بنای این مرکز فرهنگی یکی معماری های مدرن در سراسر آذربایجان است و به عنوان یکی از مشهور ترین ساختمان ها در جهان شناخته شده می باشد. ساختمان مرکز فرهنگی حیدر علیاف توسط معمار معروف عراقی زاها حدید طراحی شده است.
من فک میکنم برج های شعله چشم باکو و مرکز فرهنگی حیدر علی اف قلب باکو هستن. واقعا نقطه ای از باکو که طراحی و معماریش واقعا زیبا و چشم نوازه که طراحیش از روی امضای حیدر علی اف توسط خانم زاها حدید انجام شده. یکی از مکانهایی در باکو هستش که هرکسی در سفر به این شهر باید ببینه. بیرون موزه بهترین جا برای عکاسی هستش و قطعا یادگاری خیلی خوبی از این شهر خواهد بود. در بیرون موزه یه مجسمه ی بزرگ به شکل اسکلت بود که از اسکلت های کوچیک تشکیل شده بود و همه با اون عکس میگرفتن به اسم پیکر مرگ.بی شک هرکسی به این مکان میره با نماد آی لاو باکو هم عکس میگیره که همیشه شلوغه و پر از توریست هایی هستن که جلوش به ترتیب وایمیستن تا عکس بگیرن. با اتوبوس خیلی راحت میتونید به این مرکز دسترسی داشته باشید که از هر نقطه ی باکو به کمک گوگل مپ میتونید به اونجا برید.
مرکز فرهنگی حیدر علی اف باکو نماد پیشرفت و توسعه روزافزون کشور آذربایجان می باشد.
این بنا شکوهمند توسط خانم زاها حدید معمار برجسته عراقی با الهام از امضای حیدر علی اف طراحی شده و برنده جوایز معماری بسیاری در جهان شده است.
طراحی داخلی مجموعه بسیار خاص و چشم نواز می باشد و هر بازدید کننده ای در بدو ورود مات و مبهوت عظمت بنا خواهد شد. این مرکز دارای هشت طبقه می باشد و طراحی آن به گونه است که بدون استفاده از پله از طبقه ای به طبقه دیگر در رفت و آمد هستید.
اصلی ترین قسمت مجموعه ای زندگینامه حیدر علی اف ، لباس ها ، عکس ها ، هدایای مقامات سایر کشورها و ماشین های شخصی او می باشند. نمایشگاه عروسک ها و گنجینه آذربایجان که شامل فرش های نقیس ، ابزار آلات موسیقی و پوشاک خاص مردم آن منطقه است از سایر بخش های جذاب مورد بازدید هستند.
ساعات بازدید 11 صبح الی 7 عصر و دوشنبه ها تعطیل
ورودی نفری 15 منات غیر از نمایشگاه خودروهای کلاسیک
یکی از زیباترین موزه هایی که دیدم موزه حیدر علیاف بوده. نه تنها داخل این موزه از بخش های جذاب و دیدنی ساخته شده بلکه طرح ساختاری بیرون موزه هم زیبا درست شده. در شهریور ۹۶ ورودی موزه بدون موزه ماشین ۱۰منات برای هر نفر بود. از سه طبقه درست شده که تو طبقه اول شامل غذاخوری و کافه و مجسمه های مربوط زیبای انسان های پرنده با نمادهای زیبا ساخته شده. تو طبقه دوم شما زندگی نامه شهصی که اسمش بر موزه گذاشته شده رو به صورت مصور میبینین و همین طور بخش لباس های محلی و موسیقی محلی رو میبینین که در بخش موسیقی فقط آلات موسیقی دیده نمیشه بلکه با رفتن نزدیک هر وسیله میتونین صدای نواختنش رو هم بشنوین، در طبقه سوم موزه عروسکها و همینطور بخش مینیاتوری جاهای دیدنی آذربایجان دیده میشه. که به شخصه بخش موسیقی و عروسک ها رو خیلی دوس داشتم. اینجا واقعا ارزش وقت گذاشتن و بازدید رو داره.
موزه فرهنگی هنری و البته تفریحی حیدر علی اف در باکو پایتخت کشور اذربایجان یکی از بی نظیر ترین بنا های است که به طراح آن خانم زاها حدید است و این ساختمان به شکل امضای حیدرعلی اف ساخته شده است این ساختمان در ۸ طبقه دارای قسمت های مختلف از جمله نمایشگاه عروسک ،خودروهای کلاسیک ،موزه های تاریخی سخنگو ،موزه فرهنگ و اداب و رسوم،سالن های آمفی تئاتر و سالن های کنفرانس و .... است هنگام ورود به داخل ساختمان رنگ سفید و تمیزی آن چشم نواز است این ساختمان مرکز برگزاری برنامه های فرهنگی و هنری کشور اذربایجان است محوطه ی بیرونی هم فضا های سبز زیبا و دلنشینی دارد بلیط برای هر نفر ۱۵ منات و زمان کافی برای بازید ۲ ساعت
موزه حیدرعلیف یکی از طراحیهای خانم زاها حدید معمار برجسته عراقی است. این ساختمان در یک فضای وسیع و باز قرار گرفته که باعث شده عظمت ان بیشتر به چشم بیاید. برای رسیدن به موزه میتوانید از مترو و یا اتوبوس خط 5،2 یا 1 استفاده کنید. موزه دارای دو نوع بلیت است. بازدید از بخشهای مختلف که 15 منات قیمت دارد. و بازدید از موزه ماشین که 10 منات قیمت دارد. ما بلیت نوع اول را انتخاب کردیم که در این بخش نیز تعدادی از اتومبیلهای حیدرعلیف در معرض نمایش بود. موزه در چندین طبقه شامل معرفی حیدرعلیف و تاریخچه زندگی وی، اشنایی با فرهنگ و موسیقی اذربایجان، موزه مجسمه ها و عروسکها، بخش مربوط به دوران قاجار که اذربایجان بخشی از ایران بوده است و ... میباشد. در کنار تمام این اثار معماری داخل بنا نیز بسیار زیبا و خاص است. برای بازدید از این موزه نصف روز زمان نیاز است. در داخل مجموعه یک کافه نیز قرار دارد. همچنین اینترنت رایگان نیز در داخل موزه برقرار است. ضمنا این موزه دوشنبه ها تعطیل است. حتی اگر قصد بازدید از داخل موزه را ندارید حتما برای دیدن نمای بیرونی ساختمان به این موزه مراجعه کنید.
موزه حيدر اليف نماد زيبايي الهام گرفته شده از رييس جمهور محبوب باكو ،حيدر اليف،ميباشد،سازه اى بسيار چشمگير و زيبا كه بهترين جا براى عكاسى ميياشد،در داخل موزه زندگينامه حيدر اليف به صورت موزه درآمده كه ورودى آن نفرى ١٥ منات ميباشد. قسمت موزه ماشين ها جداس كه ورودى آن نفرى ١٠ منات ميباشد.به نظر من بيرون موزه بسيار زيباتر از داخل آن بود،با اتوبوس ١٢٥ به راحتى ميتوانيد به اين موزه سربزنيد.
مرکز فرهنگی حیدر علی اف نماد باکوی مدرن سازه ای چشمگیر و بسیار زیبا ست. معماری و طراحی آن بسیار جالب است و حالت سیال دارد و از روی امضای آقای حیدر علی اف الهام گرفته شده است. ورودی این مرکز 15 منات است و به نظر من با وجود چندین موزه و نمایشگاه مستقر در این مرکز ارزش دارد. به راحتی میتوانید چندین و چند ساعت داخل این ساختمان بگردید بسیار حس عجیبی دارد. از جالب ترین قسمتها نمایشگاهی به نام کابوس بود که واقعا من را تحت تاثیر قرار داد. سایر نمایشگاه از جمله آلات موسیقی، فرش، عروسک و مینی باکو بسیار دیدنی بودند. موزه مربوط به زندگینامه حیدر علی اف بسیار مدرن و زیبا بود. ورودی نمایشگاه ماشین جداگانه و 10 منات است
بارزترین و جلب توجه کننده ترین و متفاوت ترین ساختمان در شهر باکو بدون شک، ساختمان مرکز فرهنگی حیدر علی اف است. همانطور که در اینترنت هم جزییات بیشتری می توانید بیابید و فقط بنده به اسم معمار و طراح بسنده می کنم، خالق این ساختمان جالب خانم زاحا حدید، خانم معمار عراقی هستند، که این بنا را برگرفته از شکل امضای حیدر علی اف الهام گرفته و طراحی کرده اند. ساعت بازدید در زورهای عادی از 11 تا 18 و زورهای تعطیل یک ساعت بیشتر یعنی تا ساعت 19 است. بهای بلیط ورودی مجموعه 15 مانات است. در بدو ورود به داخل مجموعه از فضای باز بسیار بزرگ و بدون ستون آن حتما تعجب خواهید کرد ! فرم های ارگانیک و بسیار جالب در جای جای ساختمان به کار رفته و نورپردازی بسیار شکیلی دارد. بخش شرقی ساختمان 5 گالری در 5 طبقه دارد که هر چندماه یکبار محل نمایش آثار هنرمندان است که تاریخ نمایش گالری مورد نظرتون رو از طریق سایت مجموعه و البته بنرهای نصب شده در محوطه مجموعه می تواندی متوجه شوید. بخش های ثابت و همیشگی مجموعه شامل بخش زندگی نامه و معرفی حیدر علی اف است، بخش خودروهای کلاسیک و موزه مردم شناسی آذربایجان است. از بخش های جالب دیگر مینی باکو است که ماکت ساختمان های مشهور شهر را با جزییات بالا می توانید ببینید.
اگر به هنرهای انتزاعی علاقه مندید اینجا بهشت شما ست ! در گوشه گوشه مجموعه آثار جالب حجمی انتزاعی قرار داده شده است.
برای بازدید کامل از این مجموعه حدود 3 تا 5 ساعت وقت لازم خواهید داشت.
یکی از مهمترین جاذبه های شهر باکو ، بدون شک موزه حیدرعلیف شاهکار معمار معروف عراقی «زاها حدید» می باشد که در سال 2012 افتتاح شد . ساختمان هشت طبقه این موزه به سبک معماری فولدینگ و با الهام از امضای حیدرعلیف ، رییس جمهور کشور آذربایجان ساخته شده است . ورودی موزه 15 منات و موزه اتومبیل هم 10 منات می باشد . برای بازدید از این موزه باید چند ساعتی وقت اختصاص دهید چرا که هر طبقه آن پر از آثار زیبا می باشد . در جلوی این موزه نماد زیبای I LOVE BAKU قرار دارد که منظره ای زیبا برای گرفتن عکس یادگاری می باشد . جالب ترین قسمت های این موزه از نظر ما موزه عروسک ها و موزه موسیقی بود . در طبقه همکف این موزه چندکافی شاپ هم وجود دارد که یا توجه به طولانی بودن زمان بازدید ، برای رفع خستگی مناسب می باشد .
مرکز فرهنگی حیدر علی اف به عنوان یکی از شاهکارهای معماری خانم زاها حدید یک معمار بسیار معروف هست این مرکز بنام ریئس جمهور سابق آذربایجان نام گذاری شده و خیلی باشکوه و بزرگ هست بطوری که در موزه مرکز از تمامی فرهنگ و سنت این کشور دیدن کرد انواع شازهای موسیقی لباسهای محلی و سنتی فرش و نقش و نگارهای زیبا و المانهای متفاوت و خیلی چیزهای زیبای دیگر که واقعا ارزش صرف ساعتها زمان را دارد. بنابه گفته ها شکل ساختمان این موزه از امضای رئیس جمهور جناب حیدر علی اف الهام گرفته شده است.
این مرکز یک سالن کنفرانس هم دارد که موسیقیهای سنتی و همایشهای بزرگ رسمی را انجا برگزار میکنند می باشد. این مرکزی بی نظیر واقع در نزدیکی مرز شهر میباشد. طراحی خاص و مبتکرانه این مرکز فرهنگی را به یکی از برجسته ترین جاذبه های باکو تبدیل کرده است و هزینه دیدن از موزه ۱۲ منات باکو میباشد.
موزه فرهنگي حيدر علي اف باكو توسط معمار زاها حديد و به شكل امضاي سومين رييس جمهور باكو طراحي شده است، اين مجموعه داراي معماري فوق العاده زيبا و بي نظيري هست كه بازديد از داخل اين مجموعه را هم پيشنهاد ميكنم، داخل مجموعه چندين قسمت هست كه جاهايي كه ما تونستيم بازديد كنيم يك قسمت مربوط به ماشين ها و زندگي و لباسها و مدال هاي حيدر علي اف بود و يك قسمت ديگر نيز مربوط به مجسمه هاي زيبايي بود كه فوق العاده طبيعي به نظر مي رسيدند و براي عكاسي هم سوژه هاي خوبي بودن، يك قسمت هم مربوط به عروسك هاي هنري خاص بود. در كل حدود ٣-٤ ساعت براي بازديد اين چند قسمت زمان لازم هست. قيمت بليط ها هم متفاوت هست براي قسمت هاي مختلف كه ما براي اين چند قسمت ١٥ منات پرداخت كرديم.
این ساختمان یکی از مراکز پر بازدید شهر باکو در محیطی وسیع ساخته شده این ساختمان که در سال 2007 افتتاح شده است برای یاد بود رییس جمهور قبلی جمهوری اذربایجان توسط شرکت زاها ساخته شده که هم اکنون از آن به عنوان موزه هنر های معاصر استفاده میشود . جهت ورود به این موزه 4 طبقه ابتدا باید بلیط به ارزش 24 مانات را تهیه کنید
مرکز فرهنگی و #موزه_حیدرعلیف در مرکز شهر #باکو در #خیابان_حیدرعلیف_اول قرار دارد که دارای معماری بسیار خارق العاده و منحصر به فرد میباشد و معمار آن #زاهاحدید از معماران معروف و بنام دنیا با طراحی های عجیب میباشد.
در سال ۲۰۰۷ ساخت این بنا شروع و در سال ۲۰۱۲ در مساحتی بالغ بر ۱۰۱ هزار متر مربع ودر فضایی سرسبز و زیبا افتتاح شده است.
این موزه در هشت طبقه و شامل بخش های زیادی میباشد که در طول سال این بخش ها تغییر میکند و هر بار یک موضوعی برای نمایش ارائه میشود.
موزه ماشین های کلاسیک و ماکت بناهای باکو و بخش لباس های سنتی و مدرن باکو و همچنین سازهای سنتی باکو ثابت میباشد و تغییر نمیکند.
زمانی را که برای بازدید از این مکان باید صرف کنید حدودا بین ۲ تا ۴ ساعت میباشد و هزینه بلیط آن ۱۵ منات و بلیت موزه ماشین هم ۱۰ منات میباشد.
این رو هم عرض کنم خدمتتون که در طول بازدید از این مجموعه کلا شگفت زده و مبهوت هستید به قدری این بنا اعجاب انگیز ساخته شده و طراحی داخلی آن پیچیده میباشد که توصیف آن واقعا در کلمات نمیگنجد.
یکی از جاذبه هایی که در زمان بازدید از بنای مرکز حیدر علیف باکو نباید از دست بدهید، موزه عروسکها و ماکت بناهای شاخص شهر است. تعدادی از عروسکها اهدایی از کشورهای مختلفی است که از نظر کیفی درجه یک هستند و هر شخصیت با تمام جزییات شخصی و فرهنگی دوره خودش به عالیترین صورت ساخته شده اند و البته بعضی از آنها انتزاعی هستند. در قسمت موزه ماکت این مرکز نیز، بناهای شاخص شهر باکو که تقریبا بیشترشان مدرن و جدید هستند، با در نظر گرفتن تمام جزییات بنا با بهترین کیفیت و مصالح ساخته شده که در واقع میتوان آن را یک تور کوچک باکو به شمار آورد.بازدید از این مرکز و خصوصا این موزه را از دست ندهید.
اولین و مهم ترین دلیل سفر من به شهر باکو دیدن این بنای مدرن زیبا، یکی از طرح های اجرا شده اعجوبه معماری "زاها حدید"بود. تجربه حس فضاش فوق العاده است ، ای کاش بود و میتونست همچنان فضای زندگی انسانهارو زیباتر کنه.روحش شاد
دیدن این بنا به کسانی که عاشق معماری مدرن هستند توصیه میشه، وقتی داری به حجم بنا نزدیک میشی احساس میکنی داری وارد یک سیاره دیگه میشی و وقتی واردش میشی با فضایی روبرو میشی که دوس داری لمسش کنی. به دلیل سبک معماری بنا که "فولدینگ" هست، هیچ خط صافی رو در طراحیش نمیتونی پیداکنی و تمام خطوط منحنی هستن.
یکی از جذاب ترین قسمت های مرکز حیدر علی اف، موزه اونه که در این موزه با زندگی حیدر علی اف《رهبر ملی آذربایجان و سومین رییس جمهور این کشور 》آشنا میشین. این موزه با طراحی داخلی خیلی زیبا و روش نمایش اطلاعات شما رو ساعتها مجذوب خودش میکنه. در این موزه صفحه نمایش هایی بزرگ، لمسی با طراحی جالی قرار داره که بخش های مختلف زندگی حیدر علی اف رو براتون به نمایش میذاره. همچنین در بخش هایی هم لباس های رسمی، مدال های مختلف، ماشین های تشریفاتی و لوازم منزل حیدر علی اف، از جمله چیزهایی است که می تونید از نزدیک ببینید.
یکی از محبوب ترین جاذبه های باکو مرکز فرهنگی حیدر علی اف هستش که با سازه ای زیبا با طراحی خارق العاده و منحصر به فرد به یکی از مهم ترین و پربازدیدترین دیدنی های باکو تبدیل شده و همچنین این بنای سفید رنگ جذاب به عنوان یکی از شاهکارهای معماری جهان مورد توجه قرار گرفت و در سال 2014 برنده جایزه طراحی سال شد. ساختمان این مرکز توسط خانم زاها حدید معمار مطرح بین المللی در هشت طبقه طراحی شده که در طراحی اون حتی یک خط صاف هم وجود نداره و شامل سه بخش اصلی موزه حیدر علی اف که در این قسمت شما با رهبر ملی آذربایجان و سومین رییس جمهور این کشور آشنا میشید، مجموعه آمفی تئاترها که خاص ترین اونا آدیتوریوم با طراحی بسیارزیبا و مجموعه ای از خطوط نامتقارن هستش که با چوب بلوط تزیین شده ، سالن های نمایشگاهی مجموعه که شامل چندین نمایشگاه از جمله : کلکسیون ماشین های کلاسیک، گنج های آذربایجان در گذر زمان ، عروسک های هنری، آذربایجان کوچک می باشد. در فضای وسیع و زیبای بیرون این مجموعه هم انواع المان و مجسمه های زیبایی از جمله : من عاشق باکو ام و مجسمه هایی با ابعاد بزرگ به شکل حیوانات که با مواد بازیافتی به هدف توجه به محیط زیست ساخته شدن.
به سفارش یکی از دوستانم برای سفر به باکو اولین مکان بعد از هتل به موزه حیدر علی اف باکو رفتیم موزه ای با ورودی ۱۵ منات این موزه با الهام از امضای رییس جمهور پیشین ساخته شده و موزه مدرنی به شمار میره و اجناس باستانی بسیار کم در اون پیدا میشه و بیشتر به صورت دیجیتال و ویدیو وال دیده میشن این موزه با تم سفید و بسیار زیبا چند بخش دارد در ورودی این موزه اول باکو قدیم رو به صورت دیجیتال میبینید و بعد از گذر از آن به باکو جدید که به صورت مینیاتوری ساخته شده میرسید در طبقات بالا از مجسمه های مومی و لباسهای شخصیت های آذربایجان و در قسمتی از سازهای ثبت شده آذری در راه برگشت و خروج سرگذشت کلیه رییس جمهوران آذربایجان و همچنین اتوموبیل های آنها دیدن میکنید برای رفتن به این موزه از هر کجای شهر ۴ منات با برنامه اوبر هزینه دارد امید وارم این پست برای دوستان سفر مفید باشد #تایسیز
تایسیز#
مگه میشه باکو رفت و موزه حیدر علیف نرفت؟ تمام وسایل دیدنی داخل موزه رو بذارید کنار و فقط مسحور معماری دیدنی ساختمون و رنگ سفید دوست داشتنی اون بشید طراحی ساختمون توسط زاها حدید معمار عراقی انگلیسی و طراحی داخلی اون با افتخار توسط یک خانم مهندس ایرانی انجام شده موزه از روی امضای شخصی علیف طراحی شده و انحناهای سفید رنگش واقعا ادم رو مبهوت میکنه همچنین بخش زندگینامه حیدر علیف در داخل موزه واقعا طراحی زیبایی داره حتما جز برنامه های بازدیدتون باشه# تایسیز
# تایسیز
ما برای رسیدن به این مرکز از مترو استفاده کردیم. با خط قرمز مترو به ایستگاه نریمانوف رفتیم و از آنجا بقیه مسیر را پیاده رفتیم. اگر میخواهید تصورتان از باکو همان محدوه بلوار ساحلی باشد، بهتر است از تاکسی استفاده کنید، همانجا پیاده شوید و برگردید. منطقه مترو نریمانف تفاوت قابل ملاحظهای با منطقه بلوار ساحلی دارد.
به کمک نقشه گوگل به این مرکز رسیدیم. در زمان بازدید ما رییس جمهور ایران و رییس جمهور روسیه در باکو بودند و بنا به ملاحظات امنیتی، همان روز این مرکز بسته بود.
از بیرون بنا و تا آنجایی که توانستیم و داخل بنا از بیرون دیده میشد ، بازدیدی کردیم.
در اطراف این بنا پارک و محوطه بسیار بزرگی در احداث شده است. دیدن نورپردازی این بنا در شب هم خالی از لطف نیست. برای برگشت هم دوباره از مترو استفاده کردیم.