معرفی زنوز زنوز یکی از شهرهای کوچک استان آذربایجان شرقی است که در بخش مرکزی شهرستان مرند قرار گرفته است. شهر زنوز در ۲۵ کیلومتری شمال مرند و ۱۰۰ کیلومتری شمال تبریز واقع شده است. این شهر کوچک کوهستانی از سطح دریا ۱۷۰۰ متر ارتفاع دارد.
زنوزق از روستاهای استان آذربایجان شرقی است که در دهستان زنوزق و در بخش مرکزی شهرستان مرند واقع شده است. روستای زنوزق در فاصلهی 1/5 کیلومتری شهر زنوز قرار گرفته است. این روستا از نظر موقعیت جغرافیایی، روستایی کوهستانی و پلکانی بوده و از شرق
هفته ی اول مهر1402 ! برنامه ی آب و هوا رو برای تور ایرانگردی چک کردم! نه آنچنان سرد! ولی به نظرم، محض احتیاط، لباس گرم لازم بود! کوله ام رو بستم! و مثل همیشه علاوه بر ملزومات سفر، سه چهار کیلو خرما هم ته کوله
مرند یکی از شهرهای بزرگ استان آذربایجان شرقی است.
بطلیموس جغرافیدان یونانی این شهر را با نام ماندگار در تاریخ ثبت کرده است. او معتقد بود مرند یکی از آبادترین شهرها در تاریخ است. در اینجا باید گفت شهری که با نام ماندگار در تاریخ ثبت شد، امروز با نام مرند شناخته میشود.
این شهر که در۶۰ کیلومتری شمال غرب تبریز واقع شده، در گذشته با نامهای موروندا، مارآت و مروند شناخته میشد. بر اساس نوشتههای تورات، مادر حضرت نوح در شهر مرند دفن شده است. برخی تصور میکنند نام مرند از یک فعل لغت ارمنی به معنای تدفین اشتقاق یافته است. برخی دیگر کلمه مرند را نتیجه تغییر کلمه مادوند و مارند به معنای محل زندگی مادها میدانند. در هر صورت سابقه شهرنشینی در مرند به اواسط هزاره سوم قبل از میلاد میرسد. این شهر در دوره پادشاهی مادها رونق زیادی داشت. از صنایع دستی این شهر میتوان به قالیبافی، سبدبافی، فانوسکا بافی، سفالگری و سرامیکسازی اشاره کرد.
قلعه مانداگارانا، مسجد جامع مرند، تپه باستانی سیوان، بازار کوزهفروشان، کاروانسرای عباسی مرند و مسجد بازار از جاذبههای گردشگری شهر مرند به حساب میآیند. از جاذبههای گردشگری دیگر این شهر میتوان از قلعه چراگاه امیر، بنای هرزندجدید، قلعه هولاگو، گورستان عریان تپه، گورستان هزاره اول، قلعه میاب، قلعه دوکجان، حمام قاضی، کاروانسرای قینر، حمام حاجی موسی، گورستان یکان سعدی، امامزاده علمدار و امامزاده احمد نام برد.
محلههای قدیمی شهر مرند با نامهای رفیع آباد، یالدور نخودبیگ، قنبرچشمه، بازار، یوخاری کوچه، ایستگاه، قره آغاج، دولر، مومنلر، سیدلر، زمینّی لر، چهل گز و قوشا دکانلار، آغ زمی شناخته میشدند.
گفتنی است مرند بزرگترین تولیدکننده خشکبار در کشور است.از نظر دامداری و تولید شیر و گوشت درصد بالائی دارد.رستوران حاج نعمت از رستورانهای معروف مرند است در در داخل شهر قراردارد.
در غرب شهر تبریز و در فاصله حدود 65 کیلومتری آن شهر مرند قرار دارد. در مسیر رسیدن به مرند، کاروانسرای یام را در سمت راست خود خواهید دید. پیست اسکی پیام در منطقه یام نیز از جاذبه های طبیعی مسیر تبریز تا مرند در دامنه کوه میشو هست. با ورود به مرند از جاده ترانزیتی تبریز-بازرگان دشتی وسیع و سر سبز در مقابل شما قرار خواهد گرفت. جاذبه های تاریخی مهمی در شهر مرند قرار دارد. قلعه تاریخی مرند، مسجد جامع آن که از ابتدا نیایشگاه بوده و گفته میشود کلیسایی بر خرابههای آتشکدهای درست شده و این کلیسا بعدها به مسجد تغییر کرده است. مسجدی در بازار مرند که گفته میشود مزار مادر حضرت نوح(ع) است. همه این ها نشان از قدمت تاریخی این شهر دارد. متاسفانه زمان بازدید ما از این شهر در روز جمعه بود و به اندازه کافی نتوانستیم جاذبههای بیشتری از این شهر را ببینیم. حتما بازدید مجددی در اواسط هفته از این شهر خواهم داشت.
بطلیموس، جغرافیدان یونانی که قبل از میلاد میزیسته، از این شهر به نام «ماندگار» نام برده و آن را یکی از آبادترین شهرها در تاریخ میخواند.حالا بنده نمیدونم بطلمیوس اونجا چیکار میکرده... ولی شاید بگم این حجم از زیبایی یک جا نمیگنجه... ولی تا حدودی بی اهمیتی داره از بین میبره این شهر رو شاید گذرنتون به این شهر افتاد متجه منظور بنده بشید.. ولی زندگی مردم این شهر به این گونه حق اونها نیست... واقعا مردم دوست داشتنی داره که از کنار اونها بودن سیر نمیشی
#مرند
#تایسیز