سنگفرش تربیت یکی از معابر تاریخی تبریز می باشد که با اجرای این آذین بندی جلوه بسیار زیبا و جذابی پیدا کرده و بر زیبایی های این پیاده راه تاریخی افزوده شده است خیابان تربیت تبریز با ۵۰۰ متر طول و ۱۵ متر عرض یکی از قدیمیترین مسیرهای تجاری و اقتصادی شهر تبریز می باشد.
خیابان تربیت از قدیمی ترین خیابان های شهر تبریز است که در دوره شهرداری آقای محمدعلی تربیت احداث و به نام او نیز نامگذاری شده است.سردر این خیابان در سمت خیابان امام خمینی دروازه نوبر است که اخیرا بازسازی شده است. این خیابان سنگفرشی اکنون تبدیل به پیاده راه شلوغ و بی نظمی شده است که انواع و اقسام ماشین و موتورسیکلت در آن تردد می کند. من از یک راننده ماشین پرسیدم مگه اینجا پیاده راه نیست و چطوری با ماشین اومدی که گفت خونه من اینجاست و چکار کنم!
چندین خانه قدیمی و دیدنی در این خیابان هستند از جمله خانه کلکته چی و موزه صدا که البته در یکی از کوچه های فرعی است و همچنین خانه حریری و موزه مطبوعات. بسیاری از مغازه های این خیابان نیز بنایی قدیمی دارند و نمای زیبای آن ها حفظ شده است. رستوران محمدی و تاوا کباب معروفش هم در این خیابان قرار داره. همچنین مجسمه هایی از مشاغل قدیمی مثل آرایشگر، عکاس، چاقوساز، کفاش و ... در خیابان نصب شده که زیبا بود.
یکی از خیابان های سنگفرش زیبای ایران. پر از مغازه های پوشاک و کفش و پاساژهای متنوعی که تو امتداد این پیاده راه به چشم میخورن بازار نور که پاساژ طلافروش ها هم هست در این سنگفرش قرار داره. ورودی اصلی این پیاده راه سر در باشکوه و قشنگی داره . تو ایام قبل از عید جای سوزن انداختن هم تو این بازار نیست در کل محیط زیبایی داره
در هر شهري قسمت سنگفرشي ان شهر كه تبديل به پياده راه ميشود جذاب است و تبريز هم از اين امر مستثني نيست. پياده راه تربيت بسيارسرزنده و شاداب است و پر است از مغازه هاي شيك از لباس و كيف و كفش گرفته تا سوغات شهر تبريز مثل انواع آجيل. ما از اجيل محمدي خريد كرديم و بسيار راضي بوديم.
پيشنهاد ميكنم در سفر به تبريز حتما به اين منطقه سر بزنيد و در كافه هاي اين پياده راه بنشينيد و از ديدن سرزندگي و رفت و امد مردم لذت ببريد.
در بازدید از خیابان یا در حقیقت پیادهراه تربیت در بخش غربی و نزدیک به خیابان فردوسی بازار شیشهگرخانه قرار دارد. این بازار در خیابانکشی هایی که در سالیان دور انجام گرفته از مجموعهی بازار تبریز جدا افتاده است و امروز بخشی از پیادهراه تربیت است. هر چند نام شیشهگرخانه بر این بازار است ولی امروز اثری از شیشه گری در این بازار نیست.
در این بازار یا در حقیقت بازارچه، غالب مغازهها به عطاری تغییر کاربری دادهاند. دو کتاب فروشی و لوازمالتحریر فروشی و چند مغازه فروش لوازم سفره عقد هم در این بازارچه هست. در بخش شمالی بازارچه آلایش دامی به فروش میرسد.
برای پیدا کردن برگ مو در طول سال این بازارچه و دستفروشهای آن تنها انتخاب است.
این پیاده راه در بافت مرکزی و در محدوده بازار تبریز و نزدیک میدان ساعت(شهرداری) قراردارد.این عابرگذر پیاده که بصورت نیم دایره دو خیابان امام و فردوسی را بهم وصل میکند، در واقع زمانی، خیابان کم عرضی بود که در زمان استانداری آقای عبدالعلی زاده به عابرگذر پیاده تبدیل گشت.
دارای چندین دهنه مغازه در دو طرف خیابان بوده که اکثرا در زمینه کیف و کفش زنانه، لباس،مانتو، لوازم آرایشی، بهداشتی و آجیلی فعالیت میکنند. همچندین دارای چندین دهنه بازار و پاساژ میباشدمانند، بازار پردیس، زمرد، امیرکبیر و شمس تبریزی.المانهای قدیمی کسب و کار ، بصورت تندیس در سراسر پیاده راه به چشم می خورد که جلوه خاصی به این محل داده است.در ابتدای ورودی پیاده راه از طرف خیابان فردوسی، تندیس مرحوم محمد علی تربیت شهردار وقت تبریز و بانی این خیابان به چشم می خورد.
#تایسیز
از میدان ساعت به سمت شرق و در امتداد خیابان امام حرکت کنید در سمت راست به پیاده راه تربیت میرسید. در ابتدای این پیاده راه طاقی بلند، نماد یکی از درب و دروازهی ورودی تبریز قدیم، قرار دارد. این پیاده راه به خیابان فردوسی در آنسو میرسد.
در طول این خیابان هنوز ساختمانهایی با نمای آجری که پشت زرق و برق مغازهها و فروشگاههای نوساز گم شدهاند دیده میشود.
پیاده راه تربیت امروز بیشتر مرکزی تجاری است و مراکز خرید متععدی در آن ساخته شده است. قدیمیترین مرکز خرید یا پاساژ آن شیخ صفی است که بورس پارچه و لباس عروس است.
اما فکر نکنید تنها قرار است از یک پیاده راه بازدید کنید. در این پیاده راه چند جاذبه مهم قرار دارد. موزه صدا، موزه مطبوعات، خانه صلح جو، بازار شیشهگرخانه را میتوان نام برد.
المانهای مرد آرایشگر(پیرایشگر)، مرد عکاس، مرد بستنی فروش، پسر و مرد فرش فروش هم زیبایی خاصی به این پیاده راه داده است.
فضای مشجر این پیاده راه در هر فصلی زیبا است.
سلام به همه دوستان عزیز
کمتر شهری تو ایران وجود داره که یک خیابون معروف نداشته باشه. داستان این خیابان های معروف از قدیم بوده و هنوز این موضوع رو داریم میبینیم. خیابان ولیعصر تهران، خیابان امام رضای مشهد و ... همه از خیابان های معروفی هستند که بار ها نام اون ها رو شنیدیم.
یکی از این خیابان ها (در حال حاضر تبدیل به پیاده راه شده)، پیاده راه تربیت شهر تاریخی تبریز می باشد. این خیابان یکی از خیابان های قدیمی شهر تبریز است که قدمت تاریخی آن به سال 1308 میرسد. این پیاده راه، سر در جالبی را در ابتدای ورودی خود در خیابان امام دارد که توجه هر رهگذری را به خود جلب می کند. لازم به ذکر است که این خیابان در قدیم جزئی از جاده ابریشم بوده است.
این خیابان که اکنون به صورت یک پیاده راه است، در محوطه بازار تبریز و از خیابان امام به سمت خیابان فردوسی کشیده شده است. هنگامی که از خیابان امام وارد این پیاده راه می شوید، چیزی که بیشتر از سایر موارد جلب توجه می کند، وجود مغازه های کفش است. ما در روز تعطیل به این خیابان رفتیم و تونستیم خرید های خوبی هم داشته باشیم. با وجود اینکه روز تعطیل بود، ولی میشد رونق رو تو این خیابان و مغازه های آن دید. تنوع قیمت ها زیاد بود، ولی به نظر کیفیت ها خوب می آمد. اگر زمانی عازم تبریز بودین، بازدید از این خیابان رو فراموش نکنید.