به سانِ خارِ رها گشته از اسارتِ خاک ، بس است ماندن و ماندن ، کمی سفر باید.... چه کسی میتونه در مقابل پیشنهادِ شرکت در یک مراسم عروسی در قلب کردستان مخالفت کنه ؟؟؟!!!؟؟؟ آزادیِ ما از سفر کردن هایمان معلوم میشود ، کسی که دارایی اش را
ای سفر کرده کجا رفتی و احوال چه شد سفرنامه یعنی پاسخ به این مصراع! یعنی گفتن نام مقصد و بازگو کردن احوالی که بر ما در آنجا گذشت. این سفر، یه سفر خاص و متفاوت به استان کردستان و کرمانشاه بود. سفری که از مریوان با
روستاهای مسیر: نجار، داریان، هجیج، نوین، سلین، بلبر مقدمه سلام. من رضوان هستم یک دختر اهل سفر و طبیعتگرد و البته تورلیدر طبیعتگردی . سفرهای زیادی می رم. هر هفته سفرم و دور ایران می گردم. اولین سفرنامه ای که می خوام بنویسم مربوط به سفر هفت
هورامان تخت در بخش هورامان استان کردستان در فاصله 65 کیلومتری سروآباد قرار دارد.بعد از رسیدن به گردنه ژالانه به سمت چپ به هورامان تخت میرسید. کلمه تخت به از حکومت گرفته شده چون زمانی این روستا در منطقه مرکزیت خاصی داشته است. معماری روستا پلکانی و بسیار دیدنی است و باغات بسیاری در اطراف روستا دیده میشود. با پلکانی ساختن باغها نهایت استفاده را از زمین حاصلخیز برده اند. لباس و پوشاک مردم بسیار اصیل و زیباست و هنوز هم آئین های کهن را حفظ نموده اند. غیر از خانه های روستایی، هتل هورامان و یک مسافرخانه بزرگ برای اقامت موجود است. مقبره گیر شالیار در هورامان تخت قرار دارد. سالانه در اردیبهشت ماه و بهمن ماه مراسم کومسای و عروسی پیر شالیار همراه با ذکر دراویش برگزار میشود و مسافران زیادی را به هورامان میآورد. طبیعت هورامان تخت بقدری زیباست که زبان از توصیفش قاصر است.
اورامانات تخت در ناحیه جنوب شرقی شهرستان مریوان از توابع استان کردستان قرار گرفته و تنها 170 کیلومتر از مرکز استان سنندج فاصله دارد. . در اطراف این روستا باقی مانده هایی از آتشگاه های زرتشتی یافت شده است، کشفیاتی که دال بر اعتقاد مردم این سرزمین به دین زرتشتی قبل از ظهور اسلام دارند. امروزه ساکنین این روستا پیرو مذهب سنی می باشند و با لهجه هورامی از گویش کردی سخن می گویند. از یکی از جاذبه ای این روستا می توان به خانه پیرشالیار اشاره کرد، پیر شالیار نام یک روحانی زرتشتی بوده که بعدها با ظهور اسلام به این دین روی آورد و مبلغ آن گشت. با توجه به قرار گرفتن اورامانات تخت بر روی دامنه ای با شیبی بسیار تند، منطقه مسکونی این روستا نیز مانند ماسوله متراکم و پله ای است. به بیانی دیگر سقف هر خانه حیاط خانه ای دیگر را تشکیل داده. البته زیبایی های این ساختار متفاوت در کنار استفاده عمده از سنگ و چوب به عنوان مصالح در ساخت ساختمان ها تکمیل می شوند. در این دهکده زیبا برخلاف کوهستانی بودنش جنگل هایی سرسبز و متراکم به چشم می خورد، جنگل هایی بزرگ که درختانی زیبا از آنها سربرافراشته اند و تصویری رویایی را در منطقه خلق کرده اند. در این روستا گیاهان دارویی مانند شیرن بیان و موم بومی زنبور عسل یافت می شود و گلابی، انار، انگور و انجیر آن هم همگی حرف هایی برای گفتن دارند. بهترین مان برای مسافرت فصل بهار است که تمامی کوهها و دشت ها سرسبز هستند.
اورامان یا هورامان تخت (ههۆرامان)شهری در بخش اورامان شهرستان سروآباد در استان کردستان است. این شهر در منطقه هورامان واقع شدهاست.
اورامان، از غرب با عراق، از شمال با کردستان و از جنوب با جوانرود محدود میشود و جادهای به طول ۷۵ کیلومتر آن را به شهر سروآباد متصل مینماید.
این شهر در درهای شرقی- غربی و در شیب تندی روبه روی کوه «تخت» واقع شدهاست. خانههای شهر بهطور کلی از سنگ و اغلب به صورت خشکه چین و به صورت پلکانی ساخته شدهاست که به همین دلیل آن را «هزار ماسوله» نیز مینامند. بنا به اعتقاد مردم منطقه اورامان زمانی شهری بزرگ بود و مرکزیتی خاص داشت و به همین خاطر از آن به عنوان تخت یا مرکز (حکومت) ناحیه اورامان یاد میکردند. مراسم پیر شالیار در این شهر بسیار معروف است.
مردم اورامانتخت به اورامی (هورامی یا اورامانی) سخن میگویند که یکی از گویشهای گورانی است.مردم اورامان تخت مسلمان و سنی مذهب هستند.
آب و هوای معتدل کوهستانی و وجود چشمههای فراوان، چراگاههایی سرسبز و باغهایی خرم را در دامنه کوههای زیبای اورامان به وجود آورده که باعث شده دامداری در کنار باغداری پیشه اصلی مردم این دیار باشد