در دوران زندیه و به دستور کریم خان زند، محل پاسبانی سربازان محافظ شهر که دوره سلطنت دیالمه در بین تنگه ای معروف به "تنگ الله اکبر" با ایجاد اصلاحاتی به دروازه قرآن تبدیل شد. کریم خان در دو طرف این بنا اتاق هایی برای ماموران دروازه ساخت. در بالای این دروازه اتاقک کوچکی ساخته شد که محل نگهداری قرآنی خطی منسوب به حضرت علی بود. هدف کریم خان زند از این کار این بود که اهالی و کاروان های ورودی و خروجی از شهر از زیر قرآن رد شوند و حادثه ای برایشان رخ ندهد. از آن زمان تا حالا این محل به دروازه قرآن معروف شده و یکی از جاذبه های دیدنی شهر شیراز است.
اگر از سمت شهرهای شمال شیراز به شهر وارد شوید، این دروازه زیبا را خواهید و در گذشته ای نه چندان دور و نه چندان نزدیک، اگر میخواستید به شیراز وارد شوید از درون دروازه عبور میکردید. این دروازه به دستور کریمخان زند ساخته شد و امروزه علاوه بر زیبایی خود، خیر مقدمی شیرین به مسافران شیراز محسوب میشود.
دروازه قران شیراز یکی از دروازه های قدیمی ایران است که در واقع دروازه ورودی شمالی شیراز محسوب میشود. وجه تسمیه آن قرانی است که در آن قرار داده شده است تا مسافران از زیر آن به سلامت عبور کنند. متاسفانه این دروازه در گذشته چندین بار فروریخته و از نو بازسازی شده است و قران هفده من که به دستور کریم خان زند در آن قرار داده شده بود امروزه در موزه شیراز نگهداری میشود. این دروازه در تنگه الله اکبر در کنار مقبره خواجوی کرمانی و در میان کوه های چهل مقام و بابا کوهی قرار دارد و با مقبره حافظ و باغ جهان نما هم فاصله بسیار کمی دارد. این دروازه چه در روز و چه در شب، زیبایی خاص خودش رو دارد، در شب با نورپردازی زیبایی که دارد بسیار دیدنی تر هم میشود، زمان مراجعه ما بارش باران هم زیبایی آن را دوچندان کرده بود و طراوتی دلچسب به فضا هدیه کرده بود، اگرچه که باعث شد نتونیم خیلی اطراف و داخل محوطه بگردیم و سریعا برای فرار از بارش شدید، وارد پارک خواجوی کرمانی شدیم که دقیقا کنار دروازه و در دامنه کوه قرار دارد.
ورودی شیراز (از سمت تهران) دروازهای بزرگ و باشکوه قرار گرفته که از همون اولِ راه نوید شهری پر دیدنی رو میده.
این دروازه تا دوران کودکی ما هم نقش دروازهی واقعی رو ایفا میکرد و جاده دقیقا زیرش بود و ماشینها از زیر دروازه تردد میکردن و بعد هم جاده رو به مجاورتش کشیدن و به شکل امروزی درومد.
اینجا از تفرجگاهای شهر به حساب میاد و همیشه پر از گردشگرانیه که در محوطهی اطراف حضور دارن و به تفریح و استراحت میپردازن.
سمت راست دروازه پارکی کوهستانی قرار داره که
خودش چند جاذبهی گردشگری رو شامل میشه مثل مقبره خواجوی کرمانی، مقبرهی باباکوهی، شیر سنگی، غار چلهنشینی عرفا و ... .
سمت چپ هم كوه چهلمقام و گهوارهی دید و آب رکنی!
یعنی خود این منطقه مملو از دیدنیهاس و برای دیدن تک تک اونها شاید یک روز کامل باید وقت گذاشت.
دروازه با ابهتی که به نظرم شبیه رحل قرآن درسته شده و آیات قرآنی روش نوشته شده و گفته میشه که در زمان قدیم یکی از خروجی های شهر بوده که مسافرین برای خروج از شهر از زیر این دروازه عبور کنن تا سفری بی خطر داشته باشن. این دروازه تو دوره های زیادی بازسازی شد تا به شکل کنونی خوش در اومده. در شب های تابستون شیراز مردم زیادی چه مسافر چه از اهالی رو میبینین که اینجا یه زیرانداز انداختن و نشستن و به گپ و گفت مشغولن و شامشون رو همینجا می خورن. در نزدیکی دروازه مقبره خواجوی کرمانی و یه پارک هم قرار گرفته که دارای آبشار مصنوعی هم هست. نورپردازی اینجا تو شب خیلی قشنگه و شاید دیدنش از روز هم بیشتر لذت بخش باشه.
دروازه قرآن شیراز، یکی از دروازه های قدیمی این شهر تاریخی است که در ورودی شهر از سمت مرودشت قرار دارد. علت نامگذاری اش به نام قرآن، به این دلیل بوده که در گذشته های دور، قرآنی در بالای این دروازه گذاشته بودند تا مسافرانی که از شهر خارج میشن یا داخل میشوند، از زیر این قرآن رد شوند تا خداوند از آنان محافظت کند و به سلامت راهی سفر شوند. البته تا حدود ۳۵ سال پیش هم ماشین ها میتوانستند از زیر دروازه عبور کنند ولی در حال حاضر برای مخافظت از بنا، این قسمت به پیاده رو تبدیل شده.
در نوروز امسال، سیل شیراز در ایم منطقه اتفاق افتاد که متاسفانه تعدادی از هموطن های عزیزمون رو از دست دادیم ولی ما اردیبهشت ماه که برای بازدید رفتیم، اثری از خرابی های سیل نبود.
بازدید از این جاذبه رایگانه.
در کنار این دروازه، مقبره خواجوی کرمانی هم قرار داره که میشه از هر دو این آثار همزمان بازدید کرد.
#گلفام_سفر
به رسم اکثر شهرهای ایران که در زمان قدیم در خود دروازه داشته اند و ورودی و خروجی شهر محسوب میشدند، شیراز هم در خود دروازه های متعددی نظیر ( قرآن، اصفهان، کازرون، سعدی و ...) داشته است که در حال حاضر معروفترین آنها دروازه قرآن است که همه ی کسانی که به این شهر سفر میکنند از این دروازه دیدن و یا عبور کرده اند.
معماری بسیار زیبا و دوست داشتنی و تماما ایرانی دارد، که زیبایی اش در شب به دلیل نورپردازی فوق العاده اش چندین برابر میشود. کاشی کاریهای دو طرف بدنه دروازه نیز گرمی و روح خاصی را به این بنا ارزانی کرده است. در دو سمت دروازه نیز آب نماهایی تعبیه شده است که حس باغ های ایرانی را القا میکند.
در حال حاضر که من در حال نگارش این متن هستم در نوروز 98 سیلی روانه این منطقه شده و آسیب هایی را به این مکان رسانده بود که به سرعت مورد مرمت قرار گرفته است.
بازدید از این مکان نیز رایگان میباشد و همه روزه از صبح تا شب میتوانید بازدید نمایید، نکته مهم اینکه در اطراف این دروازه کافه هایی را مشاهده میکنید که در آنها فالوده ی شیرازی به فروش میرسد که پیشنهاد من به شما دوستان عزیز این ایت که حتما حتما از آن ها امتحان کنید که بسیار خوشمزه میباشند.
دروازه قرآن یکی از ۶ دروازه قدیمی شیراز و تنها دروازه باقی مانده این شهر نیز هست. دروازه قرآن در تنگ الله اکبر قرار دارد که سابقه بنای آن به دوره فرمانروایی عضدالدوله دیلمی برمی گردد که شیراز پایتخت بود. روی این دروازه قرآنی قرار داده بودند تا مسافران از زیر آن عبور کنند و به همین دلیل به این نام معروف شد. دروازه قرآن دوره آل بویه در زمان حکومت کریمخان زند بازسازی شد اما در قرن حاضر توسط شهرداری شیراز تخریب و آخرین بار در دهه ۱۳۲۰ به همت اعتمادالتجار شیرازی تجدید بنا شد. در سال های گذشته مسیر اتومبیل رو از زیر دروازه بسته شد و تبدیل به پیاده راه شد. از پارک کوهستانی کنار دروازه نمای خوبی به این مکان هست که برای عکاسی بسیار مناسب است. نام دروازه قرآن اخیرا در حادثه تلخ سیل ۵ فروردین ۹۸ بار دیگر مطرح شد که البته وقوع سیل هم ارتباط به تغییرات در این بنا داشت.
در تعدادی از شهرهای ایران نمادی به صورت دروازه قرآن به چشم می خورد که برگرفته از عقاید مردم است. اما اصیلترین و زیباترین آنها در خروجی شیراز به سمت مرو دشت قرار دارد و در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است. دروازه قرآن شیراز نمادی است زیبا که مزین به کاشیکاری ها و آیاتی از قرآن می باشد. این دروازه در شب نیز نورپردازی زیبایی دارد. در گذشته به دستور کریم خان قرآنی خطی در بالای آن نگهداری می شد تا مسافران به سلامت راهی سفرشان شوند. اما اکنون این قرآن در موزه پارس شیراز نگهداری می شود. روبروی این دروازه کوه باباکوهی قرار دارد و مجاورش آرامگاه خواجوی کرمانی. این دروازه یکی از 6 دروازه قدیم شیراز و در حقیقت تنها بازمانده آنهاست که اکنون به نماد مهمی در شیراز تبدیل شده است.
دروازه قرآن در شیراز قرار داره و اگر از سمت مرودشت وارد شیراز بشین آنرا هنگام ورود به شیراز خواهید دید. قدیما یکبار دروازه قرآن تخریب و از نو ساخته شده است. دورتادور دروازه قرآن فضای سبزه که میشه یه عصرونه اونجا میل کرد. بازدید از دروازه قرآن زمان زیادی لازم نداره.
سلام. اگر از سمت اصفهان به شیراز تشریف بیاورید در ابتدای ورود به شیراز دروازه قرآن را که مجسمه طاووسی در آن ساخته شده است را خواهید دید. دروازه قرآن شیراز به دستور عضدالدوله دیلمی ساخته شد. علت نامگذاری آن، قرآنی است که به دستور امیر در آن جای دادند تا مسافرین با عبور از زیر آن به سلامت سفر کنند. این طاق که به مرور زمان رو به خرابی میرفت، در دوره زندیه توسط کریمخان زند مورد بازسازی قرار گرفت. در بازسازی اتاقی به بالای آن افزوده شد و دو جلد قرآن بزرگ نفیس را به خط سلطان ابراهیم ابن شاهرخ تیموری، در آن جای دادند. این قرآنها که به قرآن هفده من معروف هستند، به موزه پارس شیراز انتقال یافتهاند. دروازه قرآن که در دوره قاجاریه به علت وقوع چندین زلزله، دچار صدمات زیادی شده بود، توسط محمد زکی خان نوری تعمیر شد و در دو سوی آن اتاقهایی را به منزلهی پاسگاه و راهداری ایجاد کردند. همچنین آب انباری در کنار دروازه بنا نهادند که از آب رکن آباد پر میشد و مورد استفاده مسافران از راه رسیده قرار میگرفت. این بنا را در گذشته، طاق قرآن نیز مینامیدند. من دقیقا یادمه که قدیما(حدود 35 سال پیش) ماشینها از زیر طاق قرآن رد می شدند که دقیقا اون موقع سی و سه پل اصفهان هم محل تردد وسائل نقلیه بود. برای اینکه این اثر تاریخی خراب نشود ، آنرا ترمیم کردند و جاده رو سمت راست آن بنا کردند. الان به عنوان مکانی برام قدم زدن و عکاسی در کنار این هنر معماری زیبا تبدیل شده که در مجاورت آن هم مقبره خاجوی کرمانی قرار دارد. رفتن به این مکان و بازدید از قبر خواجوی کرمانی را به همه توریستها پیشنهاد می کنم.
دروازه های قدیمی شهرها همیشه هیجان انگیزند. چه سفرها که این دروازه شاهدشان نبوده و چه مسافرها که دل به قرآنِ بالای دروازه قوی نکرده اند برای سفر! گیرم امروز از راههای دیگری به جز گذشتن از زیر این دروازه به شهر وارد و از آن خارج بشویم بعید است بدون این که سری به این سازه سفید رنگِ تنومند بزنیم شهر را ترک کنیم. دیدنی فقط خود ساختمان دروازه قرآن نیست. منظره شهر که زیر طاقی جمع شده و مردمی که برای هواخوری و پیک نیک به خصوص بعد از غروب آفتاب اینجا جمع می شوند از به یاد ماندنی ترین تصویرهای شیراز هستند.
سلام به همه دوستان عزیز یکی دیگر از جاذبه هایی که باید در شهر زیبای شیراز دید، دروازه قرآن این شهر است. این دروازه درست در ورودی شهر شیراز قرار گرفته است. در صورتیکه وقت کافی برای بازدید از شهر شیراز را دارید، سعی کنید هم در روشنایی روز و هم در شب این دروازه را ببینید که نورپردازی زیبایی دارد. مزار خواجوی کرمانی هم در این مکان قرار دارد و می توانید از آن دیدن کنید. همچنین در کنار این دروازه، پارک (یا بوستانی) وجود دارد که می توانید از آن نیز دیدن کنید و کمی به استراحت بنشینید. دلیل نامگذاری این دروازه به قرآن به این خاطر است که در زمان قدیم، قرآنی در آن قرار داده شد تا مسافران به سلامت از زیر آن عبور کنند. بازدید از این بنا رو برای تمامی مسافران شیراز پیشنهاد می کنم.
یکی از مشهورترین و زیباترین دروازه های شهری ایران که در ورودی شیراز قرار گرفته و مسافران را با دعای خیر، راهی سفر می کند. سازه دروازه قرآن به مانند اکثر دروازه های ایران، طاقی شکل و با آیاتی از قرآن کریم تزیین شده است.علاوه بر بازدید از مزار خواجوی کرمانی و غارهای اطراف آن، می توانید از تفریحاتی مانند عکاسی، پیک نیک و کافه گردی در اطراف دروازه قرآن لذت ببرید. بازديد رايگان است
دروازه قرآن شیراز زیباترین ورودی شیراز که در زمان عضدالدوله دیلمی بین دو کوه باباکوهی و چهل مقام در خروجی شیراز به اصفهان ساخته شد و قرآنی در آن قرار داده شد تا مسافرانی که زیر آن عبور می کنند متبرک شوند . در دوره زندیه کریم خان زند آن را بازسازی و اتاقکی بالای آن اضافه کرد و دو قرآن بزرگ در آن قرار داد . این قرآنها که به قرآن هفده من معروفند اکنون از دروازه قرآن به موزه پارس منتقل شده اند . این بنا در سال ۱۳۷۵ در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است . این بنای تاریخی جنب مقبره و بوستان خواجوی کرمانی و فلکه طاووسیه قرار دارد و ودر سمت مقابل آن پارکی در دامنه کوه ایجاد شده ودر کل این مکان را به محلی مناسب برای تفریح و وقت گذرانی تبدیل کرده است . دروازه قرآن بر کل شهر مسلط است و به مکانهای زیبایی مانند حافظیه ، باغ جهان نما و موزه هفت تنان نزدیک است که می توان با پای پیاد از آن مکان ها نیز بازدید کرد .
از سمت مرودشت که وارد شهر شیراز بشیم، دروازه قرآن رو در ورودی شهر می بینیم که استوار و با عظمت، به مهمانان شیراز خوش آمد میگه.
این دروازه، تاریخچه پر فراز و نشیبی داشته. در زمان های مختلف، بارها تخریب و بازسازی شده. اولین بار در زمان دیلمیان، به دستور عضد الدوله دیلمی ساخته می شه تا مسافران شهر از زیر قرآن رد شود و به سلامت به مقصد برسند. در زمان کریم خان، دروازه مورد بازسازی و نوسازی قرار می گیره و قرآن معروفی که به آن هفتاد من، می گن، در بالای دروازه قرار میدن که البته الان این قرآن در موزه پارس شیراز نگهداری میشه.
در سال 1315، در یک حرکت عجیب و غریب، این اثر باستانی تخریب می شه ولی در سال 28، مجددا توسط مرحور ایگار، این دروازه به زیبایی ساخته می شه و در حال حاضر هم این اثر ثبت ملی شده و ظاهرا دیگه قرار نیست اتفاقی براش بیوفته.
در ایام نوروز، متاسفانه سیل شیراز در همین منطقه اتفاق افتاد و تعدادی از هموطنان عزیزمون رو از دست دادیم ولی در اواخر فروردین ماه که ما برای بازدید رفتیم، هیچ اثری از خرابی و سیل نبود.
درست در کنار این بنا، آرامگاه خواجوی کرمانی نیز قرار دارد.
اولین جاذبه ای که وقتی میخوایم وارد شیراز بشیم دروازه قرانه که مقبره خواجوی کرمانی هم ده متر ازش فاصله داره.میگن بالای دروازه دو تا قران بوده که الان بردنشون موزه.دلیل قرار دادن قران هم این بوده که مردم از زیر قران رد بشن برای تبرک.همون کاری که الان وقتی کسی میخواد بره سفر دور از زیر قران ردش میکنن.
مهمان نوازی شیرازی های عزیز از ورودی شهر هویداس.دروازه قران شیراز یکی از زیباترین دروازه های شهری ایران است که در ورودی شهر قرار گرفته و مسافرات را با دعای خیر راهی سفر میکند.این دروازه بدستور عضد الدوله برپا شد ودر زمان کریم خان مرمت شد،وبالای ان از زمان ساخت قرانی گذاشته شد تا ضامن به سلامت رسیدن مسافران باشد
دروازه قرآن نماد مشهور شهر شیراز در ورودی شهر از سمت اصفهان قرار گرفته. در گذشته در بالای دروازه قرآنی قرار داشت و تمامی خودروها از زیر این دروازه عبور میکردند اما در حال حاضر جاده گسترده و به کنار این دروازه منتقل شده. از جاذبه های اطراف اینجا می توان به آرامگاه خواجوی کرمانی، حافظیه و باغ جهان نما اشاره کرد. همچنین در کنار این جاذبه تعدادی دکه فروش اغذیه و رستوران قرار گرفته که میتونید از اونها استفاده کنید.
#تایسیز