این مسجد بین سال های 1609 تا 1616 میلادی با 6 مناره ساخته شده است. در خصوص علت نام گذاری آن به مسجد آبی دو روایت وجود دارد. نخستین مورد که رایج تر است، دلیل آن را کاشی های آبی رنگ داخل مسجد می گوید. دومین روایت هم مربوط به ملوانانی است که در دریای مرمره از کشتی های خود انعکاس آب را بر روی مسجد می دیدند و به همین دلیل نیز آن را مسجد آبی نام نهادند.
یکی از جاذبه های استانبول مسجد سلطان احمد هست که در میدانی به همین نام قرار گرفته. ایاصوفیه و آب انبار باسیلیکا هم در همین محدوده قرار دارن و شما میتونید از هر سه در یک روز بازدید کنید. این مسجد به دستور سلطان احمد اول ساخته شده و به همین دلیل پس از مرگ او مسجد رو مسجد سلطان احمد نامیدند. خود سلطان احمد هم در همین مسجد دفن شده. این مسجد به عمد روبروی ایاصوفیه ساخته شده تا هنر معماری مسلمان هارو به رخ مسیحی ها بکشه. 6 مناره بلند با چندین گنبد کوچک و بزرگ داره و البته تنها مسجد 6 مناره استانبوله. علیرغم تلاش معمار، ابعاد ساختمان کوچکتر از ابعاد عمارت ایا صوفیاست که این مسئله سلطان احمد رو بسیار عصبانی کرده. بازدید از این مسجد رایگانه و در ساعاتی غیر از زمان برپایی نماز میتونید واردش بشید. البته پوشش مخصوصی لازمه. خانم ها حتما باید روسری داشته باشند و آقایون هم با شلوارک نمیتونن وارد مسجد بشن. داخل حیاط مسجد تابلوهای بزرگی نصب شده بود که توضیحاتی درباره اسلام، حجاب، حضرت محمد، فلسفه وضو و ... توضیحاتی داده بود. شیوه نگارش جالبی داشت و توریست های اروپایی هم به خوندشون علاقه داشتن .
این مسجد به دستور سلطان احمد چهاردهمین سلطان عثمانی در بین سال های ۱۶۰۹ تا ۱۶۱۶ ساخته شده و به همین دلیل بعد از مرگ او نام مسجد سلطان احمد شد همچنین رنگ آبی کاشی های داخل باعث شده که این مسجد را با نام مسجد آبی نیز بشناسند، هرچند که در حال حاضر رنگ آبی کاشی ها قبل دیدن نیست.
این مسجد در منطقه فاتح واقع شده که با توجه به رایگان بودن ورودی مورد استقبال گردشگران قرار گرفته. داخل مسجد به زیبایی دیگر مساجد استانبول نیست ولی نمای بیرونش فوق العاده اس. در ساعات نماز امکان بازدید وجود نداره این ساعات روی تابلویی بیرون مسجد مشخص شده، برای ورود لازمه که حجاب داشته باشید که اگر همراهتون نباشه روسری و دامن های بلند بهتون میدن. خوبی این منطقه اینه که جاذبه هایی مثل میدان هپودروم، مسجد ایاصوفیه و کاخ توپکاپی و مسجد سلطان احمد در کنار هم هستند. ما با تراموا از ایستگاه کاراکوی به ایستگاه سلطان احمد رفتیم و از این اماکن زیبا دیدن کردیم.
مسجد کبود یا مسجد آبی درست مقابل ایاسوفیا قرار دارد و فاصله ی این دو از هم چند دقیقه پیاده روی بیشتر نیست و هر دو در منطقه ی سلطان احمد واقع شده اند.
به کار رفتن سنگهای آبی رنگ در ساختمان مسجد باعث شده این عمارتِ مذهبی را مسجد آبی یا کبود هم لقب دهند.
ساختنِ این مسجد را جوابی میدانند به منتقدانِ حکومت عثمانی که کلیسای ایاسوفیا را تبدیل کرده بودند به مسجد و برای همین از طرف منتقدان اروپایی به سخره گرفته می شدند و گویا به این دلیل مقابل ایاصوفیا و به همان عظمت ساخته می شود که منتقدان و دشمنان بدانند عثمانی چیزی کم از آباءِ مسیحی کنستانتین ندارد.
پایین تر از مسجد که به سمتِ بُسفر بروید بازارچه ای زیبا قرار دارد که محصولات صنایع دستی و سوغات می فروشند که نمونه های کوچک از ایاصوفیا و مسجد سلطان احمد را می توان خریداری کرد.
کلا حال و هوای محله ی سلطان احمد بسیار دوست داشتنی است و بعد از گشت و گذار در این محل میشود به پارک گلخانه رفت و برای کمی استراحت در فضای زیبای پارک قدم زد و در کافه ی پارک چای ترکی نوشید و حظ وافر برد.
مسجد سلطان احمد یا مسجد آبی در منطقه فاتیح استانبول با معماری اسلامی و دوره عثمانی ساخته شده است. هدف از ساخت این مسجد عرض اندام معماران دوران عثمانی با معماران ایاصوفیه که دقیقا رو به روی آن قرار دارد، و در زمان امپراطوری روم ساخته شده است. می باشد.
این مسجد معماری بی نظیری دارد که در بدو ورود محو سبک معماری این مسجد می شوی. بازدید از این مجموعه رایگان هست و در زمان اقامه نماز بسته است.
بانوان هم برای ورود به داخل مسجد باید حجاب داشته باشند.
مسجد سلطان احمد واقع در منطقه فاتح یکی از دیدنی های استانبول بود که با توجه به رایگان بودن ورودی مورد استقبال گردشگران قرار گرفته. داخل مسجد به زیبایی دیگر مساجد استانبول نیست ولی نمای بیرونش فوق العاده اس. در ساعات نماز امکان بازدید وجود نداره این ساعات روی تابلویی بیرون مسجد مشخص شده، برای ورود لازمه که حجاب داشته باشید که اگر همراهتون نباشه روسری و دامن های بلند بهتون میدن. خوبی این منطقه اینه که جاذبه هایی مثل میدان هپودروم، مسجد ایاصوفیه و کاخ توپکاپی و مسجد سلطان احمد در کنار هم هستند. ما با تراموا از ایستگاه کاراکوی به ایستگاه سلطان احمد رفتیم و از این اماکن زیبا دیدن کردیم.
مسجد سلطان احمد یا مسجد آبی جزو محبوبترین و پربازدیترین جاذبه های استانبول برای توریست ها است. با توجه به رایگان بودن بازدید از این مسجد، تقریبا همشه صفی طولانی برای بازدید وجود داره. البته بازدید از این مسجد و سایر مسجدهای استانبول در هنگام اقامه نماز برای توریستها امکان پذیر نیست و همچنین توریستها هنگام بازدید می بایست پوشش اسلامی رو رعایت کنند، البته در ورودی مسجد میتونید از لباس هایی که برای رعایت پوشش گذاشتن، استفاده کنید، اما اگه با نظافت اون ها مشکل دارین بهتره قبلش لباس مناسب بپوشین یا همراه خودتون ببرید. این مسجد به دستور سلطان احمد چهاردهمین سلطان عثمانی (از سال ۱۶۰۳ تا ۱۶۱۷ حکومت کرد) در بین سال های ۱۶۰۹ تا ۱۶۱۶ ساخته شده و به همین دلیل بعد از مرگ ایشان نام مسجد سلطان احمد شد همچنین رنگ آبی کاشی های داخل باعث شده که این مسجد را با نام مسجد آبی نیز بشناسند، هرچند که در حال حاضر رنگ آبی کاشی ها قبل دیدن نیست. از ویزگی های دیدنی دیگر این مسجد داشتن ۶ مناره و گنبدهای متعدد و آبشاریه مسجده. در کنار بازدید از مسجد میتونید آرامگاه و میدان سلطان احمد، المان های میدان هیپودروم مثل ابلیسک تئودوسیوس، ابلیسک دیواری، ستون ماری، فواره آلمانی، ایاصوفیه، پارک گولهانه، بازار آراستا، مسجد ایاصوفیه کوچک، آب انبار شرفیه، مسجد سوکولو محمد پاشا که همگی در نزدیک این مسجد قرار دارند رو ببینید.
مسجد سلطان احمد یکی از مساجد تاریخی شهر استانبول است که در زمان عثمانی ساخته شده است. که این مسجد شش مناره میباشد. در این مسجد به دلیل وجود کاشی های آبی رنگ که در تزئينات داخلی استفاده شده به مسجد آبی معروف هست. این مسجد نمای بیرونی زیبایی دارد. که گردشگران زیادی برا دیدن این آثار تاریخی از کشور های مختلف می آیند. که برای بازدید این مکان باید ساعتی را انتخاب کنید که وقت نماز نباشد. بازدید از مسجد و آرامگاه رایگان هست.
مسجد سلطان احمد که به مسجد آبی نیز معروف است. برای سلطان احمد اول عثمانی ساخته شده است.
پیکر او در محوطه ی بیرونی همین مسجد به خاک سپرده شده است.
این مسجد به عمد در مقابل عمارت ایا صوفیه ساخته شده تا نشان دهد که معماران عثمانی و مسلمان میتوانند رقبای سرسختی برای اجداد مسیحی خود باشند. با این وجود، معمار نتوانسته قبههایی بزرگتر از قبه عمارت ایا صوفیه بسازد و به همین دلیل تلاش کرده با تنظیم دقیق موقعیت قبهها، شبه قبهها و منارهها جلوهای زیبا را پدیدآورد.
بازدید از این مسجد رایگان است و برای ورود باید حجاب داشته باشید.
#گلفام_سفر
این مسجد به دلیل رنگ آبی سقفش به مسجد آبی معروفه البته الان دیگه تقریبا اثری از اون رنگ آبی وجود نداره. در میدان سلطان احمد و منطقه فاتح قرار گرفته. تو ساعت نماز ورودیش برای بازدیدکنندهها بستهاس. برای رفتن به داخل مسجد باید حجاب داشته باشین. مسجد بزرگ و زیباییه البته به نظر من زیباییش به پای مسجد سلیمانیه نمیرسه. شنیدن اذان تو حیاط این مسجد خیلی لذتبخشه و حال و هوای عجیبی داره. مسئولین مسجد زیاد خوش برخورد نیستن و رفتار جالبی با توریستها ندارن.
#گلفام_سفر
مسجد سلطان احمد یا همان مسجد آبی به نظر من یکی از زیباترین مسجدهای بود که تا به امروز دیدم .
مسجد آبی به دستور سلطان احمد و در زمانی که فقط ۱۹ سال داشت ساخته شد،این پروژه ۷ سال به طول انجامید و فقط یک سال بعد از اتمام کار در سن ۲۷ سالگی درگذشت .این مسجد درست روبه روی ایاصوفیه قرار دارد.
به خاطر فعال بودن مسجد در همگام اقامه نماز بازدید از مسجد امکان پذیر نیست و باید کمی صبر کنید تا نماز برپا شود . خانمها باید باحجاب وارد شوند ،بازدید از این مسجد رایگان است و نیازی به بلیط و ورودی ندارد.
#گلفام_سفر
مسجد آبی (سلطان احمد) ، در قرن هفدهم به دستور سلطان احمد برای رقابت با مسجد ایاصوفیه ساخته شد . پس از مرگ سلطان احمد نام این مسجد را سلطان احمد نامیدند . این مسجد یکی از زیباترین مسجدهایی ست که تا بحال دیدم و از دور همانند یک نقاشی به نظر میرسه . ورودی این مسجد رایگان هست ولی موقع نماز بانوان فقط با حجاب میتونن وارد این مسجد شن . خیلی زیباست توصیه میکنم که ببینین . #گلفام_سفر
مسجد سلطان احمد در مرکز تاریخی استانبول از بناهای شاخص و مهم ترکیه است.این مسجد همانطور که از اسمش پیداست به دستور سلطان احمد در دوره عثمانی ساخته شده. این مسجد یکی از نمادهای مهم استانبول و اولین مسجد شش مناره ترکیه بوده است.این مسجد به مسجد آبی هم معروف است که دلیلش استفاده از کاشیهای آبی در تزیینات داخلی آن است. برای رفتن به این مسجد بهتر است ساعتی را انتخاب کنید که زمان نماز نباشد. زمان مراجعه من به صورت اتفاقی، در صحن مسجد در حال برگزاری نماز ظهر بودند و بالاجبار نیمساعت منتظر ماندم.حراست اجازه ورود به کسانیکه قصد نماز ندارند نمیدهد.یک ایوان ورودی زیبا در محوطه ابتدایی هست که متاسفانه ورود از اینجا ممنوع بود و برای ورود به صحن اصلی باید وارد حیاط داخلی مسجد بشوید و از ورودی آنجا که جاکفشی و کیسه پلاستیک برای بردن کفشها، وارد صحن اصلی شوید.متاسفانه زمان بازدید من قسمتهایی از سقف در حال مرمت و با چوب پوشانده شده بود.داخل مسجد بسیار شلوغ بود. قسمتهای سازه مدرن داشتند که گویا برای مقاوم سازی اضافه شده اند.خبری از رنگ آبی داخل مسجد نبود و سقفها با رنگهای کرم و طلایی و قهوه ای نقاشی و تزیین شده بودند. محراب مسجد از سنگ مرمر سبز رنگی ساخته شده بود. گنبد اصلی و نیم گنبدهای دور تا دور آن تعدا زیادی پنجره رنگی داشتند که نور خوبی به داخل وارد میکردند. بالای محراب هم دو ردیف پنجره با شیشه های رنگی بود.با اینکه معماری عثمانی سعی کرده سبک مستقلی داشته باشد ولی در ساخت مساجد کاملا تاثیر سبک معماری بیزانس در حجم بناها مشخص است.
استانبول شهر مسجدهاست و مسجد سلطان احمد یا مسجد آبی معروفترین آن است. یکی از نکات مثبت بازدید از مسجدها اینه که خوشبختانه هزینه ورودی نداره! مسجد سلطان احمد در حال حاضر فعال و به جز نمازهای یومیه، نماز جمعه نیز در آن برگزار می شود بنابراین برای بازدید در موقع نماز نباید مراجعه کنید. جمعه نیز از صبح تا ۲ و نیم بعدظهر مسجد برای بازدید بسته است. خطبه های نماز جمعه نیز از بلندگوها پخش میشه و من مدتی در محوطه ایستادم و آن را گوش کردم و بخش هایی از صحبت ها را متوجه شدم که امام جمعه داشت مردم را به استفاده های معنوی از ماه شعبان و رمضان دعوت می کرد. بهرحال جالب بود!
مسجد به خاطر کاشی های آبی رنگش، مسجد آبی نامیده میشه اما در مسجد آن ها را خیلی نمی بینید چرا که در بخش غیرقابل بازدید هستند. اما بهرحال مسجد از نظر معماری بسیار شاخص و ارزش بازدید دارد. مسجد در ابتدای قرن هفدهم بنا شده و ۶ مناره و ۵ گنبد بزرگ و ۸ گنبد کوچک دارد. مناره ها از شاخصه های اصلی مسجد هستند چرا که معمولا تعداد مناره های مساجد از یک تا ۴ عدد هست. گفته می شود چون تعداد مناره های این مسجد مثل مسجد الحرام ۶ تا بود، باعث جنجال شد و سلطان احمد معمارش را به مکه فرستاد تا مناره هفتمی در آنجا بنا کند که شائبه رقابت مسجد استانبول با مسجد الحرام از بین برود. مسجد ۲۶۰ پنجره دارد که نور فضای داخل را تامین می کنند. البته شیشه های اصلی و رنگی شان از بین رفته است.
در واقع سلطان احمد پس از شکست در جنگ با شاه عباس صفوی تصمیم گرفت این مسجد را بنا کند تا نشانی از بازیابی قدرت دولت عثمانی باشد. البته بر اساس نظریه دیگری، اینجا بنا شد تا رقیبی برای ایاصوفیا باشد و به نوعی معماری عثمانی را به رخ معماری بیزانس بکشد اگرچه گنبدش از گنبد ایاصوفیا کوچکتر است. مقبره سلطان احمد که بانی این بنای باشکوه بود به همراه همسر و سه پسرش نیز در کنار مسجد قرار دارد.
در میدان سلطان احمد استانبول مسجدی به نام مسجد سلطان احمد قرار دارد که به مسجد آبی مشهور است و این نام به کاشی های آبی فراوان مسجد بر میگردد. در استانبول معمولا مساجدی که هنوز نماز در آنها برپا میشود برای بازدید رایگان هستند و می توانید در ساعاتی غیر از اقامه نماز از آنها بازدید کنید. این مسجد تقریباً روبروی ایاصوفیه ساخته شده است و 6 مناره بلند با چندین گنبد کوچک و بزرگ دارد. البته بر روی گنبدها دنبال نقش و نگاهاری زیبای مساجدی مانند شیخ صفی خودمان نباشید! در معماری عثمانی حرف این است هر چه بزرگتر با عظمت تر! به هر صورت زیبایی خاص خودشان را دارند. در مهر ماه که بازدیدش رفتیم صفی طولانی از توریستها مشتاقانه منتظر دیدنش بودند. برای بازدید از مسجد باید لباس مناسب و روسری داشته باشید. درون مسجد نور کم بود اما نقش و نگارهای زیبای زیر گنبد به خوبی خودنمایی می کرد. جدای از انتظار در صف بازدید از خود مسجد وقت چندانی از شما نمی گیرد و می توانید با توجه به نزدیکی آن به ایاصوفیه و توپکاپی هر سه را پشت سر هم بازدید کنید.
مسجد سلطان احمد یا مسجد آبی یک مسجد شش مناره در محله سلطان احمد استانبول هست.
برای بازدید از این مسجد، خانوم ها باید لباس پوشیده داشته باشن و شال سرشون باشه(دم در ورودی مسجد به خانوم ها لباس میدن) و آقایون هم نباید شلوارک پوشیده باشن.
این مسجد همچنان عملیاتی هست و تبدیل به موزه نشده، بنابراین هیچگونه ورودی نداره و کاملا رایگان هست.
برای دسترسی به مسجد سلطان احمد، سوار تراموا دوست داشتنی استانبول در مسیر کاباتاش-باغجلار بشید و ایستگاه سلطان احمد پیاده بشید.
اين مسجد در منطقه سلطان احمد قرار دارد.
براى ورود به مسجد خانم ها نبايد دامن پوشيده باشند و آقايان هم با شلوارك نميتوانند وارد شوند.البته دم در ميتوانيد از كاور استفاده كنيد.
اين مسجد تنها مسجد ٦ مناره استانبول ميباشد،و ورودى آن رايگان است.
حياط مسجد بسيار منظره زيبايي دارد كه براى عكاسى مناسب هست.
مسجد سلطان احمد، در منطقه سلطان احمد استانبول قرار داره. یکی از دلایل معروف بودن مسجد، شش مناره بودن آن هست. سنگ های به کار رفته در این مسجد، متمایل به رنگ آبی (در واقع کمی خاکستری یا کبود بود به نظر من) هست و به مسجد آبی هم معروف شده.
موقع بازدید ما خیلی شلوغ بود. جلوی در هم به خانم ها و آقایانی که لباس پوشیده نداشتن، شال آبی رنگ میدادن. ما از آرامگاه خاندان سلطان احمد که در کنار مسجد هست هم بازدید کردیم. مقبره تعدادی از افرادی که در سریال حریم سلطان دیده بودیم و اسامی شون برامون آشنا بود، در این آرامگاه خانوادگی قرار داشت. فضای آرامگاه هم با شیشه های رنگی زیبا و دلنشین بود.
بازدید از مسجد و آرامگاه رایگان هست.
بازدید از مسجد سلطان احمد بیشتر از جنبه فرهنگی برای من جالب بود تا زیباییهای هنری یا اهمیت تاریخی. این که به انواع دامن و روسری و روپوش هایی که هر اَبَر آدمی را هم میتوانند پوشش بدهند مجهز بودند تا احدی به خاطر پوشش نامناسب از بازدید مسجد منصرف نشود و در عین حال چندان هم به همین رعایتها پایبند نبودند. مسئول توزیع روپوشها بود که تصمیم می گرفت هرکس به چه نوع پوششی احتیاج دارد و بازدید کننده ها در حال سر و کله زدن با این پوشش ها واقعا دیدنی بودند. صف کشیدن و طی کردن مسیر به صف برای بازدید بیشتر حس انجام وظیفه تولید می کرد تا یک بازدید آزادانه فرهنگی. و با این ازدحام بعید است نمازگزاران در محدوده ویژه عبادت هم چندان قادر به حفظ جو معنوی عبادتشان باشند.جایگاه عبادت بانوان هم به زندان کوچکی شبیه بود و این سهم کوچک از آن فضای بزرگ آدم را به فکر فرو می برد...
مسجد سلطاناحمد یا مسجد آبی؛ از معروفترین مساجد استانبول است که از اکثر نقاط این شهر دیده میشود. این مسجد در منطقه سلطان احمد قرار گرفته و از طریق ایستگاه تراموای سلطان احمد و مترو به راحتی قابل دسترس نیست. هنگام اقامه نماز امکان ورود غیرمسلمانان به داخل مسجد وجود ندارد. زیباترین قسمت داخلی مسجد چلچراغ بزرگ آن است. محوطه جلوی این مسجد نیز بسیار زیبا و فضای مناسبی است برای گرفتن عکسهای یادگاری و حتی عکس های عروسی ?
مسجد سلطان احمد که نزد اروپائیان به مسجد آبی معروف است، از مهمترین جاذبه های گردشگری استانبول محسوب می شود. چون در گذشته در تزئینات داخلی مسجد زیاد از کاشی آبی استفاده شده است، به مسجد آبی معروف شده ولی امروزه تزئینات داخل مسجد کمتر رنگ آبی دارد. برای ورود به مسجد خانم ها باید لباسهای پوشیده داشته باشند و حجاب داشته باشند. ورود آقایان با شلوارک ممنوع است. دیدن آقایانی که با شلوارک برای بازدید آمده اند و مجبورند دامن های آبی مسجد را بپوشند تا بازدید را انجام دهند صحنه کمیک و خنده داری بوجود آورده است. بخش جلویی شبستان مسجد با نرده چوبی جهت خواندن نماز افراد بومی جدا شده است. تزئینات داخل مسجد بسیار زیباست و ستون های مسجد بسیار بسیار قطور هستند و دیدن آنها موجب تعجب است. مسجد ورودیه ندارد و بازدید از آن رایگان است.