سعدیه یا مزار سعدی شیرازی به عنوان یکی از جاذبه های شهر شیراز در طول تاریخ مورد توجه هنر دوستان و اهالی ادب بوده. این محل که در حال حاضر مزار سعدیِ در گذشته خانقاه و محل عبادت های او و یارانش بوده و این رو میشه از قبرهای متعددی که در کنار مزار او وجود داره ثابت کرد. این بنای زیبا که تلفیقی است از هنر معماری قدیم و جدید به زیبایی هرچه تمام تر در میان باغی باصفا میزبان مسافران و گردشگرانیِ که با دیدن این همه زیبایی و آرامش ساعتی در این مکان توقف می کنن. یکی از جاذبه های این محل حوض ماهیِ که نزدیک مزار شیخ قرار داره و آب آن از چشمه ای تامین می شه که از زیر بنا می جوشه. ساختمان به سبک ایرانی با ۸ ستون از سنگ های قهوه ای رنگ بر روی آرامگاه گنبدی شکل از کاشی های فیروزه ای رنگ و سنگ سفید تزیین شده که در جلوی مقبره قرار دارند و اصل بنا با سنگ سفید و کاشی کاری مزینه. بنای مقبره در داخل هشت ضلعیه که در هفت گوشه ساختمان، هفت کتیبه خطی قرار داره که بر روی دیواره ها ابیاتی از گلستان، بوستان، قصاید، بدایع و طیبات شیخ اجل سعدی انتخاب و گلچین شده و به قلم و خط «ابراهیم بوذری» نوشته شده.
سعدیه یا آرامگاه شعدی شیرازی یکی از جاذبه های دیدنی شیراز است که محل دفن سعدی شاعر بزرگ ایرانی است. در واقع این محل ابتدا محل زندگی سعدی بوده است که پس از فوتش همانجا دفن شده و به دستور وزیر وقت، مقبره ای برای وی ساخته شده، چندسال بعد دستور دادند کامل این مقبره تخریب شده و بعدها کریم خان زند دستور ساخت مجدد آرامگاه سعدی را داد. بعدها در کنار این آرامگاه، شوریده شیرازی شاعر نابینای شیرازی هم دفن شد. بر روی آرامگاه شیخ، گنبدی فیروزه ای بنا شده و مقبره در داخل یک عمارت هشت ضلعی قرار گرفته و در هر ضلع یک کتیبه قرار دارد که روی آنها بخشی از اشعار وی نگاشته شده. زیر زمین سعدیه امروزه تبدیل به چایخانه سنتی شده است در قسمت چپ بنا حوض ماهی با کاشی کاری های زیبا قرار دارد و کتابخانه عمومی سعدی و دفتر کار از ساختمانهای اطراف مقبره هستند. بلیط ورودی سعدیه ۵۰۰۰ تومان است. وقتی وارد حیاط میشوید از دور گنبد فیروزه ای بنا خودنمایی میکند، کم کم که نزدیک میشوید گنبد در پشت بنا پنهان میشود، گلکاری های داخل حیاط محوطه را زیباتر کرده است که میتوان عکس های زیبایی به یادگار گرفت.
در شمال شرقی شیراز و همچنین در جوار باغ دلگشا ،انتهای خیابان بوستان آرامگاه سعدی قرار دارد که بسیار دلنشین و آرامش بخش است شاید این آرامش به خاطر روزهای که ایشان در این محیط عرفانی زندگی کرده و به آرامش رسیده است.بنای آرامگاه بسیار بلند بالا و زیباست این معماری تلفیقی از معماری جدید و قدیم است که بسیار منحصر به فرد است.قبر در وسط عمارت هشتی با سقفی از کاشی کاریهای فیروزه ای بسیار جذاب قرار دارد.در ضلع جنوب غربی آرامگاه غزلی بسیار زیبا نوشته شده بود .ای صوفی سرگردان در بند نکونامی. تا درد نیاشامی، زین درد نیارامی.
حوض سکه و حوض ماهی هم در این حیاط قرار دارند و ورودی آرامگاه ۵ هزار تومان است.
ز خاک سعدی شیراز بوی عشق میآید/ هزاران سال پس از مرگش ار ببویی. در آرامگاه سعدی هم از اون دست حال و هواهایی حاکمه که در کمترین جایی سراغ دارم و بازدیدش یه حس خوبی به آدم منتقل میکنه.
شبهای اینجا بینظیره و مخصوصا اگر یه نم ریز بارون هم بزنه دیگه تکمیل میکنه هر چی لذته؛ تجربهای که من زیاد از سر گذروندم!
اینجا یه زیرزمین هم داره که حوضی داخلش قرار گرفته و آب حوض به بیرون از محوطه میره و جاری میشه در جویهای اطراف. به اون حوض، حوضماهی میگن و اتفاقا پر هم هست از ماهیهای ریز و درشت خاکستری رنگ. قبلا مردم توی این حوض سکه مینداختن برای گرفتن حاجت اما این دفعه دیدم که اسکناس هم میندازن!
محلهی اطراف مقبره به محلهی ((کلبهی سعدی)) معروفه که البته خود خود شیرازیها اصطلاحا بهش میگن ((کلبه)) که محل دنج و خلوتی بوده. اصالت پدری من هم برای همین محلهس. پدر، پدربزرگ و مادربزرگ من در همین محل متولد شدن و زندگی کردن. مادربزرگم تعریف میکرد از دوران کودکیش که مثل امروز آب لوله کشی و حمامهای خونگی نبوده مردم برای شستشو به نهر روانی که از حوضماهی جاری بوده مراجعه میکردن.
متاسفانه الان محلهی کلبه تبدیل شده به پاتوق شبانهی معتادها و از اون همه سکوت و آرامش قدیم چیزی باقی نمونده!
مقبره سعدی، استاد سخن ، در شهر شیراز و در خیابانی به همین نام در کنار باغ دلگشا قرار داره. مقبره در باغی 8000 متری قرار گرفته که قبلا محل زندگی سعدی بوده و پس از وفاتش در همین محل به خاک سپرده میشه. تعدادی از شعرا و عرفای معروف هم طبق وصیت خودشون در همین مکان دفن شدن. مثل شوریده شیرازی شاعر نابینا که در اتاق غربی بنای فعلی دفن شده. این بنای زیبا، هنر فکر و طراحی محسن فروغی است. محسن فروغی معمار ایرانی و استاد معماری و رئیس دانشکده هنرهای زیبای تهران بود. در سمت چپ آرامگاه تابلویی وجود داره که بازدید کنندگان رو به سمت حوض ماهی هدایت میکنه. برای رسیدن به حوض ماهی باید از 28 پله پایین برید و به حوض بزرگ و هشت ضلعی میرسید که آبش از چشمه رکن آباد شیراز تامین میشه. حوض ماهی همیشه برای مردم شیراز مقدس بوده. طبق باورهای قدیم مردم شیراز اگر سکه ای داخل این حوض بندازید آرزوهاتون براورده میشه و اگر دختر و پسر جوانی با این آب دست و صورتشون رو بشورن بختشون باز میشه.
آرامگاه سعدی اثر محسن فروغی ، جایی که سعدی زمانی در اون زندگی میکرده و همونجا هم دفن شده . علاوه بر سعدی ، محمد شوریده شیرازی هم دفن شده
راه دسترسی به اینجا انتهای بلوار بوستان ، برای دسترسی به این بلوار از اتوبوسهای درونشهری خط بلوار نارجستان – پایانهی نمازی میتونید استفاده کنین یا اینکه از تاکسی های شهری و اینترنتی کمک بگیرید که قیمت معقول دارن
ساعات بازدید این باغ نیمه دوم سال (آبان97) 8 صبح تا 8 شب بوده
و ورودی برای هر نفر 3000 تومن
بهترین زمان بازدید از این مکان (و کل شیراز) فصل بهار خصوصا اردیبهشت هست ، بعد از اون فصل پاییز
آرامگاه سعدی در واقع در یکی از زمین های خود سعدی قرار گرفته. چون سعدی شخص ثروتمندی بوده و زمین زیادی داشته و در نهایت تو زمین خودش هم دفن شده. مدل آرامگاه سعدی با حافظ کاملا از نظر معماری و همچنین حال و هواش متفاوته. تو سعدیه واقعا حس و حال تاریخی بودن به آدم غالب میشه. برای ورود به آرامگاه باید ورودی پرداخت کنین. در اطراف این آرامگاه هم درختکاری های زیبایی انجام شده و همینطور چندین مغازه برای فروش بستنی و فالوده و سوغاتی وجود دارن. تو محیط آرامگاه هم شعرهای سعدی در حال پخش شدنه که براتون محیط و گشت و گذارو جالبتر میکنه. در نزدیکی بنا هم یه پله میخوره که میرین پایین و به یه حوض می رسین که یه زمانی هم توش ماهی زیاد بود هم کلی مردم توش سک مینداختن. حتی دور تادور حوض هم یه سری جای نشستن بود که می تونستی فالوده سفارش بدی توی خنکای این فضا از دیدن آب چشمه و ماهی ها لذت ببری و فالده بخوری اما متاسفانه سری آخری که رفتیم از هیچکدومش خبری نبود.
آرامگاه سعدی معروف به سعدیه در انتهای خیابان بوستان و کنار باغ دلگشا در شهر شیراز واقع شده است. این مکان ابتدا خانقاه سعدی بوده و اواخر عمر در آنجا زندگی میکرده که زمان مرگ همانجا دفن شده است. در زمان قدیم مردم جامه خود را در آب حوضچه سعدیه میشستند و اعتقاد بر این بوده که این آب شفا بخش است. همچنین در حوض سکه ، سکه هایی به جهت گرفتن حاجت در آب می انداختند. #گلفام_سفر
آرامگاه سعدی در انتهای بلوار بوستان و در نزدیکی باغ دلگشا قرار دارد. باغی بزرگ و پر گل که در امتداد گل هاب رنگارنگ به گنبر آبی و زیبای آرامگاه میرسد. روبروی آرامگاه حوض آب که انعکاس ستونهای ورودی روی آن نقش میبندد و اما پنجره های مشبک فلزی فیروزی ای دقیقا همرنگ با گنبد آرامگاه جلوه زیبایی به مکان داده است.
وارد که می شویم کاشیکاری های لاجوردی که روی آن اشعار شیخ اجل نوشته شده جلب توجه می کند. در قسمت غربی آرامگاه با پایین رفتن از پله ها به حوض ماهی می رسیم. فضایی خنک و دیدنی با حوض آب و ماهی های قرمز و البته شربت خانه ای در کنار آن.
آرامگاه سعدی از جاذبه های دیدنی و همیشه شلوغ شیراز است که دیدنش را به همه مسافرین شیراز پیشنهاد می کنم.
#گلفام_سفر
یکی از نکات جالب درمورد آرامگاههای شعرا در شیراز، وجود آنها در میان یک باغ می باشد.
سعدیه آرامگاه سعدی شاعر شیرین سخن از این امر مستثنی نیست در ماه اردیبهشت و در بهترین زمان ممکن از شیراز و جاذبه هایش بازدید کردیم با دوستان اهل سفر به این مکان زیبا رفتیم قبل از محوطه و در خارج آن پارکینگی برای پارک ماشین ها تعبیه شده است.
بلیط های ورودی به صورت مکانیزه و با دستگاه به قیمت سه هزار تومان خریداری شد.
طبیعی بود با توجه به فصل و ماه حضورمان سعدیه شلوغ بود به محض ورود به باغ پیش ورودی و محوطه سبز با درختان نارنج و کاج و سرو ما را مدهوش خود کرد.
فضای گلکاری شده د این محوطه ما را کمی از هدف اصلی مان دور کرد و ابتدا حضور در نارنجستان این فضا با عطر و بوی بهارنارنج ترجیح دادیم.
یک حوض طویل و باریک در طول این فضا و در امتداد پیاده راه به سمت آرامگاه امتداد یافته است.
ساختمان آرامگاه به صورت هشت ضلعی با سقف فیروزه ای از دور خودنمایی می کند ایوانی در جلوی آرامگاه با ستونهایی تعبیه شده است.
حضور جمعیت امکان عکاسی و سیراب شدن از فضا را مهیا نکرد بر روی سقف وجود کاشی های آبی و فیروزه ای نقطه عطف معماری ساختمان است.
میتوان شعرهایی از سعدی شیرین سخن بر روی دیوارهای ساختمان یافت.
حس حضور در سعدیه رضایت بخش بود.
سلام. این آرامگاه در انتهای خیابانی با همین نام واقع شده است. جنب آن پارکینگ وجود دارد و بلیط آن بصورت الکترونیکی به سرعت تهیه می شود و ورودی آن 5000 تومان است. در یک روزی که باران باریده بود بعد از سالها سری به این مکان دست داشتنی زدیم. اشعار سعدی را همیشه دوست داشتم و هین جذابیت اینجارو برام دو چندان می کرد. قدم زدن در محیط اینجا بسیار برای ما آرامش بخش هستش. در ابتدای ورود با یک محیط باغی که سرشار از درختان نارنج و نخلهای بلند هستند روبرو خواهید شد که با ادامه دادن مسیر وارد عمارت اصلی آن که مقبره سعدی شیرازی در مرکز آن قرار دارد و دور تا دور آن روی سنگها اشعار زیبای این شاعر نامدار نوشته شده است. بعد از خروج از این مقبره با ستونهای زیبایی روبرو میشوید که در ادامه شمارو به مقبره شوریده شیرازی می رساند. قسمت دیگری که در این مجموعه دیدنیست سکوهایی است که در کنار چشمه آب معدنی واقع شده اند و برخی معتقدند این آب خاصیت درمانی دارد. در بخشی دیگر پس از طی چند پله به اعماق زمین رفته که یک حوض عمیق در پایین آن واقع شده است که بسیار دیدنیست. غرفه های متعددی در این مجموعه وجود دارد. در سفر به شیراز حتما به اینجا سری بزنید و لذت ببرید.
یکی از شناخته شده ترین مکانهایی که در شیراز حتما باید از آن بازدید نمود آرامگاه استاد سخن سعدی می باشد . این آرامگاه در انتهای بلوار بوستان و در محله سعدی و در نزدیکی باغ دلگشا قرار دارد . با ورود به محوطه ، باغی بزرگ و با صفا با انبوهی از درختان سرو ، کاج و نارنج دیده می شود و در خیابان اصلی منتهی به آرامگاه جوی آب و در نزدیکی آرامگاه حوضی قرار دارد که حال هر بیننده ای را خوب می کند آرامگاه از گنبدی فیروزه ای ساخته شده و کاشیهای آبی و فیروزه ای به کار رفته در ساختمان آرامگاه و ایوان کنار آن چشم نواز می باشد . اشعاری از این سخنور نامی شیراز نیز زینت بخش آرامگاه می باشد .در قسمت غربی آرامگاه حوض ماهی دیده می شود که در زیر زمین قرار دارد و باید تعدادی پله را طی کرد تا به آن رسید . مشرف الدین مصلح بن عبداله شیرازی ملقب به سعدی در شیراز متولد شد تحصیلات اولیه را در شیراز طی کرد و در نظامیه بغداد به تکمیل تحصیلات خود پرداخت . در جوانی به سفرهای فراوان پرداخت و سرانجام به شیراز بازگشت و محل کنونی را خانفاه خود قرار داد و سرانجام در همین محل آرام گرفت . آرامگاهی را بر روی مزارش ساختند که در طول زمان تغییراتی را به خود دید تا سرانجام با ذوق و سلیقه محسن فروغی استاد معماری عمارت با شکوه و زیبای کنونی با اقتباس از کاخ چهل ستون طراحی و بر روی آن اجرا شد . اشعار ونثر های آموزنده سعدی در شاهکار او " بوستان و گلستان" بر کسی پوشیده نیست و مایه مباهات کشور ما میباشد . بلیط ورودی آرامگاه ۳۰۰۰ تومان بود . دیدن آرامگاه شیخ اجل بر تمامی هموطنانی که به شیراز سفر می کنند توصیه می شود .
آرامگاه سعدی در شمال شرقی شیراز و در مکانی قرار دارد که محل زندگی و خانقاه او در سال های آخر عمرش بوده است. این آرامگاه در دسته باغ مزارها طبقه بندی می شود: یعنی مزار یک شخصیت مهم که در داخل باغی قرار گرفته است. آرامگاه یکی از چهار شاعر برتر تاریخ ایران در طول تاریخ بارها ساخته و تخریب شده و سازه فعلی مربوط به قرن اخیر است. بنای سعدیه به همت انجمن آثار ملی و توسط محسن فروغی (فرزند محمدعلی فروغی ذکاء الملک) طراحی شده که از کاخ چهلستون اصفهان نیز الگو گرفته است. کل هزینه ساخت آرامگاه ۹۸۰ هزار تومان بود و در اردیبهشت ۱۳۳۱ با حضور پرفسور حسابی، وزیر فرهنگ وقت افتتاح شد. سازه آرامگاه شامل سه بخش ایوان، گنبدخانه و رواق است. ایوان بنا با ۸ ستون سنگی از جنس گرانیت قرمز رنگ در جلوی مقبره قرار دارد. قبر سعدی زیر گنبد فیروزه ای رنگ واقع شده و سنگ قبر نیز مربوط به دوره قاجار است. هفت کتیبه از اشعار سعدی نیز در دور تا دور ساختمان به نمایش درآمده است. کتیبه هشتم نیز به داستان ساخت مقبره اختصاص دارد. در سمت چپ مقبره نیز رواقی با ۷ طاق طراحی شده است که به آرامگاه شوریده شیرازی منتهی می شود.
سعدیه از اون آثار تاریخیه که نباید دیدنشو از دست داد. مدفن سعدی در یک باغ قرار دارد که در انتهای خیابان بوستان سعدی شیراز واقع شده است. مقبره در یک اتاق قرار دارد که به شکل هشت ضلعی است و اشعار سعدی روی کاشی های لاجوردی آن نقش بسته است. در باغ فروشگاه محصولات فرهنگی و صنایه دستی وجود داره که قیمت های نسبتا بالائی داره. روبروی سعدیه کلی فروشگاه هست که میتونید سوغاتی از آنها بخرید.
ورودی آرامگاه سعدی هم 3 تومن بود و جلوی آن بسته های بهارنارنج میفروختن. آرامگاه سعدی هم مثل حافظ شلوغ بود. و من از جاهای شلوغ خوشم نمیاد.
کنار آرامگاه جایی وجود داره معروف به "حوض ماهی" که قدمت 1400 ساله داره و معروفه که ماهی آن مقدس ان. به سمت حوض ماهی رفتیم و از چیزی که دیدیم شوکه شدیم. حوضی کثیف با ماهی های مرده و پر از آشغال. و البته سکه هایی که داخل آن برای برآورده شدن آرزوها انداخته بودن!
قطعا نام سعدی و اشعار معروف آن برای همه ایرانیان آشناست، در سعدیه قبور متعددی خواهید دید که نشان میدهد این بنا در گذشته محل عبادت وی و یارانش بوده، از جمله جاذبه ها و زیباییهای این بنا باغ زیبای آن و حوض ماهی که در آن قرار دارد میباشد که آب آن نیز از چشمه ای که از زمین می جوشد تامین میشود
آرامگاه سعدی (سعدیه ) در شمال شرقی شیراز قرار دارد. این مکان در ابتدا خانقاه سعدی بوده که در اواخر عمرش آنجا زندگی میکرده و بعد از مرگش در همان جا دفن میشود. در اطراف مقبره قبر هایی از بزرگان دین است که به وصیت خودشان اونجا دفن شده اند که مهمترین آنها شوریده شیرازی است. ساختمان ارامگاه با الهام از معماری سنتی ایرانی ساخته شده . ابیاتی از بوستان و گلستان نیز بصورت کاشی کاری روی دیوارهای آرامگاه نقش بسته. و نیز یک حوضچه قرار دارد که برای برآورده شدن آرزو در آن سکه میاندازند. #سعدیه
آرامگاه سعدی در نزدیکی باغ دلگشا در نزدیک کوه و محله ای قدیمی قرار گرفته، این مکان ابتدا خانقاه سعدی بوده وبعد از مرگش به عنوان آرامگاه ساخته شده، طراحی جدید بنا کار مهندس حسین فروغی رییس قدیم دانشکده معماری تهران با الگو گرفتن از معماری کاخ چهلستون بوده، تزیینات بنا بیشتر از کاشی وسنگ و شعرهایی از سعدی در بعضی نقاط نصب شده، تعدادی از شعرا و عارفان مثل شوریده شیرازی نیز به وصیت خودشون اینجا دفن شدند، حوض ماهی در قسمت غربی بنا در زیرزمین، از دیدنیهای مجموعه هست که در گذشته مردم در چهارشنبه سوری خودشون رو در این حوض میشستند، کل مجموعه با الگوی محور باغ ایرانی ساخته شده و یکی از مکانهای پربازدید در شیراز محسوب میشه.
لقبهای زیادی به این شاعر گرانقدر داده شده است؛ استاد سخن، پادشاه سخن، شیخ اجل و استاد مطلق سخن فارسی تنها بخشی از لقبهای سعدی است.سعدیه در ابتدا خانقاه سعدی بوده که او اواخر عمرش را در آنجا میگذرانده و سپس در همانجا دفن شده است.بسیاری از شعرا و عرفا به وصیت خود در این بنا مدفون شدند. ازجمله آنها شوریده شیرازی، شاعر نابینای شیرازی است که در اتاق غربی بنایی که کریمخان ساخته بود، دفن شد. فضاي اطراف مقبره خيلي دلباز و زيباست همراه با گل كاري هاي بسيار..براي عكاسي جاي بسيار خوبيست. متاسفانه فراموش كرديم از حوضي كه در آن سكه مي اندازن بازديد كنيم انشاالله سري بعد ....داخل مقبره خيلي خيلي شلوغ بود به حدي كه امكان عكاسي وجود نداشت پيشنهاد ميكنم در ايام شلوغي بازديد نكنيد
هزينه ورودي 3000 تومان
آدرس :
استان فارس، شهر شیراز، بلوار بوستان جنب باغ دلگشا
سلام به همه دوستان عزیز
شیراز را می توان شهر شعر و ادب فارسی نامید. شاعران بزرگی همچون سعدی و حافظ در این شهر آرمیده اند که به تنهایی نقش بسیار بی بدیلی در شعر و ادب فارسی داشته اند. یکی از جاذبه های دیدنی این شهر را می توان آرامگاه سعدی یا همان سعدیه این شهر نامید. مشرف الدین مصلح بن عبدالله شیرازی ملقب به سعدی، شاعر معروف قرن هفتم است. شاید بتوان معروف ترین آثار سعدی را بوستان و گلستان او نامید که به یادگار مانده است. اما آرامگاه این شاعر نامی در شیراز نیز حرف های زیادی برای گفتن دارد. ورودی سعدیه 3000 تومان است که این مبلغ برای اتباع خارجی 20000 تومان می باشد. این آرامگاه در بلوار بوستان شهر شیراز و کنار باغ دلگشا قرار دارد. به محض اینکه وارد باغ می شوید، زیبایی محوطه آن سرعت رسیدن شما به ساختمان اصلی را کم می کند. حوضچه های کوچک و درختان کاج و بهارنارنج درمیان گل های رنگارنگ شما را به نشستن و بوییدن تشویق می کنند. عاشقان عکس اینجا را یکی از بهشت های عکاسی می نامند و من سرمست از عطر بهارنارنج، آهسته و پیوسته به جلو می روم.
کمی مانده به ساختمان اصلی، در سمت راست، فروشگاهی وجود دارد که نماد های شهر شیراز را می فروشد. می توانید نماد های این شهر از قبیل سعدیه، حافظیه، تخت جمشید و .... را با قیمت های خوبی بگیرید و به یادگار داشته باشید. در کل سعدیه شیراز جایی است که انرژی مثبتی از آن می گیرید. پیشنهاد میکنم حتما این مکان را در کنار باغ دلگشا که در یک مسیر هستند، با هم ببینید.