یکی از اولین شاهکار های معماری اصفهان در دوران صفویه روی رودخانه زاینده رود، همان سی وسه پل به زبان عام یا پل" الله وردیخان" است. این پل در گذشته «پل جلفا» نامیده می شد (چون از این طریق به جلفا که تازه احداث شده بود، می رسید). به این دلیل به «الله وردیخان» معروفه چون سردار مشهور شاه عباس اول، مامور ساختن این پل بود. سی و سه پل معماری خاصی دارد که هر بیننده ای را به خودش مجذوب میکنه. در کتاب های تاریخی نوشته شده که اوایل، سی و سه پل ، چهل دهانه داشته که به مرور زمان و خرابی هایی که به وجود آمد، تبدیل به ۳۳ دهانه شده.به دلیل عبور زاینده از زیر این پل در گذشته، قسمت های پایینی پل بسار خنک بوده و هست.
تو مسجد شیخ لطف الله مشغول عکاسی و فیلمبرداری بودم که با خانم جوانی که بلاگر اینستاگرام بود آشنا شدم و وقتی دید با علاقه کار میکنم گفت فردا صبح برو از طلوع سی و سه پل هم عکس و فیلم بگیر که خیلی عالیه! از اونجایی که هتل من چسبیده به سی و سه پل بود پیشنهاد خانم بلاگر رو پذیرفتم و علاوه بر همون شب، فردا صبح زود هم راهی پل شدم. ساعت ۶ صبح منتظر طلوع ایستادم اما نتیجهی خیلی خوبی حاصلم نشد! احساس کردم سرم کلاه رفته که با وجود خستگی فراوون از خواب صبح زدم و الان روی پل حاضرم. اما بازم بد نبود، یعنی خلوتی و هوای خنک و مطبوع، دلچسبم بود. شاید طلوع دیدنی نداشت اما تجربهی جالبی بود.
شبهای زاینده رود هم که معرف همه هست و پلها با نورپردازی قشنگ در دل شهر میدرخشه، فقط ایکاش همیشه زایندهرود پر آب باشه که دل مردم باصفای اصفهان به این آب خوشه و وقتی پای حرفاشون نشستم فهمیدم که زنده بودن این رود چقدر براشون مهمه.
یکی از پر بیننده ترین جاذبه ی شهر اصفهان سی و سه پل است این پل دارای سی و سه دهانه میباشد برروی زاینده رود با معماری سنتی و بسیار زیبا اما متاسفانه اون زمانی که من به اصفهان سفر کردم در رود آب جاری نبود دیدن این پل در شب جاذبه ی خیلی زیبایی دارد زیرا بخاطر چراغ هایی که در شب روشن میشود نمای زیبا تری دارد
#سی و سه پل
#اصفهان
سی و سه پل یا پل الله وردی خان یکی از جاذبه های شهر اصفهان است که در زمان صفویه بر روی زاینده رود ساخته شد و طول آن حدود ۳۰۰ متر و عرض آن ۱۴ متر ودارای ۳۳ دهانه می باشد، معمار آن استاد حسین بنا اصفهانی هست. برخی از کارشناسان معتقدند که این پل نماد آناهیتا (الهه آب)هست که ۳۳ دهانه هم به همین دلیل هست. و در پیاده راه پل ۹۹ طاقچه تعبیه شده است.در گذشته این پل محل برگزاری جشنهای ارامنه (آب پاشان و خواج شویان ) بوده است، که در جشن آب پاشان مردم آب و گلاب به یکدیگر میپاشیدند. کارشناسان زمین شناسی معتقدند که استحکام این پل در رطوبت زیاد هست و به همین علت آب زاینده رود آن را خراب نکرده و ممکنه خشکی که پیش رو است باعث آسیب به این پل خواهد شد. این پل نامهای دیگری هم داره از جمله پل شاه عباسی و پل جلفا. اما اکثرا سی و سه پل میشناسند، هنگام غروب که چراغهای پل روشن میشه واقعا دیدنی وشاعرانه میشه و بسیاری از مردم اصفهان برای تفریح روزانه خود اطراف آن قدم میزنند و پیاده روی میکنند و تقریبا همیشه اطراف آن شلوغ هست و درواقع به نوعی پاتوق جوانان اصفهانی هست. زمانی که ما رفتیم زاینده رود خشک بود و زیبایی و طراوت پل کمتر شده بود ولی به نظرم باز هم دیدنی بود.
در کتاب تاریخ دوران مدرسه، درباره پل الله وردیخان یا همان سی و سه پل خوانده بودیم که از آثار دوران شاه عباس صفوی است و بر روی زاینده رود ساخته شده. اگر زاینده رود، زنده و جاری باشد، دیدن این پل زیبا خیلی لذت بخش است. در اردیبهشت امسال و در موقع بازگشت از شیراز، گشتی در اصفهان زدیم و از این پل زیبا در زمان جاری بودن زاینده رود دیدن کردیم. با توجه به اینکه آنروز تعطیلی بود، اطراف زاینده رود و پل به شدت شلوغ بود و خیلی از خانواده های اصفهانی هم برای پیک نیک و گردش به آنجا آمده بودند. البته به نظر من این پل در شب زیبا تر است و نورپردازی ها در شب جلوه قشنگتری به آن می دهد. متاسفانه به دلیل خشک بودن زاینده رود در سالهای اخیر، ظاهرا پایه های پل آسیب دیدن و واقعا حیف است این جاذبه گردشگری و تاریخی اصفهان از بین برود.
برای دیدن پل چنانچه با ماشین باشید، پیدا کردن جای پارک خیلی سخت است. اطراف پل هم کلی رستوران و بستنی فروشی های خوب هست.
#گلفام_سفر
يكي از مهمترين جاذبه هاي شهر اصفهان پل سي و سه پل و پل خواجو است. من بين اين دو پل از جو پل خواجو بيشتر لذت بردن و در سفرم به اصفهان يكي از جاهايي كه چند بار به انجا رفتم پل خواجو بود. در زمان سفر ما يك گروه توريستي هم انجا بودند كه ليدرشان در مورد پخش شدن صدا در كنار ستون هاي اين پل و همچنين معماري دو مجسمه شير كه دو طرف پل هستند توضيح مي داد كه بسيار جالب بود. شب ها مردم خوش صداي اصفهان زير پل خواجو جمع مي شوند و ساعتها ميخوانند. يكي از بهترين تجربيات سفرم به اصفهان همين گوش سپردن به اهنگهايي بود كه زير اين پل خوانده مي شد. پيشنهاد ميكنم حتما شبها به كنار اين پل برويد.
#گلفام_سفر
سی و سه پل یا پل الله وردیخان از مهمترین و زیباترین پلهایی است که روی رودخانه زاینده رود قرار دارد . این پل که در زمان شاه عباس صفوی ساخته شده 33 دهانه دارد و چهارباغ عباسی را به چهارباغ بالا وصل می کند. گویا در گذشته جشن آب پاشان و مراسم خاج شویان ارامنه در این مکان انجام می شده. در زمانی که زاینده رود آب داشت در طبقه پایین پل غرفه هایی برای فروش آش و.. بود اما در حال حاضر این غرفه ها نیستند. در بازدید اخیری که داشتم در دهانه های طبقه بالا موانع کابلی با ستونهایی زده شده بود که احتمالا برای جلوگیری از خطر بوده اما به نظرم اصالت پل را مختل کرده. متاسفانه خشک بودن رودخانه هم به استحکام پل که نیاز به رطوبت دارد آسیب می زند. #گلفام_سفر
فکرش را بکنین آیا پل تاریخی در جهان می تونین آدرس بدین که جذابتی مانند پل های تاریخی سی و سه پل و پل خواجوی اصفهان داشته باشند .
پل های دو طبقه و با دهانه های فراوان .
سازه معماری سی و سه پل آنقدر دقیق و مهندسی است که آب روی ایوان وسیع سرتاسری این پل بطور یکنواخت پخش می شود . ایوانی سنگی بطول تمام پل یعنی حدود 300 متر .
نمای دهانه ها و عبور آب در زیر پل کاملا اغواکننده است .
شاید پل های تازه تاسیسی ماننند پل دستان خدا در هوی آن ویتنام جذابیت خارق العاده ای داشته باشند ولی دوست دارم در بین پل های تاریخی جهان پلی را بیابم که به گرد پل های تاریخی سی و سه پل و خواجو برسد
سی و سه پل یکی از جاذبه های دیدنی اصفهان است و یکی از پل های درجه اول جهان است.این پل با۳۳دهانه،۲۹۵متر طول،۱۴متر عرض که زیر نظر الله وردی خان اوندیلادزه و با معماری حسین بنا بر روی زاینده رود ساخته شده و جای برگزاری مراسم جشن آب پاشان وخاج شویان در دوره صفویه بوده است.این پل در شب بسیار جذاب تر و قشنگتر است
قطعا همه این پل باشکوه و زیبا رو میشناسن و از بینظیریش و زیباییش زیاد شنیدن. من خیلی سالهای قبل برای اولین بار این پل رو دیده بود و زاینده رود بسیار پر آب بود ولی طی این سالهای اخیر خبر خشکی و بی آبی زاینده رود رو زیاد میشنیدم و سفری نداشتم تا اینکه امسال در شهریور 98 سفری دوباره به اصفهان داشتم و بسیار خوشحال شدم که دوباره از بالای این پل زاینده رود رو پر آب دیدم. هم در شب و هم در روز زیبایی منحصر به فردی داره سی و سه پل در تاریخ ۱۵ دی ۱۳۱۰ به عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیدهاست و یکی از بی نظیر ترین معماری های پل محسوب میشه.
این پل زیبا ۳۳ دهنه دارد که دوران صفويه بر روی زاينده رود احداث شد و در گذشته پل جلفا ناميده می شد. همچنین به پل الله ورديخان (سردار مامور ساخت پل) نيز معروف است. در حدود 300 متر طول و 14 متر عرض دارد که طولانیترین پل زاينده رود است. از معروفترین و شناخته شده ترین جاذبه های این شهر هست و تقریبا هر مسافری به بازدید از این جاذبه میرود. نورپردازی شبانه زیبایی دارد و قدم زدن و تماشای پرنده ها و قایق سواری (زمانی که زاینده رود را باز میکنند) از تفریحات فرح بخش در این جاذبه می باشد.
سیوسهپل از مشهورترین جاذبه های تاریخی اصفهان است که در دوره صفوی به دستور الله وردی خان بر روی زاینده ساخته شد و به آن پل الله وردی خان نیز گفته میشود.
این پل زیبا که در فهرست آثار ملی ایران ثبت شده است با سنگ، آجر، گچ و ...با سه و سی دهانه و چندین طاق ساخته شده که طولانی ترین پل بر روی زاینده رود است و طوری طراحی و ساخته شده که آب زاینده رود نه تنها به آن آسیبی نمیرساند بلکه باعث استحکام آن نیز میشود.
در گذشته که زاینده رود بسیار پر آب بود سی و سه پل هم جذابیت بیشتری داشت هم پر رونق بود و در اطراف آن قایق های پدالی اجاره داده میشد که در اطراف پل گشت و گذار کنید و بعدها با بسته شدن زاینده رود سی و سه پل هم حال و هوای خوبش رو از دست داد و امروزه با باز شدن مقداری از زاینده رود داره به روزهای خوبش برمیگرده.
سلام. اینجا دیگه نیازی به معرفی نداره و همه کسانی که اصفهان رفتن اینجارو میشناسن. حدود 40 سال پیش محل عبور ماشین و اتوبوسها بود که شکر خدا بسته شد و از آن به بعد صرفا به عنوان یک جاذبه گردشگری مهم در اصفهان سالانه توریستهای زیادی رو به خودش اختصاص میده. متاسفانه سالهای زیادی است که آب در زاینده رود خشک میشه و باعث میشه اون جذابیتی که باید داشته باشه رو نداشته باشه، اما گاها که آبش باز میشه خیلی زیباست. پارک ساحلیش هم خیلی خوبه. مطمئنا یکی از پیشنهاد های گردشگری در اصفهان این پل و منطقه اطرافشه.
سی و سه پل در میدان انقلاب اصفهان قرار داره. این پل که یکی از معروفترین پلهای اصفهان است که در زمان صفویه بر روی زاینده رو ساخته شد. پتیه پل که از ساروج ساخته شده بسیار در آب مستحکم هست و این باعث شد بعد از گذشت سالها پل همچنان در شهر اصفهان بدرخشد. البته چندسالیست به علت ساخت مترو اصفهان ترکهای بر روی پل دیده میشه. زیر پل عصرها مردم اصفهات جمع میشند و با هم اواز میخونند. دو طرف پل خیابان چهارباغ هست که می توانید بعد از دیدن سی و سه پل در این خیابان قدم بزنید. در گذشته روی لبه پل میشد نشست و از بالا به زاینده رود خیره شد اما امروزه به دلایل امنیتی کابل کشیده شده است.
در مورد سی و سه پل چه می توان گفت؟ نماد اصفهان است و بسیار زیبا. سی و سه پل در دوره حکومت شاه عباس کبیر ساخته شد و اکنون در وسط خیابان چهارباغ قرار گرفته و رابط دو بخش بالایی و پایئنی این خیابان است. چون ناظر و مسئول ساخت پل، الله وردی خان گرجی سردار شاه عباس صفوی بوده، این پل به نام او نیز خوانده می شود.
این پل در شب بسیار زیباست و نورپردازی زیبایی دارد که برای عکاسان جذاب است. گفته می شود پیش از این چهل دهنه داشته که به مرور زمان تخریب و اکنون ۳۳ تای آن باقی مانده است.
سی و سه پل، پل محبوب من بین پلهای تاریخی اصفهان است. هم ظاهر ساده و بدون تظاهرش را دوست دارم، هم این که هنوز پس از چند صد سال مهمترین کارکردش کارکرد اصلی یک پل: ارتباط دادن دو سوی رودخانه است را. این که تمام این سال ها این جا ایستاده و جزئی از زندگی مردم است نه صرفا یک یادگار از روزگار گذشته که به دیدنش برویم برای عرض ارادت! چهار باغ بی سی و سه پل چهار باغ نیست؛ تنها پل اصفهان است که هنوز عکاس هایی اطرافش کاسبی قدیمی را حفظ کرده اند و مغلوبِ تکنولوژی جدید و تلفنهای هوشمندِ توی جیبِ اکثریت نشده اند. برای پدالو سواری در اصفهان هم باید بیایید کنار این پل.
قطعا اگر از هر ایرانی بخواهیکه سه تا از اماکن تاریخی اصفهان را معرفی کند، یکی از آن ها سه و سه پل خواهد بود. پل زیبای تاریخی که بر روی زاینده رود کشیده شده است. پلی که سنگفرش زیبای روی آن و خشت های قدیمی اش، ذهن را به گذشته های دور و زمانی که درشکه ها از روی آن عبور میکرده اند میبرد. حیف که این روزها بی آبی زاینده رود از جلوه آن کاسته، و نگرانی بابت ترک هایی که از حفر تونل های زیرزمینی مترو پشت هر ایرانی عاشق تاریخ این سرزمین را میلرزاند. اما به هر روی هیچکدام از اینها باعث نمیشود که از تجربه لذت قدم زدن در یک شب زیبای اصفهان بر روی این پل کاسته شود
سی و سه پل یا پل الله وردیخان اصفهان، پلی است با ۳۳ دهانه پل که ۲۹۵ متر طول داشته و ۱۴ متر عرض دارد.این پل زیر نظر الله وردیخان و با معماری استاد حسین بنا اصفهانی در سال ۱۰۱۱ ه.ق بر روی رودخانه زاینده رود ودر زمان حکومت شاه عباس صفوی ساخته شده است.این پل یکی از شاهکارهای معماری و پل سازی ایران محسوب می شود که از زیبائی و عظمت منحصر به فردی برخوردار است.این اثر در تاریخ ۱۵ دی ۱۳۱۰ به ثبت ملی در آمده است.
سیوسهپل یا پل اللهوردیخان پلی است با ۳۳ دهانه، ۲۹۵ متر طول و ۱۴ متر عرض، که زیرنظر اللهوردیخان اوندیلادزه و با معماری استاد حسین بنا اصفهانی [۱]بر روی زایندهرود در شهر اصفهان و همزمان با حکومت شاه عباس صفوی ساخته شده و جای برگزاری مراسم جشن آبپاشان و همچنین مراسم خاجشویان ارامنهٔ اصفهان در دورهٔ صفویه بوده است. اندیشهٔ بنای سیوسهپل در سال ۱۰۰۸ هجری قمری و در دوازدهمین سال پادشاهی شاه عباس یکم به وجود آمد و در سال ۱۰۱۱ هجری قمری، اللهوردیخان اوندیلادزه گرجی، سردار مشهور او مأمور اتمام ساختمان پل گردید. در سفرنامههای سیاحان اروپایی آن دوران؛ به برگزاری این جشن اشارههایی شدهاست. در این جشن که در ۱۳ تیرماه هر سال برگزار میشد مردم با پاشیدن آب و گلاب روی یکدیگر در این مراسم شرکت میکردهاند.ارامنهٔ جلفای اصفهان هم مراسم خاج شویان خود را در محدوده همین پل برگزار میکردهاند. این پل یکی از شاهکارهای معماری و پلسازی ایران محسوب میشود و از زیبایی و عظمت منحصر به فردی برخودار است.
بی سبب نیست که به زاینده رود، زنده رود هم می گن. واقعا انگار یه جورایی، کل زیبایی و حیات و انرژی شهر اصفهان، با زاینده رود ارتباط مستقیم داره و هیچ جایی هم برای دیدن زاینده رود، بهتر از سی و سه پل نیست.
این پل زیبا، یکی از شاهکار های معماری و پل سازی ایران هست که در زمان شاه عباس یکم، با نظارت الله وردی خان، (سردار معروف سپاه شاه عباس) و توسط استاد حسین بنای اصفهانی ساخته میشه.
می گویند پایه و فوندانسیون پل به گونه ای طراحی شده که استحکام پل فقط در زمانی حفظ می شه که آب در زیر آن جریان داشته باشه و رطوبت مصالح به کار رفته، حفظ بشه. برای همین خشکی های دراز مدت، به پل آسیب جدی می زنه و از طرفی هم این پل، بخش عمده ای از زیبایی اش رو مدیون زاینده رود هست. پیشنهاد می کنم حتما در بازدید از اصفهان، مدتی رو بر روی این پل زیبا قدم بزنید و از فضای قشنگش لذت ببرید. نورپردازی های شب بر روی این پل هم واقعا زیباست.
امیدوارم مثل امسال، خشکسالی از ایران عزیزمون برای همیشه دور باشه.
سی وسه پل، پلی است با 33 دهانه، 295 متر طول و 14 متر عرض بر روی زاینده رود اصفهان. این پل به نام «الله وردی خان» هم معروف است. این پل، خیابان چهارباغ عباسی را به چهارباغ بالا وصل می کند. نمیشه که اصفهان رفت و سی و سه پل نرفت. اطراف سی و سه پل فضا سازی شده برای گردش پیک نیک وهمچنین اگر در زاینده رود آب باشد قایق سواری .