ایاصوفیه از باشکوه ترین دیدنی ها استانبول محسوب میشه. نمای بیرون یک گنبد بزرگ و چهار مناره داره . این بنا 1500 سال پیش به عنوان کلیسای بزرگ امپراتوری بیزانس ساخته شد و کلیسای حاجیا صوفیا نامگذاری شد ، اما 900سال بعد، با فتح استانبول توسط نیروهای عثمانی، به دستور پادشاه عثمانی به مسجد تبدیل شد ودر زمان آتاتورک و به دستور او به موزه تبدیل شد.
حیاط مجموعه خیلی بزرگ نبود و بلافاصله به دیدن قسمت اصلی مسجد رفتیم. داخل مسجد خیلی بزرگ بود و با شکوه. با لوسترهایی که چراغ های خیلی خاصی داشتن و من رو یاد فیلم هری پاتر مینداختن. طبقه دوم تابلوهای از حضرت مسیح با کاشی کاری خاصی نصب شده بودن که خیلی زیبا بود. دیدن صحن بزرگ مسجد از طبقه بالا هم لذت بخش بود.
قطعا مهم ترین نکته ای که هر ببیننده ای در نگاه اول به ایاصوفیا نظرش جلب می شود عظمت و شکوه بناست و اینکه چطور با دانش و تکنولوژیِ هزار و پانصد سال پیش چنین عمارتِ عظیمی ساخته شده که امروزه و با فن آوریِ مدرن، فقط مرمت و بازسازی اش چندین سال است که به طول کشیده ...
وجود تعدادی قبرِ قدیمی با صلیبهای بزرگ در محوطه ی بیرونیِ موزه، فضا را وهم انگیز کرده و یادآور فیلمهای هیچکاک است.
سرامیک کاریِ ظریف دیوارها و نقاشی های سقف خبر از هنرمندیِ هنرمندانِ قرون وسطی می دهد و حین قدم زدن در راهروهای تاریکِ موزه، تاریخِ پر فراز و نشیبِ سقوطِ کنستانتین توسط عثمانی و تبدیلِ بزرگ ترین کلیسای ارتودوکس جهان به بزرگ ترین مسجد دنیا همچون فیلم سینمایی از مقابل چشمانم رد می شد و به یاد داستانِ محاصره ی شهر و مقاومت مردم و دست آخر سقوط می افتادم و خلاصه کل تاریخِ استانبول در ذهنم مرور می شد و جالب اینکه در پانزده سال گذشته و طی چهار سفرم به این شهر هر بار به بازدید ایاصوفیا رفته ام و هر بار از دیدنِ دوباره اش به وجد آمده ام و نکته اینکه طی این سالها هنوز کار مرمت به پایان نرسیده و داربستهای عظیمی که داخل موزه برای بازسازی سرِ هم شده اند فقط چند متری جابجا شده اند و خبر از سختیِ کار و دقت بالای ترمیمِ ظریف کاری ها میدهد.
در کنار موزه ایاصوفیه و خیابانی که به کاخ توپکاپی میرسه محوطه ای وجود داره که شامل 5 بناست که در هر کدام از آنها مقبره پنج سلطان عثمانی با خانواده ایشان در آن قرار داره. اولین بنا مربوط به مقبره محمد سوم معروف به عادل سیزدهمین پادشاه عثمانیه (1595 تا 1603 حکومت کرد)، دومین بنا مربوط به مقبره سلطان سلیم دوم (پسر سلطان سلیمان و خرم سلطان که سال ۱۵۶۶ با مرگ پدرش یازدهمین سلطان عثمانی میشه و در سال ۱۵۷۴ فوت میکنه) بنای سوم مربوط به مراد سوم دوازدهمین سلطان امپراتوری عثمانی پسر سلیم دوم، و پدر مراد سوم است که از سال 1574 تا 1595 حکومت کرد. در بنای چهارم که از بقیه کوچکتره، قبر یک شاهزاده قرار داشت که از فرزندان یکی از شاهان عثمانی است همچنین قبر چند نفر دیگر در این بنا وجود داره. و در بنای پنجم قبرهای سلطان مصطفی اول و سلطان ابراهیم به همراه خانواده انان قرار داره. تعدادی از بناها توسط معمار مشهور، سینان ساخته شده و دارای کاشی کاری ها و تزئینات قشنگی است. در ورودی این محوطه نگهبانی جهت کنترل وسایل وجود داره اما بازدید از آنها رایگانه.
ایا صوفیه به دستور امپراتور ژوستین یکم ساخته شد و در ابتدا کلیسای مسیحیت شرق بود،بعد از فتح استانبول به مسجد تبدیل شد و بعد اعلام جمهوری ترکیه به دستور آتاتورک به موزه تبدیل شد.
چیزی که از همون بدو ورود چشم رو خیره میکنه دیوارهای بلند و ستون های خیلی بزرگ، انگار یهو پرت شدی وسط تاریخ ،دقیقا رد پای مسیحیت و اسلام رو توأمان حس میکنی و معماری خیره کننده اش میتونه شما رو.مجذوب خودش کنه.
برای بازدید از اینجا می تونید از مترو یا خطوط ترموا استفاده کنید که نزدیک ترین ایستگاه ترموا ، ایستگاه " سلطان احمد هستش .
این موزه روزهای دوشنبه تعطیل هست
#گلفام_سفر
موزه ایاصوفیه را هاگیا صوفیا و حاجیا صوفیا مینامند .
در اصل ایاصوفیه به معنی حکت خداست.
موزه و یا بهتر است بگویم مسجد ایاصوفیه در ابتدا کلیسا بوده و بعدها به مسجد تغییر کاربری داده و اما امروزه همان موزه ایاصوفیه میباشد.
این بنای عظیم و پرابهت در اصل دارای ۱۰۷ ستون اصلی و ۹ در بزرگ است . بعد از رد شدن از حیاط موزه به دالانی طویل و چند درب بزرگ میرسید بعد از رد شدن از درب میانی به صحن اصلی میرسید که در داخل بنا نقاشی های با کاشی کاری های با مضمون آیه های قرانی و احادیث نوشته شده ،متاسفانه در داخل موزه به خاطر مرمت و بازسازی بنا داربست های بلند گذاشته اند که واقعا تو ذوق میزنه و در داخل حیاط داخلی فواره های برای وضو تعبیه شده است.
برای تهیه بلیط این موزه باید ۷۲ لیر پرداخت کنید .و بهترین کار اینه که صبح زود اقدام کنید در غیر این صورت باید در صف طولانی بازدیدکنندگان بایستید.
زمان بازدید از ساعت ۹ صبح تا ۱۷ میباشد.
برای دسترسی به موزه ایاصوفیه باید به منطقه تاریخی سلطان احمد بروید .
#گلفام_سفر
دقیقا چسبیده به مسجد ایاصوفیه موزه ایاصوفیه قرار داره که خیلی از دیدرس خارجه و واسه همین تعداد بازدید کنندههای کمی داره. این موزه محلی بوده برای اقامت تا قبل از ساختن کلیسای اصلی و بعد از اون تبدیل شده به قسمتی از کلیسا و در دوره عثمانی هم تبدیل شد به محل دفن و خاکسپاری شاهزادههای عثمانی. سه میبره وجود داره تو این فضا که تو هر کدومش ۴یا ۵شاهزاده دفن شدن. حیاط این موزه یا به نظر من بهتر بود اسمشو میذاشتن مرقد شاهزادهها رو گلکاری کردن تا شاید یکم از سردی فضا با این کار کم کنن. اینجا دقیقا نزدیک در پشتی توپکاپی و کنار موزه فرش قرار گرفته و ورودیش رایگان هستش.
#گلفام_سفر
موزه ایاصوفیا در منطقه سلطان احمد از نمادهای شاخص شهر استانبول و کشور ترکیه است.بنای ایاصوفیا ابتدا کلیسا بوده و به سبک معماری بیزانس ساخته شده و در دوره حکومت عثمانی تبدیل به مسجد شده است.این مکان در لیست موزه های کارت موزه استانبول هست.بعد از بازرسی وارد حیاط کوچکی میشوید که ورودی موزه است و نمای خوبی ندارد. دیواره های بلند آجری را میبینیدکه نقش پایداری سازه اصلی را دارند .ابتدا وارد راهرویی طولی میشوید که چند در به سمت صحن اصلی دارند. کفسازیها از سنگ مرمر و قدیمی هستند که بخاطر رفت و آمد زیاد ساییده و کج شده اند. صحن اصلی موزه با گنبدی بزرگ و لوسترهایی که از سقف آویزان است جلوه زیبایی دارد. ولی در زمان مراجعه من داربستی فلزی که برای مرمت نصب شده بود نصف دید سالن اصلی را گرفته بود. در کناره های سالن رواقی دورتادور مسیری یکپارچه را تشکیل داده و دقیقا بالای این مسیر نیم طبقه ای قرار دارد که میتوانید از پله ها بالا بروید و بازدید کنید.البته بیشترمسیر به صورت شیبراه ساخته شده است. به دلیل کاربری قبلی بنا که کلیسابوده است، محراب هم در فضایی نیمدایره قرار گرفته و کنارش منبری سنگی است. در گوشه های پایینی گنبد،اسامی پیامبر وامامان روی صفحاتی گرد نوشته شده. تزیینات بیشتر رنگ طلایی هستند و نور طبیعی داخل بسیار کم است. فرسودگی بنا زیاد است و مرمت خوبی ندارد.قسمت تابلوهایی که با موزاییک درست شده اند در حال مرمت بود و قابل بازدید نبود. پنجره ها چوبی و فرسوده، سقفهای طبقه بالا رنگ زرد و رنگ و رورفته بودند.
مسجد یا کلیسای ایاصوفیه یا موزه ایاصوفیه یا هر چه که هست الان نماد بی همتای استانبول است. ایاصوفیه اکنون تبدیل به موزه شده است و برای بازدید از آن باید 72 لیر پرداخت کرده و اگر هم صبح زود راهی بازدید از آن نشوید در صف طولانی بازدیدکنندگان دقایقی معطل خواهید بود. وقتی از در چوبی و بزرگ و ساده آن وارد می شوید اولین چیزی که جلبتان می کند بلندای سقف و اسامی بزرگ محمد و علی و حسین (ع) است که بر روی جایگاهی مدور و بزرگ و سبز رنگ با خط طلایی بر بالای ایاصوفیه به چشم می خورند. کمی که چشم بچرخانید تصاویر حضرت مسیح و مریم نیز به چشمتان خواهد خورد. محراب بلندش در گوشه ای قرار دارد و ناقوس کلیسایش آرام گرفته روی زمین. نوعی تناقضی دینی در جای جای آن به چشم میخورد. برای رفتن به طبقه بالای آن باید پلکان سنگی پیچ در پیچی را طی کنید تا از آن بالا راحتتر بتوانید عظمت های لوسترهای آویزانش را درک کنید. نقش و نگارهای زیر گنبد رنگ باخته است اما آنقدر عظمت دارد که محو شکوه آن شوید و از دیدنش لذت ببرید. کوقتی هم بیرون آمدید کمی به سمت مسجد سلطان احمد از آن فاصله بگیرید تا بتوانید عکسی زیبا از نمای بیرونی آن ثبت کنید. نهایت اینکه ایاصوفیه ندیده از استانبول نروید!
برای کسانی که اولین بار به استانبول سفر می کنند، دیدن موزه ایاصوفیا یکی از اولویت ها در برنامه سفرشان است اگرچه مواجه شدن با صف طولانی آن ممکن است برخی را منصرف کند! ایاصوفیا از آثار تاریخی بسیار شلوغ استانبول است که بهتر است صبح زود را برای دیدنش اختصاص داد تا از شلوغی و ازدحام در امان بمانیم!
صوفیا در زبان یونانی به معنی خرد و ایاصوفیا یعنی خرد مقدس. این کلیسا-مسجد- موزه یکی از شاهکارهای معماری باستان و معماری بیزانس است که به مدت ده قرن مرکز کلیسای ارتدکس یونانی در شرق بود که با فتح استانبول توسط عثمانی ها به مسجد تبدیل شد و از ۱۹۳۵ تاکنون نیز به عنوان موزه فعالیت می کند.
بنای فعلی، سومین کلیسای ساخته شده در این مکان است که پس از آتش گرفتن دو کلیسای قبلی در میانه قرن ششم میلادی ساخته شد در ۵ سال و ۱۰ ماه و ۴ روز! بیش از ۱۰ هزار نفر برای ساختن چنین بنایی عظیم نیاز است. مصالح مورد نیاز بنا از جای جای سرزمین امپراطوری روم شرقی گردآوری شده برای مثال ستون های سنگی از معبد آرتمیس در افسوس، قطعه سنگ هایی از مصر، سوریه و بعلبک و ...
گنبد عظیم ایاصوفیا و چهل پنجره نورگیر طراحی شده روی آن باعث می شود تا در شبستان فضای عرفانی ایجاد شود. طبقه دوم کلیسا اختصاص به ملکه و خانواده امپراطوری داشت که از بالا به برنامه های اجرا شده نگاه می کردند.در دوره عثمانی این کلیسا تبدیل به مسجد و مناره و محراب و منبر برای آن ساخته شد و برای حدود ۵ قرن مهم ترین مسجد شهر استانبول بود. بسیاری از نقاشی های روی دیوارها پوشانده شد تا ایاصوفیا تبدیل به محلی برای نماز جمعه شود. ایاصوفیا چهار مناره داره که یکی از آنها به رنگ آجری و متفاوت از بقیه است.
ایاصوفیا اکنون نماد همزیستی دو دوین اسلام و مسیحیت در کنار هم است: نمادهای اسلامی و اسامی مقدس دین اسلام در زیر گنبد در کنار موزائیک و نقاشی های مسیحیت حضور دارند.
گرچه رسم تاریخی است که هر مذهب نو در عبادتگاه مذهب کهنه مستقر می شود و تغییراتی مختصر یا مفصل مطابق با نیازهای جدید در سازه قبلی می دهد و مسجد ایا صوفیه در چنین تجربه ای یگانه نیست، دیدن همزمان نشانه های اسلام و مسیحیت در یک مکان، دیدن نام خلفای راشدین در کنار چهره قدیسین تجربه ای منحصر به فرد و به خاطر سپردنی است. تجربه ای که حیف است به دیدن صفِ بلندِ ورود از خودمان دریغ کنیم. هرچند اگر museum pass (کارتی برای ورود به مجموعه ای از جاذبه های استانبول) را پیشتر تهیه کرده باشید از آن صف هم خبری نیست. در مجاورت صف هم فراوانند راهنماهایی که پیشنهاد می کنند در ازای مبلغی بی نوبت و با توضیحات شما را به بازدید بنا ببرند. صف بلند دیگری هم داخل بنا میبینید: صفِ آزمایش آرزو!! سوراخی روی بدنه ستونی است و مردم منتظرند تا انگشتشان را وارد کنند و از دستشان مثل پرگار استفاده کنند و دایره ای رسم کنند و جایزه اش آرزویشان را برآورده شده ببینند! به این ترتیب اینجا به جز دو مذهب از خرافه پرستی هم بازدید میکنید.
این مسجد که سوختش مربوط به دوره بیزانس هست و کاربری اولیه اش کلیسا بوده در دوره عثمانی تبدیل به مسجد شده واسه همین نقاشی های دیواری زیر گچ پوشیده شدند و اثر کمی از اون ها معلومه ولی با این وجود فضای داخل این مسجد واقعا زیباست و پنجره های اون میشه سقف های گنبدی اطراف و همینطور مسجد سلطان احمد رو دید که واقعا قشنگه.برای من فضای داخل این مسجد با وجود شلوغیش آرامش بخش بود و فکر میکنم به خاطر نور و لوسترهایی بود که از سقف آویزون بودند.بخش هایی از این مسجد در حال مرمت بود و قابل بازدید هم نبود اما در کل دیدن نماد استانبول از نزدیک واقعا اتفاق قشنگیه. ایاصوفیه هم تو منطقه فاتح واقع شده و ورودی این مسجد 60لیر برای هر نفر هست که از ساعت 9باز میشه تا 5عصر، و اگه همون اول وقت برای گرفتن بلیط اقدام نکنین زمان زیادی رو باید تو آفتاب و صف هدر بدین.
مسجد ایاصوفیه که در منطقه سلطان احمد (مرکز شهر) استانبول قرار دارد. ایاصوفیه که 1500 سال پیش به عنوان کلیسای بزرگ امپراتوری بیزانس ساخته شد و کلیسای هاجیا صوفیا نام گرفت، 900سال بعد، با فتح استانبول توسط نیروهای عثمانی، به دستور پادشاه عثمانی به مسجد تبدیل شد. اما این پایان کار نبود و با روی کار آمدن آتاتورک در ترکیه و اعلام رسمیت کشور جمهوری ترکیه به جای امپراتوری عثمانی، مسجد ایاصوفیه به موزه ایاصوفیه تبدیل شد. مسجد ایاصوفیه در بخش اروپایی استانبول و در محله ای پر فت و آمد و توریستی، در جوار هتل ها، مراکز خرید، و دیدنی های توریستی شهر واقع شده است. مسجد سلطان احمد (یکی دیگر از جاذبه های توریستی و گردشگری استانبول) از معروفترین همسایه های مسجد ایاصوفیه است. همچنین کاخ توپکاپی، نخستین کاخ پادشاهان عثمانی در ترکیه، فاصله اندکی با ایاصوفیه دارد. قیمت بلیط ورودی ۴۰ لیر برای داخل و موزه آن ۲۰ لیر بیشتر است.
مسجد زیبای ایاصوفیه در محله تاریخی سلطان احمد استانبول واقع شده است. برای رسیدن به این محله باید سوار تراموا شده و در ایستگاه سلطان احمد پیاده شوید. در کنار مسجد ایاصوفیه جاذبه های گردشگری زیادی وجود دارد که باعث می شود با یکبار سفر به این محله از چند جاذبه بازدید کنید. ورودیه ۶۰ لیر است و کارت موزه پاس قبول میکنند. این مسجد قبلا کلیسا بوده و بعدها تبدیل به مسجد و در دوران معاصر تبدیل به موزه شده است. هنوز دیوار نگاره هایی مربوط به دوران کلیسا بودن این مسجد در آن وجود دارد. اگر قصد سفر کم هزینه به استانبول را دارید؛ بازدید از داخل مسجد ایاصوفیه را توصیه نمیکنم. ولی اگر مصمم هستید جاذبه های اصلی استانبول را بازدید کنید، از داخل مسجد نیز بازدید کنید. ما در نزدیکی مسجد رستوران با کیفیت و قیمت مناسب پیدا نکردیم. اگر قصد قصد خوردن غذا در زمان بازدید را دارید بهتر است پیاده به سمت پارک گولهانه حرکت کنید و بعد از پارک گولهانه رستوران های خوبی وجود دارد.
ایاصوفیه
ایا صوفیه یا حاجیا سوفیا یا هاگیا صوفیا کلیسای مسیحیت شرق بود که ساختمان فعلی آن در دوره امپراتوری بیزانس به سال ۵۳۲ میلادی بنا به دستور امپراتور ژوستین یکم ساخته شد.با ارزشترین هنرهای موجود در این بنا تزئینات داخلی با موزائیک و ستونهای مرمر آن است. این بنا بزرگترین کلیسای زمان خود بوده تا اینکه ۱۰۰۰ سال بعد کلیسای جامع در سیویل اسپانیا ساخته شد و این عنوان را از ایاصوفیه گرفت.
بلندترین ستونها بین ۱۹ تا ۲۰ متر ارتفاع و حداقل ۵/۱ متر قطر دارند، از سنگ گرانیت ساخته شده و بزرگترین آنها وزنی در حدود ۷۰ تن دارد. به دستور جاستینان ۸ ستون ساخته شده در کورنیت یونان (Cornit) که در بعلبک لبنان (Baalbek) قرار داشتند، برداشته شده و جهت استفاده در ایا صوفیا به محل احداث منتقل شدند. سالن اصلی کلیسا با گنبدی مرکزی با شعاعی ۲۴/۳۱ متری و ارتفاع ۶/۵۵ متری پوشیده شدهاست. گنبد روی ۴۰ پنجره متوالی کمانی شکل قرار گرفته و به نظر میرسد گنبد بصورت معلق روی فضا قرار گرفته است. وجود این پنجرهها باعث ورود نور از همه طرف به داخل سالن میگردد. با توجه به مرمتهای متعدد گنبد در طول قرنها به نظر میرسد که گنبد حالت دایرهای کامل خود را از دست داده و بیشتر به یک بیضی شبیه است.تمام سطوح داخلی ساختمان با استفاده از سنگ مرمر چند رنگ، سبز و سفید یا سنگ آذرین بنفش و موزائیکهای طلائی پوشیده شدهاند. ستونهای بزرگ نیز همین نوع روکش را داشته و در نتیجه براق به نظر میآیند.در گوشه ای از مسجد صفی وجود داشت وقتی در مورد آن سوال کردیم. معلوم شد روی ستون یه حفره وجود دارد بنا به اعتقاد مردم محلی هرکس انگشت خودرا در حفره بچرخاند و انگشتش مرطوب شود حاجتش روا میشود! در علاوه بر صف طولانی ورود به مسجد ،زیبایی که در مورد ایاصوفیه در کتابها خوانده بودم در واقعیت وجود نداشت و به نظرم معماری ایرانی با جزییات و تزیینات فراوان یک سروگردن بالاتر از معماری ایاصوفیه بود
مسجد ایا صوفیا نیز از مسجدهای زیبا و شاهکار ترکیه هست که در محله سلطان احمد قرار دارد این مسجد در زمانی که استانبول قسطنطنیه نام داشت ابتدا کلیسای بزرگی بوده که توسط امپرازور بیرانسی بنا شده است. این بنا در قرن ششم میلادی دوباره بازسازی و افتتاح شده و در قرن پانزدهم میلادی پس از پیروزی مسلمانان به مسجد تبدیل شد و هم اکنون به موزه ایاصوفیه تبدیل شده است که برای بازدید از این محل باید بلیط تهیه شود.
مسجد و #کلیسای_ایا_صوفیا در شهر #استانبول و در #محله_سلطان_احمد ، #میدان_ایاصوفیه قرار دارد، این کلیسا در زمان عثمانی ها به مسجد تبدیل شد و دستکاری هایی نیز در معماری آن صورت گرفته است و امروزه نیز موزه میباشد.
این کلیسا در کنار آثار دیگری مثل مسجد سلطان احمد( مسجد آبی)، موزه و قصر توپکاپی قرار گرفته است و بسیار بسیار زیبا و بینظیر میباشد .
برای رفتن به این مکان میتوانید از تاکسی، تراموا، مترو و اتوبوس استفاده کنید، در پاییز و زمستان ساعت های بازدید از ۹ صبح تا ۱۷ و در بهار و تابستان از ساعت ۹ تا ۱۹ میباشد که حتما یک ساعت قبل از بسته شدن مکان باید بلیط تهیه فرمایید ، همه روزه به جز روزهای دوشنبه میتوانید از این موزه دیدن فرمایید.
فضای داخلی کلیسا بسیار بزرگ و با شکوه میباشد و با معماری بسیار پیچیده و سقف آن هم با لوستر های آویز بسیار بزرگ تزئین شده است طوریکه به طبقه دوم وقتی میروید با صحنه بسیار زیبایی رو به رو میشوید، تابلوها و سکه ها و نقاشی ها و لباس های قدیمی نیز در این موزه به نمایش گذاشته شده است، محوطه کلیسا هم تقریبا بزرگ و سرسبز میباشد،
پیشنهاد بنده به شما عزیزان این است که حتما حتما در اواسط فصل بهار و تابستان از این موزه و استانبول دیدن فرمایید.
کسانی که استانبول رفته اند حتما گنبد منحصربفرد ایاصوفیه و 4 مناره اطراف آن را دیده اند. ایاصوفیه یکی از با شکوهترین و زیباترین و در عین حال محبوب ترین سازه های تاریخی استانبول است. ایا صوفیه در ابتدا به دلیل ابعاد بزرگش کلیسای اعظم نامیده می شد که یکی از کلیدی ترین کلیساهای امپراطوری روم به شمار می رفت. کلیسای ایاصوفیه سه بار در همین نقطه از نو ساخته شد و هر بار شکل متفاوتی داشت. اما ظاهر کنونی آن در زمان امپراتور بیزانس ژوستین یکم ساخته شده. این کلیسا به مدت هزار سال به عنوان بزرگترین کلیسای جهان مورد توجه بود . اما با روی کار آمدن عثمانی ها و در زمان محمد فاتح به مسجد تبدیل شد و به تدریج مناره ، محراب ، حوزه علمیه و.. به این ساختمان اضافه شد. البته این بنا مسجد هم نماند ودر زمان آتاتورک و به دستور او به موزه تبدیل شد. شما وقتی به نزدیک این موزه بروید صف طویل توریستها برای بازدید از آن را خواهید دید. با ورودی 60 لیر و به مدت 1 الی 2 ساعت می توانید از ایاصوفیه بازدید کنید و از معماری زیبای آن که زمانی کلیسا و زمانی مسجد بوده لذت ببرید
اگرچه این بنا در واقع یک کلیسا میباشد اما نقوش و خطوط اسلامی بسیاری در آن وجود دارد که بیشتر آن را به مسجدی برای مسلمانان تبدیل کرده است.داخل بنا بر عکس بیرون زیبایی و جذابیت خاصی نداشته... تنها هزبنه نسبتا گزافی است که باید برای دیدن آن بپردازید .اگر نه به عکس گرفتن با معماری بیرونی و محوطه اکتفا کنید... برای بازدید از موزه و داخل این بنا حتما موزه کار تهیه بفرمایید.
موزه يا مسجد ايا صوفيه يكي از مشهورترين اثار تاريخي شهر استانبول است كه تقريبا روبروي مسجد سلطان احمد قرار گرفته است. ورودي اين موزه در حال حاضر نفري ٦٠ لير است.
پيشنهاد ميكنم حتما قبل از ورود به اين مكان، تاريخي كه اين مسجد پشت سر گذاشته است را مطالعه كنيد، چرا كه در كل اين ساختمان فرايند تاريخي ساخت كليسا، تبديلش به مسجد و نهايتا تبديل شدن به موزه را خواهيد ديد. معماري داخل اين اياصوفيه، تلفيق نقوش اسلامي و مسيحيت، نقش و نگارهاي روي ديوارها و سقف ها، همه و همه بسيار ديدنيست و پيشنهاد ميكنم در سفر به استانبول حتما اين موزه را ببينيد.
مسجد ایاصوفیه که در بخش اروپایی استانبول در منطقه سلطان احمد قرار دارد یک کلیسای مسیحیت شرق بوده که در دوره امپراطوری بیزانس ساخته شد و کلیسای بزرگ نام گرفت، پس از فتح استانبول محمد دوم دستور داد کلیسای ایاصوفیه را به مسجد تبدیل کنند و سلیمان اول دستور داد نقاشیها و نگارگریهای داخل ایاصوفیه را بپوشانند تا نماز جمعه درآنجا خوانده شود در زمان مراد سوم، مناره و منبر و محراب به ساختمان ایاصوفیه افزوده شد ودر زمان مراد چهارم، آیاتی از قرآن به خط مصطفی چلبی در دیوارها و سقف ایاصوفیه نگاشته شد و همچنین لوحههایی دور تا دور سقف ایاصوفیه نصب شد که در آن نام الله، محمد، ابوبکر، عمر، عثمان، علی، حسن و حسین نوشته شده بود.پس از اعلام حکومت جمهوری در ترکیه و به قدرت رسیدن آتاترک، ایاصوفیه به موزه تبدیل شد و همچنان هم به عنوان موزه درش بر روی گردشگران باز است و در پاییز و زمستان از ساعت ۹ صبح تا ۱۷ و در بهار و تابستان از ۹ صبح تا ۱۹ با پرداخت مبلغ 60 لیر میتوانید از این بنای زیبا دیدن کنید.