بدون شک همه ما با شنیدن نام تابلو مونالیزا در ذهنمان موزه لوور که محل نگهداری آن است تداعی می شود.
اما یک کپی بسیار ظریف و ارزشمند از این اثر در ایران و تهران نگهداری می شود.
کجا؟؟؟
در نزدیکی میدان بهارستان باغ موزه نگارستان که توسط فتحعلی شاه قاجار همچون نگینی ارزشمند در دل تهران می درخشد. داخل محوطه باغ، موزه مکتب کمال الملک قرار دارد. نقاشی های فاخر شاگردان کمالالملک در سبک های مختلف در این موزه به نمایش در آمده است. کپی اثر مونالیزا توسط استاد فتح الله عباد که دکترای زیباشناسی و هنر از فرانسه داشته و ۱۵ سال در فرانسه زندگی و درباره آثار هنری تحقیق کرده است خلق شده است.
علاوه بر آن مجموعه فرش های نفیس مهندس غلامعلی ملول نیز در این موزه نمایش داده می شوند.
مجموعه مجسمه های استاد جهانگیر ارجمند نیز در بخشی از این موزه به نمایش گذاشته شده است.
باغ موزه نگارستان در نزدیکی میدان بهارستان قرار دارد.
بازدید همه روزه ۱۰ تا ۱۸
باغ موزه نگارستان از بناهای قدیمی تهران است که در سال ۱۲۲۲ هجری قمری به دستور فتحعلیشاه قاجار بهعنوان اقامتگاه تابستانی ساختهشد. این بنا به سبک کلاه فرنگی ساخته شده و دارای دو عمارت عالی به نامهای دلگشا و تالار قلمدان است. اتاقهایی با درهای چوبی و دو تالار بزرگ در طرفین ساختمان مرکزی این باغ وجود دارد.این باغ دارای ۶۴ اتاق، چهار تالار،کتابخانه با چهار سالن و ۶۰۰ متر زیربناست. تالارها با آینه کاری، نقوش طلایی و چلچراغهای باارزش مزین شدهاست.این باغ موزه به این علت نگارستان نامیده شدهاست که در یکی از اتاقهای عمارت آن تعداد زیادی تابلو نقاشی (اغلب پرتره) به نمایش درآمده بود.این تابلوها بهدست هنرمندانی چون میرزا جانی نقاش، میرزا بابا نقاش وعبدالله خان نقاش باشی کشیده شده است.در سال ۱۱مرداد۱۳۷۷ این باغ به ثبت ملی رسیده.آدرس میدان بهارستان انتهای خیابان دانش سراخیابان شریعتمداری،بلیط موزه ۵۰۰۰تومن هست ،بازدید همه روزه به جز دوشنبه ها از ساعت ۹ صبح تا ساعت ۱۹عصر میباشد.
بسیار آرام ودنج. رنگ آبی فیروزه ای در دیوار ها و زمین جلوه خاصی داره. حال میده کافه اونجا بشینی چای بخوری، ? دفعه قبل بیرون نشسته بودیم و چای خوردیم ایندفعه که رفتیم چون سرد بود، داخل سالن رفتیم و خیلی خوب بود. رنگ در و پنجره ها و شکل اونها به فضای سنتی اونجا میومد?
باغ نگارستان یکی از مکان های قدیمی و ارزشمند در محله بهارستان شهر تهران است در این باغ میتوانیداز موزه مکتب کمال الملک دیدن کنید. واز خوردن صبحانه در کافه این باغ لذت ببرید و از فضای ارامش بخش باغ به دور از شلوغی های تهران استفاده کنید و لذت ببرید. #گلفام_سفر
باغ موزه، باغی سر سبز با درختانی تنومند و حوض ها و فواره های زیبا و سنگفرش هایی که از هر طرف به سمت بخش های مختلف باغ میرود.
جدا از ارزش تاریخی این باغ، پیاده روی در این باغ و نفس کشیدن در هوای تازه اش و عکاسی در لوکیشن های مختلفی که هرکدام میتواند یک عکس پروفایلی شیک باشد!
حوضچه های چند ضلعی و ماهی های گلی و گلدان های شمعدانی کنارش شما را به معماری روزگاران قدیم میبرد.
همه و همه این باغ را در جمله مکان های دیدنی شهر تهران برای گردشی یکروزه تبدیل می کند.
کسانی که اهل هنر باشند از گالری گردی های این باغ و دیدن آثار مدرن و امروزی به نمایش درآمده لذت خواهند برد.آثار کمال الملک و شاگردانش و آثار استاد علی اسفرجانی و خانم فرمانفرمائیان از نمونه های قابل بازدید است.
بهترین فصل برای دیدن باغ موزه نگارستان مثل تمامی باغها ،فصل بهار است .
در گوشه ای از باغ المان حافظیه ساخته شده که جوانان و دوستداران ادبیات به حافظ خوانی می پردازند و گپ و گفتی شاعرانه دارند.
بخش های مختلف این باغ:
/موزه مکتب کمال الملک
/تالار اسفرجانی
/باغ نگارستان
/تالار مجموعه ملک الشعرای بهار
/تالار جهانگیر ارجمند
/تالار منیر فرمانفرمائیان
/کافه مقدم
/رستوران روحی
و در آخر برای یک ناهار دلچسب بعد از گشتی در باغ و تماشای گالری ها و عکاسی ، حتما سری به رستوران روحی بزنید و غذاهای سنتی با کیفیت عالی در یک بنای کهن رو تجربه کنید.
ورودی باغ نگارستان تهران در میدان بهارستان (انتهای خیابان دانشسرا) در خیابان شریعتمداری واقع شده است.
بهای بلیط مجموعههای موزه نگارستان: ۵٫۰۰۰ تومان و زمان بازدید از باغ موزه نگارستان همه روزه از ساعت ۹ الی ۱۹ به جز روزهای دوشنبه و ایام سوگواری
#گلفام_سفر
#گلفام_سفر
سابقه باغ نگارستان به بیش از ۲۰۰ سال می رسد و البته از آن باغ و عمارت های معروفش فقط بخش کوچکی باقی مانده است که اکنون تبدیل به باغ موزه نگارستان شده که زیر نظر دانشگاه تهران فعالیت می کند. بدلیل نقاشی ها و نقش و نگارهایی از درباریان و فتحعلیشاه در عمارت ها، به نام نگارستان نامیده میشه. مجموعه باغ و عمارت های فعلی مربوط به اوایل قرن حاضر است که به عنوان دانشسرای عالی و بعدها ساختمان دانشکده ادبیات دانشگاه تهران طراحی میشه.
مجموعه نگارستان شامل چند بخش است: کافه و رستوران روحی، کتابخانه، ساختمان اداری، موزه کمال الملک و موزه منیر فرمانفرمائیان. باغ و کافه رستوران هر روز از ۹ صبح تا ۱۰ شب باز هستند اما موزه ها روز دوشنبه تعطیل است. ورودی باغ و موزه ها روی هم ۱۰ هزار تومان است.
باغ نگارستان به سبک باغ های ایرانی طراحی شده و چند حوض بزرگ و کوچک در آن طراحی شده که حوض اصلی آن با ماهی های قرمزش بسیار دل انگیز و زیباست. دو تندیس از فردوسی و قائم مقام فراهانی در محوطه باغ نصب است. مجسمه فردوسی مقابل تالار کمال الملک و در سال ۱۳۱۵ نصب شده و مجسمه قائم مقام نیز در جنوب شرقی محوطه باغ قرار دارد. محمدشاه قاجار در این باغ تاجگذاری کرد و یک سال بعد قائم مقام فراهانی صدراعظم وی در همین باغ خفه و به قتل رسید. یک ماشین چاپ ۹۰ ساله نیز در محوطه به نمایش گذاشته شده است.
در مجموع بازدید از موزه ها، قدم زدن در محوطه باغ و عکاسی و استفاده از کافه و رستوران می تواند یک وعده از وقت شما را در حدود ۳ تا ۴ ساعت را به خود اختصاص دهد.
#گلفام_سفر
این باغ زیبا در خیابان بهارستان واقع شده .در این باغ می توان از موزه کمال الملک دیدن کنید و از خوردن صبحانه در کافه طهران که همانند حافظیه شیراز ساخته شده استفاده کنید و موزها و گالری های که موقت برگذار میشود و از فصای ارامش بخش باغ با معماری یک باغ ایرای اصیل لذت ببرید . باغی سرسبز با معماری زیبا و چشم گیر و قدمت تاریخی به یکی از مکانهای جذاب و محبوب تبدیل شده. این باغ تاریخی تهران را فتحعلی شاه ساخته است و قتلگاه قائم مقام فراهانی هم بود و او را در حوضخانه همین باغ خفه می کنند
باغ نگارستان باغی است که شاید بتوان آن را از جمله باغها و جاذبههای اطراف میدان بهارستان تهران نامید. باغ نگارستان در شمال میدان بهارستان و در راستایی تقریبا شمالی-جنوبی گسترانده شده است. برای بازدید از این باغ میتوان از مترو بهارستان وارد خیابان کمال الملک، خیابان دانشسرا و بعد خیابان شریعت مدار شد. درب ورودی در همین خیابان فرعی یک طرفهی شریعت مدار قرار دارد.
این باغ علاوه بر فضای عمومی دو موزه هم برای بازدید دارد. یکی موزه مکتب کمال الملک که موزه تاریخ مفاخر هم شاید نامیده شود و دیگری موزه آثار خانم منیر فرمان فرمایان.
من برای بلیط بازدید از کل مجموعه و موزهها مبلغ ده هزارتومان پرداخت کردم ولی گویا با پرداخت ورودی کمتر میتوان تنها از محیط باغ استفاده کرد.
شاید کم سنترین ساختمان مجموعه، ساختمان کتابخانه باشد که در شرق ورودی قرار گرفته است. این ساختمان قدمتش به اوایل پهلوی دوم میرسد. در زمان بازدید من یک گروه تهرانگردی هم در حال بازدید از این موزه بودند. بنا به اظهار ایشان، خانم پروین اعتصامی هم زمانی در این کتابخانه مشغول بکار بودهاند.
اما زیباترین بخش این مجموعه همان عمارت اصلی است که تاریخ دقیق و رویدادهای آن به صورت کامل در وب سایت مجموعه منعکس شده است. در عمارت اصلی که دارای راهروها و در حقیقت کااسهای درس مانند باقی از دوران دانشسرا و بعدها کلاس درس دانشکده ادبیات است، هر کدام به نمایش آثاری از هنرمندان بنام ایران پرداخته است. راهرو و کریدور اصلی البته در اختیار آثار کمال الملک است که خود در زمان مظفرالدین شاه اینجا به تدریس پرداخته است البته روشن است که آنموقع اینجا نام دانشسرا نداشته است و این عنوان در عصر پهلوی به این محل اطلاق شده است.
موزه خانم منیر فرمانفرمایان هم بخش کوچکی است که به نمتیش آثار ایشان در زمینه آیینهکاری پرداخته است. بار هنری موزه قبلی چنان بالاست که آثار ایشان چندان به چشم نمیآید.
لازم به ذکر است که تابلوی صف سلام فتحعلیشاه هم در تالاری در موزهی اول به نمایش گذاشته شده است که خود اثری زیبا و فاخر است. بازدید از موزهی اصلی نزدیک یک ساعت زمان برای دیدن تمام آثار زمان میبرد و واقعا آثار ارزشمندی به نمایش گذاشته شده است.
باغ نگارستان تهران از بناهای دوره قاجار است که در دوره فتحعلیشاه و به عنوان یک مرکز ییلاقی برای دارالحکومه استفاده میشده. این باغ نزدیک به میدان بهارستان است. باغ بزرگ و زیبایی است ، باغچه های بزرگ درختان کهن سربه فلک کشیده حوض های پوشیده شده از نیلوفر بسیار تماشایی است. رستوران روحی نیز اونجا یک شعبه داره. یک کافه هم داره که روز پنج شنبه عصر که من رفته بودم بسیار شلوغ بود ، باید درخواست میکردی و بعد میرفتی توی باغ و منتظر باشی که میز خالی بشه و به شما زنگ بزنند. ورودی باغ ۳ هزار تومان است ، البته اگر بلیط موزه کمال الملک رو که ۱۰ هزار تومان است بگیرید، دیگه ورودی لازم نداره. کلا باغ زیبائی است ولی فکر میکنم وسط هفته بازدید بهتر باشه. #باغ_نگارستان
بعدازتهیه بلیط واردساختمان قدیمی وباصفاوتاریخی وسنتی میشویم بخش بزرگی ازمحدوده بهارستان اتاق هایی بادرهای چوبی بادوتالاردرطرفین کافه رستوران روحی ازاماکن موجوددرباغ میباشدماافطاری رابادوستان آنجابودیم بعدازافطاربستی ونوشیدنی سفارش دادیم خوب بود
سلام. برای رفتن به این باغ موزه حدود 1500 متر از ایستگاه مترو میدان بهارستان باید پیاده تشریف ببرید. ورودی مجموعه 3000 تومان و هر موزه ای(حدود 4 عدد) ورودی جداگانه دارد. جدای از سبک معماری و فضای دلنشینی که این مجموعه دارد رستوران و کافی شاپ روحی در این مجموعه واقع شده است که پیشنهاد می کنم حتما به این باغ موزه و رستوران سنتی روحی سر بزنید.
باغ موزه نگارستان در شمال ميدان بهارستان قرار گرفته و درب ورودي آن در خيابان شريعتمدار قرار دارد. باغ هزينه ورودي دارد و هزينه مجزايي هم بايد براي بازديد از موزه نقاشي کمال الملک و گنجينه مجسمه هاي مينياتوري مومي جهانگير ارجمند بپردازيد. فضاي باغ بسيار زيباست و حوضچه هايي پر از نيلوفر آبي دارد که در فصول گرم سال پر از گل هستند. کافه رستوران روحي از کافه هاي خوب اما گران قيمت شهر است که در اين باغ شعبه دارد. تابلوي بسيار بزرگ صف سلام فتحليشاه که از آثار فاخر دوره قاجار هست نيز پس از مرمت در اين باغ موزه به نمايش گذاشته شده است. براي دسترسي به اين باغ موزه در ايستگاه ميدان بهارستان در خط 2 مترو پياده شويد و به سمت شمال پس از طي مسافت حدود 500 متر و با گذر از خيابان دانشسرا به خيابان شريعتمدار و ورودي باغ موزه خواهيد رسيد. بازديد از اين باغ و موزه زيبا رو در فصل بهار توصيه ميکنم.
ساعت کاری موزه از ساعت 9 تا 18 آدرس باغ موزه نگارستان: میدان بهارستان، انتهای خیابان دانشسرا، خیابان شریعتمداری بهای بلیط 5000 تومان است باغ نگارستان به دستور فتحعلی شاه قاجار ساخته شده و همچنین قتلگاه قائم مقام فراهانی بوده و اینکه کمال الملک هم در این باغ تدریس می کرده است. بازدید ما از موزه شامل بخش هایی چون موزه فرش مهندس غلامعلی ملول، مجموعه کاشی باغ موزه نگارستان، مجموعه اسناد ملک الشعرای بهار، موزه قلمزنی نقره اصفهان، کلاس دانشرای عالی، گنجینه های استاد حسن مقدم بود. در این باغ از کافه و رستوران روحی هم میتوانید استفاده کنید.
باع نگارستان با حوضچه هایی با طرح های متنوع و جوی هایی از میانه ی راه ها و گلدانهای چیده شده کنار جوی و عمارتی که بدستور فتحعلیشاه قاجار ساخته شد هر روزه شاهد گردشگرانی است که مانند من محو زیبایی و اتمسفر باغ شده اند .در این باغ رستوران و کافه و سرویس بهداشتی و نمازخانه و موزه کمال الملک و موزه ی بسیاااار جذاب منیر نیز به شما خوش آمد گویی میکند.بازدید از باغ هزینه ای ندارد و تنهابرای بازدید از ساختمان موزه هزینه ی ناچیزی پرداخت میکنید.
ما در اردیبهشت ماه به این موزه(باغ) رفتیم و اصولا در اردیبهشت ماه همه جا زیباتر هست. این باغ در محله بهارستان قرار دارد که یک باغ قدیمی با ساختمان های قدیمی است که مربوط به دوره قاجار می باشد. در طول زمان کاربری های متفاوت داشته که به عنوان مدرسه و دانشسرای عالی و جزیی از دانشگاه تهران و در حال حاضر به عنوان موزه و مرکز تفریحی در حال استفاده است.یک باغ زیبا وسط هیاهوی شهر با آرامش زیاد. حوض های کوچک و بزرگ پر از گل های نیلوفر و ماهی های قرمز. ساختمان های زیبا و قدیمی و چند رستوران و کافی شاپ با طراحی سنتی دلنشین. چند موزه هم بود که چون ما نزدیک غروب رفتیم باز نبود و نتوانستیم دیدن کنیم . مجسمه هایی از مشاهیر تاریخی و علمی از زمان قاجار تا کنون,اولین دستگاه چاپ ایران و... در حیاط باغ بود که جنبه تاریخی باغ را نشان می داد. خلاصه یک مکان عالی برای یک استراحت کوتاه مدت چند ساعته در تهران شلوغ.
باغ موزه نگارستان یکی از دیدنیهای باصفای تهرانه که در زمان فتحعلی شاه قاجار ساخته شده که تابستانها به عنوان اقامتگاه استفاده میشده، یک تابلوی بزرگ نقاشی از فتحعلیشاه همراه پسرانش در این مجموعه نگهداری میشه، موزه به اسم کمال الملک نامگذاری شده که در گذشته کاربری دانشسرا داشته، و هنوز کلاسها به همون صورت نگهداری میشه، نمایشگاهی از عروسکهای مربوط به شخصیتهای دوره مختلف هم اینجا برقراره، سقف سالن اجتماعات هم از دیدنیهای موزه هست، این باغ در میدان بهارستان خیابان دانشسرا قرار گرفته، و داخل باغ کافه و یک شعبه از رستوران روحی هم خدمات ارائه میکنن، فضای باغ ایرانی این مجموعه بسیار زیبا و جذابه که حتی فقط نشستن درباغ باعث آرامشه، ورودی باغ سه هزارتومن و ورودی موزه شش تومنه، بازدید از این باغ مخصوصا در فصل بهار از واجباته.
نشانی : میدان بهارستان - خیابان دانشسرا- خیابان شریعتمدار رفیع بلیط ورودی 3000 تومان بلیط موزه 5000 تومان داخل باغ کافه داره کافه روحی که هم کافه است و هم رستوران بهتون پیشنهاد میکنم حتما به این کافه سربزنید . دستور ساخت باغ نگارستان را فتحعلی شاه داد. فتحعلی شاه قسمتی از تابستان را در آن میگذراند یا وقتی قصد سفر داشت اول به این باغ میآمد و همه بزرگان هم در آن جمع میشدند. چرا اسمش را نگارستان گذاشتند؟ چون در یکی از اتاقهای عمارت آن تعداد زیادی تابلو نقاشی (اغلب پرتره) به نمایش درآمده بود. به دستور مظفرالدین شاه اولین مدرسه فلاحت ایران در این باغ دایر شد و کمال الملک هم برای مدتی در باغ تدریس میکرد. داخل موزه باغ نگارستان مجموعههای مختلفی وجود دارد. موزه مکتب کمال الملک که مجموعهای از مهمترین آثار شاگردان نسل اول و نسل دوم کمالالملک است، مجموعه نقاشیهای علی اسفرجانی و معرق کاریهای او، مجموعه ملک الشعرای بهار که شامل تندیس و دست نوشتهها و کتابهای اوست، مجموعه مردم نگاری دکتر روح الامینی و مجموعه مجسمه مینیاتورهای جهانگیر ارجمند و تندیس فردوسی از جمله بخش های این موزه است.
باغ موزه نگارستان در محله بهارستان تهران در سال 1222 هجری قمری به دستور فتحعلیشاه قاجار برای اقامت تابستان به سبک کلاه فرنگی ساخته شده است و شامل دو تالار به نامهای دلگشا و قلمدان بوده.امروزه قسمت کوچکی از باغ و ساختمان کاخ باقیمانده و در زمین آن، ساختمانهایی از جمله دانشسرای عالیسابق، سازمان مدیریت و برنامهریزی کشور و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بنا شدهاست.
مجموعه ملک الشعرای بهار، موزه مکتب کمال الملک،تالار منیر فرمانفرمائیان که نخستین تالار موزه به نام یک زن هنرمند ایرانی محسوب میشود،مجموعه مجسمه مینیاتورهای مردمشناسی جهانگیر ارجمند،سردیس فردوسی، مجموعه و تالار محمود روح الامینی،مجموعه آثار مینیاتور و معرق چرم استاد علی اسفرجانی، صف سلام فتحعلیشاهی، اتاق کاشیهای باغ نگارستان، کافه و رستوران روحی از اماکن موجود در باغ نگارستان هستند.
بلیط ورودی باغ نفری 3000 تومان و موزه ها 5000 تومان است. ما بعلت کمبود وقت نتوانستیم از همه قسمتها بازدید کنیم و به گشت زدن در باغ و لذت بردن از هوای تمیز و مناظر دل انگیز اکتفا کردیم