این خانه متعلق به سید احمد کاظمی فرزند میرزا سید کاظم مستوفی است.سید کاظم اصطبل دار سلطنتی در دوران ناصرالدین شاه و بانی مسجد و مدرسه کاظمی است.سید احمد خود از مالکان بزرگ بوده و این ملک را در اواخر دوره قاجار در نزدیکی خانه پدری خریداری نموده است.
این خانه نمونه ای از معماری دوران میانه قاجار است و عناصر خانه های سنتی مانند اندرونی،بیرونی،هشتی،شاه نشین،درگاهی های متعدد وبادگیر، آب انبار،مطبخ و غیره در آن به چشم میخورد.عنصر اصلی در تزئینات داخلی نقش بندی پنجره ها و درها با شیشه های اورسی رنگارنگ است که به بخش درونی جاوه میبخشد
مرمت این بنا در سال ۱۳۹۰ خورشیدی به پایان رسیده و به عنوان نگارخانه و موزه تهران قدیم مورد بهره برداری قرار گرفته است.
خانه کاظمی موزه زیبایی در محله عودلاجان است که قدمت ان به دوره قاجار برمیگردد. معماری این دوران مانند بیرونی، اندرونی، بادگیر، اب انبار و ... همگی به زیبایی در این خانه به چشم میخورد. تزئینات داخلی هم زیباست و اورسی ها و شیشه های رنگی زیبایی دارد.
در زیرزمین خانه نیز موزه مردم شناسی برقرار است که میتوان با اداب و رسوم و مشاغل تهران قدیم اشنا شد. این خانه به خوبی بازسازی شده است و در چند سال بازدید از ان برای عموم ازاد شده است.
در زمان بازدید ما راهنمای موزه نیز برخورد بسیار مناسب و خوبی داشتند.
سرای کاظمی خانه سید کاظم است که در زمان قاجار وزیر دواب بودند.این عمارت ۱۸۰۰متر میباشد. داخل اکثر عمارت ها به دلیل مرمت قابل مشاهده نیست ولی این عمارت کاملا مرمت شده و داخلش قابل مشاهده میباشد.شیشه ها و مبلمان و لوسترهای زیبایی درون این عمارت به جا مانده است. حیاط زیبایی هم دارد.طبقه پایین عمارت خیلی خوفناک بود که موزه مردم شناسی کوچکی به معرض نمایش گذاشتند. این عمارت ورودی نداشت و به همین علت لیدر هم نداشت ولی دیدن این عمارت بی لطف نبود.
نزدیک ترین ایستگاه مترو پانزده خرداد میباشد.
بناي عمارت سراي كاظمي مثل يك نگين درخشان در محله امام زاده يحيي ميدرخشد
اين بناي تاريخي بيش از ١٠٠ سال عمر دارد. در حال حاضر اين بناي تاريخي به يك موزه مردم شناسي تبديل شده و تعداد زيادي مجسمه در داخل اين بنا قرار دارد. كه اين ماكت ها زندگي و اداب و رسوم و شغل هاي مختلف مرجود در تهران را طي ١٥٠ سال پيش نشان ميدهد.
اين خانه با شيشه هاي رنگي خود حتما دل شما را ميبرد و توصيه ميكنم حوالي ساعت ١١ ظهر كه نور به پنجره ها ميافتد از اين بنا بازديد كنيد تا لذت بازديد اين بناي تاريخ برايتان دو چندان شود
در كل بازديد از محله امام زاده يحيي و بخصوص سراي كاظمي را به شدت توصيه ميكنم
سفر از تونل زمان به گذشته تهران، با دیدن و قدم زدن در این خانه با بادگیر بلندو اندرونی و ارسی های بزرگ و کوچک و آب انبار و حوض و مطبخ امکانپذیره.آرامش مطلق و دور از هیاهوی شهر بودن رو میتونیدبا.قدم زدن در این خانه با قدمت قاجاری تجربه کنید.این عمارت با شکوه روبروی امامزاده یحیی در منطقه عودلاجان قرار داره.
در همسایگی امامزاده یحیی تهران، عمارت قاجاری صد ساله ای قرار گرفته است که متعلق به میرزا سید کاظم، از کارکنان دربار ناصرالدین شاه، بوده است. مشابه خانه های قدیم، حیاط های اندرونی و بیرونی مجزایی دارد. خانه مزین به پنجره های چوبی بزرگ و شیشه های رنگین بود. خبری از اخذ بلیط و راهنما نبود و صدای خوش دف به گوشمان می رسید. ظاهرا اینجا مکان برگزاری کلاس های دف بود. کمی ایستادیم و گوش کردیم. با نیم نگاه و لبخندی به مربی دف که در حال تدریس بود کسب اجازه کرده و وارد سالن شدیم تا از ارسی های زیبا عکس بگیریم. در حیاط اندرونی هم کلاس های دف پرشورتر برقرار بود و بازدید را برایمان لذت بخش تر کرد. بعد از آن راهی زیر زمین عمارت شدیم که اکنون تبدیل به موزه تهران قدیم شده بود و مشاغل سنتی و تصاویر سیاه و سفید تهران در آن به معرض نمایش گذاشته شده بود. قسمت جالب اسباب بازی های دست ساز قدیمی و محلی آن زمان بود. سن ما به چند عدد از اسباب بازی ها قد داد و شناسایی شد که در محله خودمان هم داشتیم!. شما بروید و بسنجید چند عدد از آنها برایتان آشنا است!
این خانه تاریخی در امامزاده یحیی و کمی مانده به خیابان ۱۵ خرداد قرار دارد و متعلق به سید احمد کاظمی است که پدرش مسئول اصطبل سلطنتی در دوره ناصرالدین شاه قاجار بوده است. او این خانه را خریده و چون آخرین مالکش بوده، به نام او معروف است.
این خانه را شهرداری تهران خرید و اکنون پس از مرمت قرار است تبدیل به موزه شود. در اینجا می توانید یکی از معدود بادگیرهای باقیمانده از تهران قدیم را ببینید.
با کمک نقشه گوگل و از کوچه پس کوچههای بافت مرکزی و قدیمی تهران به این خانه موزه رسیدم. در ورودی ای خانه موزه از کوچه کناری پارکی که در مجاورت آن است قرار دارد. ساعت کار این خانه موزه تا ساعت ۱۵ بود و نگهبان مجموعه لطف کرد که اجازه بازدید داد. من کمی دیرتر از این ساعت رسیده بودم. خانه یا عمارت دارای دو حیاط است که لابد اندرونی و بیرونب بوده است. در بخشی از بنا بادگیری به چشم میخورد. بنا دارای زیرزمینی بهم پیوسته است که در آن نمایی از زندگی در تهران قدیم با کمک اشیای قدیمی به نمایش گذاشته شده است. اما زیباترین بخش این خانه همان طبقه بالا و شاه نشین آن است. پنجرههای اُرسی با شیشههای رنگیاش زیبایی خاص و ویژهای خلق کرده است. تقریبا تمام فضاهای این خانه به هم راه دارند و معمار بنا برای تمامی بخشها فضایی بزرگ و نورگیر تدارک دیده است.
عمارت کاظمی، از خانه های قدیمی و با صفای قدیمی تهران است و در محله عودلان قرار گرفته. داخل عمارت ارسی های بسیار زیبایی وجود داشت و در زمان حضور ما، یک گروه موسیقی به همراه گروه فیلمبرداری، مشغول ضبط یک قطعه موسیقی سنتی بودند که باعث شد لذت مضاعفی از دیدن خانه ببریم. زیر زمین خانه را هم تبدیل به موزه کرده اند که بخش های جالبی از جمله مشاغل مختلف و ابزار آلات قدیمی داشت. کلا هم فضای بیرونی و باغ عمارت و هم داخل عمارت، زیبا و دیدنی بود و بازدید از این عمارت زیبا، پیشنهاد میشه.
خانه کاظمي از خانه هاي قديمي قجري تهران در محله امامزاده يحيي است که پس از بازسازي براي بازديد عموم بازگشايي شده. حياط هاي بيروني و اندروني زيبايي داره و اتاق هاي اصلي اش با ارسي هاي رنگارنگ مزين شده. زماني که ما از اين عمارت بازديد کرديم ورودي رايگان بود. #تهران #ایرانگردی #تهرانگردی
#سرای_کاظمی
عمارت کاظمی از خانههای قدیمی تهران، .در محله چاله میدان قدیم در همسایگی امام زاده یحیی مربوط به دوره قاجار است که در حال حاضر پس از مرمت موزه تهران قدیم نام جدید آن است.
خانه موجود بخشی از یک مجوعه بزرگتر است که اجزا دیگر آن در حال حاضر جدا شده اند.این بنا همانند خانههای سنتی ایرانی شامل بیرونی، اندورنی، آب انبار، مطبخ، اصطبل است.
اروسی های رنگارنگ و بادگیر خانه از جذابیتهای سرای کاظمی است، در زیرزمین خانه موزه ای از تهران قدیم مانند مراسم شب یلدا و عکاسخانه قدیمی و تعدادی وسایل مربوط به آن دوره به نمایش گذاشته شده، نشانی خانه، خیابان پانزده خرداد، کوچه امامزاده یحیی است، زمانهایی که من رفتم ورودی نداشت و خیلی خلوت بود، در کوچه امامزاده یحیی بناهای تاریخی دیگری هم وجود دارد که میتواند یکروز را به آن اختصاص دهید.
عمارت کاظمی یا سرای کاظمی مساحتی حدود ۲۰۳۳ متر مربع دارد که شامل ۱۲۱۵ متر مربع عرصه و فضای باز و ۶۵۰ متر مربع عیان و زیر بنا است. همچنین بنای فعلی دارای دو حیاط است. حیاط جنوبی که در بخش بیرونی و حیاط شمالی که در بخش اندرونی قرار گرفته است. از آنجا که این بنا در اواخر دوران قاجار ساخته شد و در پهلوی اول تکمیل گردید، تمامی عناصر خانه های سنتی از جمله بیرونی، اندرونی، آب انبار، مطبخ و اصطبل را دارد.
نشانی دقیق عمارت کاظمی: خیابان پانزده خرداد به سمت کوچه امامزاده یحیی، در گذر فرعی ابوالقاسم قرار گرفته است.
این خانه در سال ۱۳۷۹ به شماره ثبت ۳۰۳۰ به عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است. امروزه این عمارت با عنوان “موزه تهران قدیم” شناخته می شود و گردشگران و علاقه مندان می توانند همه روزه از آن بازدید کنند.
خانه موزه تهران قدیم یا سرا و خانه کاظمی یکی از جاذبه های تاریخی محله عودلاجان از قدیمی ترین محله های تهران می باشد (محله ای که در گذشته محل زندگی قشر مرفه جامعه، کلیمیان و زرتشتیان بوده است). این خانه متعلق به سید احمد کاظمی فرزند میرزا سید کاظم موستوفی بوده است.
با توجه به اینکه این خانه در منطقه ۱۲ و منطقه ای پر تردد قرار گرفته توصیه می کنم برای بازدید از وسیله نقلیه شخصی اجتناب و برای رفت و آمد از ایستگاه مترو پانزده خرداد واقع در خط ۱ (تجریش - کهریزک) به فاصله 23 دقیقه و یا با اتوبوسهای خطوط شماره 312 (میدان قیام – میدان رسالت)، 317 (میدان شوش – میدان بهارستان) در ایستگاه چهار راه سیروس به فاصله 8 دقیقه تا این محل، استفاده نمایید.
این خانه در سال 1386 مورد مرمت قرار گرفت و امروزه در این خانه با استفاده از ماکت ها و عروسکهایی آداب و رسوم مردم تهران طی 150 سال گذشته به نمایش گذاشته می شود.
از جاذبه های اطراف اینجا می توانم به بقعه متبرکه امام زادگان یعقوب و محمد، چنار 900 ساله، بازارچه تاریخی عودلاجان، کلیسای عزرا یعقوب، تیمچه اکبریان، کنیسه حاداش، میدان باغ پسته بک، کنیسه ملاحنینا، حسینیه سادات، حمام نواب، بازارچه نواب، موزه مدرس، سبزه میدان، بازار تهران، خیابان ناصر خسرو، مسجد و میدان امام خمینی و ... اشاره کنم.
سرای کاظمی,خانه ایی بزرگ و زیبا مربوط به دوران قاجار است و متعلق به اصطبل دار ناصرالدین شاه که بعدها وزیر دُواب(مسئول اسب ها و کالسکه های سلطنتی و چهارپایان دربار) شد می باشد.این خانه از جمله خانه های زیبا و خاص محله قدیمی عودلاجان ایت که توسط شهرداری تهران بازسازی و مرمت شده است.البته خانه اصلی بسیار بزرگتر از بنای کنونی بوده اما همین که شاه نشین و حیاط اصلی و پنجره های ارسی و بادگیر مجموعه سالم مانده است باید خدا را شکر کرد.این خانه در محله عودلاجان و دقیقا مقابل آرامگاه امامزاده یحیی(ع) قرار دارد و امروزه به عنوان مرکز مدیریت گردشگری منطقه 12 توسط شهرداری بکار گرفته شده است.بازدید از این خانه برای عموم آزاد است.اگر به محله بازار و عودلاجان سر زدید حتما از این خانه زیبا دیدن کنید.در ارسی های این خانه از هنر نقاشی پشت شیشه استفاده شده است و قسمت زیر زمین خانه به موزه اسباب بازی های دوران مختلف اختصاص داده شده است.
#تهران #تهرانشناسی #آثار_تاریخی #جاذبه_های_گردشگری #توریسم