معرفی عمارت سیف العلماء آذربایجان شرقی سرشار از جاذبه های تاریخی شامل مساجد، خانه ها، کبوترخانه ها و دیگر مکانهای تاریخی است اما در این استان شهری وجود دارد بنام بناب که قصد داریم در بخش ایرانگردی امروز شما را با جاذبه ای منحصر بفرد از
شاید ما بناب را به خاطر کبابهایش بشناسیم. اصلا همان ورودی شهر کبابیهایی که دور میدان ورودی شهر هست نشان میدهد که کبابهای ساطوری بناب یکی از خوشمزههای این شهر است. یا شاید بناب را با نام دوچرخه همراه بدانیم، همانطور که دوچرخه از آن قدیمیهایش مخصوصا زیاد در بافت قدیمی شهر به چشم میخورد. اما از اینها گذشته بناب شهر مساجد تاریخی و منحصر به فردی از عهد صفویست. مساجدی که معماری آنها بعدترها در اصفهان بکار بسته شده است. موزه صفوی بناب بطور ویژه به آثار این دوران و نمایش آن پرداخته است.
موزه مردم شناسی آن هم که در محل حمام قدیمی که ساخت آن معاصر با صفوی است، برپا شده با نمایش ابزارآلات قدیمی و زندگی روستایی به معرفی بناب پرداخته است. روستای صور، پل پنج چشمه تالاب قشلاق از دیگر جاذبههای این شهر است. به نظر باید یک روز برای گشتن در بناب وقت گذاشت و با صرف کباب مخصوص بناب به این گردش پایان داد.
بناب درجنوبغربی استان آذربایجان شرقی و به فاصله ۱۲۰ کیلومتری تبریز و ۶۱۰ کیلومتری تهران واقع شده است. از شرق با مراغه،از جنوب با ملکان،از غرب با میاندوآب و از شمال با عجب شیر همسایه است.بناب از دیرباز تا کنون از موقعیت استراتژیک خاصی برخوردار است.در نقطه تلاقی استان های آذربایجان شرقی ، غربی،کردستان،کرمانشاه و عتبات عالیات قرار دارد.جمعیت این شهر ۱۳۰۰۰۰ نفر که ۶۰ درصد آن در خود شهر بناب ساکن هستند.قدمت این شهر به ۶۰۰۰ سال پیش میرسد.از روستاهای گردشگری این شهرستان میتوان به روستای صخره ای صور و توتاخانه اشاره کرد.در اطراف شهر هم کبوترخانه های قدیمی و زیبائی وجود دارد.همچنین پل ۵ چشمه از دیگر آثار ثبت شده این شهرستان محسوب می شود.در خود شهر بناب هم میتوان به موزه صفوی،موزه مردم شناسی،مسجدمهرآباد و بازار تاریخی آن اشاره نمود.در این شهرستان ۱۵۰اثرتاریخی وجود دارد که ۶۵ اثر آن به ثبت ملی رسیده است.نوعی از کباب کوبیده که به بناب کبابی معروف است، از این شهر به اکثر شهرهای ایران و تمام جهان از جمله لوس آنجلس،کلن،استانبول،معرفی شده است.بناب به شهر دوچرخه هم معروف است و بیشتر اهالی آن ترجیح میدهند بجای استفاده از خودرو شخصی از وسیله ای سالم هم برای سلامتی و هم هوای شهر استفاده کنند.نام این شهر به ترکی بصورت بین(هزار)آو(آبادانی)بین آو بوده که بعدها به بیناب و بناب تغییر یافته است.
سوغاتی های بناب:بی شک مهمترین سوغاتی بناب، کباب مخصوص آنجاست. از سوغاتی های دیگر میتوان به خشکبار،حلوای سفید،عرقیات سنتی،محصولات لبنی،انگور،خیار،چاقوهای دستساز،قالی،قلم زنی روی مس و ظروف مسی اشاره کرد.