در قدیم، به دلیل نبود بناهای بلند، اولین چیزی که به محض ورود مسافران و تجار به شهر اصفهان جلب نظر می کرده کاخ شاه عباس اول یا همان کاخ عالی قاپو بوده. عالی قاپو یا عالی قاپور یه اصطلاح ترکی و به معنی سر در بلند یا درگاه بلنده. کاخ با شکوه عالی قاپو ۶ طبقه دارد و روبروی مسجد شیخ لطف الله قرار گرفته. این بنای چند منظوره برای شاه اهمیت زیادی داشته چرا که محلی برای دیدارها، جلسات و بازدیدهای مهم خارجی و داخلی بوده، همچنین شاه عباس و درباریان وقت برگزاری مسابقات اسب سواری و چوگان اینجا می نشستن و بازی را تماشا می کردن. نکته جالب اینکه در این محل حوضی قدیمی ازجنس مس وسنگ توسط شیخ بهایی ساخته شده که با دم و بازدم هوا پر از آب می شده و به انعکاس تصویر سقف چوبی عالی قاپو و خنکی هوا در زیر این سقف چوبی کمک می کرده، ولی الان به علت فرسودگی، بی استفاده مانده است. این عمارت از روبرو دو طبقه و از پشت ۵ طبقه می باشد از دیگر زیبایی های معماری این عمارت راه پله ی اضطراریشه.
کاخ عالی قاپو خیلی قشنگه و از معماری عجیبی برخورداره اما نسبت به بقیهی بناهای تاریخی اصفهان حرفی برا گفتن نداره! يعنى اگر مسجد شيخ لطف الله يا كاخ چهل ستون نبود و مقايسهای بین اینها نمیشد اینجا خیلی خاص و عجیب بود اما در کنار اون ابنیه که قرار میگیره چندان به چشم نمیاد، انگار هنر به کار رفته در ساختش کمتر از موارد قبلیه. اما چشمانداز بینظیر ایوان بزرگش جون میده برای تماشای میدون نقش جهان و عکاسی. تمام میدون در تیررس دوربین قرار داره و واقعا تماشاییه. البته فعلا در دست مرمته و متاسفانه طبقهی آخر که تالار موسیقیه قابل دسترس نیست. ساعت بازدید از کاخ ۹ تا ۱۸ هست و قیمت بلیط هم فعلا ۵ هزار تومنه (ممکنه فردا مثلا بشه ۴۰ هزار تومن!). پیشنهادم اینه که در ساعات اول صبح که خلوته به دیدنش برید که از ظهر به بعد خیلی شلوغ میشه.
عمارت عالی قاپو در ضلع غربی میدان نقش جهان روبروی مسجد شیخ لطف الله قرار دارد، این بنا مربوط به دوره صفویه بوده و در ابتدا ساختمان کوچکی بوده و بعدها ایوانی ستوندار به آن اضافه شده و درحال حاضر ۶ طبقه دارد و ارتفاع ان ۴۸ متر هست و با راه پله های مارپیچ میتوان به طلبقات بالا رسید. در طبقه آخر عمارت اتاق صوت یا اتاق موسیقی قرار دارد که مینیاتور و کچ بری های زیبا و ظریف این اتاق چیزیست که این عمارت رو متفاوت کرده است. پله های مارپیچ نمای زیبایی به مجموعه داده است .این بنا بلندترین بنای تاریخی اصفهان هست و جالبه که به علت قسمتهایی که به آن اضافه شده است، از چهار طرف تعداد طبقات آن فرق دارد.
عمارت عالي قاپو در سمت غربي ميدان امام شهر اصفهان قرار گرفته است. اين عمارت از كاخ هاي دوران صفويه است. اين عمارت ٦ طبقه دارد كه با پله هاي زيباي تنگ و كاشي كاري شده ميتوان از اين كاخ بالا رفت. در كاخ چند تالار وجود دارد كه كاشي كاري ها، تزيينات چوبي و اينه كاري و پنجره هاي منقش بسيار زيبا دارد كه نسبت به ساير بناهاي تاريخي برايم طرح و نقش متفاوتي داشت و چشم برداشتن از ان سخت بود. در طبقه بالاي اين كاخ ايواني بزرگ وجود دارد كه ديد كاملي به ميدان امام دارد و ديدن اين ميدان از بالا بسيار ديدنيست و ميشود مدتها در ايوان نشست و به ميدان خيره شد. به نظرم حتما اگربه ميدان امام رفتيد به اين عمارت سر بزنيد.
#گلفام_سفر
در ضلع غربی میدان نقش جهان کاخ با شکوه عالی قاپو قرار دارد که در واقع درب دولتخانه صفوی بوده. این کاخ 6 طبقه دارد اما از ابعاد مختلف در طبقات متفاوت دیده می شود. به طوریکه از میدان نقش جهان آن را در دو طبقه می بینید که ایوان باشکوهی با چند ستون دارد و حوضی هم در آن قرار دارد. با ایستادن در این ایوان چشم انداز زیبایی از میدان نقش جهان خواهید داشت. از پشت عالی قاپو 5 طبقه دیده می شود و از اطراف سه طبقه دارد. البته در دوره های مختلف اجزاء و تزیینات متفاوتی به کاخ اضافه شده. راه پله های مارپیچی شکل راه رسیدن به طبقات بالا هستند و شما می توانید کاشیها ، گچبریها ، مینیاتورها و نقاشیهای زیبایی در سقف و دیواره های این کاخ ببینید. این نقاشیها به سبک رضا عباسی و یا نقاشان اروپایی است. در آخرین طبقه عالی قاپو سالنی با معماری زیبا و خاص قرار دارد که به سالن موسیقی معروف است. ورودی عالی قاپو 5 هزار تومان است . ایستادن در ایوان کاخ و دیدن میدان با شکوه نقش جهان لذتبخش است. #گلفام_سفر
آنچه که بیشتر از همه در دیدار از عمارت کاخ عالی قاپوی اصفهان جلب توجه می کند تالارهای موسیقی در این کاخ است که تمام پوشش دیوار و سقف در این تالار و اتاق ها با گچبری های بسیار ظریف به شکل ظروف توخالی شبییه آلات موسیقی و یا ترنج شکل تزیین شده که احتمالا کاربرد آن در ایجاد یک سیستم صوتی و اکویی مناسب برای بازتاب مطلوب صدا در موقع نواختن موسیقی بوده است . درست همانند پیچ و تاب لاله گوش انسان که برای هدایت امواج صوتی به داخل گوش کاربرد دارد .
نقاشی های دیواری ازدوره صفوی مکمل زیبایی های این کاخ در سایر تالارها و بر روی دیوارهای راه پله باریک و پیچاپیچ این کاخ می باشد .
عمارت عالي قاپو از اولين سازه هاي بلندي است که در ايران ساخته شده و در زمان خودش بي نظير بوده . محل کار شاه بوده و محل اقامت نبوده. سه طبقه داره و پله هاي بلند و پرشيبي که براي رسيدن به طبقه آخر و تالار موسيقي باريک و تنگ هم ميشن، پس براي سالمندان زياد مناسب نيستند. البته اصل ماجرا تالار زيباي موسيقي است که در طبقه آخر واقع شده و شاهکار گچبري هاي استادانه است. دومين بخش زيباش به نظر من ايوان و چوب کاري هاي سقف ايوان و نمايي است که از ميدان نقش جهان و مسجد شيخ لطف الله ديده ميشه و خوشبختانه داربست هايي که سالها در ايوان جا خش کرده بودند برچيده شدند و زيبايي ايوان کاملا عيان هست. براي تهيه بليط بايد حتما با کارت شتاب و از دستگاه هايي که تعبيه شده بليط تهيه کنيد، پس کارت بانکي تون رو فراموش نکنيد. در ميانه روز بازديد چندساعتي تعطيل ميشه و مجددا بعداز ظهر بازديد براي عموم مهيا است.
#ایران #اصفهان #عالی_قاپو #معماری #ایرانگردی
عمارت عالی قاپو در واقع دولتخانه صفوی بوده است و البته در دوره های مختلف تکمیل شده بدین صورت که در زمان شاه عباس اول پایه گذاری شد و بخش جلویی و ایوان عمارت ۷۰ سال بعد در دوره شاه عباس دوم. عمارت از روبرو دو طبقه، از نمای جانبی ۴ طبقه و از نمای پشت ۶ طبقه دیده می شود. طبقه ششم، اتاق موسیقی نام داره که در روزهای تعطیلی و ازدحام جمعیت بسته میشه چون کشش جمعیت زیاد نداره.
در هشتی ورودی کاخ میشه یک پدیده جالب انتقال صدا را تجربه کرد. راه پله شاهی ۹۴ پله داره و شش طبقه را بهم وصل میکنه. ایوان اصلی با ۱۸ ستون از چوب چنار برپا شده که الگوگرفته از کاخ چهلستون هست و محلی بوده برای دید زدن میدان چوگان و رژه های نظامی و .... در وسط ایوان حوض مسی قرار داره که از ۷۹ قطعه مس تشکیل شده است که سیستم جالبی برای انتقال آب و فواره های آن وجود داشته. تزئینات سقف ایوان بسیار زیبا و هنر گره چینی را به نمایش گذاشته. پشت سر ایوان، اتاق شاه نشین هست که محل پذیرایی میهمانان بوده و نقاشی های آن کار رضا عباسی نقاش برجسته دوره صفویه است. برخی نقاشی های اروپایی این محل نشون میده اینجا محل رفت و آمد اروپائیان بوده. خزدیک سقف شاه نشین پنجره های مثلثی قرار داره که اهالی حرمسرا در طبقه بالا می تونستن شاه نشین را ببینید بدون اینکه میهمانان حاضر در آن متوجه بشن. در پشتی شاه نشین نیز به سقف توحیدخانه باز میشه که محل اجرای مراسم و نمایش های صوفیان بوده.
امارت عالی قاپو قطعا یکی از شگفتی های معماری ایران به شمار میره.موقعیت و چشم انداز وسیع اون نسبت به نقش جهان اون رو منحصر به فرد کرده.سقف های پر از نقش و نگار .اتاقهای تو در تو .ستون های چوبی و خشتی همه و همه برایتان همراه با شگفتی خواهند بود.
عمارت عالی قاپو، از شاخص ترین آثار معماری دوران صفویه است. این عمارت در سمت غربی میدان زیبای نقش جهان قرار گرفته و درست رو به روی مسجد شیخ لطف اله قرار دارد. از ایوان عمارت عالی قاپو، می توان نمایی بسیار زیبا از میدان نقش جهان و مسجد ها و بازار را دید. در این عمارت، علاوه بر تزئینات داخلی و نقاشی ها و کاشیکاری های مختلف، حتی راه پله ها هم زیباست. راه پله ها، با کاشی کاری های رنگین تزیین شده اند. ولی از همه این ها که بگذریم، اتاق موسیقی در این عمارت، جایگاه ویژه ای دارد. به نظر من این اتاق، یک شاهکار بی نظیر معماری و تزئینات داخلی است که نشان دهنده اوج هنر و هوش و خلاقیت معماران ایرانی است. این اتاق درست همانند یک استودیوی مجهز موسیقی عمل می کند و صداهای اضافی را حذف کرده و صدای ویرایش شده را به گوش شنوندگان می رساند. گچ بری های زیبا، حوض مسی، سقف زیبای ایوان ستوندار عمارت، بخشی از زیبایی های دیگر این عمارت هستند.
عالی قاپو در ضلع غربی میدان امام(نقش جهان) اصفهان و روبروی مسجد شیخ لطف الله واقع شده است.
انچه عالی قاپو را در میان آثار با شکوه و بسیار نفیس قرار داده ، علاوه بر مینیاتورهای اثر هنرمند مشهور عصر صفوی، رضا عباسی، گچبری های آخرین طبقه است، که تالار آن به اتاق موسیقی یا اتاق صوت نیز معروف است.چشم انداز خوبی به میدان نقش جهان دارد.پلکان آن برای سالمندان مناسب نیست.
کاخ عالی قاپو در ضلع غربی میدان نقش جهان و درست رو به روی مسجد شیخ لطف الله قرار داره. اين بنا داراي 6 طبقه و یادگاري از دوران با شکوه صفویه. این بنا در زمان صفویان بزرگترین بنای پایتخت بوده و یکی از شاهکارهای هنر معماری ایرانیه. کاخ عالی قاپو در زمان صفویه به نام های دولتخانه مبارکه نقش جهان و دولتخانه صفوی نیز نامیده میشده. این بنا بین سال های ۹۷۱ تا ۹۷۷ خورشیدی، بعد از انتقال پایتخت از قزوین به اصفهان به دستور شاه عباس اول، به عنوان مقر و دولتخانه حکومتی شاهان صفوی ساخته شده.
چیزی که عالی قاپو را خاص و متمایز کرده، مینیاتورهای هنرمند مشهور عصر صفوی، رضا عباسی، و گچبری های آخرین طبقه است، که تالار یا اتاق موسیقی شاه بوده. این کاخ چشم انداز جالبی به میدان نقش جهان داره که نبايد از اون غافل شد
کاخ عالی قاپو که در زبان ترکی به معنای درگاه بلند و باشکوه است، در میدان نقش جهان و مقابل مسجد شیخ لطف الله قرار گرفته و به دلیل ارتفاع 48 متری در 6 طبقه، دید بسیار خوبی به میدان نقش جهان و شهر دارد.
این کاخ به نظر من فوق العاده زیبا بود به خصوص اینکه نسبتا خیلی سالم باقی مانده بود. پله های کاشی کاری شده و ستون های چوبی باقی مانده از حدود 500 سال پیش خیلی جالب و دیدنی بود. البته قسمت های زیادی از دیوارها با یادگاری و کنده کاری پوشانده شده بود که جای تاسف داشت.
دیدن عالی قاپو از واجبات سفر به اصفهان است هرچند تعداد پله ها ممکن است برای بعضی افراد کمی آزاردهنده باشد.
یکی از زیباترین بناهای دوره صفویه که در میدان نقش جهان اصفهان واقع شده.به نظر من قشنگترین جای کاخ اتاق موسیقی اونه که در طبقه ششمه و بسیار زیباست.از بالای کاخ دید بسیار خوب و زیبایی به میدان نقش جهان داره.برای سالمندان و معلولها بالا رفتن از پله هاش بسیار سخته.
يكي از جاذبه هاي ديدني اصفهان عالي قاپو است كه تو ميدان نقش جهان اصفهان قرار گرفته و هزينه وروديش سه هزار تومان است. براي ديدنش بايد پله هاي زيادي بالا و پايين بريد كه براي افرادي كه پادرد دارن توصيه نميشه. از بالكن اينجا نماي زيبايي از ميدان نقش جهان قابل ديدن هست و يكي از قسمتهاي زيباي اينجا اتاق موسيقي هست كه به شكل هنرمندانه اي براي پيچيدن صداي موسيقي ساخته شده كه بايد گفت هنر دست ايرانيان است و بس.#تايسيز
اين كاخ كه در ضلع غربي ميدان نقش جهان اصفهان و روبه روي مسجد شيخ لطف الله قرار دارد، يكي از شاهكارهاي معماري ايراني در عهد صفويه هست. تا همين چند دهه اخير اين بنا با ارتفاعي در حدود ٣٦ متر بلندترين عمارت چند طبقه اين شهر به شمار مي رفت. اين كاخ از ٦ طبقه تشكيل شده است و هر طبقه داراي گچبري ها و نقاشي و مينياتورهاي زيبايي هست علي الخصوص تالار موسيقي كه فضاي زيبا و با ظرافت هنري خاصي دارد. همچنين راه پله ها داراي كاشي كاري هاي آبي رنگ بسيار زيبايي هستند كه هنر معماري ايراني را به نمايش ميگذارند. از ديگر ويژگي هاي اين كاخ اين است كه به هر نماي بيروني آن نگاه كنيم تعداد طبقات متفاوتي را براي ساختارش نشان مي دهد. اگر ميخواهيد در بازديد از اين مكان يك منظره زيبا به سوي ميدان نقش جهان را ببينيد پيشنهاد ميكنم در طبقه آخر اين كاخ توقف كوتاهي داشته باشيد و از چشم انداز زيباي ميدان نقش جهان لذت ببريد. #تايسيز
یکی از جاهایی که در سفر به اصفهان حتماً باید ببینید میدان نقش جهان، زیباترین میدان نصف جهان است که به ثبت یونسکو هم رسیده. در اطراف این میدان چندین جاذبه ی تاریخی وجود داره و یکی از اونها کاخ عالی قاپو هست که به جرات یکی از زیباترین کاخ های تاریخی ایران بود که تا به حال دیده بودم چون در اون هر نوع هنر و معماری که فکرش رو کنید به کار رفته مثل کاشی کاری، مقرنس، نقاشی و .... .
در زمان بازدید ما تعداد زیادی دانشجوی معماری هم اونجا بودند که برای تحقیق اومده بودند. در تراس بزرگ این کاخ منظره بسیار خوبی از میدان نقش جهان رو میبینید و یکی از بهترین مکانها برای عکاسی هست.
به شدت توصیه میکنم در سفر به اصفهان از این کاخ زیبا دیدن کنید.
#تایسیز
در شهرهای قدیمی جهان، طراحی یک میدان مرکزی برای برگزاری جشنهای عمومی یا مراسم ویژه رایج بوده است. مجموعه نقش جهان اصفهان چنین کاربردی داشته است و کاخ عالی قاپو به عنوان محل اقامت شاه دارای یک مرکزیت در این میدان است. ایوان زیبای کاخ محل جلوس شاه و مقامات بلندپایه در مراسم بوده است. این کاخ یک اثر تاریخی و ارزنده از معماری ایرانی است.
يكي از جاذبه هاي اصفهان كه در ميدان نقش جهان قرار گرفته عمارت عالي قاپو است. اين عمارت كه متعلق به دوران صفويه است شش طبقه دارد و هر طبقه زيبايي هاي خاصي خودش را دارد. البته گاهي براي بازسازي بعضي از طبقات بسته است و نميشود وارد شد. مینیاتورها و گچ بری های هر طبقه بسيار خاص و منحصر به فرد است و تابيدن نور از پنجره در ساعات مختلف روز اين زيبايي را صد چندان ميكند. كاشي كاري هاي زيبا خصوصا بر روي پله ها بسيار چشم نواز است.
طبقه اخر نماي كاملي از ميدان نقش جهان پيداست و ميتوانيد مدتي را انجا بمانيد و از مناظر لذت ببريد.
چون اين عمارت در حال بازسازيست داربستها كمي اذيت كننده هستند و لذت ديدن ناب اين بنا را از بين ميبرند.
متاسفانه در راهروها بسياري روي ديوار را كنده اند و يادگاري نوشته اند كه ديدنش ناراحت كننده است.
در مجموع اين بنا معماري و طراحي اش خاص و متفاوت است و ديدنش را پيشنهاد ميكنم.
با توجه به تعداد پله ها ممكن است براي كساني كه ناتواني جسمي دارند مناسب نباشد.
#تايسيز