تا زمانی که بهترین دانههای قهوه را در سراسر جهان تجربه نکرده باشید، پی به اهمیت و تفاوت آنها نخواهید برد. در سراسر جهان هرکس برداشت متفاوتی از یک فنجان قهوه دارد و تنها چیزی که باعث بروز چنین تفاوتی میشود، دانههای قهوه است. آمادهسازی قهوه و سرو آن تنها بخشی از معادله است، اما دانهها پایه داشتن یک قهوه خوب هستند.
حمایت کردن از مطبخهای محلی در این زمینه یکی از بهترین راهها برای امتحان کردن تنوع است (هلند درزمینهٔ هنر قهوه محلی سرآمد است)، خبر خوب آنکه میتوانید این قهوهها را بهصورت آنلاین سفارش دهید. کسانی که در این زمینه خبره هستند میدانند که این تلخی، اسیدیته، برشتگی و عطر و بو نقش بسیار مهمی در ذائقه افراد در سراسر جهان ایفا میکند.
قهوه کونا
قهوههاوایی سالیان دراز طبق امتیازدهی محله فوربز بهعنوان یکی از بهترین قهوههای امریکا شناخته میشود. جزیره کونا دانههای قهوه بسیار خوبی پرورش میدهد و میتوان طعم آنها را بهواسطه عطر و بوی بینظیرشان کاملاً تشخیص داد. چیزی که باعث شگفتانگیز شدن این دانهها میشود، شرایط پرورش آنهاست، شرایط آب و هوایی این منطقه شامل تابش خوب آفتاب، بارش عالی و خاک آتشفشانی است که در معادن این جزیره بهوفور یافت میشود.
دانههای قهوه جامایکایی
با اینکه جامایکا بزرگترین تولیدکننده قهوه نیست، اما دلیل نمیشود که یکی از بهترین قهوههای جهان را تولید نکند. طبق نظرسنجیها این دانهها یکی از مطلوبترین طعمهای قهوه را در جهان دارند و یافتن آنها نیز واقعاً دشوار است. با اینکه 80% دانههای قهوه در ژاپن عمل میآیند، اما یافتن قهوههای جامایکایی ارزشش را دارد. ارتفاع زیاد و خاک آتشفشانی در کنار دمای خنک در این محیط، باعث شده که یکی از بهترین دانههای قهوه در این کشور تولید شوند.
دانههای AA کنیا
دانههای قهوه در کنیا براساس مجله هوم گراند یکی از بهترین دانههای جهان محسوب میشوند و از محبوبیت بالایی برخوردارند. AA در صنعت قهوه به بزرگترین دانههای قهوه ازنظر اندازه اطلاق میشود. در کنیا اهمیت زیادی به نحوه پرورش و زمانی صرف شده توسط کشاورزان قهوه داده میشود، بنابراین این مسئله منجر به کیفیت بالای محصول میشود. دانههای قهوه کنیایی شیرین و خوشمزه، کمی اسیدی و شیرهای هستند و دارای مزهای بسیار قوی هستند.
دانههای پیبری
دانههای قهوه تولیدشده در تانزانیا با قهوههای سایر جهان کمی تفاوت دارد، زیرا این دانهها، دانههای پی بری هستند. این نوع قهوه به خاطر شکل منحصربهفردش معمولاً چگالش بیشتری از سایر دانهها دارد. به خاطر این چگالش، باید نسبت به دانههای دیگر بیشتر تفتداده شود، این مسئله باعث طعم فوقالعاده آن میشود. قیمت این قهوه به خاطر نوع فرایند فراوری خاصی که دارد کمی بالاتر است، اما نوشیدن چنین قهوه نابی در هنگام صبح واقعاً ارزشش را دارد. قهوهای که توسط این دانهها تهیه میشود دارای طعمی شیرین و ملایم است و کمی شبیه شکر قهوهای است. میتوان این قهوه را توسط قهوه ساز اتوماتیک تهیه کرد.
دانههای قهوه سوماترا
این دانهها نوع شناختهشده دیگری از دانههای قهوه هستند(بیشتر به خاطر استاربوکس و امضای آن). این دانهها که از اندونزی میآیند را با درجات مختلف تفت میدهند که منجر به آزاد شدن عطری فرازمینی از آن میشود. این دانهها اسیدیته کمی دارد، همین مسئله باعث طعم ملایم آن و تأثیرگذار آن میشود. این انهها گزینه بسیار خوبی برای اسپرسو و قهوه سنتی هستند.
منبع: thetravel.com