باغ شاهزاده ماهان تا راین حدود یک ساعت است.در ماهان باغی میزبان ما خواهد بود، که نمونه تمام عیار یک باغ ایرانی است.معماری باغ های ایرانی در دنیا از شهرت خاصی برخوردار است، بدین سبب که در این باغ ها از اِلِمانهایی استفاده شده است که در بدو ورود به باغ از عمق روح و جان ، مفرح می شویم. صدای زمزمه جوی آب گرداگرد باغ، وجود درختان سرو و چنار که باعث تخلخل نور می شود،که هنگام قدم زدن در باغ این شکست نور در مسیر بسیار زیبا و دل انگیز است. باغ شاهزاده که امروز به باغ شازده معروف است، در میسر کهن ِراه ابریشم بوده است،(مسیر کرمان به بم) که فضایی بسیار مناسب برای احداث یک باغ اشرافی بر روی دامنه کوه های تیگران که نظام آبرسانی بسیار شگفت انگیزی را به وجود می آورد؛ آب فراوان در باغ شازده از قنات و رودخانه تیگران که از ارتفاعات کوه جوپار سرچشمه می گیرد، تامین می شود که این آب از مرتفع ترین قسمت باغ وارد می شود. لحظه ورود به باغ کاشی کاری و معماری سردر باغ چشمان ما را چنان خیره می کند، که قطعا چند دقیقه مکث خواهیم کرد. داخل باغ هم که جذابیت هایش در وصف نمی گنجد، چه به لحاظ معماری باغ ایرانی که باغ با اصول دقیق باغ ایرانی طراحی و معماری شده، بر اساس محورهای عمود بر محور اصلی، هنگام ورود، به ویژه در طبقه بالایی سردر خانه به جز نماها و چشماندازهای بیرونی باغ، چشمانداز چهارباغ و وقتی در جهت مخالف می ایستیم، چشمانداز کوه را ممکن میسازد.
نوع معماری خبر از کاربری سکونتگاهی و تفرجگاهی باغ می دهد. وجود دو محوطه وسیع و حصار شده با نرده های چوبی در جلوی سدر خانه و بالاخانه که دو بنای مهم باغ می باشند که هر دو سکونتگاه بوده است.ا ستخر و جوی های زیبا که همچون آبشارهای کوچک به نظر می رسند، به کوشک می رسیم همان عمارت کلاه فرنگی که در دو اشکوب ساخته شده و معاری قجریش در وصف نمی گنجد.این باغ از نمونه باغ تختهای ایرانی است و در زمینی مستطیلی شکل به مساحت پنج و نیم هکتار بنا شده است. این اثر در تاریخ ۱۴ آبان ۱۳۵۳در فهرست آثار ملی ثبت شده است. در سال ۲۰۱۱ مصادف با 1390 شمسی در نشست سی و پنجم میراث جهانی یونسکو به همراه هشت باغ ایرانی دیگر در فهرست میراث جهانی یونسکو به ثبت جهانی رسید. اطلاعات این باغ از طرف یونسکو به ۳۵ زبان ترجمه و در نقشه گردشگری یونسکو قرار گرفتهاست.
این باغ تاریخی و سرسبز از دوره قاجار به یادگار باقیمانده و فرمان ساخت آن توسط محمدحسن خان، سردار ایروانی و حاکم وقت کرمان صادر شده و بعد از مدتی، عبدالحمید میزرا ناصرالدوله فرمانفرمایان (همان شازده معروف)، نوه دختری ناصرالدین شاه و حاکم کرمان است که به تکمیل و ساختوساز در این باغ اقدام کرد.
شازده ماهان باغی سرسبز و دلنواز در دل کویر است و یکی از ۹ باغ ایرانی و مشهور جهان به شمار میرود که در سال ۱۳۹۰ به همراه باغ پاسارگاد شیراز بهعنوان مادر باغهای ایرانی، باغ ارم شیراز، باغ چهل ستون اصفهان،باغ فین کاشان، باغ ماهان کرمان، باغ اکبریه بیرجند، باغ دولت آباد یزد، باغ پهلوان پور مهریز یزد و باغ عباسآباد بهشهر در فهرست میراث جهانی به ثبت رسیده است.
از ویژگیهای این باغ، نمایش بینظیر و تماشایی آب بهصورت پلکانی و در سطحهای افقی و عمودی است. وسعت این باغ مستطیلشکل حدود ۵/۵ هکتار است که دارای ۴۰۷ متر طول و ۱۲۲ متر عرض و شامل سردر ورودی، حمام، عمارت، شبکه آبرسانی و حوض است که در میان حصاری بلند از درختان محصور شدهاند. نهر آبی که در این مکان جریان دارد ازقنات تیگران منشا میگیرد که بعد از آبیاری کرتها و مسیرها بهصورت آبشارهایی در سطح پلکانی و سطح شیبدار جاری میشود.
در انتهای باغ ، کوشک با بالاخانه جلوهگری میکند. این عمارت ۴۸۷ متر مربع مساحت دارد و مکانی برای پذیرایی و سکونت صاحب باغ بوده است. این بخش در حال حاضر توسط بخش خصوصی به رستوران تبدیل شده است.
باغ شازده ماهان در دو کیلومتری شرق شهر ماهان از توابع کرمان قرار دارد.
باغ شازده ماهان سبکی ناب از هنر و معماری اصیل ایرانی است که به بهترین شکل ممکن در دل کویر خودنمایی می کند. این باغ زیبا با مساحت تقریبی 5 هکتار در فاصله 40 کیلومتری از مرکز استان کرمان قرار دارد.
از ویژگی های بارز این باغ طبقاتی بودن حوض ها ست و همچنین عملکرد فواره ها که بر اساس قانون فیزیک و اختلاف ارتفاع طراحی شده اند. عمارت اصلی در سطحی بالاتر به نسبت در ورودی باغ قرار دارد و این یکی از مشخصه های منحصر به فرد باغ های ایرانی است که از شیب زمین برای هدایت آب استفاده می شود. آب مورد نیاز این باغ از قنات تیگران و از ارتفاعات جوپار سرچشمه می گیرد .
در عمارت شاه نشین باغ رستوران مجموعه قرار دارد که انواع غذاهای محلی استان کرمان را عرضه می کند البته وجود رستوران و اقامتگاه داخل باغ باعث نا رضایتی کارشناسان یونسکو شده است.
اگر فرصت داشتید طوری برنامه ریزی کنید تا با توجه به نور پردازی زیبا در شب هم از باغ دیدن کنید. می توانید از مقبره شاه نعمت الله ولی عارف نامدار که در فاصله کمی از این باغ قرار دارد نیز بازدید کنید.
جلوه های تماشایی و ارزش معماری این باغ سبب شد تا در تیر ماه 1390 همراه با سایر باغ های ایرانی در فهرست میراث جهانی یونسکو ثبت شود.
باغ تاریخی شازده ، در منطقه ماهان در حومه کرمان قرار دارد و یک باغ تاریخی وسیع و مصفی در رده باغ های ایرانی با جوی آب و فواره و حوض های پلکانی در طول باغ است .
این باغ در میراث جانی یونسکو ثبت شده است . تاکنون تعداد نه باغ تاریخی ایرانی در فهرست میراث جهانی یونسکو ثبت شده اند .
عمارت های ابتدا و انتهایی باغ که به نام کوشک خوانده می شود دارای طراحی و معماری بسیار زیبایی در دو طبقه می باشد .
محوطه وسیع باغ با درختان کهن ، مانند بهشتی در منطقه کویری حومه کرمان می باشد .
این باغ بزرگ با طول 400 متر و عرض 120 متر در اواخر دوره قاجاریه و به دستور حاکم وقت کرمان ساخته شده است .
باغ شاهزاده ماهان یکی از باغ های تاریخی ایران در حدود 2کیلومتری ماهان و سی کیلومتری کرمان ، در دامنه کوههای تیگران واقع شد است.
عمارت این باغ بسیار زیبا و فواره هایی که در طول باغ قرار دارد زیبایی آن را دوچندان کرده است.
سفر ما در فصل بهار بود، گرچه سفر در فصل زمستان به این باغ که برف آن سفید پوش کرده باشد هم خالی از لطف نیست. #گلفام_سفر
باغ شاهزاده ی ماهان ، شبیه به یه تیکه بهشت وسط کویر بود . از اون جاده ی خشک و کویری وارد باغی میشی به نام باغ شاهزاده ، از سر در که رد میشی کاشی کاری نیمه کارش جلب توجه میکنه بعد از اون سرتاسر درخت و سر سبزی و فواره هایی که از بالای باغ رو به روی ساختمان شروع شده تا پایین باغ . کنار هر دوطرف باغ پر از درخت میوه است که البته محافظت میشه و مردم دسترسی ندارند .
قدمت باغ شازده به اواخر دوره ی قاجار برمیگرده و نمونه ی زیبایی از باغ های ایرانی به شمار می رود. فواره از ساختمان اصلی به صورت پله پله قرار گرفته ، و جالبه برای جریان این آب که از قنات ها تامین میشه از هیچ نیروی برقی استفاده نشده و تنها بر اساس قانون اختلاف فشار در اثر اختلاف ارتفاع آب این جریان برقراره که از شگفتی های باغ شازده به شمار میاد . کنار ساختمان اصلی رستوران سنتی قرار داره که غذاهای بدی نداره ، مغازه ی دیگه ای هم هست که فالوده و بستنی سرو میکنه ، البته فالوده کرمانی که شبیه دونه های برنج هست ، و مزه اش هم متفاوت بود از فالوده ی شیرازی که معمول و رایج هست ، پیشنهاد میکنم امتحانش کنید .
برای ما که باغ شازده چنان جذابیتی داشت که چون بار اول شب رسیدیم و خیلی نتونستیم از فضا دیدن کنیم ، فرداش هم مجدد رفتیم که روز باغ شازده رو از دست ندیم.
#گلفام_سفر
باغ شازده یا شاهزاده کرمان یکی از نه باغ ایرانیه که در سال ۲۰۱۱ به عنوان میراث جهانی به ثبت رسیده، (هشت باغ دیگه عبارتند از : پاسارگاد، ارم، چهلستون، فین، عباسآباد، دولتآباد، پهلوانپور و اکبریه) این باغ که در نزدیکی شهر ماهان وآرامگاه شاه نعمتالله ولی ودر دل کویر قرار داره .این باغ به دستورحاکم وقت کرمان در زمان قاجار ساخته شد. آب باغ از کوههای جوپار تامین میشه که در فصل زمستان وبهار معمولا پوشیده از برفه. سیستم آبیاری و فوارههای این باغ و صدای جریان تند آب به دلیل شیب زیاد طراوت خاصی به فضا داده. . بجز فواره ها و درختان زیبا سازهها و ساختمانهای باغ نیز واقعا زیبا ودیدنی هستند.تقارن و پرسپکتیو این بنا در بدو ورود واقعا آدمو شگفت زده میکنه. دیدن این باغ را در همه فصول سال بهتون پیشنهاد میدم چون هر فصلش زیبایی خاصی داره.داخل باغ هم یه رستوران سنتی وجود داره که کیفیت چندان مطلوبی نداره.ضمنا امکان اقامت داخل اتاقهای باغ در زمان مراجعه ما وجود داشت.
باغ شاهزاده ماهان در زمان قاجار و در زمان فرمانروایی عبدالحمید میرزا ناصرالدوله، در نزدیکی مقبره شاه نعمت اله ولی عارف و شاعر بزرگ قرن هشتم هجری قمری، ساخته شده است. این باغ یکی از معروف ترین نمونه های باغ تخت ایرانی به مساحت 5.5 هکتار است. فضای این باغ به حدی زیباست که باور نمی توان کرد در ل کویر و بیابان خشک و بی آب و علف این باغ با این همه درخت پرشکوفه و سرسبز و این همه گل و حوض آبی به آن بزرگی وجود داشته باشد. انگار کلا وارد فضا و شهر دیگری شده باشید.
باغ دارای چند عمارت مختلف است و همینطور یک حمام تاریخی دارد که در زمان زلزله بم آسیب زیادی دیده که تقریبا مرمت شده بود.
بهای بلیط ورودی این باغ نفری 3 هزار تومان می باشد.
اسم این باغ رو زیاد شنیده بودم، و طبیعتا عکسهاش رو هم در اینترنت دیده بودم، باغی زیبا و پر از درخت، با آبی که از دل زمین و از قنات تامین میشه و زیبایی این باغ رو دو چندان کرده، سرسبزی باغ فقط منوط به محوطه این عمارت میشه و تا کیلومترها، دور این محوطه به جز خاک چیز دیگه ای دیده نمیشه. ساختمون سر در باغ دو طبقه است و ورودی به مبلغ پنج هزار تومان بابت ورود باید پرداخت کرد و اگه با ماشینتون وارد پارکینگ بشین، مبلغ سه هزار تومن هم باید برای پارکینگ خودروتون پرداخت کنید. عمارت باغ هم دو طبقه هست و در انتهای محوطه حیاط قرار گرفته، با یک عالمه پنجره که شیشه های رنگی دارند و در سمت چپ عمارت تخت هایی قرار دادند که میشه اونجا اندکی تامل کرد و فنجان چابی یا قهوه نوشید. درون عمارت هم میتونین لباس قاحاری بپوشید و عکسی بگیرید چون این عمارت مربوط به اواخر دوران قاجاریه است و در اون زمان ساخته شده. سرویس بهداشتی هم در سمت چپ محوطه و نزدیک به درب ورودی است. #سفرباطلوع #کرمان #باغ_شازده_ماهان #باغ_شاهزاده_ماهان
نمونه ای کامل از باغ تخت های ایرانی،که با وقار و آسوده در دامان کوه آرمیده است.
بهشتی محصور شده در دل کویر،چنانکه قابل باور نیست این حجم از سبزی،طراوت و آب در دل کویر.
باغ بنا به دستور عبدالحمید میرزا ناصر الدوله و در طول فرمانروایی اش توسط پسر متولی آستان شاه نعمت ولی ساخته شد.
دارای کوشکی است که در بالاترین تخت(طبقه) قرار دارد و دارای معماری دوره قاجار و چشم اندازی تا انتهای باغ است.رو به روی کوشک استخرهایی قرار دارد که با فواره ها و جهش اب در آن اسباب آسایش خاطر و نوازش گوش را فراهم می کند.
کل باغ شیب است و به صورت پلکانی طراحی شده و آب انبوه آن از قنات تیگران تامین می شود.
منظره باغ از ابتدایی ترین تخت(طبقه) و انتهایی ترین تخت(طبقه) بسیار دلنشین و رویایی است
باغ شازده غافلگیری بزرگی در دل کویر است. کافی است پشت به دیوارهای باغ بایستید و منظره رو به رویتان را تماشا کنید: کویری است خشکِ خشک! حتی تصور چند قطره آب در آن حوالی هم به هذیان میماند. اما پشت دیوار واقعیتی است: آب جاری و درختان بلند و باغ ایرانی و تصویرسازی ایرانیان از بهشت!
مهم نیست برای بار چندم وارد باغ شازده می شوید، قدم زدن در آن و بالا رفتن از پلکان، خلاف جهتِ آبی که پایین می آید هرگز جذابیتش را از دست نمی دهد. شاهزاده قاجاری یادگار خوبی به جا گذاشته است برای مردمانِ امروز. هرگز فکر می کرد روزی رعیت به این راحتی در باغ او قدم بزند و عکس بگیرد و زیر سایه درختی روی تختی کباب بخورد؟!
تاریخچه احداث این باغ به دوران قاجار برمیگردد. وجود این باغ سرسبز در دل کویر بیشتر به معجزه ای شباهت دارد. به محض ورود به باغ آنچه که بیش از هر چیز دیگری شما را به حیرت وا می دارد جریان آب است که حیات را برای درختان آن ممکن می سازد. آب موجود در باغ شاهزاده از قنات و رودخانه تیگران که از برف های ارتفاعات کوه جوپار سرچشمه می گیرد، تامین می گردد. این آب از مرتفعترین قسمت باغ، وارد آن می شود و در سیستم توزیع و نظام آبیاری شگفت انگیزی جریان می یابد تا درختان متنوع و سر به فلک کشیده را سیراب کند.باغ شازده فضای دلنشینی دارد و قدم زدن در این محل همیشه حس دل انگیزی به من میدهد. در داخل باغ تعدادی رستوران و کافه نیز وجود دارد. یک عمارت نیز در انتهای باغ قرار دارد که میتوان از داخل ان بازدید نمود.
زمانی که راهی بازدید از کرمان بودم بازدید از باغ شازده ماهان را هم در برنامه ام قرار دادم. این باغ در چند کیلومتری ماهان قرار گرفته است. نکته جالب این بود که وقتی از ماهان راهی بازدید باغ می شوید آنقدر مسیر خشک و بی رونق است که تصور همچنین باغ مصفایی در همجواری آن کمی سخت است. باغ شازده سر در بسیار زیبایی دارد و از همان ابتدا شور و حال خاصی را برای بازدید ایجاد می کند. زمانی که وارد باغ شوید حوض طویلی را می بینید که تا انتهای باغ کشیده شده است و فواره های کوچک و بزرگی در آن قرار دارند. دورتادور باغ را انواع درختان میوه فراگرفته است و محیط خنک و دلچسبی را برای باغ ایجاد کرده است. در انتهای حوض هم کوشک اصلی عمارت قرار گرفته است که از معماری زیبایی برخوردار است. متاسفانه زمان بازدید ما به دلیل بارندگی های قبلی حوض آب گل آلود بود و از زیبایی آن کاسته شده بود. به نظرم عمارت موجود در باغ به نسبت وسعت باغ کمی کوچک آمد ولی آنقدر باغ مصفا و سرسبز بود که دوست داشتی ساعتها آنجا قدم بزنی. باغ شازده از جمله باغ های ایرانی است که در فهرست میراث جهانی یونسکو به ثبت رسیده است.
اینجا قسمت شاه نشین عمارت باغ شازده کرمانِ. البته درش بسته است و برای بازدید ازش باید هماهنگ بشه . . با مرگ شازده ساخت بخش هایی از این باغ ناتموم موند و حتی طبق گفته ها اقای معمار به دلیل ظلم و جور ریاد شازده قجری،حاضر نشد ستاره روی طاق ورودی رو حتی بعد خبر شنیدن مرگ شازده تموم کنه. اون با شنیدن خبر مرگ شازده کار رو نیمه تمام رها کرد و رفت و برای همیشه نیز تا امروز نیمه تمام ماند. هر گوشه کرمان داستانی داره که گاهی غمگینت می کنه گاهی شاد .
باغ شاهزاده نام مکانی سرسبز در شهر ماهان استان کرمان است که همچون نگینی سبز در میان کویر این دیار می درخشد. تاریخ ایجاد باغ شاهزاده به دوران قاجار باز می گردد. این باغ تماشایی را به دستور محمد حسن خان، سردار ایرانی حاکم وقت کرمان در حدود ۱۲۳۸ خورشیدی احداث کردند. سنگ بنای ساختمان درون آن نیز در دوره حکومت عبدالحمید میرزا ناصرالدوله (نوه دختری ناصرالدین شاه) بر کرمان گذاشته شد. آب موجود در باغ شاهزاده از قنات و رودخانه تیگران که از برف های ارتفاعات کوه جوپار سرچشمه می گیرد، تامین می شود. این آب از مرتفعترین قسمت باغ، وارد آن شده و در سیستم توزیع و نظام آبیاری شگفت انگیزی جریان می یابد تا درختان متنوع و سر به فلک کشیده را سیراب کند.
سازه های موجود در این باغ از جمله دیدنی هایی هستند که نمی توانید از آنها چشم بردارید. سردر، عمارت شاه نشین، استخر و جوی های زیبا که همچون آبشارهای کوچک به نظر می رسند جلوه ای خاص به این مکان بخشیده اند. امروزه این باغ علاوه بر یک اثر تاریخی، تفرجگاهی چشم نواز نیز به شمار می آید و امکاناتی همچون هتل و رستوران را در خود دارد. مردم به مناسبت های مختلف همچون تحویل سال در این مکان گرد هم می آیند و اوقاتی خوش را در آن می گذرانند.
باغ شازده در۲کیلومتری شهر ماهان و در نزدیکی شهر کرمان قرار دارد و از باغهای زیبا و تاریخی است که چون مرواریدی در دل کویر قرار گرفته و یکی از بزرگترین و زیباترین باغهای ایرانیست. آب فراوان این باغ از قنات و رودخانه تیگران که از ارتفاعات کوه جوپار سرچشمه میگیرد تامین شده و با نظام آبرسانی خاص خود زیبایی بی نظیری به باغ داده است. مساحت باغ ۷۵هزار متر مربع است.این باغ ثبت جهانی شده است و در سال ۱۲۵۷ بدستور نوه دختری ناصرالدین شاه ساخته شد.
یکی از باغ های تاریخی ایران بشمارمی آید که مانند نگین سبزی در دل کویری درخشد. این باغ درحدود 2کیلومتری شهرماهان درنزدیکی شهرکرمان است که در دامنه ی کوه های تیگران جای گرفته ومربوط به پایان دوره قاجاریه است. آب موجود دراین باغ بدلیل رودخانه تیگران وازبرف های ارتفاعات کوه جوپار سرچشمه می گیرد. این باغ بسیارزیبا وسرسبز وهوای دلپذیری دارد.
باغ شازده ماهان یکی از باغهای تاریخی ایران به شمار میرود. این باغ در حدود ۲ کیلومتری شهر ماهان و در نزدیکی شهر کرمان، در مسیر جاده ابریشم و در دامنه کوههای تیگران جای گرفته و مربوط به پایان دوره قاجار است.کوشک یا همان عمارتهای آن بسیار زیباست و در دو طبقه ساخته شدهاست. آب موجود در باغ شاهزاده از قنات و رودخانه تیگران که از برف های ارتفاعات کوه جوپار سرچشمه می گیرد، تامین می گردد. این آب از مرتفعترین قسمت باغ ، وارد آن می شود و در سیستم توزیع و نظام آبیاری شگفت انگیزی جریان می یابد تا درختان باغ را سیراب کند.
شیب تند زمین سبب می شود که آب در میان از بالا به پایین در قالب یک جوی جریان یابد. در سمت راست و چپ این جوی پیاده راه هایی برای عبور و مرور قرار دارند و در حاشیه ی پیاده راه ها جویبارهایی دیده می شوند که همچون یک مرز، فضای رفت و آمد را از فضای سبز باغچه ها جدا می کنند
در مسیر آب فوارههایی نیز وجود دارد که در طول باغ قرار دارند و از زیباترین فوارههای باغهای ایرانی هستند.
در این باغ درختان میوه متنوعی به چشم میخورد و در جلوی عمارت هم حوضها و فوارهها و آبشارهای کوچک نمایی زیبا به وجود آورده اند.
باغ شاهزاده یا شازده بزرگترین باغ تاریخی و از نظر من زیباترین و شگفت انگیز ترین باغی بود که تا به امروز دیدم، بعد از طی یک مسیر طولانی در جاده های کویری به این مکان رسیدیم که واقعا حیرت انگیز بود، سردر ورودی زیبا که ممکنه اونقدر مجذوبش بشید که به این راحتی نتونید ازش دل بکنید و وارد باغ بشید، در طبقه ی بالای سردر میشه منظره ی زیبا و فوق العاده ی باغ که هر گوشه اش شگفتیست رو تماشا کرد و از جهت دیگر از تماشای منظره کوه لذت برد که این از ویژگی های طراحی فوق العاده ی آن است که هیچ منظره ی دل انگیزی را از دست نمیدهد. وجود استخر هم که از ویژگی های باغ های ایرانیست دارای چندین فواره میباشد که باز هم به طرز شگفتی فقط بر اساس نیروی جاذبه ی زمین و اختلاف ارتفاع ساخته شده است به طراوت زیبایی باغ و صدای دل انگیز آن افزوده است، آب باغ شازده از قنات تیگران که از کوه جوپار سرچشمه می گیرد تامین میشود و این باغ در جاده ی کهن ابریشم قرار گرفته. ترکیب درختان میوه و گیاهان باطراوت ،حوضچه ها و آبشار های بی نظیر، فواره های هوشمند و منظره ی دل انگیز کوه ها و معماری هنرمندانه کوشک ها رو از دست ندهید.
باغ شاهزاده کرمان در نزدیکی ماهان کرمان قرار دارد که یک باغ تاریخی میباشد و همانند در زیبایی در دل کویر میباشد و بسیار با صفا همراه با درختان میوه بسیاری است که در زمان قاجاریه ساخته شده است.و دارای آب بسیاری است که از رودخانه و قنات تیگران سرچشمه میگیرد.
یکی از باغ های اشرافی و رویایی در شهر ماهان کرمان هست. معماری بسیار قشنگی داره و نکته مهم این که این باغ در مسیر جاده ابریشم قدیم ساخته شده. من خیلی از این فضا خوشم اومد به شدت خیره کننده و دل انگیز بود. تقریبا هرکس به کرمان سفری داشته این باغ رو جز بهترین ها میدونه مخصوصا اگه در فصل های خوب سال مثلا بهار و تابستان سفر کنید زیبایی باغ بهتر دیده میشه. البته برای همه باغ ها کلا این مساله صدق میکنه. #تایسیز