سر آغاز هر نامه نام خداست *** که بی نام او نامه یکسر خطاست ((ســـفرنامـۀ کرمـونشــا)) فصل اول: مقدمه مطمئنا یکی از ویژگی های ذاتی ما انسان ها، کشف کردن چیز های جدید است. ما دوست داریم با افراد، اشیاء و موضوعات جدیدی رو به رو شویم. دربارۀ آنها
سفر به کرماشان،شه شهرهای ایران تو ای کرمانشهان،ای شهر شیرین تو گویای تمدن های دیرین ز دوران کهن تا عصر حاضر هزاران ساله تاریخت به خاطر ز کوه بیستون و طاق بستان شده کرمانشهان چون باغ
قصر شیرین یکی از شهرستانهای استان کرمانشاه است. این شهر، شهری مرزی است که در مرز ایران و عراق قرار دارد و مردم این شهر کرد زبان هستند. قصر شیرین در فاصله ۱۵ کیلومتری از مرز خسروی قرار گرفته است و بازارچه مرزی هم دارد. از محصولات این شهر میتوان به خرما اشاره کرد.اگر به این شهر سفر کرده باشید نخلهای زیبا در سرتاسر شهر به چشم میخورد.در سالهای اخیر که رفت و آمد به کربلا بیشتر شده است رفت و آمد به این شهر هم بیشتر شده و پذیرای زوار اربعین هستند. از مکانهای دیدنی شهر میتوان به چهارقاپی ،بان قلعه، عمارت خسرو و موزه مردم شناسی و موقوفه سرای شاه عباسی اشاره کرد که شبیه به کاروانسرایی است که بازار قصرشیرین در آن قرار دارد و در اصل همان بازارچه مرزی قصر شیرین است.
همیشه این اسم من رو یاد جنگ میندازه و راستش اصلا خاطرات بمباران و چیزی که بخواد من رو یادش بندازه رو دوست ندارم.برای رفتن به عراق به اجبار این شهر رو برای خروج انتخاب کردیم که هنوز متاسفانه آثار جنگ و زلزله مشهود بود و خانواده های زیادی در کانکس ساکن بودن و بنظرم مردم مظلومش هیچوقت انگار نمیتونن رنگ آرامش رو ببینند .این شهر در بیست کیلومتری مرز خسروی ودر استان کرمانشاه قرار داره.نخلستان و نارنجش معروفه و از جاذبه هاش میشه به بانی قلعه و کاروانسرای صفوی که در حال حاضر تبدیل به بازارچه شده نام برد.
شاید شنیدن اسم قصر شیرین بیشتر یادآور جنگ و جبهه باشه تا مقصد گردشگری ! اما میتونه مقصدی بسیار جالب و جذاب برای روزهای اول فروردین باشه !
بیشتر مناطق استان های کرد نشین در روزهای اول نوروز و بهار آب و هوای هنوز سردی دارند ! اما شهرستان قصر شیرین با توجه به موقعیت جغرافیایی جالب اش هوای بسیار بسیار مطبوع و حتی نسبتا گرمی دارد !
طبیعت این منطقه از کشور بسیار زیباست و سرسبز است.
شهر قصر شیرین شهر کوچک و مرزی است که غیر از بازار مرزی که برخی کالاهای وارداتی از عراق با قیمت نسبتا پایین تری بفروش میرسند شاید جاذبه دیگری نداشته باشد.
این شهرستان پر از یادمان و یادگار از جنگ است.
در تمامی نقاط اینجا تانک و نفربر های از کار افتاده وجود دارد.
چه خون هایی که اینجا ریخته نشده است.
امیدوارم دیگر هیچ گاه کشور درگیر هیچ جنگی نشود و همیشه صلح و امنیت برقرار باشد.
خلاصه در روزهای اول نوروز اینجا آب و هوا و طبیعت بسیار زیبایی دارد.
جاده های منتهی به قصر شیرین بسیار خوب و مناسب هستند.