پردیس مستوفی شوشتر یکی از بناهای تاریخی و ارزشمند این شهر و متعلق به دوره ی قاجاره. گروه "سلمان شوشتر"در راستای راهبرد توسعه گردشگری فرهنگی در شوشتر ، اقدام به راه اندازی موزه، رستوران، عکاسخانه و مرکز صنایع دستی بصورت همزمان در این خانه ی تاریخی نموده و همواره سعی کرده علاوه بر خدمات رسانی صحیح به گردشگران داخلی و خارجی و همچمنین شهروندان شوشتر، پاسدار میراث معنوی این میزبان کهنسال باشه. همچنین با تلاش گروه سلمان شوشتر، مجموعه پردیس مستوفی شوشتر از سوی سازمان آموزشی، علمی و فرهنگی سازمان ملل متحد (UNESCO) به عنوان مرکز پایگاه اطلاع رسانی میراث فرهنگی و گردشگری شوشتر تعیین شده .
یکی از خانه های سنتی و زیبایی شوشتر که امروزه به موزه و رستوران تغییر کاربری داده ،رستوران موزه مستوفی در میدان باطنی جنب پل باستانی شادروان قرار دارد.
این بنا متعلق به دوره قاجار است و دید بسیار زیبایی به پل شادروان دارد.داخل رستوران به دو قسمت مسقف و روباز تقسیم شده داخل حیاط تخت های در کنار ستون ها و درخت های حیاط گذاشته شده.ما به صرف نهار از تخت های داخل حیاط استفاده کردیم.سفارشهای ما جوجه لبنانی،قرمه سبزی شوشتری و کوبیده بود .کیفیت غذاها معمولی ،برخورد پرسنل محترمانه و محیط بسیار زیبای داشت .قیمتها هم در این وضعیت گرانی معقول بود.
به خاطر فضا و خانه ي تاريخي كه رستوران در اون قرار داره، معروف شده و مثل خانه هاي قديمي هست، تنها علتي كه من رو به سمت اين رستوران كشوند همين فضا بود،
قسمتي كه غذا سرو ميشه از دو بخش سالن هاي غذاخوري سرپوشيده، حياط و تراس با ويوي رو به رودخانه، تشكيل شده.
فضايي كه فكر ميكردم مهمان هامون در اين فضا ميتونن بهترين خاطره رو داشته باشن كه متاسفانه با كادري فوق العاده بي ادب و گستاخ و نابلد روبه رو شديم، و در نهايت چيزي جز خراب شدن روزمون در اين رستوران با بي ادبي مدير داخلي و هدر دادن زمان و حدودا دو ساعت منتظر موندن براي غذا، نصيبمون شد.
با اينكه از سه هفته قبل رزرو و ساعت رو هماهنگ كرده بوديم، ساعت ١١ صبح به ما پيام دادن كه بامون همكاري كنيد و ساعت ١٣ بياييد، ولي چون ما از قبل برنامه ريزي هامون رو انجام داده بوديم، بشون گفتيم كه سره همون ساعت قبلي كه رزرو شده، ميتونيم بياييم، وقتي رسيديم اونجا مدير رستوران اصرار داشت كه چون ساعت ١ نيومديد حالا حالا ها بايد بشينيد تا مشتري هاي تكي مون رو رد كنيم بعد به شما سرويس ميديم، بعد از يك ساعت و ١٥ دقيقه هيچ خبري از غذا وپيش غذا نشد و توي اين مدت هم هر چقدر پيگيري ميكرديم با بي ادبي جواب داده ميشد.
وقتي هم كه براي ٤٥ نفر غذارو خواستن بيارن فقط يك گارسن رو براي سرويس دهي ٤٥ نفر گذاشتن كه فقط ١ ساعت طول كشيد تا پيش غذاها اورده بشه ديگه غذاهاي اصلي بماند، با اينكه بچه كوچيك همراهمون بود و همه توي اين مدت از گرسنگي و خستگي و رفتارهاي فوق العاده بد و توهين اميز مدير رستوران كلافه شده بوديم، تا زمان سرو غذا حدودا دو ساعت منتظر مونديم و اوج فاجعه وقتي بود كه رفتم و اشپزخونه اين رستوران رو ديدم، واقعا براي بهداشت متاسفم كه چنين جايي رو اجازه فعاليت ميده، همه ظرف ها و سيني ها روي زمين و زير دست و پاي گارسون ها پخش بودن و اوضاع خيلي بدي بود،
طعم و حجم غذاها كاملا معمولي بود و قطعا در شهري مثل شوشتر رستوران هاي خيلي بهتري وجود داره.
غذاهايي كه ما در اين رستوران سفارش داديم: قورمه سبزي( كمي تلخي داشت-٢٢ هزار تومان) سير باقله( باقله ها خيلي سفت بودن كه هم ما و هم مهمانانمون نتونستن بخورن-١٧ هزار تومان)، جوجه كباب( خيلي جوجه ها خشك بودن-٢٤ هزار تومان) خورش فسنجون( خوب بود ولي مرغش خيلي كم بود-٣٨ هزار تومان )، خوراك مرغ و برنج( كاملا معمولي-٣٠ هزار تومان) بود.
من چنين جايي رو كه احترام به مهمان رو در حد زير صفر اجرا ميكنن، حتي اگر بهترين فضا و مكان و غذا رو داشته باشه تحت هيچ شرايطي حاضر نيستم امتحان كنم.
قطعا هر جايي ابتدا تمام فاكتورها رو بايد در حد قابل قبولي داشته باشه و در وحله بعدي پيشنهاد بشه.
ما با تعدادی از دوستان با رزرو قبلی برای ناهار روز ۲۴ بهمن ۹۸ ساعت یک ربع به سه ظهر به این رستوران رفتیم.رستوران مستوفی در شوشتر و میدان باطنی ، کنار پل تاریخی شادروان واقع شده است.در کوچه جنب رستوران و قبل از ورود به آن، پرچم کشورهای مختلف را میبینید که در زیر آن نام کشورها، اطلاعات آنها و حتی فاصله آن کشورها تا شوشتر نوشته شده است که کاری نو و تجربه جالبی در جهت جذب گردشگر بود.کلا رستوران در اصل یک خانه تاریخی بجا مانده از دوره قاجار است که حتی با شماره ۲۳۱۵ ثبت ملی شده است.این بنا متعلق به یکی از تجار معروف شوشتر به نام:آقا خلیل مستوفی بوده که اکنون در تملک میراث فرهنگی است. در زمان ساخت ،خانه مستوفی شامل پل، منزل، مسجد و حمام بود که اکنون حمام آن تخریب شده است.منزل آن ،هم اکنون بصورت رستوران در آمده است.در بدو ورود آجرکاری منزل و هشتی بسیار زیبای آن چشم نواز است.کلا حیاط رستوران دارای چندین تخت برای نشستن گردشگران و مشتریان رستوران بوده و در محیطی خنک، در زیر سایه یک درخت بزرگ و با شاخ و برگ فراوان، محیط دلچسب و خوبی را بوجود آورده است.همچنین دارای چند اتاق دیگر است که بصورت میز و صندلی هستند.ما در روی یکی از تختها در حیاط نشستیم. چند تخت پر از مشتری بود و کارکنان به میهمانان خودشان سرویس میدادند.حدود ده دقیقه اول همه چیز خوب بود، صحبت با دوستان، استفاده از هوای خوب و خنک آنجا و دیدن زیبائیهای خانه، تماشای پل زیبا و مناظر سرسبز از یکی از دیوارها بطرف بیرون خانه، استفاده ازسرویس بهداشتی و... اما کم کم هم گرسنگی و هم اتلاف وقت واقعا کلافه امان کرد.بطوری که حدود یک ساعت معطل شدیم تا کارکنان و گارسونها سرویسها و پیش غذاها رو آوردند.در این فاصله اعتراض ما با بی توجهی و برخورد تند مدیریت رستوران همراه بود.گارسونها زیاد حرفه ای نبودند و اکثرا با بی احترامی و اشتباه غذاها رو روی تخت می آوردند.غذای انتخابی ما چلو قورمه سبزی شوشتری، خوراک جوجه و دوتا دلستر بود.چلو قورمه سبزی خوب بود و طعم خاصی داشت که من دوست داشتم.خوراک جوجه هم معمولی بود.قیمت غذاها هم مناسب بود و زیان گران نبود.در مجموع با اینکه آروم یه و کیفیت غذاها راضی بودیم اما مدیریت ضعیف رستوران، توهینها، برخورد تند و زننده ایشان، همچنین حرفه ای نبودن گارسونها و عدم میهماننوازی خوب، باعث شد که غذای صرف شده در آن محیط بطوری که باید و شاید نوش جان ما نشد و با خاطره ای نه چندان خوب آن رستوران را ترک کنیم.در جوار این خانه، فروشگاه صنایع دستی سلمان قرارداشت که اجناس و محصولات خوبی از صنایع دستی شوشتر در معرض دید و خرید گردشگران گذاشته شده بود.
رستوران مستوفی از رستوران های معروف شوشتر است البته تعداد رستوران های این شهر هم انگشت شمار است. اگر رزرو نداشته باشید باید دم درب کمی منتظر باشید. فضای رستوران در یک خانه قدیمی است که باز سازی شده و حیاط بزرگی دارد که با تخت آن را برای پذیرایی از مشتریان آماده کرده اند. ما به صورت گروهی و با رزرو قبلی و سفارشات از قبل تعیین شده به این رستوران رفتیم اما با آنکه بعد ما رستوران تعطیل شد و مشتری جدید نیامد, باور کنید یکساعت یا بیشتر منتظر غذا که هیچ, منتظر آوردن سرویس های قبل غذا بودیم. وقتی به مدیر داخلی که یک خانم بود از این نحو سرویس دهی و ضعف آنها شکایت کردیم با بی اعتنایی و رفتاری به دور از ادب و غیر حرفه ایی با ما برخورد شد. تقریبا میشد گفت که خیالشان راحت بود که پولشان را گرفته اند و ما هر اعتراضی هم میکردیم برایشان اهمیتی نداشت. داخل آشپزخانه مثل بازار شام بود, هر چه از روی میزها جمع کرده بودند روی زمین گذاشته بودند و آشپزها به زحمت جابجا می شدند. وقتی برای خوردن یک غذا بیش از یکساعت معطل شوید و ضعف کنید و اعصابتان را هم مدیری بی ادب خرد کند آن غذا هر چه باشد بد است. بهتر است کسب و کارهای ایرانی این اصل را به خاطر داشته باشند که مشتری مدیریست که هر وقت بخواهد شما را اخراج می کند. یعنی اینکه به خیال اینکه رقیب خاصی ندارید و مشتری هم دارید با مشتری ها مثل طلبکارها برخورد نکنید. غذا ها حجم خوبی داشت و مزه قرمه سبزی خوب بود اما سیر باقلا, باقالاهای سفتی داشت. در کل اگر دفعه بعد به شوشتر بروم هیچ وقت به این رستوران نخواهم رفت. #رستوران #غذا #شکمگردی
خانه مستوفی یک خانه تاریخی در شهر شوشتر است که کاربری رستوران دارد. فضای رستوران بسیار زیبا و دل انگیز است و ویوی بسیار زیبایی به دشت دارد. علاوه بر تخت، میز و صندلی نیز برای نشستن وجود دارد. ما با توجه به تعداد بالایمان با هماهنگی قبلی به رستوران رفتیم اما سرویس دهی رستوران ضعیف بود و حدود یک ساعت منتظر بودیم و هنگام اعتراض هم با بی ادبی مدیر داخلی مواجه شدیم که به هیچ وجه حرفه ای نبود. سفارش ما قرمه سبزی شوشتری و نان چرب بود.قرمه سبزی خوش طعم و متفاوت بود. نان چرب یک خورشت محلی است که شیرین است و از لپه و کشمش تشکیل شده است و با نان خورده میشود که من دوست داشتم. برای پیش غذا هم سیرباقلا سفارش دادیم که انهم خوب بود و ترکیب باقلا با تمبرهندی و کمی تند بود. قیمتها هم نسبتا پایین است البته مقدار گوشت خورشتها خیلی کم بود. در مجموع کیفیت غذا و محیط این رستوران خوب است اما سرویس دهی و مشتری مداری ضعیفی دارند.
یکی از آن خانه های قدیمی با حیاط مرکزی که تبدیل به رستوران شده اند و فضای دلپذیری هم دارد. فضای بیرونی با تخت های سنتی و منظره ای از بند قیصر، و فضای داخلی با میز و صندلی و عکسهایی از جاذبه های فرهنگی شوشتر و خوزستان. منو هم با غذاهای شوشتری که علاوه بر غذاهای مرسوم رستورانهای سراسر کشور دارد، منوی جذابی است. ما البته رفتیم سراغ همان کبابها!!و برنج محلی که طعم خوبی داشت ولی کمی کهنه به نظر می رسید و کمی هم سرد بود. کباب بختیاری هم به شکل بانمکِ جوجه ها یک طرف و بره ها یک طرف دیگر طراحی شده بود! عجیب فقط این بود که دوغ لیوانی در لیوان یک بار مصرف و با نی سر میز آمد و کف فراوانی هم داشت که دست کم برای من تصویر آشنای دوغ نبود! خدمه هم خوش برخورد و حواس جمع و واکنش سریع بودند.
#گلفام_سفر
فضای رستوران بسیار خوب هم باغ دارد و هم در فضای بسته امکان صرف غذا است. فروش صنایع دستی ظروف و پوشیدنی با قیمت مناسب و زیبا و نیز موزه نیز از دیگر امکانات این مجموعه است.کیفیت غذا ها خوب و با طعم ادویه های جنوبی میباشد. قیمت نیز ارسال شده.