برج ساعت شهرداری تبریز در سال ۱۳۱۴ هجری شمسی در محل نوبر به دستور حاج ارفع الملک با نظارت مهندسان آلمانی به سبک بناهای کشور آلمان در میدان شهرداری(ساعت) احداث گردید و هر ساعت به تعداد همان ساعت و هر یک ربع نیز سه بار زنگ می زند. این میدان تا سال ۱۳۲۴ چهارراه بود. در زمان حکومت سید جعفر پیشه وری میدان آن ساخته شد و تندیس نیمتنه باقرخان سالار ملی در آنجا نصب شد. پس از سقوط پیشه وری مجسمهٔ محمدرضاشاه را در آن جا قرار دادند. این میدان از میادین اصلی شهر تبریز به شمار می رود.
میدان ساعت (شهرداری) در مقابل کاخ شهرداری (ساختمان ساعت) تبریز قرار دارد. علت شهرت این میدان، ساعتی ست که بر روی کاخ شهرداری نسب شده است که هر ۱۵ دقیقه یکبار زنگ میخورد. کاخ شهرداری طوری طراحی و ساخته شده است که از بالا شبیه به عقاب در حال پرواز است. این محل در زبان عامه مردم ساعات قاباغی نام دارد. در گذشته مجسمه نیم تنه باقرخان و پس از آن مجسمه محمدرضا شاه در وسط میدان نصب بوده و در زمان پیروزی انقلاب این مجسمه برداشته شده است. ملاقات های رسمی و دیپلماتیک مقامات تبریز در این کاخ انجام میشود. میدان ساعت که یکی از سنبل های شهر تبریز است، توسط مهندسان آلمانی و به سبک ساختمانهای آلمانی ساخته شده است و قدمت آن به دوره پهلوی برمیگردد. این کاخ در شب، به خاطر نورپردازی هایش بسیار زیباتر به نظر می آید.
میدان ساعت تبریز که از میادین اصیل و قدیمی تبریز است و ساختمان های تاریخی با قدمت زیاد در اطراف میدان وجود داره.در مرکز میدان ساختمانی بلند که بالای ساختمان ساعتی دوطرفه وجود داره.
این ساختمان در سال... به دست آلمان ها ساخته شده و حالا کاربری این ساختمان بعنوان شهرداری تبریز و برخی طبقات بعنوان موزه مورد استفاده قرار گرفته.
در سمت دیگر میدان ایستگاه مترو وجود داره که فعلا آخرین ایستگاهش میدان ساعته.
وسط میدان آب نمایی وجود داره که در اغلب مناسبت ها با المان های مختلف تزئین میشه.
دسترسی به این میدان از همه جای شهر تبریز خیلی راحته
چون ایستگاه اتوبوس بی ار تی و تاکسی و مترو تردد به این میدان رو راحت تر کرده و پیاده راه تربیت در همین میدان قرار داره.
#گلفام_سفر
میدان ساعت تبریز مرکز کلانشهر تبریز می باشد که برج ساعت ان در سال1314 توسط مهندسان المانی ساخته شده است.
این میدان دقیقا وسط مراکز تاریخی تبریز همﭺون موزه ها , بازار تبریز,خانه های تاریخی قرار دارد. این میدان پر جنب و جوش ترین نقطه تبریز در هر زمانی است و در فصل تابستان با اب نما بسیار زیبا و رقص نور خود نمایی میکند. این میدان در زمستان و در موقع بارش برف بسیار بسیار دل انگیز و خوردن لبو داغ و باقالا در برخی مغازه های قدیمی به شدت توصیه می شود .#گلفام_سفر
میدان ساعت در مقابل کاخ شهرداری قرار داردو یکی از سمبل های شهر تبریز است که قدمت آن به دوره پهلوی باز میگردد و به دلیل وجود یک ساعت که روی کاخ شهرداری قرار دارد به آن میدان ساعت میگویند؛در شب به دلیل نور پردازی بسیار زیبا و دیدنی است
همه شهرهای بزرگ و قدیمی ایران معمولا یک برج ساعت یا میدانی به این نام دارند. شاید به این دلیل که در قدیم همه مردم ساعت نداشتند و باید زمان را جوری به اطلاع مردم میرساندند. برج ساعت تبریز که در میدانی به این نام قرار داره، بخشی از عمارت شهرداری این شهر است که در اوایل دوره پهلوی ساخته شده است.
کاخ شهرداری تبریز را میتوان میدان مرکزی شهر نامید که جزو مهمترین بخش های گردشگری تبریز میباشد و اکثر موزه ها ودیگر جاذبه های شهر در نزدیکی همین میدان هستند.این بنا با معماری چشم نواز خود در سه طبقه ساخته شده که بر فراز آن برج ساعت با نمایی زیبا دیده میشود که حدود هر ۱۵دقیقه یکبار صدای زنگهایش به گوش می رسد.نمای بیرونی برج از سنگ وبه علت نورپردازی جالب آن در شب بسیار دیدنی تر است...
برج ساعت تبریز واقع در ساختمان کاخ شهرداری سابق از آن جهت شناخته شده است که میگویند بناهای اروپایی آن را ساخته اند. این برج رو فقط از بیرون میشه دید و بعلت نورپردازی ساختمان در شب بسیار دیدنی تر از روز میباشد. #میدان_ساعت_تبریز
کاخ شهرداری تبریز یکی از بناهای زیبا و دیدنی تبریز است که ساخت آن از سال ۱۳۱۴ تا ۱۳۱۸ خورشیدی در محل گورستان متروک و مخروبهٔ کوی نوبر با نظارت مهندسان آلمانی و در زمان ریاست شهرداری حاجارفعالملک جلیلی انجام شد.این بنا مساحتی نزدیک به ۹۶۰۰ متر مربع و ۶۵۰۰ متر مربع زیربنا دارد که در سه طبقه ساخته شدهاست. کاخ شهرداری تبریز دارای یک برج ساعت چهارصفحهای بهارتفاع ۳۰٫۵ متر است و صدای زنگهایش، هر ۱۵ دقیقه یکبار به گوش میرسد. نمای بیرونی این بنا از سنگ تراشیده شدهاست و نقشهٔ ساختمان شبیه به طرح یک عقاب در حال پرواز میباشد که با نمونهٔ ساختمانهای کشور آلمان، قبل از جنگ جهانی دوم مطابقت دارد.در حال حاضر کاربری این کاخ، موزه است و در تالار های مختلف به صورت موضوعی اشیای تاریخی از جمله فانوس ها،وسایل آتشنشانی و فرش های نفیس را در معرض نمایش قرار داده اند.
میدان ساعت تبریز را شاید بتوان میدان مرکزی شهر تبریز نامید. اینجا یکی از شناخته شده ترین میادین شهر تبریز و یکی از مهمتین بخشهای گردشگری تبریز است. در ضلع شمال غربی این میدان، عمارت شهردای که حالا به موزه شهر تبدیل شده است، قرار دارد. علاه بر معماری زیبای این عمارت، ساعت این برج نیز در نوع خود بینظیر است. از این میدان میتوان به بیشتر جاذبه های گردشگری تبریز با پای پیاد رفت. مسجد کبود، موزه عصر آهن، پیاده راه تربیت، موزه آذربایجان، موزه سنجش، خانه نیکدل، خانه گنچهای، محل مدرسه رشدیه و خانه اردبادی از جاذبههای گردشگری نزدیک به این میدان است. خطوط بی ار تی تبریز از این میدان عبور می کند و ایستگاه تربیت نزدیکترین ایستگاه اتوبوس به این میدان است. ایستگاه مترو هم در نبش این میدان قرار داد که تا ایل گلی ادامه دارد. در مناسبتهای مختلف ملی و مذهبی، المانهای مرتبط در وسط میدان نصب میشود.
گردشگری جنگ ،یکی از انواع گردشگری است.یاد فداکاریها و دلاوریهای مردم یک شهر در برابر تهاجم نیروهای دشمن،باعث حس غرور ملی و افتخار به مردم و میهن می گردد
.در دوم بهمن سال ۶۵ هواپیماهای رژیم بعثی عراق،با راکت و بمبهای خود ،محلی در نزدیکی میدان ساعت تبریز را هدف قرار داد و باعث شهادت تعدادی از هم میهنانمان گردید.
دراین مکان که در ضلع شرقی میدان، حدفاصل میدان ساعت و خیابان خاقانی واقع شده است،تابلو سنگی و به دو زبان فارسی و انگلیسی ،از این واقعه یاد شده است.
#تایسیز