریا نمایان میشود این ندر زیبا رو میبینید. این بندر مابین بندر کنگان و بندر عسلویه واقع شدهاست و دارای معماری خاصی میباشد. همچنین این بندر بین دریا و کوه قرار گرفته و دارای تنها یک خیابان است. در بعضی جاها فاصله کوه تا دریا به ۳۰ متر هم نمیرسد به همین دلیل برخی خانههای مردم روی کوه بنا شدهاست. از آثار تاریخی آن میشود به قلعه نصوری و آثار باستانی بنای مسجد جامع (که بر روی پی یک عمارت ساسانی ساخته شده)، بازار باستانی سیراف و گور دخمهها و سیستم آبرسانی دوره ساسانی اشاره کرد. مزیت این بندر نسبت به عسلویه هوای تمیز تر اونه و بوی گاز تقریبا به مشام نمیرسه و همین مساله باعث شده تورهای گردشگری زیادی از شیراز و استانهای اطراف برای فصل مناسب سفر به این بندر که زمستان باشه برگزار بشه. در کل مسافرت به اینجا در فصل زمستان رو پیشنهاد می کنم.
بندر سیراف شهری کوچک اما کهن به فاصله حدوداً 240 کیلومتری از شهر بوشهر می باشد که در این استان واقع شده است. این بندر در گذشته در زمان تجارت جاده ابریشم نقش به سزایی در تجارت بین المللی داشته است و قدیمی ترین بندر ایران به حساب می آید.
این بندر امروزه مقصد بسیاری از گردشگران می باشد و برای گردشی یک روزه مکان مناسبی است اما با این وجود جای پیشرفت و رسیدگی بسیاری دارد.
از جاذبه های این شهر می توان به پارک ساحلی، اسکله سیراف، دخمههای باستانی سیراف، عمارت شیخ جبار نصوری، چاههای سنگی بندر سیراف، گور سیبویه، آبشار مصنوعی و ... اشاره کرد.
به یاد داشته باشید که هوای این شهر در فصل زمستان و تا ابتدای بهار مناسب است و در سایر ماه ها بسیار گرم و شرجی می باشد.
بندر سيراف بين دو بندر عسلويه و كنگان قرار دارد كه به آن بندر طاهري نيز مي گويند اين بندر بين كوه و دريا و در دامنه كوه و مشرف به درياي نيلگون خليج فارس مي باشد تنها داراي يك خيابان است كه از ابتدا نا انتهاي شهر كشيده شده است ٤٠كيلومتر تا كنگان و ٤كيلومتر تا عسلويه فاصله دارد قدمت اين بندر به زمان ساسانيان بر مي گردد و در آن زمان پررونق ترين بندر ايران بوده است چرا كه با آسيا ،اروپا و آفريقا مراودات تجاري داشته است گورهاي كشف شده از مذاهب و اديان مختلف نشان از ازاد انديشي ديني اين شهر بوده است اين بندر به دليل نزديك بودن به شيراز و منطقه ويژه اقتصادي پارس جنوبي از اهميت ويژه اي برخوردار است و با وجود ديدنيهاي زياد گردشگران زيادي را به سوي خود جذب مي كند .قلعه نصوري با قدمت ٢٠٠ساله ، ساحل زيبا ، موزه سيراف ، قبرهاي سنگي كه برخي آن را محل جمع آوري آب مي دانند ، آرامگاه سيبويه و ... از ديدنيهاي اين بندر است . از سوغاتيهاي سيراف مي توان ماهي ، ميگو و صنايع دستي را نام برد .با توجه به معماري خاص سيراف برخي آن را شبيه ماسوله مي دانند . با توجه به گرماي شديد هوا در فصل تابستان بهترين زمان سفر به اين شهر از آبان تا اواخر فروردين ماه مي باشد