مجتمع ها و بازارهای بزرگ خرید چابهار، اغلب در محدوده منطقه آزاد چابهار قرار دارند، اما قابل مقایسه با مراکز خرید و بازارهای مناطق آزاد قشم و کیش نیستند و کالاهای عرضه شده در این بازارها از کیفیت به مراتب نازل تری برخوردارن. یک بازار قدیمی و تعدادی پاساژ هم در بافت شهر وجود داره که بسیار شبیه بازارهای سنتی سایر شهرهاست و در آن ها صنایع دستی مثل سوزن دوزی و لوازم مورد نیاز آن، پارچه های مناسب برای لباس های هندی و پاکستانی،مست کاموای کیلویی و اقلامی نظیر این ها عرضه می شه.
یکی از بهترین مکان ها برای خرید و گشت و گذار در چابهار، بازار بلوکان یا مادربزرگان در محدوده خیابان اصلی شهر است. این بازار از هفت پاساژ بزرگ و كوچك تشکیل شده است و روزانه میزبان هزاران نفر از شهرها و روستاهای همجوار است که برای خریدهای روزانه شان راهی این جا می شوند. بیشتر فروشندگان این بازار، زنان سالخورده بلوچ هستند و به همین خاطر، به این جا بازار مادربزرگان یا بلوکان (همان مادربزرگان در زبان محلی) می گویند.
هر غذایی را که بانوی ایرانی طبخ میکند، میتوان در بازار مادربزرگها، ادویه مخصوص آن را یافت، ادویه مخصوص ماهی، ادویه مخصوص گوشت، مرغ و ...
جذابترین قسمت بازار، بخش تولید و فروش لباسهای زنانه بلوچی است، جایی که طرح و نقش را مشتری انتخاب میکند و دوخت و دوز پارچه را از نزدیک میبیند.
در بازار مادربزرگان انواع لباس های زنانه، پارچه های رنگی مختلف و وسایل مربوط به خیاطی، سوزن دوزی، انواع كفش و پوشاک، بدلیجات، داروهای گیاهی بومی و خارجی، میوه، حنا، قره فوروت، کشک، عود و ... فروخته می شود و همچنین، غذاهای خیابانی دلچسبی مثل پكورا، پراتا، سمبوسه و شیرچای را هم در این ناحیه می توان پیدا کرد.
یکی از جاهایی که در سفر به چابهار باید رفت بازار سنتی چابهار هست .گویی تا بازار رو ندیده بودم سفرم کامل نشده بود. بازار شلوغ و زنده و پر از رنگ. پارچه های رنگی لباسهای سوزن دوزی شده رنگی ادویه ها ی رنگی و میوه های استوایی محلی. من بدلیل شیوع بیماری کرونا و کمبود وقت خیلی نتونستم همه بازار رو ببینم و به خرید ادویه که البته خیلی هم خوب بود و کمی از میوه های محلی شون بسنده کردم.
بازار سنتی چابهار یکی از جذاب ترین مکانهای چابهار است که به نظرم برای گردشگران خالی از لطف نیست که از نزدیک میان مردم بومی و محلی بلوچ رفت و آمد کنند. این بازار را با نام های بی بی بازار یا دکه بازار هم می نامند. در این بازار انواع ادویه های محلی، پارچه های رنگارنگ، میوه های محلی و غذاهای خیابانی و البته صنایع دستی چابهار دیده میشود. در هر گوشه خیابان یک نفر با لباس و پوشش محلی صنایع دستی یا خوراکی های محلی خود را روی زمین بساط کرده بود و با همون لهجه بامزه مسافران رو به خرید دعوت میکرد. لیدر ما پیشنهاد داد که مارو به یک غذای محلی مهمون کنه، اما با توجه به شیوع کرونا و همچنین وضعیت بهداشتی نه چندان بالای مردم محلی، این پیشنهاد رو رد کردیم، اما اگر شرایط عادی بود شاید این غذای محلی و تست میکردیم. ما مقداری ادویه خریدیم و به خاطر کرونا زودتر بازارچه رو ترک کردیم. ولی در کل مردم بلوچ اعتقاد داشتند که کرونا آنجا نیست و داخل شهر اصلا ماسک نمیزدند و جاهای عمومی و بزرگتر مثل فرودگاه ماسک میزدند و داخل مغازه ادویه فروشی که حدود ۲۰ نفر در جوار هم و بدون کوچکترین فاصله ای و بدون ماسک خرید میکردند آدم خیلی احسای خطر میکرد .
بلوک بازار چابهار بازار سنتی چابهار است که از نوع جنس تا مغازه ها و ویترین ها و دستفروشان همه چیز جوری متفاوت است که هیچ کجا ندیده بودم و انگار وسط بازارهای پاکستان قدم میزدی با بوی تند ادویه ها
بلوک در زبان بلوچی به معنای پیرزن است و از قدیم تاکنون بیشتر این بازار به دست بلوک ها و زنان میچرخیده و هنوز هم هستن پیرزن هایی در گوشه گوشه بازار که بساط پهن کرده و پشت بساط مشغول قلیان کشیدن هستند.
در این بازار زن ها و مردهای بلوچی را با لباس های محلی میبینید .
و همچنین وسایل نخ و کاموا و ابزار و وسایل سوزن دوزی و شابلون های مخصوص این کار که به شکل مهرهای چوبی بودن.
در این بازار قلیان های تزیین شده رو میبینید که همونجا در حال طرح زدن هستند و به گغته فروشنده قلیان مرد با زن تفاوت داشت و انواع توتون های مخصوص همانجا به فروش میرسید و انگار قلیان یک رسم دیرینه برای بلوچ ها باشد
و نهایتا در این بازار میتوانید از ادویه های تند و تیز به عنوان سوغات تهیه کنید
آدرس:چابهار. ضلع شمالی بلوار امام خمینی .حد فاصل خیابان بلوچستان و میدان کوزه
یکی از بازارهای قدیمی چابهار بازار بَلوک است که به زبان بلوچی بلوک یعنی پیر زن ودلیل نامگذاری این بازار به خاطر اینکه زنان ومادران تولیدات بومی خودرا برای فروش به این بازار می آوردند.این بازار قدمتی دیرینه دارد واین بازار با وجود مراکز خرید بزرگ وکوچک سنتی ومدرن از رونق خاصی برخوردار است.اگر به شهر چابهار سفر کردید حتما برای یکبار هم شده با این بازار سر بزنید،قدم زدن در خیابانهای این بازارخیلی شبیه به بازار های هند و پاکستان است.این بازار شامل ۵ راسته به نام زرگران،تیر،شهریور،مهر وآبان است .دراین بازار انواع ادویه های خوش رنگ که اغلب از پاکستان وارد میشود ،صنایع دستی ،لباس محلی، غذاها و شیرینی های سنتی ،انواع چای،انواع میوه های استوایی وجود داردو بیشتر چیزی که در این بازار توجه من رو جلب کرد قلیانهای رنگی که با سفال درست شده و تزیینات روی آن را خودشان انجام میدادند،پیر زنان دست فروش کنار بساطشان قلیان هم میکشیدندکه به آن قلیان خوانساری میگفتند وتوتون مخصوصی داشت ،تا وقتی که به بازار بلوک نرفته بودم تصورم از این بازار چیز دیگری بود و وقتی وارد بازار شدم خیلی متعجب زده شدم چیزهایی که تو این بازار دیدم تو هیچ بازاری ندیده بودم از رد شدن بز وسط بازار بگیر تا غذاهای کثیف خیابانی و...این بازار در مرکز شهر چابهار در ضلع شمالی خیابان امام خمینی قرار دارد.
همیشه بازار سنتی شهر یکی از قسمتهای جذاب و دیدنی سفر هر توریستی اصولا خانم ها هست که بازار سنتی چابهار هم از این قاعده قطعا جدا نیست. ولی کل جذابیت این بازار ساده بودن در عین حال رنگی بودن اجناس و خوراکیها محلی و رفت و آمد و دیدن ساکنین و افراد محلی منطقه هست که جذابیت دیدن این بازار و دو چندان میکنه . از همه مهمتر ساده زیستن و صداقت کسبه بازار هست . راه رفتن بین این مردم خونگرم و مهربون و بوی غذاهای محلی بیشتر از هرچیز دل آدم رو میبره. من شخصا وقتی تو این بازار قدم بین افراد بومی قدم میزدم در حالیکه با هاشون صحبت میکردم خیلی احساس خوبی داشتم . اصلا همین سادگی و خالی بودن از هر تجملی جذابیت این جاذبه برای هر توریستی دوچندان میکنه . تجربه ای که شاید من خودم شخصا تو هیچ سفری نداشتم. .
اين بازار در بلوار امام خميني قرار داره.
بازار سنتي چابهار محل فروش انواع لباس هاي سنتي، ادويه جات، غذاها و شيريني هاي خيابوني و محلي، انواع ميوه ها، دست فروش ها و غرفه هاي زيادي هست.
همبرهاي پاكستاني كنار خيابون رو ديديم كه بيشتر شبيه به كوكو سيب زميني بود.
تو اين بازار بيشتر افراد بومي بودن، براي من جالب بود كه اينجا همه زنان و مردان لباس محليشون رو پوشيده بودن و خبري از لباس هاي معمولي نبود.
براي كسايي كه دوست دارند با فرهنگ مردم اون شهر، نحوه خريد هاي روزانه شون، اشنا بشن، جاي خوبي هست.
اگر زمان كافي براي گشت و گزار داشته باشيد، تو اين سه لاين موازي بازار سنتي، ميتونيد ساعت ها زمان بذاريد و از هر غرفه و مغازه سنتي كه مختص سيستان و بلوچستان هست، ديدن كنيد.
مردم اينجا از ديدن مهمان هاي شهرشون خوشحال بودن و هر از چند گاهي ميومدن و بامون صحبت ميكردن و از مشكلات شهرشون و خوشحاليشون از ورود گردشگرها ميگفتن.
با توجه به اينكه اون روز جاهاي زيادي رو ديده بوديم و حسابي خسته بوديم، من ترجيح ميدادم كه وقتم رو جاي ديگه اي، سپري كنم.
خيلي گذرا از بازار ديدن كرديم، بعد از نيم ساعت،ماشين گرفتيم و به سمت منطقه ازاد رفتيم.
سلام به همه دوستان اهل سفر
چابهار را می توان به عنوان یکی از بهشت های ادویه ایران محسوب کرد. اگه گذرتون به این شهر افتاده باشه، قطعا میدونید که یکی از غذاهای معروف این شهر بریونی می باشد. اما همین غذا که برای خیلی ها دلرباست، ادویه مخصوصی هم به نام ادویه بریونی دارد که می توان از این شهر تهیه کرد. به نظرم بازار سنتی چابهار قطعا ارزش بازدید را دارد، نه صرفا برای خرید ادویه. بلکه برای دیدن ، بلکه برای شنیدن و حتی برای خریدن. فلافل، غذاهای محلی، و حتی لباس محلی را می توان از این بازار در کنار ادویه جات محلی تهیه کرد. بازدید از این بازار رو به همه دوستان پیشنهاد میکنم.
در همه شهرها در كنار مراكز خريد و پاساژها، بازارهاي سنتي با سبك و فضايي متفاوت وجود دارند. چابهار هم از اين قاعده مستثني نيست. بازار سنتي چابهار با مغازه هاي فروش ادويه، پارچه هاي رنگارنگ و نخ هاي سوزن دوزي رنگي رنگي خاص و جذابه.
اين وسط غذاهاي خيابواني مثل فلافل و همبرگر هندي و چرخي هاي فروش ميوه هاي استوايي هم اضافه كنين
بازار سنتي چابهار اصلا قابل مقايسه با بازارهايي مثل وكيل شيراز يا گنجعليخان كرمان نيست ولي جذابيت خودش رو داره و ديدنش خالي از لطف نيست. مخصوصا كه چابهار بهترين ادويه ها در ايران رو داره و بهترين جا براي خريد اونها همين جاس.
در شهر چابهار یکی از مکانهایی که دیدنش جذاب است و توصیه می شود بازار سنتی آن می باشد که به بازار مادر بزرگها نیز مشهور است . در این بازار می توان انواع و اقسام غذاهای سنتی ، شیرینی های محلی ، میوه جات ، صنایع دستی ، ادویه جات ، لباس های محلی و ... را مشاهده کرد . می توان با مردم به گفتگو پرداخت و از شنیدن لهحه های شیرین بلوچی لذت برد . می توان چابهار واقعی را در این بازار دید و از غذاهای خیابانی و شیرینی های محلی آنها چشید و با ذائقه غذایی ، لباسهای محلی و رسم و رسومات و فرهنگ آنها تا اندزه ای آشنا شد و بیشتر به خونگرمی و مهمان نوازی آنها پی برد . بازار سنتی چابهار در بلوار امام خمینی واقع شده و شامل سه راسته بازار موازی است که چندان هم طولانی نیست و در آخر به خیابان دیگری منتهی می شود . در این بازار می توان سوغاتیهایی مانند انواع ادویه ، لباس سنتی ، پارچه های خوش رنگ ، شیرینی سنتی ، دست بند و پیشانی بندهای زیبا، میوه محلی زیتون که خوش عطر هم می باشد و ...را خریداری نمود . از هتل لاله که محل اقامت ما بود با تاکسی ۵ دقیقه راه بود . غذاهای خیابانی مانند : سمبوسه ، فلافل ، برگر هندی و ... نیز در این مکان عرضه می شود .
#چابهار _چهار_فصل #دورهمی _ لست سکند
#آژانس_ لیپارگشت_ نوین
سلام. این بازار مابین خیابان امام خمینی و خیابان دریا واقع شده است. بازار نسبتا بزرگ با انواع و اقسام اجناس محلی و غیر محلی هستش. انواع پارچه، زیورآلات، شال و روسری، مواد آرایشی و بهداشتی، ادویه های بومی، شیرینیهای محلی و موارد بسیاری دیگر در این بازار یافت میشوند. بازار لاینهای زیادی داره که اگر حواستان را خوب جمع نکنید ممکنه گم بشید داخلش. شاید به جز ادویه و شیرینهای محلی و همچنین لباسهای محلی مورد خاصی که مخصوص این شهرستان باشه داخل بازارش مشاهده نکنید. اما در کل بازار سنتی هر شهر تا حدودی بیانگر فرهنگ مردم اون شهر هستش و بازدید از این بازار رو بهتون پیشنهاد می کنم.
بازار سنتی شهر چابهار در مرکز شهر، پرترددترین قسمت شهر محسوب میشه، این بازار از سه راسته موازی هم شکل گرفته که هرسه در انتها به یک خیابان میرسند.نام دیگر این بازار سنتی بلوکان(مادربزرگان) یا بی بی بازار هست و قسمت کوچکی از بازار هم بازار زرگران نام دارد.ورودی راسته ها بسیار شلوغ و پر از موتورهایی هست که لبه پیاده رو پارک شده، راسته ها خیلی طولانی نیستن و با یه پیاده روی کمتر از ده دقیقه ای در هر راسته به خیابان پشتی بازار میرسید. در مسیر بیشترین چیزی که نظرها رو جلب میکنه، لباسهای رنگارنگ و پر از نقش و نگار سنتی منطقه هست که هم نوع سوزن دوزی و دست سوزش با قیمت بالا موجوده و هم نوعی که با گلدوزی دوخته شدن و قیمت مناسبتری دارن.دکه هایی که کلاف نخهای رنگی میفروشن هم از جاذبه های رنگی این بازار سنتی هست.اکثر مراجعین به این بازار ساکنین و بومیان منطقه هستند که بهترین مکان برای آشنایی با فرهنگ، سبک زندگی و پوشش شهر چابهاره، مغازه هایی که نظرم رو خیلی جلب کرد و تعدادشون هم کم نبود، بدلیجات فروشی با ویترینهای بزرگ و تنوع فراوان بود. تعدادی مغازه هم قالبهایی آماده از طرح های مختلف برای چاپ روی پارچه میفروختن که احتمالا برای طرح اولیه نقشهای سوزن دوزی استفاده میشن.خیاطی هایی هم که کار گلدوزی روی پارچه انجام میدن کم نیستن و با عنوان گلدوزی روی تابلو معرفی شدند.در خیابانی که این راسته ها بهش میرسن، تعدادی فروشگاه ادویه فروشیه که بهشت ادویه دوستان هست ادویه ها هم به صورت بسته بندی و هم به صورت باز و وزنی به فروش میرسن. در قسمتهای مختلف بازار دکه های کوچکی که اغذیه میفروشن و همینطور انواع میوه و نوشیدنی طبیعی میبینید. در روبروی ورودی این بازار سنتی ، آنطرف خیابان اصلی بازاری به نام بازار فجر که به دکه بازار معروفه هم وجود داره که انواع نیازهای روزمره رو تامین میکنه. ساعت پایان کار بازار ساعت شش عصر و روزهای تعطیل بسته هست، پس بهتره طوری برنامه ریزی کنید که قبل از تعطیلی در بازار باشید. #دورهمی_لست_سکند #لیپارگشت #آژانس_لیپارگشت_نوین #چابهارچهارفصل #چابهار #بازار
بازار سنتی چابهار در خیابان امام خمینی و تقریبا در مرکز شهرروبروی بانک ملی واقع شده است.دارای چند راسته بوده و انواع و اقسام اجناس مورد لزوم مردم چابهار را میتوان در این بازار یافت.در واقع بازارها علاوه برمحل عرضه انواع مایحتاج مورد نیاز مردم، محلی برای آشنائی با فرهنگها و آداب و رسوم مردم محلی است.انواع پارچه های خوش رنگ در مغازه های پارچه فروشی، انواع ادویه های تازه و با کیفیت در چند مغازه معروف ادویه فروشی، غذاها و شیرینی های خیابانی ، لباسهای بومی و محلی، موز های تولیدی اطراف چابها، صنایع دستی مختص چابهار از نکات بسیار جذاب برای توریستها محسوب میشود.دیدن این بازار با انواع فروشگاهها و جنسها که همه برای گردشگرها تازگی داره رو توصیه میکنم.
#چابهارچهارفصل
#دورهمی_لست_سکند
#آژانس_لیپار_گشت_نوین
یکی از جاذبه هایی که در بازدید از هر شهری نباید فراموش شود به نظرم بازار سنتی هر شهری است. با ورود به بازارهای سنتی می توانید زندگی مردم بومی و فرهنگ خرید آنها را مشاهده کنید. ما بازدید کوتاهی از بازار سنتی چابهار داشتیم. بازاری که در آن پر بود از مغازه های فروش نخهای رنگی، پارچه های تریکو، لباسهای محلی سوزن دوزی شده، انواع ادویه و توتون و تنباکو. به سفارش یکی از دوستان وارد یک مغازه ادویه فروشی شدیم و ناگهان در محاصره بوهای تند ادویه ها قرار گرفتیم. تا زمانی که ادویه ها را بخریم و خارج شویم کلی عطسه کردیم. در این بازار دکه های مخصوص شیرینی، همبرگر هندی و آبمیوه هم بود که متاسفانه به دلیل سیری و عجله ای که داشتیم سریع از این بخشها گذر کردیم. زمان کمی را در بازار محلی صرف کردیم ولی به نظرم جا دارد کمی با حوصله تر و وقت بیشتری به دیدن این جاذبه زیبا رفت.
#چابهارچهارفصل
بازار سنتی چابهار در قسمت محلی و سنتی چابهار قرار داره. این بازار در واقع برای مردم محلی هست و تقریبا گردشگر کمی اینجا میبینید. اجناس بازار به شدت متنوع هست و قیمتها هم نسبتا مناسب هست. لباسهای محلی و سوزن دوزی شده بلوچ اگر بخوایید بخرید اینجا خیلی تنوع داره و بسیار هم زیبا هستند.
نکته جذاب این بار خوراکی ها و غذاهای خیابونیش هست. یه نوع ساندویچ هندی روی دکه ها همون لحظه جلوی چشمتون درست میکنن و با قیمت خیلی کم بهتون میدن (حدودا ۵ تومن). فلافل، سمبوسه و یه نوع نون افغانستانی و کلی خوراکی عجیب و روغنی که میتونید توی این بازار تست کنید. البته اگر به طعمها و ادویه های اسیایی علاقه دارید وگرنه ریسک نکنید. مثلا سمبوسه ای که من خریدم به شدت تند و با سمبوسه های که خوردم کاملا متفاوت بود.
ابمیوه های تازه به خصوص اب موز و انبه هر قسمت بازار قابل دسترس هست و میتوتید با قیمت ۱۵۰۰ تومن یه لیوان بزرگ اب موز و انبه بخورید. یه سری دست فروش هم هستن که میوه های استوایی میفروشن که خوب من اسمهاشون رو فراموش کردم. ادویه های جنوبی و اسیایی هم اگر بخواهید این بازار به شدت بهتون چشمک میزنه