خانه زینت الملک یا زینت الملوک یکی از آثار تاریخی و معماری دوره قاجاره که ساختش حدود ۱۲ سال طول کشیده. سقف بیشتر اتاق های این خانه چوبیه که با تصاویر گوناگونی از حیوانات، پرندگان و گل و بوته تزئین شده. این خانه به فاصله یک کوچه از باغ قوام قرار داره و البته به وسیله راهی زیرزمینی به عمارت اصلی باغ قوام متصل می شه و در واقع اینجا محرمخانه و اندرونی باغ قوام به حساب می آمده. در داخل این خانه مجسمه های مومی از مشاهیر و گذشته شیراز وجود داره که نمی شه اون رو ندیده گرفت. سیاوش آریا، پژوهش گر تاریخ و فرهنگ ایران و همچنین فعال میراث فرهنگی بر این باوره که این خانه تاریخی توانایی ثبت در فهرست سازمان جهانی یونسکو رو داره.
موزه معروف به مادام توسو شیراز در خانه زیبای زینت الملک قوام دایر است.اگر برای سفر و تفریح عازم عمارت اعیانی زینت الملک قوام بشوید و پا در زیرزمین این خانه بگذارید، با صحنه عجیبی روبرو خواهید شد. «زینت الملک» خانم صاحبخانه، در کنار جمعی از مشاهیر ایران به استقبال شما ایستاده اند، در واقع این مجسمههای مومیتوسط بنیاد فارس شناسی شیراز ساخته شده اند و شما فرصت این را دارید که چهره خیلی از مشاهیر شیراز را از نزدیک ببینید.
حتما برای یک بار هم که شده از طریق تلویزیون یا نشریات و سایتها با موزه مادام توسو آشنا شده اید، موزه ای که در آن میتوانید با خیلی از افراد سرشناس دنیا که در قالب مجسمههای مومیساخته شده اند ملاقات کنید. با آنها دست بدهید و حتی عکس بگیرید، با مجسمههایی که با چهره واقعی شان مو نمیزنند. مشاهیر شیراز دور یکدیگر جمع شده اند، از مجسمه مومیخانم صاحبخانه گرفته تا مجسمه کریم خان زند، شهید دوران، آیت الله میرزای شیرازی، نصیر الملک، سعدی و …
این مجسمهها توسط بنیاد فارس شناسی و در مدت ۴ سال توسط گروهی از هنرمندان مجسمه ساز به سرپرستی استاد «شانس» ساخته شدند. خانه زینت الملک قوامی همیشه شلوغ است اما بعدازظهرها رفت و آمدها در این عمارت بیشتر میشود. خانه ای که پاتوق خیلی از اهالی هنر است. این خانه از قبل طرفداران زیادی داشت و معماری بی نظیر این عمارت، حیاط اندرونی اش، آینه کاریهای استادانه و اتصال این خانه از طریق زیرزمین به عمارت نارنجستان قوام باعث شده بود که خیلیها برای دیدن این بنای زیبا و منحصر به فرد به اینجا بیایند اما از سال ۸۲ بود که با حضور هنرمندان و اساتید هنر، .۳۷ تندیس در زیرزمین این خانه اعیانی قرار گرفت و زیبایی خانه را بیش از پیش کرد در ابتدا ۳۷ تندیس برای نمایش دادن در موزه آماده شدند اما طولی نکشید که به خاطر استقبال مردم، گردشگران و هنرمندان، ۲۲ تندیس دیگر هم پس از یک سال ساخته شده و به موزه زینت الملک منتقل شد.
شاپور اول ساسانی در گوشه ای از موزه ایستاده. لباسهایی مخصوص دربار به تن دارد و یک دستش را به کمر خود گرفته و موهای بلندی دارد و کلاه بزرگ قرمزرنگی را روی سرش قرار داده است. در گوشه ای دیگر کریم خان زند روی دو زانو نشسته و لباس کرم و زردی به تن دارد و متفکرانه به بازدیدکنندگان زل زده. خیلیها دوست دارند کنار کریم خان بایستند و عکس بیندازند اما بعلت جلوگیری از آسیب احتمالی به مجسمهها عکسبرداری ممنوع شده.
خانه زینت الملک یا زینت الملوک قوام که بیش از ۱۰ سال ساخت اون زمان برده، همچون عمارت قوام از معماری کم نظیری بهره برده است. آیینه کاری، گچ بری،
سقفهای چوبی زیبا با نقاشی هایی از حیوانات و گیاهان. بعد از سال ۱۳۸۲ که زیرزمین این عمارت تبدیل به موزه مادام تروسو شد، محبوبیت این مکان چند برابر شد، در این موزه مجسمه مشاهیر معروف شیراز رو میتوان دید و همچنین مجسمه خود زینت الملوک در کنار کریمخان و سعدی و نصیر الملک به استقبال بازدیدکنندگان می آیند. این عمارت در کوچه باریکی در نزدیکی نارنجستان قوام قرار دارد و بلیط ورودی آن ۵۰۰۰ تومان بود.
از زیباترین جاذبههای دیدنی شیراز همین خانهی زینتالملکه که از عمارتهای قاجاری شهره و قدمتی دیرینه داره.
این خونه به قدری هنرمندانه ساخته و تزیین شده که آدم دوست نداره ازش بیاد بیرون و دلش میخواد همونجا زندگی کنه!
حیاط مشجر و باغچههای رنگارنگ و زیبا، دیوارها و سقفهای آیینهکاری شده، گچبریها و نقاشیهای زیبا و ارزشمند و... از مشخصههای این خانهی زیباست که دیدنش رو حسابی به همهی علاقهمندان سفر پیشنهاد میکنم.
فقط اگر بعد از بازدید به این نتیجه رسیدید که شباهت زیادی به بنای نارنجستان قوام داره باید بگم که این خونه از ملحقات نارنجستانه و در اصل اندرونی اون عمارت به حساب میاد و محلی برای محارم بوده.
فقط یه نکته میمونه که بگم اینه که این اماکن متاسفانه در نهایت کجسلیقکی اداره و نگهداری میشن، مثلا برای روشنایی عمارت از لامپهای کممصرف فنری استفاده شده و کپسول آتشنشانی رو روی آینهکاریها نصب کردن. وجود سطلهای زبالهی نارنجی رنگ هم که هیچ سنخیتی با فضا نداره در حیاط عمارت بدجور تو ذوق میزنه!
خانه زینت المک قوامی خاندان قوام شیرازی از خاندانهای بزرگ شیراز در دوره قاجار بودن که قدرت و نفوذ بسیار داشتند. قدرت خاندان قوام در جنوب ایران و استان فارس آنقدر زیاد بود که مردم شیراز میگفتند: «تا قبل از رضاشاه، قوامها در اینجا (شیراز) شاه بودند و بناهای زیادی از دوره آنها بهجا مانده مثل باغ عفیفآباد، باغ کلانتر، باغ بیگلربیگی ، مجموعه قوام شامل نارنجستان قوام و خانه زینت الملک . خانه زینت الملوک در واقع اندرونی خانۀ قوام بوده این خانه از طریق یک تونل به بنای بیرونی یعنی باغ نارنجستان قوام متصل میشده و دلیل مجزا کردن اندرونی و بیرونی این بوده که از رفت و آمد غریبهها به خانه جلوگیری شود. حالا در این مطلب تصمیم داریم به جزییات بنای تاریخی خانه زینت الملک یا موزه مادام توسو بپردازیم . خانۀ زینت الملک کجاست؟ خانه زینت الملک شیراز در محلۀ گودعربان در خیابان لطفعلی خان زند در کوچۀ جنب باغ نارنجستان قوام واقع شده و وارد کوچه که بشید در سمت چپ تابلوی سر در خانه میبینید. زینت الملک قوامی که بود ؟ زینت الملک یکی از زنان خیرخواه زمان خودش بوده که در خانۀ خود مجالس خیریه برگزار میکرده او دختر قوام الملک چهارم بوده و خاندان قوام الملک از نسل اعتمادالدوله شیرازی هستند و در دورههای مختلف والی بودند. خانۀ زینت الملک از آثار به جا مونده زمان قاجار در زمان حکومت ناصرالدین شاه قاجار ساخته شده . از در این بنا که وارد میشید به یک هشتی میرسید که اونجا بلیط ورود به مبلغ ۵۰۰۰ تومان برای هر نفر تهیه میکنید بعد وارد راهرو میشید و به حیاط خونه میرسید. از همون جایی که وارد عمارت شدید اگر از پلههای سمت راستپایین برید با صحنه جالبی رو به رو میشید اینکه خانم زینت الملک با تعداد زیادی از مشاهیر دوره های مختلف منتظرتون هستن مثل خشایار شاه ، شاپور ساسانی ، سعدی ، ابن مقفع ، محمد نمازی و ... به این صورت از موزه مجسمه های مومی مشاهیر که در زیرزمین قرار داره بازدید میکنید . بعد از بازدید از موزه، از سمت دیگه وارد حیاط میشید و دو تا باغچه روبروی هم میبینید با عمارتی در ته حیاط با سردر هلالی و زیبا و یه حوض که روبروی عمارت قرار داره. خانۀ زینت الملک چندین اتاق داره که با هنرهای زیبای نقاشی سقف و دیوار، گچبری ستونها و دیوارها، کاشیکاری های پر نقش و نگار ،سقف های چوبی و آینه کاری ها مزین شده . همچنین پنجرههای مشبک سنگی در حیاط خانه که کار تهویۀ هوا و تأمین روشنایی زیرزمین را انجام میداده. همچنین در حیاط خانه میتونید سری هم به عکاسخانه بزنید و با لباس قجری عکس بگیرید و لحظات خوبتون و در ظاهری قجری و تاریخی ثبت کنید .
#خانه_زینت_الملک از دیگر جاذبه های زیبا و دیدنی در خیابان لطفعلی خان زند در #شهر_شیراز و در جوار باغ نارنجستان قوام میباشد که متعلق به دوره و عهد قاجار میباشد.
زینت الملک انسانی خیر و دختر شخصی ثروتمند و مشهور بنام حبیب الله مقام بود که همیشه به فقرا و افراد نیازمند کمک میکرد و نیکوکاری اش ورد زبان همگان بوده است.
وقتی وارد باغ نارنجستان قوام میشوید در سمت چپش مسیری را میبینید که به سمت خانه زینت الملک راهی میشود این مسیر را طی میکنید تا به دربی چوبی میرسید و از درب که وارد شدید به حیاطی کوچک و دنج اما سرسبز و زیبا میرسید که دور تا دورش اتاق های پنج دری و سه دری و دو دری میباشد که همگی تماما از چوب ساخته شده است ، معماری ساختمان به قدری زیباست که شما را محو خودش میکند، ساختمان همانند اکثر خانه های ایرانی به صورت قرینه میباشد.
وارد فضای داخلی ساختمان که میشوید تالار بسیار بزرگ و زیبایی را که تماما سقفش آئینه کاری شده و دارای درب های چوبی بلند با شیشه های رنگی و مشبکی میباشد و دو درب به صورت قرینه روبه روی هم دارد، این اتاق خارق العاده و به قدری زیباست که زمانی طولانی شما را در کنار خودش تگه میدارو وادار به گرفتن عکس های زیاد از آن میشوید، کل حیاط خانه هم از داخل این اتاق مشخص میباشد.
آئینه کاری سقف این اتاق بینظیر و منحصر به فرد است.
خانه زینت الملک معروف به موزه مادام توسو ایران نیز هست چرا که در زیر زمین این خانه موزه ای از تندیس ها و مجسمه های افرادی مشهور و نامدار فارس نظیر ( کریم خان زند، نصیرالملک، سعدی و...) میباشد که بسیار هنرمندانه هر یک از این تندیس ها ساخته شده اند.
مبلغ 3.000 تومان نیز جهت بلیط ورودی به این مکان باید در ازای هر نفر پرداخت نمایید.
خانه زینت الملوک در کنار نارنجستان قوام و یکی از خانه های قاجاری شیراز است که متعلق به خاندان قوام الملوک بوده است که در دوره قاجار والی فارس بودند. زینت الملوک دختر حبیب الله خان قوام از زنان خَیِّر بوده و در دهههای محرم، مراسم عزاداری و سفرههای خیریه در منزلش برپا میکرد. پس از سردرِ زیبا وارد هشتی خانه شده و بعد از آن حیاط خانه با باغچه های پر از گل های زیبا و حوض آبی رنگش دلبری می کند. کاشی های هفت رنگ هلالی شکل با اَشکال زیبا از جمله شیر و خورشید در پیشانی این خانه هم بسیار زیباست. این خانه تاریخی ۲۰ اتاق تو در تو دارد که هنرهای گچبری، نقاشی و آینه کاری آن بسیار زیباست. مهم ترین بخش این خانه ۱۴۰ ساله، زیرزمین آجرکاری شده آن است که تبدیل به موزه مشاهیر فارس شده است و تندیس مشاهیر شیراز به ترتیب زمانی از دوره هخامنشی تا دوره معاصر در آن به نمایش درآمده است. در ابتدای ورود به موزه، تندیس خانم زینت الملوک قرار دارد. زمان بازدید من، عکاسی از این بخش ممنوع بود! ایوان جنوبی خانه نیز تبدیل به یک کافه زیبا شده است.
سلام. هفته پیش با خودمان گفتیم که ما شیرازی هستیم و هنوز جاهایی مثل خانه زینت الملوک و نارنجستان قوام و ... هنوز نرفتیم. تصمیم به رفتن گرفتیم. پس از بازدید از مسجد نصیرالملک و نارنجستان قوام، نوبت یه این خانه رسید که در چند متری نارنجستان قوام قرار داشت. این خانه از زیرزمین به نارنجستان قوام راه داشت که گویا قبلا راه مخفی ارتباط این دو منزل بوده است ، اما بسته بود. خلاصه با پرداخت هر نفر سه هزار تومان وارد شدیم. یک خانه قدیمی و سنتی نه چندان بزرگ رو دیدیم که اولش با خودمون گفتیم که این که آنچنان هم خاص نیست. بعدش که راهی زیررمین شدیم تازه فهمیدیم کجا رفتیم!!! زیر زمین بسیار بزرگ و طولانی بود و سرشار از مجسمه افراد سرشناس تاریخ به همراه بیوگرافی آنها بود. به محض اینکه از سمت راست وارد این زیرزمین بشید که تابلویی با نام گنجینه تاریخ فارس مجسمه خود زینت الملوک رو خواهید دید. در ادامه مجسمه سربازان قاجار، سپاه قاجار، خشایارشاه، آتوسا(دختر کوروش کبیر)، شاپور ساسانی، ابن مقفع، سیبویه، قطب الدین شیرازی، باباکوهی، سعدی، ملاصدرا، محمد نمازی و ... رو خواهید دید. بعدش که دو باره بالا بیایی در اتاقها و سالن منزل آیینه کاری و گچ بریهای زیبایی رو خواهید دید. در کل بازدید از این خانه رو به همه تاریخ دوستان و توریستهایی که میان شیراز پیشنهاد می کنم.
بانو زینت الملک که گاهی با نام زینت الملوک معرفی می شود، بانویی نیکوکار از خانواده مشهور قوام در شیراز بوده است. منزل او امروزه تبدیل به موزه شده و پذیرای مسافران شهر شیراز است. ایوان های این خانه بسیار زیباست و حس خوبی را به انسان القا می کند. نمای عمارت خانه چندان چشم نواز نیست، ولی اتاق ها و ایوان ها واقعا چشمگیر و زیبا هستند. بازدید کنندگان این خانه زیاد نیستند و اغلب خلوت است. در خانه فروشگاه محصولات فرهنگی و صنایع دستی وجود دارد. در زیر زمین خانه نیز موزه مشاهیر استان فارس است و مجسمه مومی مشاهیر این استان به شکل هنرمندانه ای ساخته شده و در زیر زمین این خانه نگهداری می شود.
در بیرون از موزه نارنجستان قوام شیراز در سمت غرب آن خانه ای وجود دارد که ساخت آن ۱۲ سال طول کشیده، و در این خانه که متعلق به شخصی به نام زینت الملوک است مجسمه های مشاهیر، دانشمندان ، حکمرانان و افراد سرشناش ایران توسط گروهی از هنرمندان در طی ۴ سال ساخته شده که پیشنهاد میکنم حتما به این خانه زیبا نیز سری بزنین و با افراد آن دوره و عصر حاضر آشنا بشین.
خانه زینت الملک در خیابان لطفعلی خان زند و در ضلع غربی نارنجستان قوام قرار گرفته. خانه ایی از زمان قاجار بسیار زیبا با دو باغچه قرینه و یک حوض بزرگ فیروزه ایی. بیش از بیست اتاق با گچبری و اینه کاری و نقاشی های زیبا دور تا دور حیاط. و در داخل اتاقها تندیسهای از مفاخر و بزرگان و نام آوران شیراز و البته خود زینت الملک وجود دارد
خانه زینت الملک در مجاورت نارنجستان قوام به عنوان اندرونی استفاده میشده و محل اقامت دختر قوام الملک بوده این دو مجموعه از زیر زمین به هم ارتباط دارند,معماری بنا مربوط به دوره قاجاره و تمام تزیینات مربوط به معماری سنتی ایرانی در خانه بکار گرفته شده و زیبایی منحصر بفردی داره، شروع بازدید از زیرزمین خانه است که مجموعه ای از مجسمه های چهره های معروف گذشته شیراز هست و معروف به موزه مادام توسو شیراز، تزیینات آجری زیزمین که مرمت شده واقعا چشم نوازه، فروشگاه سنگهای تزیینی هم اینجا موجوده، در طبقه اول یک کافه هم در قسمت زمستان نشین بنا خدمات رسانی میکنه، سقفهای خانه از چوب با نقاشیهای ظریف تزیین شده و شما هیچ قسمت از خونه رو نمیتونید بدون جزییات ببینید، الگوی معماری خونه هم مثل بقیه خانه های سنتی اقلیم شیراز به صورت حیاط مرکزی و تابستان نشین و زمستان نشینه و مجموعا فضای دلنشینی داره، ورودی هم سه هزار تومانه.
خانه زینتالملک یا زینتالملوک یکی از آثار به جای مانده از دوره قاجار است که ساخت آن در حدود سال ۱۲۹۰ ه.ق توسط علی محمد خان قوام الملک دوم آغاز و در سال ۱۳۰۲ ه.ق به اتمام رسیدهاست. زینت الملوک بانویی نیکوکار بوده و در خانه اش به کمک به مردم میپرداخته است. این خانه توسط یه راه زیر زمینی به باغ نارنجستان قوام راه دارد.هنگام ورود به خانه دری معرق کاری شده جلب توجه می کند و پس از عبور از هشتی و راهرو به حیاط می رسیم.دو حوض بزرگ و کوچک و دو باغچه زیبا در حیاط دیده می شود. این خانه بیش از ۲۰ اتاق دارد که همگی آن ها با گچبری، آیینه کاری و نقاشی تزئین شده اند.سقف بیشتر اتاقهای این خانه چوبی است و تصاویر حیوانات، پرندگان و گل و بوته روی آن نقاشی شده است.خانه زینت الملوک تنها خانه شیراز است که سراسر بنا زیرزمین دارد و در سه ضلع از ساختمان زیرزمین بزرگی هست که آجرکاری های تماشایی دارد و امروز به نگارخانه تبدیل شده و در آن شخصیت های مهم شیراز به شکل مجسمه در معرض نمایش قرار دارند. در سال ۱۳۷۳ شمسی این خانه با همکاری میراث فرهنگی مرمت شد و یک سال بعد زیرزمین آن برای نمایش آثار هنرمندان تبدیل به نگارخانه شد. اما از سال ۱۳۸۲شمسی نگارخانه تبدیل به موزه گنجینه فارس شد.
اين عمارت با شكوه و زيبا كه از آثار به جا مانده از دوران قاجاريه مي باشد متعلق به خاندان قوام الملك بوده و چون زينت الملوك زني خير بوده به خانه زينت الملوك معروف شده است زير زمين بزرگ خانه كه به شكل زيبايي آجر كاري شده و سرتاسر بنا را مي پوشاند داراي پنجره هاي مشبك سنگي است كه جهت تهويه هوا و روشنايي مورد استفاده قرار مي گرفته و اكنون به نگارخانه فارس اختصاص يافته است حياط خانه داري دو باغچه زيبا و يك حوض بزرگ كه از شش سنگ يكپارچه تشكيل شده و يك حوض كوچك مي باشد كاشي كاري هفت رنگ هلالي شكل كه در پيشاني بالاي ساختمان قرار گرفته از زيبايي خاصي برخوردار است اين بنا داراي بيش از ٢٠اتاق است كه علاوه بر گچ بري و نقاشي و آينه كاري زيبا و نفيس به يكديگر راه دارند و سقف چوبي آنها با نقاشي و تصاوير گوناگوني از حيوانات ،پرندگان و گل و بوته آراسته شده است كه در مجموع طرح فرشي زيبا را به وجود آورده است در نگارخانه زير زمين تنديس شخصيت ها و بزرگان فارس نظير زينت الملوك ،محمد نمازي ،سعدي و كريم خان زند و ...به شكل هنرمندانه به نمايش گذاشته شده اند
مقدمه
خاندان قوام الملک در دوره های مختلف به عنوان والی و کلانتر در شیراز و استان فارس حکومت می کردند. زینت المک قوامی معروف به زینت الملوک دختر قوام الملک چهارم و همسر فروغ الملک می باشد. زینت الملوک از زنان خیر زمان خودش بوده و در منزلش مراسم های عزاداری و سفره های خیره برپا بوده است.
موقعیت مکانی
این خانه در کنار نارنجستان قوام قرار دارد.
ورودی
ورودی این خانه در زمانی که ما رفتیم نفری 3 هزار تومن بود.
توصیف
در طبقه زیرزمین، مجسمه افراد مشهور و تاثیر گذار شیراز وجود دارد. در کنار هر مجسمه توضیحی از آن شخصیت نوشته شده است. از افرادی که مجسمه آن ها در زیرزمین وجود دارد میتوان به وصاف شیرازی، آیت الله دستغیب، نصرالله مردانی و .. اشاره کرد.
بعد از خروج از زیرزمین وارد حیاط میشیم. دورتادور حیاط اتاق هایی وجود دارد که هرکدام جذابیت و زیبایی خودش را دارد. از این اتاق ها می توان به تالار آینه اشاره کرد که زیبایی محسور کننده ای دارد.
در قسمتی از خانه فروشگاه صنایع دستی و همچنین کافی شاپ وجود دارد.
زمانی که در شیراز به دیدن نارنجستان زیبای قوام می روید، می توانید در کوچه کناری آن بازدیدی هم از خانه زیبای زینت الملک داشته باشید. شهرت این خانه بیشتر به خاطر آینه کاری های بینظیر اتاق های آن است. همچنین سقف های زیبای آن که چوبی است و مزین به نقاشی های مختلفی است. اما چیزی که بیشتر دوست داشتم قسمت بالایی تاج عمارت بود که با کاشی هایی زیبا و خوشرنگ نقشی از دو شیر شمشیر به دست و دو فرشته در آن بالا خودنمایی میکرد. تلالو نور اتاق های آیینه کاری شده آنقدر زیاد بود که حتی عکاسی را مشکل میکرد. در زیر زمین این خانه موزه مشاهیر فارس قرار دارد. مجسمه هایی از هنرمندان این دیار که با ظرافت و زیبایی تمام و در ابعادی تقریباً واقعی ساخته شده اند که می توانید ضمن دیدن آنها آشنایی مختصری هم با بیوگرافی آنها داشته باشید. در این خانه هم پنج دری های چوبی و بزرگ قهوه ای رنگ در روبروی حوض آبی رنگ وسط حیاط خودنمایی میکرد و نمایی زیبایی را رقم زده بود.
خانه زينت الملوك يا زينت الملك شيراز يكي از جاذبه هاي تاريخي شيراز است. سبك خانه به شكل خانه هاي قجر طراحي شده كه شيشه هاي رنگي و آينه كاري آن فوق العاده است. در زير زمين اين خانه موزه شخصيت هاي معروف شيراز با استفاده از موم درست شده كه زيبايي هاي اين مكان را بيشتر ميكند.#تايسيز
این بنای زیبا که متعلق به زینت الملوک دختر قوام الملک چهارم بوده در خیابان لطفعلی خان زند شیراز واقع شده و مربوط به دوران قاجار می باشد که خاندان قوام بر فارس حکومت میکردند.
برای رسیدن به این خانه میتوانید با مترو به ایستگاه ولیعصر آمده و با ۱۵ دقیقه پیاده روی به اینجا برسید.
پس از ورود به این خانه با حیاط زیبای اون مواجه میشید که دو باغچه و یک حوض بزرگ داره. تالار اصلی این عمارت دارای آیینه کاری، گچ بری و نقاشی های بی نظری هست که توجه هر بازدید کننده ای رو به خودش جلب میکنه. همچنین سقف چوبی این عمارت نقاشی شده و بسیار چشمگیر می باشد. در زیرزمین این خانه در حال حاضر موزه گنجینه فارس قرار داره تندیس مشاهیر فارس از جمله محمد نمازی که بزرگترین خیر شیراز بوده قرار گرفته.
از دیگر آثار تاریخی در نزدیکی این خانه میشه به نارنجستان قوام، شاهچراغ، مسجد نصیر الملک اشاره کرد.
تقریبا بین ۱ تا ۲ ساعت زمان برای بازدید از این مجموعه کافی هست.
این خانه که به خاطر سکونت دختر قوام به این نام شناخته میشود در حقیقت بخش اندرونی خانه قوام بوده که با یک زیرزمین به دیوان و قسمت بیرونی منزل قوام که امروز نارنجستان قوام شناخته میشوذ متصل شده است. بازدید از این مجموعه بعد از بازدید از نارنجستان قوام خالی از لطف نیست.
ورود به این مجموعه نیز مثل نارنجستان قوام بعد از یک هشتی امکام پذیر است و به حیاط مجموعه میرسیم. اینجا گویا مقیاس کوچکی از نارنجستان قوام است. آیینهکاریهای مجموعه بسیار چشم نواز است. در سردر بنا کاشیهای هفت رنگ با دو شیر شمشیر بدست دیده میشود.
زیر زمین این مجموعه در طبقه زیرین کل بنا گسترده شده و مجسمههایی از شخصیت مهم شیراز از دوره هخامنشی تا دوره معاصر خواهید دید و به نوعی شبیه موزه مادام توسو میباشد.