من عاشق سفر هستم یکی از کارهای روزانه من فکر کردن و مطالعه مقاصد مختلف گردشگری جهان است. بر روی نقشه، نقاط مختلف را علامت گذاری می کنم، تا اگر شرایط سفر فراهم شد، برای آن برنامه ریزی کنم. من در هر شرایط به سفر
" چه خبر مجید ؟ به سلامتی برگشتین ؟ چی شد ؟ چطور بود مالدیو ؟ " هر چقدر به مغزم فشار می آورم تا جوابی برای این سوال پیدا کنم ، چیزی دستگیرم نمی شود ! چطور ممکن است ؟! آن هم مجیدی که فِریم
ماله Male شهری است جزیره ای در اقیانوس هند ، واقع در جنوب غربی هند که پایتخت کشور مالدیو Maldivesاست. اقتصاد ماله بر پایه کشاورزی و ماهیگیری و گردشگری استوار است که صد البته گردشگری مهمترین منبع درآمد این کشور می باشد. سفر به این کشور، سفری لوکس و پر هزینه ( حتی برای اروپاییان ) به حساب می آید .همچنین فرهنگ مردم این شهر، بسیار بسیار نزدیک به فرهنگ سریلانکا و جنوب هند است. مردمانی اکثرا تیره پوست و لاغر اندام و فارغ از تجملات و بسیار قانع و کم بضاعت! درست است که حدود 70% از چرخ اقتصادی مالدیو را گردشگران خارجی این کشور به چرخش در می آورند اما جزایر و ریزورت های لوکس، اکثرا در مالکیت شرکت های بین المللی آمریکایی و فرانسوی است و کمتر چیزی به صورت مستقیم عاید مردمان بومی این کشور می شود ( مشاغل مرتبط و غیر مستقیم ) در واقع گردشگران ارتباط مستقیمی با مردم مالدیو و مخصوصا جزیره ماله ( پایتخت ) ندارند و به صورت مستقیم از فرودگاه به ریزورت ها منتقل می شوند. و نکته خوب اینکه در مالدیو ویزای بدو ورود و رایگان در کمتر از چند دقیقه به توریستها داده می شود.
بهترین زمان سفر:
دمای هوا در ماله خیلی متغیر نیست و معمولا بین 25 تا 32 درجه می باشد. با وجود این دما و شرجی نسبتا بالا، نسیم دریایی مداوم که در طول سال جریان دارد باعث جابه جا شدن هوا و تعدیل گرما می شود و دما کمی پایینتر از این درجات محسوس است و اصلا آزار دهنده نیست. مالدیو دو فصل بارانی و خشک دارد. بهترین زمان سفر به این کشور از اواخر مهر تا اواخر فروردین است که فصل خشک و کم باران به حساب می آید .مالدیو از نظر زمان یک ساعت و سی دقیقه از تهران جلوتر است.
خطوط پروازی و فرودگاه:
خطوط هوایی قطر ، امارات ، ترکیش و عمان پروازهای مرتب و مداومی به مالدیو دارند . مدت زمان پروازی از ایران ( فارغ از توقف در فرودگاههای غیر ) حدود پنج ساعت و سی دقیقه می باشد .
همچنین می توان از طریق سفر به مالزی و سپس از آنجا از طریق پروازهای ارزان قیمت به ماله سفر کرد... فقط توجه داشته باشید انتخاب صندلی در پرواز مالدیو از اَهَمِ واجبات است. چرا که وقتی هواپیما به آسمان مالدیو وارد می شود، تماشای جزایر این کشور زیبا از پنجره هواپیما لذتی است وصف نشدنی ...
فرودگاه اصلی کشور مالدیو به نام وِلانا Velana که در گذشته ابراهیم نصیر Ibrahim Nasir نام داشته و در جزیره هولهوله قرار دارد. کد یاتای این فرودگاه MLE است.
در قسمت پروازهای محلی Domestic Terminal این فرودگاه از هواپیماهای سبک دریایی استفاده می شود. همچنین برای ترانسفر هتلهایی که فاصله زیادی با فرودگاه دارند، از این هواپیماها استفاده می شود. قابل ذکر است که هزینه استفاده از این مدل هواپیماها بسیار بالاست. همچنین در فرودگاه مالدیو با مدل جالبی از ترانسفر روبرو خواهید شد. سالن فرودگاه یا همان قسمت میتینگ پوینت، زون Zone بندی شده است. زمانی که شما هتلی را رزرو کنید زونِ مربوط به دِسک هتلتان را اعلام می کنند تا پس از فرود هواپیما و پیاده شدن و برداشتن چمدانهایتان, مستقیم به زونِ مشخص شده بروید و مسئول ترانسفرتان را پیدا کنید .
سبک سفر:
اول؛ سفر رایج و لوکسی که از مالدیو انتظار می رود. یعنی پرواز به مالدیو و بلافاصله ترانسفر به ریزورت و جزیره مورد نظر و پس از اتمام سفر برگشت به فرودگاه و سپس پرواز به سمت منزل
دوم؛ سفر اقتصادی و کوله گردی به مالدیو یعنی پرواز به مالدیو و خط قرمز کشیدن روی ریزورت های لوکس و اقامت در یکی از جزایر چهارگانه و نزدیک به پایتخت ( ماله ، هولهوله ، هولهوماله ، ویلینگیلی )
سوم؛ سفر ترکیبی به جزایر چهارگانه و ریزورت ها یعنی در این سبک سفر می توان هم جزیره ماله ( پایتخت ) را دید و به اصطلاح مالدیو اصیل را دید و هم می توان آن جزایر لوکس و ریزورت را تجربه کرد .
تکلیف دسته اول مشخص است اما توصیه می کنم از دسته دوم دوری کنید. چون اگر شما قصدتان دیدن مالدیو به این سبک باشد و می خواهید مردم و فرهنگ و شیوه زندگی جنوب شرقی آسیایی را تجربه کنید، انتخابهای ارزان تر و در دسترس تر و بهتری مثل مالزی و سریلانکا و هند و حتی تایلند وجود دارد و دلیلی ندارد هزینه بیشتری کنید و به عنوان مثال به جزیره ماله بروید که در یک روز یا نهایتا دو روز می توان همه جای آن را دید و بعد از آن دیگر جذابیتی برایتان نداشته باشد !
و اما دسته سوم که من انتخاب کردم؛ در این روش می توان اقامتی کوتاه ( مثلا یکروزه ) در پایتخت داشت و بعد از آن به جزایر و ریزورت ها رفت و با یک تیر دو نشان زد
جاذبه های سفر:
میدان پارک و میدان جمهوری- مناره و مسجد چوبی- مسجد سلطان- پارک سلطان- بازار ماهی فروش ها (به گفته خودشان این بازار ، بزرگترین بازار ماهی فروشان دنیا است !) موزه ملی- بازار میوه و تره بار- بنای یادبود سونامی- ساحل مصنوعی (توجه داشته باشید که در این ساحل شنا فقط با حجاب اسلامی امکان پذیر است)
اکثر جاذبه های توریستی ماله در کنار هم هستند و با رسیدن به یکی از آنها می توانید پیاده به نقاط دیگر بروید و از آنها بازدید کنید .
درباره سفر به ماله:
پایتخت کشور مالدیو، جزیره ماله، با حدود 13.300 نفر جمعیت است ( چیزی در حدود شهرستان تربت حیدریه ! ) و اینقدر این جزیره ماله کوچک است که نتوانستند باند فرودگاهی در آن احداث کنند و مجبور شده اند که در نزدیکترین خشکی، یعنی جزیره هولهوله Hulhule این فرودگاه را بنا کنند. ارتباط بین این جزایر توسط کشتی های اتوبوسی یا به اصطلاح فِری Ferry انجام می شود. فِری ها تقریبا به صورت شبانه روزی حدودا هر بیست دقیقه عملیات جا به جایی مسافر را انجام میدهند. ترمینالهایی به همین منظور در جزایر برای فروش بلیت و توقف فری ها و مسافرگیری آنها احداث شده که برای رفتن به هر جزیره، باید به ترمینال مخصوص همان جزیره رفت. فِری های مخصوص بار و فِری هایی که موتورسیکلت را جا به جا میکنند هم وجود دارد. در حال حاضر تنها جزایری که هم از طریق خشکی و هم از طریق دریا و فری با هم در ارتباط هستند، جزیره هولهوله ( فرودگاه ) و جزیره هولهوماله است. هر چند که در آینده نه چندان دور، به لطف و کمک کشورچین پُلی به نام پل دوستی در دست احداث قرار گرفته که قرار است جزیره ماله ( پایتخت ) را به جزیره هولهوله ( فرودگاه ) متصل کند. اگر این اتفاق بیوفتد سه جزیره ماله، هولهوله و هولهوماله از طریق خشکی به هم متصل خواهند شد .
بازدید تمام جاذبه های ماله در یک روز و نهایتا دو روز انجام میشود.
درباره خورد و خوراک:
فکر میکنم مالدیوی ها در نطفه و شکم مادرشان اول اِسپایسی بودند و بعد به مرور دست و پا در آوردند !! زمانی که برای صبحانه نیمرو می خواستیم یا برای شام سوسیس و یا مرغ و ماهی و میگو و ... تا می گفتیم لطفا یکی از اینا ... طرف سوال تند بودن یا نبودن را از ما می پرسید. در روزهای آخر، خودمان حرفه ای شده بودیم و پس از سفارش هر نوع غذا بلافاصله می گفتیم: " نات اِسپایسی پلیز ! " در صورتی که همان نات اسپایسی، خودَش یه نیمچه اسپایسی بود که البته ما میپسندیدیم و مشکلی نداشتیم .
سوغاتی:
فری شاپ فرودگاه مالدیو بهترین مکان برای خرید سوغاتی های ریزه میزه است! مگنت، پرچم، زیر استکانی، دکوری های چوبی و دست ساز، اسکناس نو و ... می تواند سو؛اتی خوبی از این سفر باشد.
درباره هتل
هنگام رزرو هتل از سایتهای داخلی و خارجی، حتما از نوع اتاق، نوع سرویس غذایی، هزینه ترانسفر و آیا اینکه هزینه تمام شده را به شما ارائه داده اند مطلع شوید و یا اینکه قرار است زمانی که به هتل رسیدید با پرداخت 22% هزینه مالیات، سورپرایز شوید !پیشنهاد شخصی من این است که یا مالدیو نروید و یا اگر می روید حتما اقامت در ریزورتها و جزایر غیربومی را تجربه کنید و در صورت امکان و یاری نمودن جیب مبارک (!) حداقل یک شب را در اتاقهای روی آب به سر ببرید. در این صورت دیگر حجت را بر مالدیو تمام کرده اید !
درباره هزینه ها
مالدیو کشور گرانی است. سفر به مالدیو حتی برای قشر مرفه اروپایی، سفری لوکس و پر هزینه به حساب می آید. شاید بتوان با دریافت تخفیف از هتلها و انتخاب زمان سفر در ماههای کم توریست، کمی از هزینه ها را کاهش داد اما همچنان تفریحات و خورد و خوراک هزینه بسیار هنگفتی دارد. اما در جزیره ماله هزینه ها خیلی بیشتر از تهران نیست! فقط 22% مالیات است که کمی باعث افزایش پرداختی شما می شود..
#مالدیو #ماله
سفر به مالدیو یکی از بهترین تجربه های سفر برای من بود. ما این سفر رو اواخر اردیبهشت رفتیم که به نظر من بهترین زمان برای سفر هست. رنگ دریا، صدای آب، غروب زیبا و از همه مهمتر آرامشی که به آدم دست میده واقعا فراموش نشدنیه. هتل ما در یک جزیره قرار داشت که خیلی از ساحل دور نبود و کارکنان هتل با یه قایق موتوری دنبال ما آمدند. رفتار همه ی مردم شهر ماله، از فرودگاه گرفته تا کارکنان هتل باندوس ریزورت خیلی مودبانه بود و میشه گفت ماله ای ها مردم مهمان نوازی هستند و به زبان انگلیسی هم مسلط هستن. فضا و محوطه ی هتل واقعا زیبا بود و صدای موسیقی های مختلف در جاهای مختلف هتل به گوش میرسید. مالدیو جایی که واقعا بهتون آرامش میده و شما وقتی اونجایین تمام مشغله های ذهنیتونو به کل فراموش می کنین. از نظر خورد و خوراک هم غذاهاش واقعا خوب بود. ساندویچ های لذیذ، پیتزای خوشمزه و غذاهای دیگه که تقریبا همه ی سلیقه را در بر میگرفت. اگر موقع رزرو نهار و شام رو هم روی هزینه ی هتل میزدیم یکم گرون میشد ولی از رستورانهای مختلف اونجا هم میشه غذاهای عالی و تیست کرد. در کل اگر دنبال یک سفر رویایی و آرامش بخش هستید واقعا ارزش داره که مسافت طولانی و طی کنین و از زیبایی های مالدیو لذت ببرین. #تایسیز
سلام به همه دوستان.
از حق که نگذریم سفر به مالدیو یکی از خاطرات فراموش نشدنی هر فردی میتونه باشه. مالدیو به گفته بسیار از جهانگردان و وب سایت های گردشگری، یکی از مقاصدی هست که قبل از مرگ باید دید. خوشبختانه من تونستم به این هدف نائل بیام و سفری به این کشور و ریزورت های اون داشته باشم. از همون لحظه فرود در فرودگاه ماله، جزایر و ریزورت های مختلف این کشور قابل دیدن هستن. دریای فیروزی ایی که رنگ خاصی داره در کنار این جزیره ها دیده میشن که شما بیشتر از قبل دوست دارین هر چه زود تر به مقصد برسین.
فرودگاه ماله فرودگاهی در اندازه متوسط است که در وسط دریا و در کنار شهر ماله واقع شده است. به محض خارج شدن از فرودگاه، ترنسفر هتل ها منتظر شما هستن. ترنسفرشما در صورتی که عازم یکی از جزایر مالدیو باشین، یا به صورت هوایی است ( در صورت دور بودن جزیره ) و یا دریاییست ( در صورت نزدیکی به ماله).
من در هتل ریزورت باندوس که یک هتل چهار ستاره تاپ هست اقامت داشتم و از اقامتم بسیار راضی بودم. اتاق های جادار و راحت و امکانات کافی هتل، باعث میشد به مشکل برخورد نکنیم. برای اقامت در این ریزورت ها هم میتونین هتل تون رو به صورت آل اینکلوسیو رزرو کنین و هم به صورت تک صبحانه. در برخی موارد چنانچه هتل رو فقط با صبحانه رزرو کنین، در قسمت بیشتری از هزینه صرفه جویی کردین. پس حتما قبلا یه مقایسه بین قیمت خدمات ال اینکلوسیو BB داشته باشید تا اختلافشون زیاد معنادار نباشه.
در ماله آفتاب خیلی زود تر از اونی که فکرش رو بکنین غروب میکنه و تقریبا از ساعت 7 جزیره در تاریکی فرو میره. ولی صدای گوش دادن به امواج دریا برای خودش عالمی دارد و بس. نمیشه گفت که هتل های مالدیو خیلی سرتر از هتل ریزورت های آنتالیا هستن که شاید در برخی موارد هتل های آنتالیا خیلی هم بهتر و تنوع خدمات بهتری داشته باشند، ولی خوب مالدیو است دیگر!
بحث آب تو این جزیره خیلی مهمه و شمه هر روز فقط دو بطری آب دارین که باید به صورت بهینه مصرف کنین. البته اگه کم بیارین بهتون آب میدن، ولی در نهایت باید مواظب مصرفتون باشین.
از بابت خورد و خوراک و تفریح هم فکر نمیکنم به مشکل بخورین چون همه جور غذا و مطابق سلیقه ایرانی ها وجود داره و من خودم به مشکلی برخورد نکردم. در مورد حمل و نقل چنانچه ریزورت رو رزرو میکنین، حتما هزینه ترنسفر اون رو چک کنین که در اکثر مواقع رفتن از هتل به فرودگاه و برعکس، هزینه زیادی داره.
از نظر مهمان نوازی من مالدیوی ها رو واقعا مهمان دوست دیدم و هر مشکلی که داشتیم در نهایت آرامش و مهربانی حل کردند. تقریبا اکثر افرادی که در هتل ما کار میکردن به انگلیسی تسلط داشتن که این هم یک نکته بسیار خوب بود و از این حیث مشکلی نخواهید داشت.