انواع مختلف طرز تهیه و مصرف قهوه در هفت کشور جهان

4.3
از 3 رای
سفرنامه نویسی لست‌سکند - جایگاه K دسکتاپ
در این نقاط دنیا، قهوه خوردن نوعی عبادت است!
30 تیر 1397 07:00
0

شروع یک روز کاری با نوشیدن قهوه در اکثر نقاط دنیا متداول است و تخمین زده می‌شود روزانه بیش از یک میلیارد فنجان قهوه مصرف می‌شود. هر کشور یا منطقه‌ای از دنیا فرهنگ و سلیقه مختص خودش را برای تهیه یا نوشیدن قهوه دارد، از جاوای اول صبح شرق آسیایی تا اسپرسو عصر فرانسوی ده‌ها و شاید صدها دستور مختلف برای تهیه قهوه وجود دارد، با این حال نقطه مشترک همه دستورات تهیه قهوه، همه سنت‌ها و آداب و نوشیدن آن و همه افزودنی‌ها یا خوراکی‌های همراه آن، دانه‌های قهوه است. در ادامه با هفت نوع طرز تهیه قهوه از ۷ نقطه دنیا آشنا می‌شوید.

 

۱. قهوه ترک، ترکیه

قهوه ترک با استفاده از دانه‌های با کیفیت و در قهوه‌جوش‌هایی از جنس برنج یا مس درست می‌شود. قهوه موجود در ظرف فیلتر نمی‌شود و فقط بعد از جوشیدن کمی صبر می‌کنند تا ته نشین شود. معمولاً قهوه را در فنجان چینی مخصوص و زیبایی می‌نوشند. شکر را به اندازه دلخواه در هنگام جوشاندن اضافه می‌کنند و پودر هل هم به صورت سنتی برای عطر دادن به قهوه استفاده می‌شود.

در فرهنگ ترک‌ها قهوه فراتر از فقط یک نوشیدنی است، قهوه به عنوان یک تسهیل کننده روابط اجتماعی عمل می‌کند و در مهمانی‌ها هم آوردن قهوه نشان از احترام میزبان دارد.

 

انواع مختلف طرز تهیه و مصرف قهوه در هفت کشور جهان

انواع مختلف طرز تهیه و مصرف قهوه در هفت کشور جهان

انواع مختلف طرز تهیه و مصرف قهوه در هفت کشور جهان

 

۲. قهوه طوبی، سنگال

طرز تهیه قهوه سنگالی مشابه قهوه دم کرده است اما در آن از ادویه تندی به نام سلیم یا فلفل گینه استفاده می‌شود. طرز تهیه قهوه طوبی در سال ۱۸۸۰ توسط فردی به نام شیخ احمدو بامبا (Ahmadou Bamba) موسس انجمن اخوت اسلامی سنگال متداول شد و نام طوبی هم از شهری که انجمن در آن شکل گرفت به قهوه اختصاص یافت. این قهوه ادویه دار که همراه شکر هم نوشیده می‌شود حالا در سنگال در وعده صبحانه و هنگام عصر بسیار نوشیده می‌شود و حتی در خیابان‌های شهر داکار دوره‌گردها یا قهوه‌خانه‌های بسیاری این نوع قهوه را عرضه می‌کنند.

 

انواع مختلف طرز تهیه و مصرف قهوه در هفت کشور جهان

انواع مختلف طرز تهیه و مصرف قهوه در هفت کشور جهان

انواع مختلف طرز تهیه و مصرف قهوه در هفت کشور جهان

 

۳. قهوه تخم‌مرغی، ویتنام

قهوه ویتنامی یا قهوه تخم‌مرغی نوعی دسر محسوب می‌شود. طرز تهیه قهوه ویتنامی به این صورت است که زرده تخم مرغ به خوبی هم زده می‌شود و سپس شیر هم به آن اضافه می‌شود و در انتها با افزودن شکر، مایعی شبیه فرنی به دست می‌آید. قهوه از نوع روبستا به صورت جداگانه جوشیده می‌شود و سپس از فیلتر عبور داده می‌شود. لیوان یا فنجان تا نیمه از قهوه پر می‌شود و سپس روی آن کرم تخم‌مرغ ریخته می‌شود. در بهترین حالت این دو مایع با هم مخلوط نمی‌شوند و ظاهر زیبایی ایجاد می‌شود. این نوع قهوه به صورت سرد یا گرم مصرف می‌شود.

 

انواع مختلف طرز تهیه و مصرف قهوه در هفت کشور جهان

انواع مختلف طرز تهیه و مصرف قهوه در هفت کشور جهان

انواع مختلف طرز تهیه و مصرف قهوه در هفت کشور جهان

 

۴. قهوه سفالی، مکزیک

در طرز تهیه قهوه مکزیکی از ادویه‌های میخک، رازیانه، دارچین و نوعی شکر به نام piloncillo استفاده می‌شود. قهوه جوشیده از فیلتر رد می‌شود و در ظرف سفالی مخصوصی ریخته می‌شود. برخی افراد شکلات را هم به آن اضافه می‌کنند. این نوع قهوه بو و طعم منحصر به فردی دارد و در دوران انقلاب مکزیک از نوشیدنی‌های محبوب سربازان بوده است.

 

انواع مختلف طرز تهیه و مصرف قهوه در هفت کشور جهان

انواع مختلف طرز تهیه و مصرف قهوه در هفت کشور جهان

انواع مختلف طرز تهیه و مصرف قهوه در هفت کشور جهان

 

۵. قهوه پنیری، فنلاند

افزودن شیر در طرز تهیه انواع مختلفی از قهوه در دنیا متداول است اما در بخشی از منطقه اسکاندیناوی افزودن پنیر به قهوه مرسوم است. این نوع قهوه به نام قهوه پنیری (Kaffeost) در فنلاند مشهور است و در شمال سوئد هم به همین شکل مصرف می‌شود. پنیری هم که استفاده می‌شود نوعی پنیر مخصوص فنلاندی است و در کنار فنجان قهوه، کرم شیرین کننده‌ای هم قرار داده می‌شود. تکه‌های پنیر در ابعاد کوچکی خرد می‌شود و هر کسی به دلخواه تعدادی به قهوه اضافه می‌کند. این نوع پنیر به راحتی حل نمی‌شود و فقط قهوه به آن جذب می‌شود. معمولاً ورقه پنیر را به همان شکل روی میز می‌گذارند و با نان خورده می‌شود.

 

انواع مختلف طرز تهیه و مصرف قهوه در هفت کشور جهان

انواع مختلف طرز تهیه و مصرف قهوه در هفت کشور جهان

انواع مختلف طرز تهیه و مصرف قهوه در هفت کشور جهان

 

۶. کوپی لواک، اندونزی

در میان انواع قهوه موجود در دنیا این نوع از همه گران‌تر است اما شاید با فهمیدن نحوه تهیه آن کمی تعجب کنید. دانه‌های قهوه که در تهیه کوپی لواک (Kopi Luwak) استفاده می‌شود از دانه‌های قهوه موجود در مدفوع حیوانی به نام زباد که در درختان پالم  زندگی می‌کند تهیه می‌شود. این حیوان پس از خوردن دانه‌های قهوه، هسته آن را دفع می‌کند که از آن برای تهیه این نوع قهوه استفاده می‌شود. طرز تهیه قهوه کوپی لواک دستور خاصی ندارد و امکان دارد به هر طریقی مثل فرانسوی، اسپرسو یا معمولی آماده شود اما به خاطر نوع قهوه به کار رفته قیمت بالایی دارد و نوعی نوشیدنی لوکس محسوب می‌شود. اخیراً به خاطر افزایش تولید دانه‌های قهوه از مدفوع این حیوان، تعداد زیادی از آن‌ها را در قفس‌ها نگهداری می‌کنند که واکنش‌های منفی زیادی را در پی داشته است.

 

انواع مختلف طرز تهیه و مصرف قهوه در هفت کشور جهان

انواع مختلف طرز تهیه و مصرف قهوه در هفت کشور جهان

انواع مختلف طرز تهیه و مصرف قهوه در هفت کشور جهان

 

۷. اسپرسو، ایتالیا

اسپرسو ایتالیایی شهرت جهانی دارد و بیشتر لغات مربوط به طرز تهیه قهوه یا افزودنی‌های آن از ایتالیا سرچشمه می‌گیرند. دستگاه‌های اسپرسوساز بخار پرفشار را از میان قهوه عبور می‌دهند تا قهوه‌ای غلیظ و با لایه خامه دلچسبی آماده شود. اسپرسو با شیر یا شکلات نوشیده می‌شود. به هرجای ایتالیا که سفر کنید انواعی از اسپرسو را می‌توانید برای صبحانه یا بعد از وعده ناهار سفارش دهید.

 

انواع مختلف طرز تهیه و مصرف قهوه در هفت کشور جهان

انواع مختلف طرز تهیه و مصرف قهوه در هفت کشور جهان

انواع مختلف طرز تهیه و مصرف قهوه در هفت کشور جهان

 

منبع: matadornetwork

لست سکند
لست سکند

سایت لست‌سکند از سال 1389 آغاز به کار کرد. از همان ابتدا، بخش مجله گردشگری راه‌اندازی شد تا بتواند با توجه به نیاز اهالی سفر، اطلاعات به‌روز و کاربردی را با مخاطبان به اشتراک بگذارد.