این مسجد به دستور میرزا حسن علی ملقب به نصیرالملک که یکی از بزرگان سلسله قاجار بوده ساخته شده و معماریش هم کار محمد حسن معمار بوده که مدت ساخت آن حدود ۱۲ سال و از سال ۱۲۵۵ تا ۱۲۶۷ خورشیدی طول کشیده. واقعا" زیبا و چشم نوازه. توصیه میکنم اگه شیراز رفتید دیدن این مسجد فوق العاده زیبا رو که توی محله گود عربان و در جنوب خیابان لطفعلی خان زند قرار گرفته از دست ندین و از تماشاش لذت ببرید! مسجدی که شاید زیباترین مسجد شیراز باشه و تماشای آن با شیشه های رنگی، طاق های بلند و کاشیکاری های زیبایش، از آرزوهای هر جهانگرد
مشخص نیست کار کدام عکاسی بود که این مسجد کوچک را به شهرتی جهانی رساند. جشنواره ای از رنگ به نمایش درآمد و انبوهی گردشگر آن هم به نیت عکس برداری راهی کوچه پس کوچه های خیابان لطفعلی خان زند کرد.
پس از صرف ناهار در بازار وکیل، پیاده راهی مسجد نصیرالملک شدیم. کوچه های خلوت نشان از آن نداشت که به مسجدی مشهور منتهی می شود و تنها نقشه الکترونیکی یاری مان داد. وارد حیاط مسجد که شدیم، انبوه جمعیت شگفت زده مان کرد. شبستان برای ورود و یافتن گوشه ای برای تماشا نیز جا نداشت چه رسد به لوکیشنی مناسب برای عکاسی! تا چشم کار می کرد چادرهای سفید بود و ژست هایی که اضطراب عکسی خوب برای صفحه های شبکه اجتماعی را داشت. از آرامش ساعت 3 بعد از ظهر خبری نبود. تازه می گفتند که عکس خوب را باید ساعت 10 صبح گرفت که آفتاب بر پنجره های رنگی می تابد و عکس را جان می دهد ...
چند عکس برداشتیم و وارد حیاط شدیم تا پس از عکاسی کوتاه، از در دیگر مسجد خارج شویم. فاصله چندانی تا نارنجستان قوام نداشتیم و راهی شدیم اما به نظرم رسید کاش زمانی در سالی دیگر به شیراز بیاییم و نور و آرامش گمشده این بار مسجد را در آن زمان بازیابیم ...
این مسجد در محله گود عربان است .نصیرالملک لقب میرزا حسن علیخان، حاکم فارس، بوده و 11 سال ساخت مسجد طول کشیده است.از سقف تا پنجره و ستونهایش دیدنی است. کاشیها پُرند از نقش گل و بوته و آیههایی که با خط ثلث نوشته شده است. رنگ غالب آن صورتی است. گردشگران از صبح زود تا ساعت 10 صبح که آفتاب به شیشه های رنگی میتابد برای گرفتن عکس صف میکشند . ورودیه میگیرند و پوشیدن چادر اجباری است.
ایوان شمالی مسجد به طاق مروارید یا شاهنشین معروف است و بهخاطر تورفتگی طاقهای آن که شبیه مروارید است، به طاق مروارید مشهور شده است. همه جای این ایوان با کاشیهای هفترنگ تزیین شده و خیلی چشمنواز است.پس از گرفتن عکس گوشه ای بنشینید و فقط رنگ ها را تماشا کنید.
مسجد نصیر الملک یا مسجد صورتی از جاذبه های دیدنی شیراز است، این مسجد به دستور نصیرالملک که از اعیان و اشراف شیراز بوده در محله قوام شیراز ساخته شده است. مسجد صورتی از نظر کاشی کاری و ساختمان سازی از ارزنده ترین مساجد ایران است. این مسجد یک سردر اصلی دارد که ورودی اصلی مسجد هم هست که با کاشی های هفت رنگ تزیین شده و در بالای آن شعری از شوریده شیرازی روی سنگ مرمر تراشیده شده، همچنین مسجد دارای دو شبستان است و از درو پنجره های رنگی برای آن استفاده شده است که با انعکاس نور خورشید در این شیشه های رنگی، نورهای رنگی در سراسر شبستان مسجد پخش میشود و تصاویری بی نظیر ایجاد میکند، به همین دلیل به آن مسجد صورتی هم گفته میشود. دور تادور طاق ها، سردر ها، ایوان ها و شبستان های مسجد، کاشی کاری و سنگ تراشی و مقرنس کاری های کم نظیری دیده میشود که گویای معماری دوره قاجار است که البته در دو نوبت هم بازسازی و مرمت شده است. طاق مروارید در قسمت شمالی حیاط قرار دارد که بسیار زیبا و دیدنیه. وارد حیاط که میشوید در سمت راست تون ورودی شبستان قرار دارد. وارد محیط شبستان که میشود، گوشه گوشه فضا رو می بینید که مردم در حال عکاسی هستند و معمولا هم خیلی شلوغه، برای اینکه انعکاس نور خورشید رو از شیشه های رنگی مسجد ببینید و نظاره گر این همه زیبایی باشید، باید اول صبح خودتونو به مسجد برسونید، حدود ساعت ۱۰ به بعد دیگه کم کم رنگ و لعاب مسجد کم میشود. بلیط ورود به مسجد هم ۵۰۰۰ تومان بود و برای ورود به مسجد برای بانوان سرکردن چادر اجباری بود.
یکی از مکان هایی که در شیراز باید حتما ببینید مسجد نصیرالملک است که به مسجد صورتی هم معروف است..
مسجدی با شیشه های رنگی که با نور خورشید شبستان مسجد را نورانی میکند.
مسجد نصیرالملک از سازه های دوران قاجار به شمار می رود.برای ساخت این شاهکار معماری ۱۲سال وقت صرف شده.
این مسجد زیبا در خیابان لطف علی خان زند در کوچه نصیر الملک واقع شده.
ما برای دیدن مسجد صبح قبل صبحانه ساعت ۸رفتیم که بهترین تایم برای انعکاس نورهای رنگی به داخل مسجد است.
با چادر سفید و در زمان خلوتی داخل مسجد شدیم،با تذکر خادمین اجازه فیلم نداشتیم و فقط اجازه عکس بود.
از دیدن نور و رنگ انرژی کل روز را گرفتیم، و یکی از بهترین مکان هایی است که حتما باید ببینید
یکی از زیباترین مسجدهای که تا به امروز دیده ام مسجد نصیرالملک یا همان مسجد صورتیست که در محله گود عربان و خیابان لطفعلی خان زند واقع شده است.هر ساله گردشگران زیادی را از داخل و خارج از کشور به خود جذب میکند.صبح زود از خواب بیدار شدیم تا قبل از شلوغ شدن مسجد خودمان را به آنجا برسانیم کمی بی حوصله بودم ولی وقتی که به ورودی مسجد رسیدیم واقعا خوشحال بودم که در آن لحظه در آنجا هستم .بعد از گیر دادن ورودی به خواندن یک سری قوانین رخصت دادن تا به داخل رویم .تماشای بازی نورهای رنگی که فقط از ساعت ۸ تا ۱۰ صبح امکان پذیر بود آنچنان دلفریب بود که دل کندن از این مکان مقدس برایمان سخت بود.متاسفانه خانمهای مدام در حال تذکر به عکاسان و بازدید کنندگان که نباید فیلم گرفت ،چرخشی با چادر نباید داشته باشید و از این قبیل گیردادن های که واقعا برخوردی غیرمحترمانه است .تاجاییکه گوشی را از بنده گرفتن و فیلمی را که گرفته بودم پاک کردند.ساعات بازدید از مسجد نصیرالملک ۹ صبح تا ۵ بعدازظهر میباشد و هزینه بلیط ورودی ۵ هزار تومان است.
مسجد نصیرالملک که به مسجد صورتی نیز معروف است، یکی از مساجد قدیمی ایران نیز است که با داشتن پنجرههای چوبی و شیشههای رنگی، از جذابیت و زیبایی ویژهای برخودار است.
این مسجد یکی از اماکن تاریخی است که گردشگران و مسافران بسیاری به شهر شیراز سفر میکنند تا از این مسجد قدیمی و تاریخی دیدن کنند.
شاید وسعت این مسجد در مقایسه با سایر مساجد قدیمی، مانند مسجد وکیل بسیار کم باشد اما به لحاظ معماری و کاشیکاری جزء شاهکارهای تاریخی مربوط به دوره قاجار است.
اکثر مسافران و توریست های خانم با اجاره کردن چادرهای رنگی که در ورودی مسجد داده میشود عکس های زیبا و جذابی می گیرند که چشم هر بیننده ای را خیره می کند و همه را به بازدیدش راغب!
برای دیدن جلوه ای که در عکس ها دیده اید، باید حدود ساعت 8 تا 11 صبح در مسجد باشید تا بهترین انعکاس نور خورشید بر فرش های رنگارنگ و دیواره های زیبای آن را ببینید.
گفته شده "این بنای تاریخی بسیار ارزشمند در سال ۱۳۵۸ توسط انجمن آثار ملی و باستان شناسی ایران به شماره ۳۹۶ به عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسید".
فردوسی بزرگ میفرماید ((هنر نیز ز ایرانیانست و بس)). البته من این جمله را خیلی قبول ندارم و اغراق بسیار درِش میبینم! اما بیشک اجداد ما در کنار برترین هنرمندان جهان ایستادهاند و آثارشان گواه این مصرع است.
از نمونههای فوقالعاده زیبای هنرمندان اعصار گذشته همین مسجد نصیرالملک است. مسجدی با مقرنسکاری ظریف و پیچیده و کاشیکاریهای بیبدیل. این مسجد را مسجد صورتی هم مینامند که این نام از رنگ غالب صورتی کاشیکاریهای دیوارها و شیشههای رنگی پنجرهها الهام گرفته.
ستونهای مارپیچ و سرستونهای حجاری شده با نقوش زیبا از خصوصیتهای این مسجد زیباست و درهای چوبی منبتکاری شده زیباییش را به اوج میرساند.
محراب مسجد نصیر الملک بینظیرترین و زیباترین است در بین محرابهای دیگر مساجد جهان و همچنین شبستانش.
خلاصه هر چه از زیبایی و هنرهای بهکار رفته در
این مسجد بگوییم کم است و یادگاری ماندگار به ثبت رساندهاند نیاکان هنرمندنمان که استاد سخن سعدی میفرماید:
غرض نقشیست کز ما بازماند، که هستی را نمیبینم بقایی/
مگر صاحبدلی روزی به رحمت، کند در حق استادان دعایی.
مسجد نصیرالملک یکی از زیباترین و چشم نوازترین مساجد ایرانه که در خیابان لطفعلی خان شیراز قرار داره و از بناهای مربوط به دوره قاجاره. ساخت مسجد 12 سال طول کشیده. این مسجد دو شبستان داره که شبستان غربی یا شبستان تابستانیش از نظر هنری با ارزش تره. این شبستان با هفت در چوبی تزیین شده با شیشه های رنگی به صحن مسجد راه داره. این مسجد دارای دو ایوان هم هست که قرینه نیستند و ایوان شمالی ، زیباتر از ایوان جنوبیه. در یکی از شبستان ها دری به سمت چاه آب(گاو چاه)باز میشه که در این محل یک حوضچه و یک دالان قرار داره.
ما اردیبهشت ماه برای دیدن مسجد رفتیم و انعکاس نور داخل شبستان زیاد نبود. بهترین زمان برای بازدید از این مسجد آذر ماه و هنگام ظهره.
متاسفانه از فضای عرفانی و آرامش هم خبری نبود. جای جای مسجد پر بود از افرادی که با تعداد مختلفی لباس به شکل گروهی در حال عکس گرفتن بودن و هر جایی که میرفتیم در کادر یک نفر قرار میگرفتیم و ازمون میخواستن جابجا بشیم. به نظر من بیشتر به آتلیه شباهت داشت تا یک بنای تاریخی.
مسجد نصیر الملک یا مسجد صورتی یکی از مساجد قدیمی شیراز در خیابان لطفعلی خان زند در محله گود عربان واقع شده است.
در این مسجد به علت استفاده از شیشه های رنگی و بازی نور و رنگ ، به آن مسجد صورتی هم می گویند.
دیدن رنگ بازی هنگام طلوع خورشید یکی از منظره های بی نظیری است که متاسفانه بنده نتونستم تجربه کنم. اما به دوستان علاقه مند توصیه میکنم صبح علی الطلوع از این مسجد دیدن کنند.#گلفام_سفر
مسجد نصیرالملک یکی مساجد بسیار زیبای شیراز است که در زمان قاجار در طول ۱۱ سال ساخته شده . پنجره های رنگی و کاشی کاری های این مسجد بسیار دیدنی ست . این مسجد واقع در خیابان نصیرالملک نزدیک به شاه چراغ و بیشتر بناهای تاریخی دیگر این شهر هست . توصیه میکنم حتما از این مسجد دیدن کنید .
در اردیبهشت ۹۸ به همراه دوستان اهل سفر از شیراز بازدید کردیم درخواستها برای گنجاندنبازدید از این مسجد در برنامه زیاد بود و نهایتا جزو برنامه قرار گرفت.
بدون استثنا از زیباترین مساجد ایران می باشد که در نزدیکی شاهچراغ شیراز قرار دارد.
ورودی بازدید سه هزار تومان بود به محض ورود به یک حیاط و صحن رسیدیم که حوض بزرگی در وسط آن قرار داشت و دور تا دور آن با گلدان هایی تزئین شده بود.
کاشیکاری دیواره ها بعنوان نمونه ای از هنر ایرانی بیشتر به چشم می آمد.
درهای چوبی بزرگ در سمت راست ما قرار داشت که با شیشه های رنگی کوچک مزین شده بود همین شیشه های رنگی است که با نور بر روی دیوار و قالی های داخل شبستان تصاویر بی بدیلی بوجود می آورند.
بهترین زمان رویت این رقص رنگ با نور در صبحگاه می باشد.
به محض ورود به شبستان با انبوهی از جمعیت روبرو شدیم ازدحام به حدی بود که امکان عکاسی فراهم نمی شد.
ولی در هر صورت بی نصیب نماندیم و توانستیم زیبایی های بی حد و حصر این مسجد که به خاطر آن معروف گشته را ببینیم.
کاشی کاری های داخل شبستان که غالبا فیروزه ای و صورتی بود هم چشم نواز بود.
در حیاط دیگری از مسجد امامزاده کوچکی هم وجود دارد.
به نظر می بایست بازدید از این مسجد را درهنگام دیدار شیراز جزو اولویت ها قرار داد.
مسجد نصیرالملک شیراز، یکی از زیباترین مساجد ایران و شیراز است که جذابیت آن به کاشیکاری های درخشان و فوق العاده اش و همینطور پنجره های رنگی رنگی آن برمی گردد. قطعا یکی از زیباترین و دوست داشتنی ترین مقاصد توریستی شیراز این مسجد است که همیشه در هنگام اوایل صبح که نور خورشید مایل می تابد و انعکاس رنگ های پنجره ها مشخص است، پر از بازدید کننده است.
این مسجد زیبا متعلق به دوره قاجار بوده و طی حدود 12 سال ساخته شده است.
یکی دیگر از جاذبه های بینظیر و معروف #شیراز #مسجد_نصیرالملک ( مسجد صورتی ) میباشد که تقریبا به خاطر زیبایی هایش جهانی شده است چون در اکثر پیج های بین المللی که عکاسان بنام دنیا عکس هایشان را در آنها به نمایش میگذارند عکس هایی از مسجد نصیرالملک را مشاهده میکنید که جای بسی غرور و خرسندی دارد.
این مسجد در در یکی از محله های قدیمی شیراز به نام گود عریان و در کوچه ی نصیرالملک و در نزدیکی شاه چراغ میباشد که سر دری بسیار معمولی و ساده دارد ولی وقتی وارد محوطه مسجد میشوید فضای بزرگ و به دلنشین و خلوتی را میبینید که یه حس خوبی داره دلتون میخواد ساعت ها در حیاط و در گوشه ای بنشینید و خلوت کنید و از این سکوت و آرامش لذت ببرید.
در سمت چپ محوطه از درب اصلی بنای مسجد وقتی واردش میشوید با صحنه ی شگفت انگیز و باورنکردنی رو به رو میشوید، تلالو رنگ ها و بازتاب نور بر روی فرش و کف مسجد چنان صحنه ی دلربایی رو به وجود آورده بود که نمیشه وصفش کرد واقعا زبان از گفتن این همه زیبایی قاصره،هر طرف رو که نگاه میکنید بازی رنگ ها رو میبینید، من ساعت ها اینجا نشستم و در خلوت این مسجد از زیبایی هاش لذت بردم طوریکه دوست نداشتم این زمان تموم بشه.
معماری داخلی مسجد خارق العادست، ستون های زیادی را در چندین ردیف پشت سر هم میبینید که نگهدارنده طاق های با شکوهی میباشد و دارای گچ بری ها و کاشی کاریهای بسیار ظریف و هنرمندانه ای میباشد که اوج هنر و ظرافت معماران و طراحان ایرانی را نشان میدهد. قطعا همه ی ماهایی که به این مسجد زیبا رفتیم یه عکس به یادگار در زیر این طاق ها و در پرتو نورهای رنگارنگی که از پنجره های مشبک به داخل میتابد گرفته ایم و در آلبوم خاطراتمان آن را نگه داشته ایم.
حتما دیدن این مسجد بینظیر و زیبا رو در اولین فرصت جزو اولویت های بازدیدتون بذارید.
همه روزه هم از صبح زود تا عصر میتوانید به بازدید این جاذبه دوست داشتنی و منحصر به فرد بروید.
مسجد نصیرالملک شیراز می تواند در لیست ده مسجد تاریخی ایران قرار بگیرد اگرچه از نظر تاریخی قدمت زیادی ندارد. مسجد در بافت تاریخی شیراز و بهدستور میرزا حسنعلیخان ملقب به نصیرالملک، حاکم شیراز ساخته شد. مسجد صحن مستطیلی شکل، دو شبستان شرقی و غربی و دو ایوان شمالی و جنوبی و البته بدون گنبد دارد. زیباترین بخش مسجد، شبستان غربی است كه پوششى آجرى و هفت در چوبى بزرگ مزين به شيشههاى رنگى و دوازده ستون سنگى يكپارچه با شيارهاى مارپيچ در دو رديف شش تايى به نيت ۱۲ امام دارد. در واقع تابش نور از این شیشههای رنگی است که فضای هنری در شبستان ایجاد میکند و ازدحام گردشگران و عکاسان برای خلق عکس های هنری در ساعات صبح را باعث میشود. بهترین زمان عکاسی در این مسجد از طلوع خورشید تا ساعت ده صبح است که آفتاب از شرق بر شیشه های رنگی می تابد. البته برای گرفتن بهترین عکس باید سحرخیز باشید چرا که ازدحام گردشگران در اینجا به سختی اجازه ثبت عکس های هنری را می دهد.
برخلاف دیگر مساجد که رنگ غالب در آنها آبی و فیروزهای است، استفاده از کاشیهای صورتی این مسجد را به مسجد صورتی معروف کرده است. طاقنمایی به نام طاق مروارید در ایوان شمالی وجود دارد که همه سقف پنج کاسه، داخل و بیرون آن کاشیکاری رنگارنگ شده است.
مسجد نصیر الملک که با نام مسجد صورتی هم شناخته میشه یکی از زیباترین مساجد کشور ما است. مسجد دو شبستان زمستانه و تابستانه داره و درب های ارسی شبستان تابستانه یکی از زیباترین بخش های مسجد است.
حوض زیبایی در وسط حیاط مسجد قرار گرفته است که بر زیبایی مسجد افزوده است. تعداد زیاد توریست های خارجی نشون میده این مسجد کاملا شناخته شده است. فروشگاه مسجد روسری هایی با نقش و نگار کاشی های مسجد می فروشد که میتونید آنرا خریداری کرده و در مقابل کاشی کاری هتی مسجد عگس های خلاقانه بگیرید. در کنار مسجد امامزاده زنجیری قرار داره که پیشنهاد میکنم اونم حتما بازدید کنید. بهترین زمان بازدید از مسجد نصیر الملک قبل از ساعت ۱۰ صبح است که نور آفتاب نور شیشه های رنگی را به داخل مسجد بازتاب میدهد.
مسجد نصیرالملک یکی از مکان های تاریخی آرامش بخش برام محسوب میشه وقتی که میشینی و توی تاریکی بازی رنگ پنجره ها با چرخش نور خورشید رو تماشا میکنی.بهترین ساعت برای عکاسی از لحاظ خلوت بودن و همچنین تابش نور روی پنجره ها بین ۸ تا ۱۰ صبح هست و پیشنهاد میکنم حتما تو این زمان برید.گرچه به هرحال در ایام تعطیلی و نوروز خیلی شلوغ میشه. این روزها هم مسجد پر از توریست هست و دیدنشون جذاب هست. یکی از معایبی که میشه گفت به نظرم سیستم تهویه و وسایل سرمایشی برای ایام گرم سال مناسب نیستند.ولی باز از لذت دیدن این بنای تاریخی در بافت تاریخی شهر شیراز کم نمیکنه ?
مسجد نصير الملك در محله گود عربان و نزديكي شاهچراغ واقع شده است اين مسجد كه به مسجد صورتي هم معروف است شهرترخود را يكي مديون كاشي كاري هاي صورتي و بينظير آن است و ديگري پنجره هاي رنگي و زيباي آن كه بهصوص در ساعاتي از روز كه نور از آن رد مي شود زمينه را براي عكاسي هاي كم نظير و به يادماندني از آن فراهم ميرود و همين موضوع سبب جذابيت بيشتر اين مسجد و شهرت آن در بين توريستهاي خارجي و داخلي شده است نكته جالبي كه شايد كمتر كسي از آن اطلاع داشته باشد اين است كه رنگ صورتي كاشي هاي مسجد از طلا گرفته شده است و اين موضوع را يكي از ليدرها مطرح كرد و اين تعجب ما را برانگيخت. در ضمن در داخل مسجد يك امام زاده هم هست كه كمتر مورد توجه است و در حياط پشتي قرار دارد حتما به آن هم سر بزنيد
مسجد نصیرالملک شیراز بین سالهای ۱۲۹۳ تا ۱۳۰۵ ه.ق و در زمان قاجاریه به دستور میرزا حسنعلی نصیر الملک ساخته شده است.در اوایل اردیبهشت ۹۸ از این مسجد دیدن گرویم.چون صبح زود به مسجد رفته بودیم، شاهد تلئلو نور آفتاب از میان شیشه های رنگین آن بودیم که منظره خارق العاده ای ایجاد کرده بود..از همون ابتدای صبح هم توریستهای زیادی برای دیدن زیبائی مسجد آمده بودند.
اينكه ميگويند مسجد نصيرالملك زيباترين مسجد ايران است سخن به گزافه نگفته اند و اين مسجد به معناي واقعي زيباست. به هر گوشه اين مسجد چه در صحن و چه شبستانس كه نگاه ميكني، كاشي كاري ها، طرح هاي ظريف و رنگها جادويت ميكند. وجود رنگهايي مانند صورتي و زرد در كنار رنگهاي روتين مساجد ايران، زيبايي اين كاشي كاري هارا بسيار كرده. پيشنهاد ميكنم براي اينكه بازي نور و رنگ را در بهترين زمانش ببينيد صبح به اين مسجد برويد. بسيار از كساني كه به اين مسجد ميايند ساعتها انجا عكاسي ميكنند و گاها لباس هايي ميپوشند كه با رنگهاي مسجد و كاشيكاري ها ست باشد. همين ديدن توريستها و مردمي كه محو تماشاي زيبايي هاي مسجد هستند و عكس العملهايي كه نشان ميدهند، خودش به نوعي جالب است. ورودي اين مسجد براي ايرانيها بسيار كم است و دقيقا مبلغ را بخاطر ندارم.
یکی از بناهای تاریخی زیبا در محله قدیمی شیراز واقع در خیابان لطفعلی خان زند که مورد استقبال زیاد گردشگران داخلی و خارجی قرار میگیرد مسجد نصیرالملک می باشد. این مسجد معروفیت خود را مدیون طاق های بلند ، کاشی کاری های زیبا و پنجره های گره چینی شده با شیشه های رنگی می باشد. شبستان مسجد هفت درب چوبی با گره چینی شیشههای رنگی دارد که هنگام تابش نور خورشید جلوه ی بی نظیری از رنگ و نور را به نمایش می اندازند. هزینه ورودی به این مسجد به ازای هر نفر 3000 تومان می باشد.