موزهٔ آذربایجان یکی از مهمترین موزههای ایران است که در شهر تبریز و در جوار مسجد کبود قرار گرفتهاست. در این موزه که به عنوان دومین موزه تاریخی ایران پس از موزه ملی تهران شناخته میشود، آثار متعلق به دوران قبل از اسلام و دوران اسلامی به نمایش گذاشته شدهاند. آندره گدار -باستانشناس فرانسوی- نقشهٔ تنظیمی بنای موزهٔ آذربایجان را تهیه نموده و اسماعیل دیباج -رئیس وقت ادارهٔ فرهنگ تبریز- آن را ترسیم نمودهاست.
در سال های ۱۳۰۶ و ۱۳۰۷ خورشیدی، نمایشگاه سکه های تاریخی تبریز درکتابخانه تربیت برقرار شده بود. در همین سال ها طرح تأسیس موزهٔ آذربایجان در این شهر مطرح گردید. در سال ۱۳۳۶ خورشیدی، ۲۰۲ عدد اثر تاریخی متعلق به موزه ایران باستان به تبریز فرستاده شد تا در کتابخانهٔ ملی این شهر به نمایش گذاشته شود.
بعدها نیز آثار و اشیای تاریخی تبریز در دبیرستان نجات این شهر نگهداری شده و به نمایش درمیآمدند. در اردیبهشت ۱۳۳۷ خورشیدی بنای موزهٔ آذربایجان آغاز شد و این موزه به طور رسمی در سال ۱۳۴۱ خورشیدی به بهره برداری رسید.
موزه آذربایجان به عنوان دومین موزه باستان شناسی کشور، بعد از موزه ملی ایران، تلقی می شود . در این موزه، هم آثار باستانی و هم آثار هنری به نمیش گذاشته شده اند . تعدادی از آثار نفیس باستانی این موزه مربوط به حدود چهار تا پنج هزار سال قبل هستند .
بخشی از موزه آذربایجان به آثار هنری اختصاص داده شده است .
در بخشی از موزه آذربایجان، تندیس های فلزی ساخته شده بوسیله آقای احد حسینی از هنرمندان متاخر تبریزی به نمایش درامده است .
در حیاط موزه آذربایجان، برخی پیکره های سنگی تاریخی در معرص نمایش قرار گرفته اند .
موزه آذربایجان یکی از موزه های است که در مرکز شهر تبریز ودر کنار مسجد کبود قرار گرفته است در این موزه اثار تاریخی متعلق به دوره پیش از اسلام و دوران اسلام را می بینید ؛ این موزه ۳ طبقه و یک سالن نمایش ودر هر طبقه چند اتاق اداری و کتابخانه قرار داشت که در طبقه همکف اشیا تاریخی که مطلق به پیش از اسلام بود جمع آوری شده و به نمایش گذاشته بودند یکی از آن ها یک ویترین بود که جسد یک زن و مرد با هم دفن شده بودند که مربوط به قبل از میلاد بود و در طبقه اول ظروف سفالی دوره ایلخانی قرارداشت در سالن جدید سکه های ضرب شده و مهر های قدیمی در کنار سکه ها را می بینید ؛ در طبقه زیر زمین مجسمه های نفیسی را میبینید که سرگذشت و اخلاق انسان های گذشته را نشان میداد بسیار جالب و دیدنی بود . دیدن این موزه برای من لذت بخش بود .
#موزه_آذربایجان که عنوان دومین موزه باستان شناسی ایران را دارد در خیابان امام خمینی و جنب مسجد کبود #شهر_تبریز قرار دارد.
ساختمان این موزه در ( طبقه همکف و طبقه اول و زیر زمین ) آثار بسیار بسیار ارزشمندی را به نمایش عموم میگذارد.
برای وارد شدن به این موزه باید در ابتدا مبلغ 3.000 تومان جهت بلیط پرداخت کنید و سپس از درب چوبی زیبا که در دو طرف آن مجسمه هایی سنگی قرار گرفته وارد ساختمان میشوید و در طبقه همکف شما آثاری همچون ( اشیای سفالی و ریتون های مربوط به دوران های قبل از تاریخ و قبل از اسلام و مجسمه الهه زن ، سنگ بسم الله که بسیار بزرگ و زیبا به نظر میرسد و جسد مرد و زن که مربوط به 3 هزار سال پیش میباشد ) را مشاهده میکنید که واقعا ارزشمند و بینظیر هستند.
سپس به طبقه اول میروید و در این طبقه اکثریت آثار متعلق به دوران پس از اسلام و متعلق به شهر نیشابور میباشد ، همینطور سالن سکه ها و مهرها را هم در این طبقه میتوانید ببینید که متعلق به دوره هخامنشیان تا قاجار هر سکه ای که توسط ایرانیان ضرب شد را در قفسه های شیشه ای به همراه توضیحاتش میتوانید ببینید.
طبقه زیر زمین هم مجسمه های بسیار عجیب و غریبی را میبینید که سازنده آنها شخصی به نام احد حسینی بوده ، همینطور هم سنگ قبرها و مجسمه های سنگی و تندیس های انسانی و ... را میبینید.
در کل موزه ای بسیار ارزشمند و تاریخی میباشد که آثار شگرفی را در خود جای داده است.
ساعات بازدید این موزه از ساعت 9 صبح تا 18.30 میباشد.
موزه ی آذربایجان در خیابان امام خمینی تبریز و در نزدیکی مسجد کبود قرار دارد . این موزه از مهم ترین موزه های باستان شناسی ایران محسوب میشود و در سه طبقه بنا شده است . این موزه از تنوع بسیار مطلوبی برخوردار است و اشیایی با قدمت چند هزار ساله در آن به چشم میخورد. متاسفانه در این موزه هم مانند سایر موزه های باستان شناسی فرد راهنما حضور نداشت که توضیحات مناسبی در اختیار بازدید کنندگان قرار دهد و اطلاعات محدود به نوشته های کنار آثار میشد .
موزه آذربایجان مهم ترین و شاخص ترین موزه تبریز است که در خیابان امام خمینی و در نزدیکی مسجد کبود قرار دارد. این موزه در دهه ۱۳۳۰ توسط آندره گدار طراحی شده است. طبقه زیرزمین اختصاص به نمایش آثار احد حسینی مجسمه ساز تبریزی دارد. در طبقه همکف آثار تاریخی مربوط به پیش از اسلام به نمایش درآمده است. سنگ بسم الله که از جنس مرمر و در قاهره توسط محمدعلی قوچانی برای نصب در مسجد النبی طراحی شده بود، در این سالن قرار داشت. طبقه اول نیز اختصاص به نمایش آثار دوره اسلامی دارد. بطور کلی بازدید از این موزه و کلا موزه هایی از این نوع، نیاز به صبر و حوصله دارد تا همه چیز را با دقت بتوان دید.
موزه اذربایجان در نزدیکی مسجد کبود در شهر تبریز قرار دارد , بلیط ورودی موزه نفری3 هزار تومان میباشد , این موزه دارای سه سالن بزرگ میباشد ,در یک سالن اشیاء کشف شده دوره پیش از اسلام و پیش از تاریخ و در سالن دیگراشیاء به جامانده از قرن چهارم تا زمان قاجاریه و در طبقه بالا مجسمه های نمادین و سکه های دوره هخامنشی تا قاجاربه نمایش گذاشته شده است, موزه راهنمای خوبی داشت که کامل یک سالن رو برامون توضیح داد , در کل موزه پر و ارزشمندی هست که ارزش دیدن داره و توی حیاط ساختمان هم یه سری از مجسمه های سنگی و قبرهای قدیمی به نمایش گذاشته شده بود که در زیر باد و بارون و نور خورشید بدون محافظ نگهداری میشد که نکته منفی موزه بود
بنظر من زیباترین موزه تبریز, موزه آذربایجان هستم,موزه دارای سه بخش می باشد, قسمت اول ملزومات و سنگ نوشته ها هست, بخش دوم مربوط به سکه های قدیمی می باشد و بخش سوم که تو حیاط واقع شده سنگ های قبر از پیش از اسلام در معرض دید قرار دارد,, انتهای بخش اول دوتا اسکلت قرار دارد که طریقه دفن در دوران پیش از اسلام را نشان میدهد که بر حسب اتفاق در هشت متری موزه عصر آهن پیدا شده,, توصیه میکنم اگر تبریز تشریف بردین حتما این موزه را ببینید
من و همسرم به همراه دوتن از دوستان عزیزمون در سفری کوتاه به تبریز از موزه آذربایجان دیدن کردیم. برای رسیدن به این موزه میتونید با مترو به ایستگاه مترو ساعت بیاید و یا با اتوبوس بی ار تی ایستگاه مسجد کبود پیاده بشید. در این موزه آثاری قدیمی که حتی قدمتش به قبل از اسلام هست قرار گرفته. از دیدنی های اطراف این موزه میشه به مسجد کبود و کاخ موزه شهرداری اشاره کرد.
#تایسیز
یکی از اولین جاهایی که تو تبریز دیدم این موزه بود بعد از دیدن مسجد کبود این موزه نزدیک مسجد کبود هست .در نگاه اول مث همه موزه ها بود سکه و کاسه بشقابای قدیمی که من لذتی از دیدنشون نمیبرم .
یه تندیس زن که سه هزار سال قدمت داشت شاید مهمترین شی موزه باشه تا اینکه رفتم طبقه زیرزمین و شاهکارهای هنرمندی به اسم احد حسینی رو دیدم اینجا بود که موزه آذربایجان برام متفاوت شد و دو بار دیگه برای بازدید رفتم .این مجسمهها شاهکارن #تایسیز
این موزه در خیابان امام تبریز و در کنار پارک خاقانی و مسجد کبود قرار گرفته است. در کنار در ورودی این موزه دو شیر سنگی قرار گرفته است.
اولین سالن که همکف است، اشیا مربوط به تاریخ قبل اسلام نمایش داده شده است. انواع جام های سفالی، ریتونها، نسخه کپی کتیبههای اطراف سراب و دو اسکلت که از کاوشهای منطقه عصر آهن تبریز بدست آمده، در این طبقه به نمایش گذاشته شده است.
در انتهای سالن یک سنگ حجاری شده با بسم الله الرحمن الرحین دیده می شود که از بقعه ای به نام سید ابراهیم در محله شتربان تبریز به این محل انتقال یافته است.
بعد از طبقه همکف دو طبقه یکی در بالا و دیگری در زیرزمین و حیاط موزه برای بازدید آماده شده است.
طبقه بالا در دو بخش آماده شده است. یک سالن به نمایش سکههایی از دورانهای مختلف در ایران و مُهرهای دولتی پرداخته است و در بخش دیگر اشیا و آثار باستانی بعد از اسلام به نمایش درآمده است.
در طبقه زیرزمین قبلا اثار حجمی هنرمندی به نام احد حسینی نمایش داده میشد که در همان ورودی موزه نوشته شده که این آثار جمعآوری شده است و در طبقه زیر زمین دو فرش که به عنوان کپی فرشهای ایرانی که در موزههای اروپایی نگهداری میشود، به نمایش گذاشته شده است.
در پیرامون این تالار ظروف سفالی مرتبط با آب نمایش داده شده است. تاریخچه فرشها بسیار جالب و پرماجرا بود که امیدوارم از نزدیک موفق به بازدید از این موزه بشوید.
در حیاط این موزه مجموعهای از سنگ نگارههای دوران مختلف تاریخی به نمایش درآمده است. نگهداری بدون حفاظ این سنگ نگارهها شاید از نکات منفی این مجموعه باشد.