شاید اغراق نباشد اگر بگوییم ایران جهانی است در یک مرز؛ آن هم جهانی پر از رمز و راز؛ از جاذبههای گردشگری تاریخی آن گرفته تا جاذبههای طبیعی بکر که برخی از ما حتی چیزی از آنها نشنیدهایم. چه اهل ماجراجویی باشید چه کنجکاو و
بادگیر از مظاهر و نشانه های تمدن ایران است. بادگیر چپقی سیرجان در کرمان تنها بادگیر متفاوت نسبت به دیگر بادگیرهای جهان از نظر معماری میباشد که برای خانه سید علی اصغر رضوی طراحی و اجرا شده است. در ادامه همراه ما باشید تا این
باغ سنگی سیرجان که تنه درختانش خشکیده و به جای میوه از شاخه درختانش سنگهای کوچک و بزرگ آویزان است حکایت غریبی است از مردی که در مقابل سختیهای روزگار یکی از زیباترین موزه های هنر انتزاعی را در میانه بیابان برپا کرد. در 40 کیلومتری
1401/1/02: قرار بود عصر حرکت کنیم اما دایی معطلمان کرد و تازه ساعت هفت یادش آمد که با پراید نمیشه تا بندر رفت.اگر الان هم حرکت نکرده بودیم معلوم بود تا صبح هر ساعت یکبار زنگ میزد و میگفت الان حرکت میکنم و بعد باز خودش
شهرستان سیرجان یکی از شهرستان های استان کرمان است و در قسمت غربی این استان قرار گرفته است. دو رشته کوه از ارتفاعات زاگرس در قسمت شرقی و غربی این شهرستان واقع شده و شهرستان بزرگ سیرجان که مساحت آن حدودا ۱۸۴۸۱کیلومتر مربع می باشد در فاصله این دو رشته کوه گسترده قرار دارد. آب و هوای شهرستان سیرجان نیمه بیابانی است و به همین خاطر زمستان هایی سرد و خشک و تابستان هایی معتدل دارد. جمعیت شهرستان برابر با ۲۶۷۶۹۷ نفر است. سیرجان بعد از مرکز استان، دومین شهر پرجمعیت استان کرمان به شمار می آید.
پیشینه شکل گیری شهر سیرجان به دوران اشکانیان و ساسانیان و پیش از آن بازمیگردد و نامش در ابتدا سیرگان بوده است. اما پس از حضور اعراب، به سیرجان دگرگون شده است.
سیرجان در دشتی نسبتا مرتفع قرار گرفته و به سبب همین محیط نیمه کویری نیمه کوهستانی، آب و هوایی معتدلتر از دیگر بخشهای کرمان دارد. به همین دلیل باغهای پسته سیرجان از شهرت زیادی برخوردارند و به سرسبزی شهر افزودهاند. این باغها با قناتهای متعدد و تاریخی این شهر آبیاری میشدهاند.
سیرجان بهعنوان شهر جهانی گلیم شناخته میشود. گلیم شیر یکی پیچ، گلیم مخصوص سیرجان است که در میراث جهانی یونسکو هم ثبتشده است. نکته جالبی که در رابطه با گلیمهای شیر یکی پیچ وجود دارد این است که بهندرت میتوان دو گلیم شیر یکی پیچ را با نقش یکسان پیدا کرد.
از دیگر صنایع دستی سیرجان میتوان به پتهدوزی و قالیبافی اشاره کرد. از سوغاتیهای سیرجان میتوان به مسقطی، پسته، قوتو، شیرینی کماچ، باقلوا، سهن، کلمپه اشاره کرد.
از غذاهای سنتی سیرجان و کرمان میتوانیم به پلو سیرجانی، آبگوشت بادمجان و کشک، آبگوشت زیره، آش گندم شیر، اوماچ آش، خورشت بزقورمه، خورش به آلو، زیره پلو و کشک کدو اشاره کنیم.
از جاذبههای تاریخی سیرجان باید به قلعه سنگ سیرجان، بازار تاریخی سیرجان، بادگیر چپقی، یخدانهای دوقلو، خانه حاج رشید، عمارت سعید نیا، روستای تاریخی کران، باغ سنگی و عمارت صدر زاده اشاره کرد. از موزههای سیرجان باید به موزه تاریخ و مردمشناسی، موزه سنگهای تزیینی، موزه دیرینهشناسی و موزه دستبافته های عشایری اشاره کرد.
از جاذبههای طبیعی سیرجان می توان به منطقه خوش آبوهوای پاریز، منطقه حفاظتشده سیاه کوه، منطقه کوهستانی چهار گنبد و منطقه گدار، طبیعت زیبای بلورد و صخره باستانی بی بی دن دارستان اشاره کرد.
سيرجان شهري در غرب استان كرمان واقع شده است. اين شهر بر سرچهارراه استراتژيكي قرار گرفته بطوريكه از از جنوب به بندرعباس، از شرق به كرمان، از غرب به شيراز و از شمال به يزد منتهي مي شود. جمعيت شهر سيرجان بيش از ٢٠٠ هزارنفر است كه بزرگترين شهر استان كرمان بعد از مركز استان است. از آثار تاريخي و جاذبه هاي طبيعي اين شهر مي توان به بادگير چپقي، يخدانهاي دوقلو، باغ سنگي، درياچه نمك، شاه فيروز و ... نام برد! #تايسيز
#سيرجان