غار کبوتر یا هامپوییل یکی از غارهای عجیب و در عین حال زیبا در استان آذربایجان شرقی میباشد. این غار یکی از منحصربه فردترین غارهای ایران محسوب میشود که آثار تمدنی ۲۰۰ هزارساله را در خود پنهان کرده است. امروز در بخش پیشنهادات ایرانگردی لستسکند به
معرفی کلیسا کلیسای هوانس مقدس مراغه از کلیساهای کاتولیک ارامنه است که نام آن برگرفته از اسم یکی از حواریون عیسی به نام یوحنا که ارامنه به آن «هوانس» میگویند، اقتباس شده است، این کلیسا در داخل شهر مراغه در خیابان امام که نام قدیمی آن ارمنستان بوده،
در فاصلهی 10 متری شمال گنبد کبود در شهر مراغه، بنای زیبایی به یادگار مانده است که متعلق به دوران سلجوقیان است. بر روی کتیبههایی که بر روی برج قرار دارد به خط کوفی مشخص شده که تاریخ احداث بنا را سال ۵۶۳ هجری بیان
دقیقا یادم نیست که کی بود و کجا،که با دیدن عکس های آتشکده آذر گشنسب(تخت سلیمان) بر انگیخته شدم.یک کشش خاص و یک آرامش درونی من را به سوی تخت سلیمان فرا می خواند. با سرچی در اینترنت به این مطالب برخوردم: مجموعه باستانی و جهانی تخت
سفر به مراغه باغ شهر ایران ما چهار دوست دوران دبیرستان هستیم که چند سالی ست هر بهار باهم به یک سفر داخلی میرویم . این بار تصمیم گرفتیم که در سر راه تبریز مراغه را هم ببینیم . البته این پیشنهاد من بود که دوستان
ما در طول سال چندبار به مراغه سفر میکنیم. این بار یک نیم روز برای مراغه گردی فرصت داشتیم. تمرکز عمده ما بیشتر در گردش در هسته مرکزی شهر و بازار بود. با توجه به بارشهای خوب امسال، شهر که به باغ شهر مشهور است، سرسبزتر شده بود. برای دیدن زیبایی و سرسبزی این شهر باید به رصدخانه یا سدعلویان یا پارک معلم بروید که دید زیبایی از شخر ببینید. اما برای دیدن مردم و معاشرت با آنها باید سراغ بافت مرکزی شهر و بازار بروید. مردمان مراغه مهماننواز هستند و مودب. از شیرینیهای مخصوص مراغه و عرقیجات آن و از لبنیات و عسل سهند آن در سفر به مراغه امتحان کنید.
مراغه، شهری در دامنه سهند و باغی به وسعت یک شهر است. خیابانهایی که درختانش از دو سو به هم رسیدهاند و دالانی سبز در خیابان ساختهاند.
اینجا باغ شهر مراغه که به سیب و انگورش شهره است. هنوز باغات اطراف شهر در امان ماندهاند و کوچههایی هستند که انتهای آنها به باغی بزرگ ختم میشود.
من یک نیم روز در مراغه بودم. هدف بازدید از آثار تاریخی و طبیعی مراغه بود. گنبد کبود و سرخ و غفاریه و برج مدور از شناخته شده ترین بناهای تاریخی این شهر هستند. موزه ایلخانی، دوران با شکوه مراغه در عصر ایلخانی و دورههای تاریخی مراغه را روایت میکند و در کنار آن قبر شاعر بزرگ اوحدی مراغهای است.
معبد مهر که عمرش به پیش از تاریخ میرسد در فاصله چند کیلومتری مراغه، در روستای ورجوی قرار دارد. رصدخانه مراغه که شهرتی در جایگاه نجوم و علم آن دارد و این روزها چیزی از آن شکوه و عظمت باقی نمانده است.
ایستگاه راهآهن مراغه یکی از مهمترین و قدیمیترین ایستگاهها در مسیر خط آهن غرب کشور میباشد.
از فرودگاه سهند مراغه نیز پروازهای دورهای به تهران برقرار میباشد.
بهترین محل اقامت در مراغه هتل بزرگ مراغه است و البته هتل و مهمانپذیرهای دیگری نیز در سطح شهر پیدا میشود.
جاذبههای طبیعی زیادی نیز در مراغه وجود دارد که به علت کمی وقت امکان بازدید از آنها مهیا نشد.
درسفر یکروزه ای که در سوم آبان ۹۷ به مراغه داشتم ،بعضی از جاذبه های گردشگری این شهر رو دیدم.
باغ شهر مراغه که لقب پایتختی نجوم ایران را هم یدک میکشد،در۱۳۵کیلومتری جنوب تبریز در استان آذربایجان شرقی واقع شده است.مراغه دومین شهر بزرگ استان، بعد از تبریز میباشد که جمعیت شهرستان بالغ بر ۲۶۲۰۰۰نفر می باشد.این شهر جزئ ۱۰شهرتاریخی ایران محسوب می شود.مراغه بیش از ۳۰۰ اثر تاریخی دارد که مهمترین آنها عبارتند از:رصدخانه مراغه که نخستین بنای ایلخانی بعد از پایتختی مراغه در زمان هولاکوخان ،توسط خواجه نصیرالدین طوسی در سال ۶۵۷ (ه.ق)ساخته شده است که بنده از نزدیک آنجا رو دیدم
۲-گنبدهای کبود،سرخ،غفاریه و برج مدور که در چهارگوشه شهر چون نگینی ازدوران سلجوقیان و ایلخانان برجای مانده است که بنده در یک روز تنها موفق به دیدن گنبد سرخ شدم.
۳-موزه ایلخانی که بسیار دیدنی و زیبا بود و در آن انواع سفال،سکه،شیشه و فلز از دوران ایلخانان مغول در معرض نمایش گذاشته شده است.این موزه از سال ۷۵ شروع به فعالیت کرده و همه روزه از ساعت ۹ تا ۱۵ آماده بازدید عموم می باشد.
۴-مقبره شاعر قرون ۷ و ۸ (ه.ق)اوحدی مراغه ای که در جوار موزه ایلخانی قرار دارد و در بین این دو اثر موزه سنگ نگاره های بسیار دیدنی قراردارد.
۵-کلیسای هوانس.که فرصت دیدنش دست نداد۶-رودخانه صوفی چای در مرکز شهر که شهرداری ، اطراف آنرا بطرز زیبائی بصورت فضای سبز کدر آورده و چهره شهر مراغه را فوق العاده زیبا کرده است.۷-معبد مهر در نزدیکی مراغه در روستای ورجوی که در زیر زمین و زیر قبرستان این روستا کشف شده است که قدمت آن به قبل از اسلام میرسد و فوق العاده دیدنی بود .۸-مقبره آقالار۹-مسجد ملا رستم۱۰-غار کبوتر یا هامپوئیل . که فرصت دیدن این سه اثر رو نداشتم.۱۱-ژئوپارک یا موزه فسیل که با توجه به قدمت بسیار زیاد مراغه ،فسیلهای کرگدن،زرافه وفسیلهای سایر حیوانات ماقبل تاریخ در این موزه در معرض دید عموم قرار گرفته است.
۱۲-حاشیه سد علویان در نزدیکی مراغه هم جاذبه زیبای طبیعی بود که از نزدیک دیدم و از بودن در آن منطقه واقعا لذت بردم.
مراغه دارای چندین مسافرخانه و هتل هست که مهمترین آنها هتل ۴ ستاره بزرگ مراغه هست که ناهار را در رستوران آن هتل صرف کردیم.فضای رستوران و غذاهای آن بسیار خوشمزه و با قیمت مناسب بود.ما چلو کباب کوبیده و جوجه کباب سفارش دادیم که قیمت هر پرس آن با سالاد، نوشابه ،مالیات و ارزش افزوده 32 تومان شد.ظرفیت رستوران ، ۱۵۰۰ نفر و خود هتل دارای ۷۰ باب اتاق دو تخته می باشد.هتل آپارتمان آلیانس، دیگر هتل خوب این شهر محسوب می شود.اخیرا با همکاری خوب میراث فرهنگی این شهرستان، در چندین روستای هدف گردشگری ،به تعداد ۱۳ خانه بومگردی مجوز فعالیت داده شده است.
از سوغاتی های معروف مراغه میتوان به صابون مراغه که در سه رنگ زرد،سفیدوسیاه موجود است.حلوای بَزَرَک،شکرپنیر،عسل مخصوص دامنه های سهند،سیب بسیار معروف مراغه که صادراتی است،گردو،سجوق و باسلوق میتوان اشاره کرد.که بنده از بازار این شهر از حلوا،شکرپنیر و صابون این شهر بعنوان سوغاتی خریداری کردم.
چاقوسازی،گلیم،سفالگری،معرق سنگ،منبت کاری و حکاکی روی فلز هم از صنایع دستی این شهرستان هستند.
آب و هوای شهر مراغه بعلت درختان بسیار زیاد داخل و اطراف شهر بسیار مطلوب است.تنفس هوای تمیز از نعماتی است که تنها در این شهر میتوان بخوبی به آن دست یافت.
ایستگاه راه آهن مراغه در مسیر تبریز به تهران ،از ایستگاههای مهم و قدیمی کشور می باشد.ضمنا مراغه دارای فرودگاه هم هست.
برای دیدن کامل مراغه ،واقعا یک روز کمه و حداقل به دو شب وسه روز زمان نیاز هست.