خواجه شمس الدین محمد شیرازی، غزل سرای بزرگ، متخلص به حافظ و ملقب به لسان الغیب و ترجمان الاسرار، در آغاز سده هشتم هجری در شیراز متولد و در سال ۷۹۲ ه. ق. در شیراز درگذشت. حافظ، قرآن را بنابر گفته خود، بر چهارده روایت، از بر بوده و از این رو حافظ خوانده شده. وی علاوه بر جایگاه بسیار والایی که در شعر فارسی داره، جایگاه بالایی نیز در زمینه ادبیات عرب داره. این مکان به یکی از اصلی ترین جاذبه های تفریحی و توریستی در شمال شهر شیراز و در جنوب دروازهٔ قرآن معروفه که هم اهالی هم مسافران ساعات خوشی رو آنجا تجربه می کنن.
حافظیه یکی از مکان های پر بازدید بین مسافران در شیراز هست. به محظ ورود به حاظیه درختان نارنج ادمو مجذوب خودشون میکنه صدای موسیقی سنتی سرتاسر حافظیه به گوش میرسه که میتونید برای مدتی روی نیمکت بشینید و از آرامش موجود نهایت استفاده رو ببرید.
امکانات داخل حافظیه: رستوران، غرفه صنایع دستی، غرفه سوغات شیراز، غرفه عکاسی با لباس سنتی و سرویس بهداشتی
تقریبا نزدیک غروب بود که به حافظیه رسیدیم. از اول جوری برنامه ریخته بودیم که حافظیه رو هم در روز ببینیم و هم در شب و بهترین زمان ممکن رسیدیم. قبل از اینکه به شیراز بیام همیشه حافظیه رو برای خودم یه حس عرفانی زیبا تصور می کردم ولی وقتی با جمعیت کثیر جلوی در و صدای گوش خراش افرادی که دائم میخواستن به هر ترفندی فال حافظ بفروشن مواجه شدم آشفتگی عجیبی گرفتم. حتی بارها توی دلم تصمیم گرفتم که از دیدن صرف نظر کنم و برگردم . همسرجان توی صف بلیط فروشی بود و من سرگردان قدم میزدم.
حافظیه زیبا بود، عرفانی بود ولی از نظر من غریب بود. انبوه آدم اونجا بودن و داشتن انواع اقسام عکس ها رو میگرفتن و من توی ذهنم حضرت حافظ رو تصور میکردم که آرام دور از جمعیت نشسته و افسوس می خوره.
این بهترین بیان من از حس و حالم در حافظیه بود.
نام شهر شيراز كه بر زبان جاري مي شود، ناخودآگاه ياد حضرت حافظ مي افتيم مابدين در نه پي حشمت و جاه آمده ايم از بد حادثه اينجا به پناه آمده ايم بارگاه حضرت حافظ در حافظيه شيراز قرار دارد. اين بنا داراي معماري تمام ايراني و زيبايي است. در تمام فصول سال گردشگران داخلي و خارجي بيشماري جهت زيارت مقبره و استفاده از فضاي شاعرانه و عرفاني آن به اين مكان مي آيند
حافظيه يكي از مكان هايي است كه اگر به شيراز سفر كنيد در ليست ١٠ جاذبه برتري خواهد بود كه بايد از آن ديدن كنيد فضاي شب و روز ارامگاه حافظ كاملا متفاوت است صبح ها شاهد گلكاري هاي زيبا و افتاب در محوطه خواهد بود و شب ها با حال و هواي حافظ خواني و نورپردازي هاي خاص محوطه حس و حال خاصي خواهد داشت كه پيشنهاد ميكنم آن را از دست ندهيد توصيه بعدي ام اين است كه در فصل ارديبهشت به شيراز و حافظيه سفر كنيد تا لذت زيارت حافظ و دمي ارام گرفتن در كنار مزارش بيشتر شود در ضمن مجموعه داراي سرويس بهداشتي هم مي باشد
بر سر تربت ما چون گذری، همت خواه که زیارتگه رندان جهان خواهد بود. . . .آرامگاه حافظ دارای فضایی آرامش بخش و دلپذیر که از دیدنش سیر نمیشید و هر بار که به شیراز برید باز هم بازدید ازش براتون لذت بخشه. حافظیه مکانی فرهنگی است که برنامه های مختلف کلاسهای حافظ شناسی کلاس و کارگاههای ساخت ساز موسیقی برگزار میشه. در مجموعه ی حافظیه بسیاری از شاعران و فیلسوفان و هنرمندان دیگر نیز آرمیده اند، از جمله فرصت شیرازی و لطفعلی صورتگر. ورودی مجموعه سه هزار تومن و برای گردشگران خارجی بیست هزارتومن است. در مجموعه ی حافظیه انواع صنایع دستی و عرقیجات و سوغات شیراز نیز به فروش میرسه. از این مکان دیدن کنید و لذت ببرید و تفألی به دیوان حافظ بزنید
برای من محیط آرامش بخش این مکان به وفور قابل لمس بود، ۶۵ سال پس از درگذشت حافظ، در سال ۸۵۶ هجری قمری، حاکم فارس، برای اولین بار ساختمانی گنبدی شکل را بر فراز مقبره حافظ بنا کرد و در جلو این ساختمان، حوض بزرگی ساخت، و در زمان نادرشاه افشار نیز این بنا مجددا ترمیم شد و در زمان کریمخان زند هم تالاری شامل ۴ ستون بزرگ و باغی زیبا در مقابل این مزار ساخته شده...
حافظیه یا همان آرامگاه حافظ در شهر شیراز و در جنوب دروازه قرآن واقع شده. این مجموعه شامل یک باغ دو هکتاری که آرامگاه حضرت حافظ را در خود جای داده. اگر به شیراز سفر کردی حتما سری به این مکان بزنید و از فضای زیبا و جدابش لذت ببرید تا با فالی خوش مهمانان کند. (فضای شبانه اش بسیار شاعرانه و عاشقانه است )
آرامگاه حافظ شیراز در قسمت جنوبی دروازه قرآن، در مجموعه ای به نام حافظیه واقع شده، در قسمت شمالی مجموعه بنایی گنبدی، سنگ مزاری مرمرین رو محافظت میکنه که در زمان کریمخان روی مزار حافظ نصب شده، این مقبره بعد از تغییرات زیاد در دوره های مختلف، در دوران پهلوی توسط آندره گدار فرانسوی به سبک معماری زندیه طراحی و اجرا شده، بعد از پرداخت ورودی سه هزار تومانی وارد یک محور باغی میشیم و در انتها پله هایی که مارو به یک ایوان ستوندار میرسونه که دورنمای آرامگاه به زیبایی روبروی چشمها قرار میگیره، اطراف مقبره رو درختان سرو بلند و بنایی یک طبقه و حجره مانند احاطه کرده، مجموعه حافظ از پر بازدیدترین اماکن شهر شیرازه و تفالی بر دیوان حافظ از کارهای واجبی که باید در اینجا انجام داد.
آرامگاه حافظ فضاي دلنشيني دارد.علاوه بر حافظ، عرفا و شعرای نامداری در این مکان به خاک سپرده شده اند.سنگ روی مزار حافظ به دوران کریم خان زند تعلق دارد غزل هایی از حافظ بر رویش به چشم می خورد.وقتي وارد مجموعه ميشويم در محوطه جنوبي از تالار حافظيه يا رواق بيست ستون ميشويم اين ایوان، نشانه عالم ملکوت است چرا که در اینجا حجاب ها کنار زده می شوند و مقبره که نمادی از خورشید و حقیقت است، آشکار می شود. در این لحظه پایین آمدن از تالار حافظیه می تواند نماد تعظیم در برابر این خورشید درخشان باشد. این تالار دارای دو ردیف پلکان است که هریک از آنها 9 پله دارد و در ادبیات فارسی، ۹ عدد آسمان ها است و قداست دارد. در اينجا تفال به حافظ را فراموش نكنيد و غزلي بخوانيد.فضاي آرامگاه با وجود شلوغي خيلي آرامش بخش بود از ديدن اين مكان هيچ وقت سير نميشم.
هزينه ورودي 3000تومان.
آدرس :
شیراز، حد فاصل چهارراه حافظیه و چهارراه ادبیات
آدرس: شمال شهر شیراز. حد فاصل چهارراه حافظیه و چهارراه ادبیات
- با استفاده از مترو خودتان را به ایستگاه زندیه برسانید. سپس سوار اتوبوس های خط پایانه شهید دستغیب - بلوار نارنجستان شده و در ایستگاه حافظیه پیاده شوید.
سلام به همه دوستان ارجمند
در حد فاصل چهار راه حافظیه و ادبیات شیراز مکانی وجود دارد که خلوتگه عشق و عرفان است. آرامگاه حافظ یا همان حافظیه یکی از دیدنی های شهر شیراز است که نباید به سادگی از کنار آن گذشت. خواجه شمسالدین محمد شیرازی یا همان حافظ شاعر نامی قرن هشتم این سرزمین است. حافظ القاب زیادی دارد که شاید معروف ترین آنها لسان الغیب باشد.
وقتی وارد آرامگاه حافظ می شوید، یک آرامش خاصی آدمی رو فرا میگیره. اونجاست که باید این شعر رو زمزمه کرد
از صدای سخن عشق ندیدم خوش تر، یادگاری که در این گنبد دوار بماند...
ورودی آرامگاه حافظ 3 هزار تومان است که این مبلغ برای افراد خارجی 20 هزار تومان می باشد. در اطراف آرامگاه حافظ بازار گرفتن فال حافظ داغ داغ است. می توانید نیتی بکنید و فالی بگیرید و به یاد حافظ، از محوطه زیبای این آرامگاه دیدن کنید. سعی کنید آرامگاه حافظ را هم در روز ببینید و هم در شب که نورپردازی زیبایی اطراف محوطه آرامگاه را در برگرفته است.
همیشه نام شیراز، با نام حضرت حافظ در ذهن ما ایرانی ها تداعی میشه. شاعر خوش ذوق و بی نظیر ایرانی که یکی از مفاخر شعر و ادب پارسی است.
در بدو ورود به مجموعه حافظیه، دیدن سرسبزی و زیبایی محوطه و باغ منتهی به مزار حافظ، آدم رو به سر شوق میاره.
صف ورودی معمولا شلوغه و ورودیه مجموعه سه هزار تومان هست.
پیشنهاد می کنم حتما دیوان اشعار حافظ رو با خودتون همراه ببرید و بعد از خواندن فاتحه ای برای این شاعر شیرین سخن که او را لسان الغیب نیز می دانند، تفالی به دیوانش زنید و لذت مضاعف ببرید.
در این مجموعه همچنین کافه ای هم برای سرو عرقیات و شربت های خنک و غرفه های فروش صنایع دستی وجود دارد.
حافظیه یا آرامگاه حافظ شاعر بزرگ ایرانی درشمال شهر شیراز ودر جنوب دروازه قرآن قرار دارد. کریم خان زند برمفبره حافظ بارگاهی به سبک بناهای خود ساخت ویکی از پربازدید ترین مکانهای شیراز است. هرساله از این آرامگاه گردشگران داخلی وخارجی زیادی از آنجا دیدن می کنند. باغی بسیارزیبا وبا صفایی است که معمولا کسانی که بدیدن این آرامگاه میرود فال حافظ می گیرند. حتی درشب هم بخاطر وجود چراغهای زیاد در این باغ زیبایی خاصی به آن می دهد ومکان آرامش بخشی است.
در نزدیکی چهار راه حافظیه آرامگاه لسان الغیب حافظ شیرازی قرار گرفته است. زمانی که به بازدید آرامگاه می روید در ابتدا اصلا خود بارگاه را نمی بینید چراکه باید از میان باغی مصفا عبور کنید که دو طرفش را درختان کاج و سرو احاطه کرده است. در وسط باغچه ای پر گل قرار گرفته است که برای رسیدن به آرامگاه باید از تالار میانی که تالاری ستوندار و آراسته به غزلیات استاد است بگذرید. نمای گنبدی و سبز آرامگاه کم کم دیده می شود. اما زیر گنبد ماجرای دیگر دارد! کاشی های رنگانگ در زمینه ای سبز و آبی این گنبد چند ضلعی را منور کرده اند. اشعار حافظ نیز در هر ضلع آن زیبایی هنرمندانه گنبد را دو چندان کرده است. دور تا دور آن را چند ردیف پلکان کوتاه فرا گرفته است و انگار همه چی مهیا شده است تا با نوعی طمانینه و آرامش و حس و حال خوب راهی بازدید از مزارش شویم. در سایر قسمت ها نیز مزار تعدادی از بزرگان شیراز و آرامگاه خانوادگی خاندان قوام قرار گرفته است. همچنین در محوطه حافظیه علاوه بر کتابخانه و چایخانه، غرفه محصولات فرهنگی و صنایع دستی نیز وجود دارد که می توانید یادگاری هایی کوچک را از آنجا تهیه کنید.
در شمال شهر شیراز آرامگاهی وجود دارد که نامش برای همه ساکنان این سرزمین کهن آشناست. هر کس به شیراز قدم می گذارد راهی آرامگاه حافظ می شود و در آن ساعات خوشی را می گذراند.حافظ القاب دیگری همچون لسان الغیب، ترجمان الاسرار، لسانالعرفا و ناظمالاولیا نیز دارد. در سال ۸۵۶ ه.ق. (۱۴۵۲ میلادی) حدود ۶۵ سال پس از وفات حافظ شمسالدین محمد یغمایی، وزیر میرزا ابوالقاسم گورکانی؛ حاکم فارس، برای اولین بار عمارتی گنبدی شکل بر فراز مقبره حافظ بنا کرد و در جلو این عمارت، حوض بزرگی ساخت که از آب رکن آباد پر میشد. این بنا در زمان شاه عباس و نادر شاه مرمت شد و کریمخان زند بر مقبره حافظ، بارگاهی به سبک بناهای خود ساخت و بر تربتش سنگی مرمرین نهاد که سنگ امروز نیز باقی است .در سال ۱۳۱۵ به کوشش علی اصغر حکمت، بنای کنونی با بهرهگیری از عناصر معماری زندیه و یادمانهای حافظیه، توسط ماکسیم سیرو فرانسوی طراحی و با همکاری علی سامی به اجرا درآمد. مجموعه آرامگاه حافظ قسمتهای مختلفی دارد: محوطه جنوبی، رواق چهار ستونه، محوطه شمالی و غربی و شرقی ، آرامگاه حافظ و آرامگاه خاندان قوام. آدرس حافظیه شمال شهر شیراز. حد فاصل چهارراه حافظیه و چهارراه ادبیاتاست . به نظر می رسد بهترین زمان در حافظیه شبها می باشد ما که اردیبهشت رفته بودیم آنقدر تعداد گردشگر زیاد بود که به سختی می شد به خود آرامگاه نزدیک شد.دستگاههای الکترونیکی در محوطه هستند که برایتان فال می گیرند! در اطراف حافظیه هم دستفروش های زیادی هستند که با مرغ عشقهای دربند ! در ازای پولی فالتان را میزنند. در کل بودن در اینجا حال عجیب و خوشی به آدم می دهد البته اگر شلوغی اطراف اجازه دهد.
حجاب چهره جان میشود غبار تنم
خوشا دمی که از آن چهره پرده برفکنم
این مکان مقبره حافظ غزل سرای محبوب ایرانیان در شهر شیراز است.برای اولین بار۶۵ سال پس از درگذشت حافظ در سال ۸۵۶ ه.استاد شمس الدین یغمایی اقدام به ساخت عمارت گنبدی بر فراز آرامگاه حافظ نمود و در برابر آن حوضی ساخت که آبش از رکن آباد تامین میشد و سپس در زمان شاه عباس و نادرشاه نیز تعمیر شد.ساختمان اصلی مزار در زمان کریمخان در سال ۱۱۸۷ ه.ق شکل گرفت.و سنگ مرمری که بر مزار ایشان با خط نستعلیق وحکاکی دو غزل ازشاه غزل های این شاعر بزرگ قرار دارد نیز مربوط به زمان کریمخان است.در بیرون از این مقبره فروشندگان فال حافظ و کتاب و پوستر نمادین این شاعر بزرگوار بچشم میخورند .
معاشران گره از زلف یار باز کنید شبی خوش است بدین قصهاش دراز کنید حضور خلوت انس است و دوستان جمعند و ان یکاد بخوانید و در فراز کنید شیراز است و دیدار با حضرت حافظ. نام شیراز خوش آب و رنگ همیشه برایم با نام حافظ شیرازی عجین بوده است. در هوایی که مشام را از خنکای باران و آن نسیم خوشنواز پر میکرد در پاییز رنگارنگ نود و هفت به دیدارش رفتم. و به تمامی سبک شدم. با آنکه در خیل دوستدارانش تنها نبودم و از میان انبوه جمعیت هواخواهش به سختی میتوانستم آسایشی و خلوتی بیابم. اما حافظیه است و همین رازآلودگی جمعیت و سکون که توامان در وجودت شکل میبندد. و دیگر گمشدن میان انبوه آدمها آزارت نمیدهد. اما برای آنهایی که پی کنج خلوت میگردند شاید صبح زودتر یا شبهای دیروقت موعد بهتری برای این دیدار روحافزا باشد. و سرآخر تفال به غزلیات نابش از آداب حضور است.
#تایسیز
بر سر تربت ما چون گذری، همت خواه
که زیارتگه رندان جهان خواهد بود
65 سال بعد از وفات حافظ بارگاهی بر روی آن ساخته می شود که بعد از آن در دوران صفویه و به دستور نادر شاه افشار مرمت و بازسازی شده است. پیشنهاد می کنم آرمگاه لسان الغیب را ببینید.
#تایسیز
کمتر کسی طی سفر به شیراز از حافظیه بازدید نداشته...آرامگاه حافظ شیرازی در شیراز از جاذبه های گردشگری شهر شیراز به شمار میاد...ورودی برای بازدید از این مقبره نفری ۳ هزار تومان هست و زمانهایی مثل عیدنوروز به علت جمعیت بالا صفوف فروش بلیط به شدت طولانی بود...و حتی دیده شد که یک باجه فروش بلیط تعطیل بود و مردم در صفی طولانی منتظر بودند ...بازارچه داخل محوطه مقبره هم کمی به شلوغی این محوطه دامن میزد ...
اما به نظرم دیدار از حافظیه رو به شب موکول کنید که حذابیتش دو چندان میشه...