برخورد شدید با تورهای سرپایی!

5
از 1 رای
سفرنامه نویسی لست‌سکند - جایگاه K دسکتاپ
آغاز برخورد شدید با تورهای سرپایی!
21 آبان 1399 12:00
0

عضو جامعه تورگردانان ایران بر ضرورت ادامه برخورد با تورهای سرپایی و غیرمجاز و حتی آژانس‌های مجاز که ضوابط و مقررات تور و پروتکل‌های بهداشتی کرونا را رعایت نمی‌کنند، تاکید کرد.

از اواخر هفته گذشته در بیشتر شهرها برخورد شدیدی با تورهای بدون مجوزشده است. انگیزه اصلی، مقابله با تورهایی بوده که پروتکل‌های بهداشتی کرونا را رعایت نمی‌کردند، اما در بازرسی‌ها مشخص شد بیشتر برگزارکنندگان این تورها مجوزهای قانونی را نداشتند و معمولا با عنوان اکیپ های دوستانه بدون رعایت پروتکل های بهداشتی کرونا فعالیت و یا با تبلیغ تصاویر مهیج در فضای مجازی، مسافران خود را پیدا میکردند. برخی از آن‌ها مربوطه را از بعضی از آژانس‌ها با پرداخت هزینه می‌خرند اما به رعایت دیگر مقررات متعهد نیستند و در بیشتر مواقع نیز حقوق تضییع‌شده مسافران این گروه‌ها قابلیت پیگرد قانونی ندارد. با این وجود، تشدید بازرسی‌ها معترضان و منتقدان زیادی داشته است؛ هرچند که بسیاری از فعالان گردشگری خواهان شدیدتر شدن این نظارت‌ها و برخوردها هستند.

سهند عقدایی ـ عضو جامعه تورگردانان ایران و طراح و مجری تورهای طبیعتگردی و کوهنوردی ـ درباره تشدید نظارت‌ها و بازرسی‌ها از تورها گفت: حرکت مثبتی اتفاق افتاده است. تمام افرادی که به طور حرفه‌ای در حوزه تورگردانی و گردشگری فعالیت می‌کنند از این حرکت‌ دفاع می‌کنند چرا که مطالبه چندین‌ساله صنف تورگردان بوده است.

وی ادامه داد: طبق قوانینی که برای تورگردانی وجود دارد یک دفتر خدمات مسافرتی برای اجرای تور باید شرایطی داشته باشد؛ لازم است سوابق صنفی و مدارک تحصیلی مدیرعامل احراز شود. مدیر فنی تمام‌وقت برای آژانس انتخاب شود که دوره آموزشی مرتبطی را گذرانده باشد. علاوه بر آن، آژانس ۵۰ میلیون تومان به عنوان ضمانت نزد بانک می‌گذارد تا در مواردی که منجر به تضییع حقوق مسافر شد، از آن مبلغ جبران خسارت شود. از سوی دیگر، برای اجرای تور قراردادی مشتمل بر ۴۶ بند وجود دارد که تمام قوانین مربوط به بیمه، وظایف تورگردان و غیره باید مطابق آن رعایت شود در غیراین‌صورت مسافر می‌تواند شکایت کند. همه این موارد را در مقابل افرادی بگذارید که غیرمجاز و سرپایی تور اجرا می‌کنند؛ هیچ یک از این شرایط را رعایت نمی‌کنند، صلاحیت مدیرعامل تایید نشده است، مدیرفنی وجود ندارد که روی تورها نظارت داشته باشد و هیچ ضمانت‌نامه مالی هم وجود ندارد که خسارت مسافر از طریق آن جبران شود و مهم‌تر از آن، مجری تور اصلا از قوانین چهل‌وشش‌گانه اجرای تور داخلی اطلاعی ندارد.

تور415631432.jpg 

عقدایی تاکید کرد: مهم است که با تورگردان‌های غیرمجاز برخورد شود. باید جلو کار آن‌ها گرفته شود. حتی با تورگردان‌هایی که مجاز و قانونی‌اند اما قوانین چهل‌وشش‌گانه را که در قرارداد لحاظ شده و صنف با پشتوانه حقوقی و نظارت اداره میراث فرهنگی و گردشگری استان تهران تهیه کرده است رعایت نمی‌کنند، برخورد شود. درست نیست افرادی که ضمانت اجرایی برای تور ندارند یا در اصطلاح، «سرپایی» تور اجرا می‌کنند و یا آژانسی که به قرارداد چهل‌وشش‌بندی که متضمن حقوق مسافر و خوش‌نامی صنف گردشگری است، توجهی نمی‌کند، اجازه فعالیت داشته باشند.

این تورگردان اظهار کرد: طبیعی است وقتی برخورد و نظارتی باشد، اعتراض‌هایی هم مطرح شود. ولی صنف و تشکل‌های گردشگری، تورگردان‌های فعال کشور و افراد حرفه‌ای پشتیبان تشدید این نوع بازرسی‌ها هستند.

عقدایی با دفاع از اقدام معاون گردشگری استان تهران گفت: گردشگری به افرادی نیاز دارند که از بدنه خودش باشد. سال‌ها بود برخورد با تورهای غیرمجاز را مطالبه می‌کردیم اما اولویتی برای مدیران نداشت، چون با مشکلات آشنا نبودند؛ درحالی که معاون گردشگری تهران که زمانی کارشناس حوزه گردشگری بوده و از حدود هشت سال پیش در تمام جلسات تنظیم مقررات تورهای داخلی حضور داشته، از مشکلات اطلاع دارد و دارای نظر است و انتظار چنین حرکت‌هایی هم می‌رود. امیدواریم انتخاب چنین افرادی بیشتر شود و وقتی مسؤولی برای گردشگری انتخاب می‌شود از بدنه کارشناسی آن باشد و کار فعالان گردشگری این نباشد که فقط شش ماه برای شخص مدیر، کلاس آموزشی بگذارند و توضیح دهند گردشگری چیست و چه مشکلاتی دارد.

منبع ایسنا

لست سکند
لست سکند

سایت لست‌سکند از سال 1389 آغاز به کار کرد. از همان ابتدا، بخش مجله گردشگری راه‌اندازی شد تا بتواند با توجه به نیاز اهالی سفر، اطلاعات به‌روز و کاربردی را با مخاطبان به اشتراک بگذارد.