عمارت مسعودیه بنایی است مربوط به دوره قاجار که در تهران میدان بهارستان واقع شده است. باغ عمارت مسعودیه به دستور مسعود میرزا، ملقب به ظلالسلطان، فرزند ناصرالدین شاه، در 1295 ق، در زمینی به وسعت حدود 4000 مترمربع، مرکب از بیرونی (دیوان خانه) و اندرونی و دیگر ملحقات بنا شده است.
عمارت مسعودیه به همراه باغ نگارستان، باغ لالهزار و باغ سردار ایروانی یکی از اماکنی است که در محدوده شمال حصار شاه طهماسبی تهران در عصر ناصری بنا شده و همچنان که خصوصیات باغهای ایرانی را داراست با نقشمایهها و عناصری از معماری فرنگی مزین شده است. نام این عمارت نیز برگرفته از نام مسعود میرزا به مسعودیه شهرت یافته است و معمار این بنا استاد شعبان معمار باشی است.
مجموعه عمارت مسعودیه شامل ۵ عمارت دیوانخانه، سفرهخانه، حوضخانه، عمارت سید جوادی، عمارت مشیرالملکی و عمارت سردر، مملو از گچبری، کاشیکاری، خطاطی، نقاشی دیواری و به طوری کلی تزئینات نفیس، تقسیمبندیهای فضایی و عملکردهای متنوع است. این مجموعه تاریخی دارای ۷ کتیبه است که دو کتیبه در سردر اصلی، یک کتیبه در سردر کالسکهرو، دو کتیبه در عمارت دیوانخانه و دو کتیبه نیز در عمارت مشیریه قرار دارد.
در حال تعمیر هست. فقط بیرونش رو میشه دید. قشنگه، فقط اگر مصالح بنایی توی حیاط ها نبود خب قشنگتر بود.
بالای سردر اصلی عمارت جمهوری اسلامی حک شده و پایینش دو مجسمه از زمان قاجار، و بین دو مجسمه کلمه الله اکبر هک شده که به نظرم تناسبی نداره و بهتر بود این نشانه یک قسمت جداگانه طراحی میشد. در کل قشنگه و برید ببینید?
#کلفام_سفر
عمارت مسعودیه در دوره ی قاجار و در میدان بهارستان به درخواست مسعود میرزا ساخته میشه و وقایع تاریخی ناگواری چون منفجر شدن بمب در زیر کالسکه ی احمد میرزا که سبب به توپ بستن مجلس توسط او شد رو در نزدیکی خودش تجربه میکنه، این خانه ی تاریخی به هنرمندی شعبان معمار باشی با ترکیب معماری ایرانی و فرنگی ساخته میشه، هفت تا کتیبه مهم ،گچ بریهای بی نظیر و هنرهایی چون خطاطی و نقاشی دیواری از ویژگی های این عمارت محسوب میشه،گرچه این اطلاعات مربوط به عمارت مسعودیه رو من با سرچ در اینترنت بدست آوردم و متاسفانه با بازدید از این عمارت هیچ اطلاعات دقیق و درستی در موردش بدست نمیارید و حتی اگه زمان های شلوغ برای بازدید برید مسئولان بلیت فروشی یا کارکنان آنجا طوری در موردش حرف میزنن که انگار ترجیح میدن از بازدیدِ عمارت منصرفت کنن، درسته که به علت مرمت نمیشه فضای داخلی عمارت رو دید ولی داخل باغ نیز قابلیت ارائه ی یک بازدید جذاب رو داره اگر کمی زنده ترو پویاتر بشه مثل باز کردن فواره های حوض ،حضور کارشناسان گردشگری که اطلاعاتی در مورد عمارت مسعودیه به گردشگران بدن و شاید وجود نیمکت هایی برای نشستن گردشگران درصورتی که به محیط صدمه ای نزنه و همچنین باز شدن کافه مسعودیه( روزی که من برای بازدید رفتم کافه بسته بود) در هر حال همچنان منتظریم تا مرمت این عمارت زیبا زودتر به پایان برسه تا با زیبایی های بی نظیرش تبدیل به یکی از اصلی ترین بازدید های گردشگری تهران بشه .
از مترو بهارستان تا ورودی این عمارت و مجموعه که در خیابان اکباتان قرار دارد، پیاده راه چندانی نیست. سر در عمارت در ورودی آن از همان ابتدا نشان از جاذبهای زیبا دارد. ورود به مجموعه، در حقیقت ورود به یک هشتی مانندی است که محل اتصال ورودی به حیاط بزرگ و وسیع عمارت است. تنها در ورودی و محل بلیت فروشی یک پلان و نمای کلی از محوطهی عمارت نصب شده است که نام ساختمانها و حیاطها بر روی آن نوشته و نشان داده است. اما در طول بازدید من تابلوی راهنمایی مشاهده نکردم. مثلا این که نام یکی از ساختمانها سید جوادی است، بازدید کننده هیچ اطلاعی از وجه تسمیه اثر و یا تاریخ آن بدست نمیآورد.
قبل از فروش بلیت چندین بار تاکید میشود که داخل عمارتها بازدید ندارد.
ساختمانهایی که در سمت غربی مجموعه قرار دارند لااقل از نظر ظاهری وضعیت مطلوبی دارند، ستونهای سنگی حجاری شده، دیوارهای گچ بری شده و تزیینات معماری جلوهی بصری زیبایی دارند. اما عمارتهای جنوبی حتی از بیرون هم مشخص است که حال و روز زیاد خوشی ندارند. پنجرههای شکسته و بخش غربی دیوارهایی تقریبا شکست شده دیده میشود. عمارت مسعودیه هر چند یکی از شاهکارهای معماری دوران قاجار است ولی حال و روز آن فعلا تعریفی ندارد تا بعد مرمت چه سرنوشتی داشته باشد.
عمارت مسعودیه توسط مسعود میرزا در دوره قاجار ساخته شده. برا بازدید این مکان حدود ۱ ساعت زمان لازم هست .
این مکان فقط امکان بازدید در محوطه بیرونی وجود داره که خیلی زیباست . فقط نکته بدی که داره رستوران یا کافی شاپ و یا حتی صندلی هم برای نشستن نداره.
عمارت مسعودیه ، خانه ای متعلق به ظل السلطان ، برادر مظفرالدین شاه بوده است که شاهد حوادث دوران مشروطه از جمله ترور محمدعلی شاه و به رگبار بستن مجلس بوده است. این عمارت بعدها تغییر کاربری داده و به دانشگاه افسری تبدیل شد و پس از ان مدتی به وزارت اموزش و پرورش تعلق داشت در نهایت کاربری ان به موزه تغییر یافت. در حاضر صرفا بازدید از محوطه این عمارت ممکن است زیرا ساختمان ها در حال بازسازی هستند.
در نزدیکی میدان بهارستان عمارت زیبای مسعودیه مربوط به دوران قاجار قرار دارد که متاسفانه به دلیل عدم رسیدگی و مرمت کندی که صورت میگیرد حال و روز خوبی ندارد.
بازدید از داخل عمارت متاسفانه به دلیل مرمت چند سالی است که امکان پذیر نیست و تنها جلوه زیبای این مجموعه نمای این عمارت با کاشی ها و گچ بری هایی که روز به روز خراب تر می شوند هست.
یک کافه سنتی با صفا نیز در این مجموعه قرار دارد.
ورودی این مجموعه 5000 تومان می باشد.
دسترسی : میدان بهارستان، خیابان اکباتان
مسعودیه از بزرگترین عمارت های برجای مانده از دوره قاجار در منطقه بهارستان تهران است که متاسفانه این روزها حال و روز خوشی ندارد. عمارت متعلق به مسعود میرزا ظل السلطان پسر ناصرالدین شاه قاجار است و به همین دلیل مسعودیه نامیده می شود. نام مسعودیه در تاریخ مشروطیت نیز پررنگ دیده می شود چرا که اینجا پایگاهی برای مشروطه خواهان بود و در روز به توپ بسته شدن مجلس در سال ۱۲۸۷، تعدادی از مشروطه خواهان به اینجا پناهنده شدند و البته اینجا نیز از گلوله در امان نبود. مسعودیه میزبان نخستین موزه و کتابخانه ملی ایران بود و مدتی نیز این عمارت در اختیار دانشکده افسری بود. در دهه ۴۰ عمارت مسعودیه به وزارت آموزش و پرورش سپرده شد و در سال های اخیر نیز به بخش خصوصی واگذار شد. پس از مرمت، مدتی برای بازدید باز بود و حتی کافه و رستورانی نیز در آن راه اندازی شد اما اخیرا دوباره در حال مرمت است و بازدید فقط از فضای پیرامونی و محوطه آن امکانپذیر است.
در نزدیکی میدان بهارستان عمارتی زیبا با گچبری های فوق العاده و کاشیکاری های قاجاری و حوض های بزرگ،و باغچه های زیبا وجود دارد.که با دیدن کاشیهای باز سازی نشده و مرمت های نیمه کاره فقط افسوس میخورید که چرا قدر این گوهر های گرانبها رو ندانسته و داخل ساختمان که امکان وارد شدن به ان وجود نداشت عملا حکم انباری رو داشت. بدترین حالتی که باهاش مواجه شدم این بود که زمان خروج از مجموعه و دقیقا روبروی در چشمتون میخورد به ساختمونی که تمام شیشه هاش شکسته بود و وجهه خوبی نداشت.
عمارت مسعودیه یکی از عمارتهای زیبای تهرانه که در میدان بهارستان قرار داره. این بناشامل دو طبقه است و نقاشیها و گچ بریهای بسیار جالبی دارد.این بنا درفهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده واولین کتابخانه و موزه ملی ایران بوده.فضای سبز این مجموعه بسیار جالب بوده ومحیط دلنشینی ایجاد کرده است.
مجموعه بناهاي موجود در مسعوديه توسط مسعود ميرزا ملقب به ظل السلطان پسر ناصرالدين شاه ساخته شده و چندين ساختمان و حياط دارد. متاسفانه وضع نامناسبی دارد و به نظر در حال تخريب است. چندسال پيش کافه زيبايي به همراه نمايشگاه صنايع دستي در آن داير بود که آخرين باري که از اين عمارت بازديد کردم، هر دو بسته شده بودند. متاسفانه عمليات مرمت به کندي صورت ميگيرد و پيشرفتي ديده نمي شود. بازديد از اين مجموعه ورودي دارد. #تهران #تهرانگردی #ایرانگردی
باغ نگارستان در سال ۱۲۲۲ هجری قمری ساخته شد و سر در باغ یک بنای اصلی كه در مركز باغ قرار داشت متصل میشد.در جنوب جلوخان باغ نگارستان، باغ نظامیه ساخته شد. این باغ در ۱۲۹۰ هجری قمری توسط ظلالسلطان خریداری شد و سپس باغ مسعودیه و عمارتش به آن اضافه شد. عمارت مسعودیه، این ارزشمندترین ساختمان ظلالسلطان در محله دولت تهران در سمت غربی عمارت نظامیه، در زمینی با مساحت نزدیک ۴۰۰۰ متر مربع و به معماری و سرکارگری رضا قلیخان (سراج الملک) در سال ۱۲۹۵ هجری قمری بنیاد نهاده شد.بر اساس مستندات باقیمانده، این باغ دارای دو قسمت بیرونی و اندرونی میشد كه در حال حاضر چیزی از قسمت اندرونی آن باقی نمانده است. قسمت بیرونی مجموعه فعلی، باغعمارت مسعودیه را تشكیل میدهد. در این باغ در حال حاضر هفت عمارت وجود دارد كه بهوسیله حیاطهایی به یكدیگر متصل شدهاند. عمارت دیوانخانه، عمارت سفرهخانه و حوضخانه ، عمارت و حیاط سیدجوادی، عمارت حیاط مشیری، عمارت و حیاط خلوت، عمارت سردر پیادهرو ، عمارت سر در كالسكهرو، باغ دیوانخانه و بناهای دوره پهلوی. عمارت مسعودیه در میدان بهارستان، ضلع جنوب غربی، خیابان اکباتان واقع شده است.نزدیکترین ایستگاه اتوبوس به این بنا، ایستگاه بهارستان-صفا، و نزدیک ترین ایستگاه مترو به آن، ایستگاه ملت می باشد. ورودی 5000 تومن است. قبلا کافه ای هم در قسمتی از عمارت وجود داشت که همیشه شلوغ بود و بایستی رزرو می شد
عمارت مسعودیه در تقاطع خیابان ملت و اکباتان و در نزدیکی میدان مشهور بهارستان قرار گرفته. نام عمارت مسعودیه برگرفته از نام فرزند ناصر الدین شاه قاجار، مسعود میرزا می باشد که با دستور وی در سال 1295 این بنا احداث گردیده.
با توجه به اینکه این عمارت در منطقه ۱۲ و منطقه ای پر تردد قرار گرفته توصیه می کنم برای بازدید از وسیله شخصی اجتناب و برای رفت و آمد از ایستگاه مترو سعدی واقع در خط ۱ (تجریش - کهریزک) به فاصله 9 دقیقه، ایستگاه ملت واقع در خط 2 (فرهنگسرا - صادقیه) به فاصله 2 دقیقه و یا اتوبوسهای خطوط شماره 309و 808 (پایانه ائمه اطهار - بهارستان)، 308 (امام خمینی - میدان امامت)، 407 (میدان جمهوری - میدان بهارستان)، 277 (میدان هفت تیر - بلوار نیک نام) و 310 (میدان ولی عصر - شهید براری) استفاده نمایید.
هزینه ورودی این عمارت که 5000 تومان می باشد را پرداخت میکنم و با دریاف بلیت وارد حیاط بسیار وسیع آن می شوم. عمارت مسعودیه دارای 7 عمارت می باشد که هر کدام در گوشه ای از حیاط قرار گرفته اند. در حال حاضر بنای داخل عمارت تخریب گردیده و متاسفانه تصمیمی جدی برای بازسازی آن نیز وجود ندارد. معماری فضای خارجی عمارت بسیار زیبا و دارای گچبری های ظریف و هنرمندانه بود که همچون سایر بناهای زمان قاجار با الگو گرفتن از معماری اروپا ساخته شده بود. برای بازدید از این مجموعه به حدود 45 دقیقه زمان نیاز خواهید داشت و بازدید از آنرا به شما توصیه میکنم.
همچنین از جاذبه های اطراف این موزه می توانم به آتشکده آدریان، کلیسای حضرت مریم، موزه آبگینه، موزه جواهرات ملی، میدان بهارستان، محله عودلاجان، میدان امام خمینی، موزه عبرت، موزه ملی ایران، موزه ارتباطات، موزه ملک، سردر باغ ملی، موزه صلح، پارک شهر، مدرسه دارالفنون، سرای روشن، کاخ گلستان، باغ موزه نگارستان و ... اشاره کنم.
عمارت مسعودیه در میدان بهارستان تهران واقع شده است. این بنا در دوره قاجاریه و به دستور فرزند ناصرالدین شاه ساخته شده است. بهتون پیشنهاد می کنم تو یه روز آفتابی برید که مکان خیلی خوبیه واسه عکاسی. درضمن تو محیطش کافه هم داره که خیلی خوبه .بهتون پیشنهاد میدم برید و از نزدیک این بنا رو ببینید.
#تایسیز
باغ و عمارت مسعودیه بنایی متعلق به دوره قاجار است که متعلق به فرزند ناصرالدین شاه قاجار بوده است. پس از انقلاب، این بنا مدتی به آموزش و پرورش و مدتی نیز در اختیار سازمان میراثفرهنگی بوده است. این عمارت در نزدیکی میدان بهارستان و ابتدای خیابان ملت قرار دارد.
#تایسیز