گل فشان یکی از شگفت انگیزترین پدیده های ژئوتوریسمیه که خیلی مورد توجه زمین شناسان و علاقه مندان به طبیعته. این پدیده با نام علمی (mud volvana) تنها در چند نقطه از جهان وجود داره. گل فشان ها در دنیا به صورت رنگی (paint pot) و معمولی یافت می شن که در گل فشان های رنگی، گل های مترشح شده به رنگ های سفید، زرد و صورتی دیده می شن که حاکی از ترکیبات آهن در آنهاست. گل فشان های ساده از خود گل های طوسی رنگ متصاعد می کنن. چابهار در ۶۰ کیلومتری غرب خود، میزبان ۳ گل فشانه که ۲ تاش به شکل تپه و دیگری به شکل آتشفشان بوده که تنها این نوع فعاله. مردم به زبان محلی به این پدیده "ناف دریا" یا "بولوبولو" می گن. در هنگام فعالیت گل فشان ها صداهایی شبیه شلیک تفنگ به گوش می رسه. ارتفاع گل فشان چابهار یا گل فشان تنگ بالغ بر ۲۰ متر بوده و قطر دهانه آن به ۱۲ متر می رسه.
درود. اینجا به گلفشان معروفه که یکی از جاذبه های اطراف چابهار محسوب میشه، تپه ای هست نه چندان مرتفع که به نظر میاد از جنس گل خشک شده است و سنگی نیست. به سبب سنگی نبودن بالا رفتن از اون یکم مشکله و در یک منطقه کاملا خشک واقع شده. وقتی به بالای کوه(دقیقا قله) میرسید در کمال تعجب خواهید دید که گلهای نسبتا روان در وسط قله کوه هست که باید احتیاط کنید و به اون نزدیک نشوید، چون ممکنه پایین برید. بنا به گفته بومیان اونجا این گل خاصیت درمانی داره و برای پوست بسیار خوبه. در سفر به چابهار اینجا رو پیشنهاد می کنم حتما ببینید(البته با احتیاط همراه با لیدر ماهر).
کوههای گل افشان این منطقه در نزدیکی کنارک و در محل بندر تنگ و در ۱۰۰ کیلومتری شهرستان چابهار واقع شدهاند. کوه گل افشان بندر تنگ ارتفاعی ۱۰۰ متری دارد و قطر قاعده آن نیز بیشتر از ۱۰۰ متر است. کوههای گل افشان منطقه چابهار هفت کوه هستند. بزرگترین این گل فشانها در جاده کهیر-تنگ واقع شده است. برای دسترسی آسان گردشگران و آسایش آنها در این منطقه، امکانات مناسبی چون جاده آسفالت، سرویس بهداشتی، آلاچیقهای سایهباندار و آب آشامیدنی قرار دادهاند. متاسفانه این امکانات در حد حرف هست و شما با یه محوطه بی نظم و سرویس بهداشتی کثیف و از همه مهمتر بدون آب جهت شستشو مواجه میشوید.
گل افشانهای چابهار سه تپه کوچک را شامل میشوند که یکی از آنها فعال و دو مورد دیگر غیرفعال هستند. روی تپهها دهانههایی قرار دارد که قطر آنها چندین سانتیمتر است و از دهانه آنها گل خاکستری رنگ، خارج و به دامنههای کوه سرازیر میشود. این پدیدهها با لرزش خاک همراه هستند و زمانی که گل از آنها به بیرون پرتاب میشود، صدایی مانند صدای شلیک تفنگ از آنها به گوش میرسد ( حدودا هر 10 تا 15 دقیقه). این گِل سرد و خاکستریرنگ است و در اثر فعالیتهای درونی زمین به بالا پرتاب میشود و همچون چشمهای به پائین سرازیر میگردد. گلهای خارج شده از کوه بر روی هم انباشته میشوند و کمکم مخروطهایی با اندازههای گوناگون تشکیل میدهند. پتانسیلها و امتیازات ویژه این گل فشانها سبب شده است که عنوان «دومین ژئوپارک خاورمیانه» را به خود اختصاص دهند و آن را تبدیل به یک اثر جهانی کنند.
دیدار از کوه گل فشان چابهار، دیدن پدیدهای نادر در ایران و دنیا است که همتای آن را نمیتوان در هر جایی پیدا کرد (یکی از ۲۴ کوه گِل افشان دنیا). در بین بومی های منطقه این اعتقاد وجود دارد که از گِلهای این کوه میتوان برای درمان بیماریهای پوستی همچون آکنه و اگزما، کمردرد، درد ستون مهرهها، گرفتگی ماهیچهها، دردهای مفصلی، تنگی و گرفتگی رگها و بیماریهای دیگر استفاده کرد. از طرفی این گِل، با توجه به اینکه چسبناک و پودری، و بدون دانههای درشت و برجسته می باشد، برای سفالگری هم مناسب است. همچنین، در اطراف کوه گل فشان چابهار، می توانید از مناظر منحصر بفرد کویر که آن هم یکی از زیباترین پدیدههای طبیعت است استفاده بفرمائید.
پدیده گل افشان از جاذبه های غرب چابهار است .تپه ایی که از جاده اصلی فاصله زیادی نداشت . فکر میکنم از هر ماشین ده هزار تومن بابت ورودی می گرفتند. تابلوهای خطر فرو رفتن در گل در محوطه دیده میشد.از تپه بالا رفتیم کار خیلی سختی نبود . بالای تپه دهانه ایی به قطر یک متر بود که فعال بود و هر چند دقیقه یکبار گل به بیرون پرت میکرد. موقع بازدید باید مواظب باشید که خیلی جلو نرید چون احتمال فرو رفتن در گل وجود دارد. جوانی از همان روستاهای اطراف اونجا بود که در باره این پدیده توضیحاتی میداد. بعد با گل های اونجا ستاره ایی درست میکرد و به یادگار به گردشگر ها میداد. و توی بالا و پایین رفتن کمک میکرد بدون هیچ چشمداشتی. در اون اطراف هیچ امکاناتی وجود ندارد فقط جعبه کائوچویی پسر گل افشان که توش پر یخ و آب معدنی و آب میوه هست لطفا برای حمایت از این مردم دوست داشتنی حتما ازشون خرید کنید.
در دشت های وسیع شمال غرب چابهار منطقه کهیر پدیده ای بسیار نادر و اعجاب انگیز به نام کوههای گل افشان قرار دارد . در این دشت وسیع تا چشم کار میکرد بیابان بود و هیچ نوع و دار و درختی در نواحی اطراف این تپه های مخروطی شکل وجود نداشت.این پدیده یک اثر نادر زمین شناختی است که باعث میشود هیچ گیاه و گل و درختی رشد و نمو نداشته باشند و با پرتاپ گل از زمین و متصاعد شدن گازی از اعماق زمین تپه مخروطی شکل به وجود می آیید . همچنین به گفته بعضی این گل خاصیت بسیار زیادی برای پوست دارد (اما از نظر علمی ثابت شده نیست)برای بالا رفتن از این تپه مخروطی شکل باید کفش مناسب داشته باشید زیرا راه ناهموار و سربالای دارد.وقتی به بالای تپه رسیدیم چند نفر با دوربین منتظر قلوپ قلوپ کردن گل افشان بودن تا این لحظه را ثبت کنند.ناگفته نماند که چند کودک و یک مرد بلوچی در کنار تپه ایستاده و مجسمه های از همین گل خاکستری رنگ میسازند و میفروشند.برای رفتن به این جاذبه بهتر است که از کفش مناسب پیاده روی کلاه و عینک همچنین کرمهای ضدآفتاب استفاده کرد .
ورودی این جاذبه پنج هزار تومان است.
گلفشان یکی از جاذبه دیدنی و منحصر به فرد چابهار محسوب میشه . معروفترین گلفشان تو چابهار در نزدیکی بندر تنگ قرارگرفته و فاصله اش تا خود چابهار حدود یک ساعت و نیم هست .و از بندر کنارک هم مسافتی حدود 95 کیلومتر فاصله داره. بخاطر همین برای رفتن به این جاذبه حتما بایید از وسیله نقلیه و راهنمای محلی استفاده کنید . گلفشان شبیه یک کوه اتشفشان هست هست تو دل کویر برای اینکه بتونید پدیده گلفشان رو ببینید باید خودتون رو به بالای این تپه برسونید. در فصلهایی که بارون میباره آبهای زیر زمینی در فصلهای خیلی گرم وقتیکه درجه و حرارت دما زیاد میشه بصورت گل فوران میکنند از دل زمین فوران میکنه.و این اتفاق هر 15 تا 20 دقیقه یکبار اتفاق میبفته . دیدن این جاذبه هر توریستی رو یاد پدیده آتشفشان میندازه . در ضمن این گلی که از دل زمین فوران میکنه خاصیت درمانی هم داره. برای رفتن به این جاذبه حتما باید کفش مخصوص پیاده روی بپوشید و نکته بعدی اینکه چون اطراف این جاذبه هیچ سوپری دیده نمشه حتما با خودتون باید ب معدنی همراه داشته باشید.#گلفام_سفر
یکی از پدیدههای جالب و دیدنی در بلوچستان "گلفشان" هست. بزرگترین و مشهورترین کوه گلفشان فعال ایران، در جادهی کهیر- تنگ، در فاصلهی 100 کیلومتری از چابهار واقع شده است. در دشت کهیر نرسیده به روستای تنگ در یک زمین مسطح سه تپهی کوچک گلفشان هست که در حال حاضر تنها یکی از آنها فعال است. در این کوه گلهای سرد به صورت طبیعی حبابها از سطح آن بیرون میزند که شبیه آتش فشانی کوچک و سرد است. برای رفتن بالای این تپه باید کفش مناسب داشته باشید و در بخش کوچکی از مسیر کوه، سطح خاک لغزنده است و نیاز به احتیاط بیشتری دارد. عدهای معتقدند گلهای این کوه خاصیت درمانی دارد و با خودشان بطری آب معدنی میآورند و کمی گل بر میدارند. البته چند نوجوان در آن اطراف هستند که اگر مایل باشید این کار را برایتان انجام میدهند. البته من مبلغ ده هزار تومان به یکی از آن نوجوانان پرداخت کردم و یک بطری کوچک برایم پر کرد. البته هیچ زمان خاصیت درمانی آن را امتحان نکردم. چون هدف کمک به آن نوجوان بود که به مسافران امید داشت. مدت زمان لازم برای بازدی از این مکان را با احتساب بالا رفتن و پایین آمدن کمتر از نیم ساعت در نظر بگیرید. ضمنا کلاه و ضدآفتاب را فراموش نکنید
سلام به همه دوستان
یکی از دیدنی های جالب چابهار، گل فشان های این شهر هستند. در آبان ماه امسال فرصتی فراهم شد تا از این پدیده ها دیدن کنیم. گل فشان تنگ مقصد ما بعد از باغ های موز کهیر بود. وقتی که به این مکان رسیدیم، وجود گل در سراسر منطقه مشهود بود. از تپه ایی که بر اثر فوران گل به وجود اومده بود، بالا رفتیم تا به چشمه گل فشان برسیم. متاسفانه شانس با ما یار نبود تا فوران یا قل قل گل رو ببینیم و این صحنه رو از دست دادیم. به گفته مردم محلی که اونجا بودند، این گل ها خاصیت درمانی نیز دارند و حتی تعدادی از بچه های محلی، کارشون پر کردن بطری های خیلی کوچیک گل برای توریست هاست. اگه گذرتون به چابهار افتاد، سری به گل فشان های این شهر بزنید.
#چابهارچهارفصل
#دورهمی_لست_سکند
گل فشان ها جاذبه هاي خاص زمين شناسي هستند. چيزي شبيه به آتش فشان كه به جاي آتش گل سرد رو پرتاب مي كنند.
بعضي از گل فشان ها رنگي هستند ولي گل فشان چابهار همان طوسي خاص مشابه با كوه هاي مريخي رو داره. به گفته مردم محلي در بهار گل فشان فعال تره و حباب هاي بزرگتري ميزنه و به مرور تا اخر سال غيرفعال ميشه. البته در سال جاري من هم بهار و هم آذر رفتم كه در بهار هم چندان فعال نبود.
با پرتاپ گل و خشك شدن آنها تپه اي طوسي رنگ تشكيل شده كه در بالاي آن گل فشان قرار داره.
گل فشان تنگ دومين جاذبه اي كه در دورهمي لست سكند همراه با تور ليدر ليپار گشت بازديد كرديم، گلفشان بود. براي اولين بار كه اسم گل فشان رو شنيدم، اتشفشان رو برام تداعي كرد، بيصبرانه منتظر ديدن اين پديده ي جذاب زمين بودم. وقتي به اين منطقه رسيديم، از چند صد متري زمين ناهموار شد و گل هاي اين منطقه شكل خاصي به خود گرفتند كه انگار از سطح زمين بيرون اومدن و خشك شدند. جلوتر يه كوه بلند خودنمايي ميكرد كه نشاندهنده تداوم در خروج گل ها به مرور زمان بود. طي ساليان طولاني اين گل ها از زير زمين، از دهانه اين كوه گلي به سمت بيرون فوران كردن و رفته رفته با خشك شدنشون اين تپه بلند رو ايجاد كردند. اينجا جاي مناسبي نبود كه بشه بچه رو با كالسكه ببريم، پس بايد رونيكارو بغل ميكرديم كه يكي از همسفرامون چون قبلا اينجارو ديده بود مسيوليت گرفتن رونيكا رو برعهده گرفت و ما سبك بال به سمت تپه نوردي رفتيم. زيرپامون گل هاي نرمي قرار داشت، مسير بالا رفتن از اين تپه يه مقدار ناهموار ولي اسون بود. به بالاي تپه كه رسيديم با زيباترين و كميابترين پديده ي زمين رو به رو شديم من انقدر هيجان زده شدم كه نزديك چشمه ي گل روي يكي از گسل ها بالا پايين ميپردم، از شيارهاي اطراف اين گسل، گاز هايي با صداي جذاب خارج ميشد و من هيجان زده تر ميشدم. وقتي حسابي گازهاي زير گسل رو خارج كردم، حالا با هر بار فشار دادن پاهام روي اين گسل ها گِل هاي تازه ي خاكستري خارج ميشد. چقدر خوشحال بودم از اينكه به لطف لست سكند و ليپار گشت تونستم اين جاذبه رو از نزديك ببينم. يكي از بايد هاي سفر به چابهار گل فشان هست. براي اين پديده نظريه هاي مختلفي هست: محلي ها ميگن اين ناف درياس و به خاطر جزر و مد ايجاد ميشه. نظريه ديگه ميگه به خاطر اينكه اين منطقه نزديك به اقيانوس هند هست و پوسته زمين اينجا نازكتر هست، اب اقيانوس فشار مياره و باعث خارج شدن اين گل ولاي سرد از اعماق زمين ميشه. نظريه بعدي اين هست كه اينجا منابع غني از نفت و گاز هست و به خاطر فشار اين گل ها خارج ميشن. متاسفانه در زمان سفر ما گلفشان انجام نشد و نتونستيم پاشيدن گل به بيرون رو ببينيم. مشابه اين پديده در امريكا و اذربايجان هم هست.كه سالانه توريست هاي زيادي رو جذب ميكنن. در بالاي تپه پسر بچه هاي بلوچي چشم انتظارتون هستند. كه با اين پديده بتونن كسب درامدي كنند. براي رفتن به اين منطقه حتما كفش هاي اسپرت مناسب، كلاه، عينك افتابي، ضد افتاب، لباس خنك، اب معدني همراهتون باشه. اگر بطري خالي داريد ميتونيد به اين پسربچه ها بديد و براتون از گل هاي اينجا پر كنند، ظاهرا اين گل خواص درماني داره ولي اگر حتي به اين خواص درماني اعتقادي نداشتيد براي كسب و كار اين پسر بچه ها مبلغي براي خريد گل ها به شكل اشكال محتلف به اونها بديد. #چابهارچهارفصل #دورهمي_لست_سكند
گل فشان یعنی اینکه از دل زمین گل به بیرون فواره کنه، خیلی تعجب برانگیزه اما این پدیده اینجور که شنیدم فقط در سیستان و بلوچستان هست اونم نه یکی بلکه سیزده جای این استان دارای این پدیده است، که معروفترینشون گلفشان تنگ هستش، که در فاصله صد و چند کیلومتری از چابهار و بعد از کنارک هستش، وقتی رسیدیم از دور یک تپه بزرگ دیدیم که کلا از گل ساخته شده بود و اطرافش گلهای خشک شده بود، برای وارد شدن پنج تومن ورودی دادیم و با ماشین تا نزدیکی تپه رفتیم و از تپه بالا رفتیم به بالا که رسیدیم گلهای خیس رو دیدیم و حبابهای بزرگی که در اثر ترکیب گاز، آب و خاک حباب های گل فوران می کنه، کلی وایسادیم و این فوران رو هم دیدیم خیلی جالب بود ولی اونقدر سریع اتفاق افتاد که فرصت نشد ازش عکس بگیرم.
#سفرباطلوع #گلفشان_تنگ #چابهار
گل فشان ، پدیده ای است در نزدیکی روستای تنگ چابهار و مشابه آتشفشان ، با این تفاوت که به جای مواد مذاب گل از درون زمین به سطح زمین حرکت می کند و به مرور خشک می شود و تپه ای بزرگ را مشابه آنچه که درون تصویر می بینید به وجود می آورد . قسمت دایره ای شکل مرکزی تپه گل کاملا مرطوب است و قدم گذاشتن درون آن خطرناک است و ممکن است به درون کشیده شوید . و در اطراف این دایره مرکزی نیز سست می باشد و با بالا و پایین شدن حرکت می کند . بدو ورود و در نزدیکی تپه آثاری از گلهای خشک شده و ترک دار با عمق حدود ۱۰ سانتی متر و بیشتر مشاهده می شود . برای رفتن به این جادبه طبیعی از شهر چابهار باید به سمت غرب حرکت کنید ابتدا به بخش کهیر می رسید و با ادامه مسیر با دیدن پمپ بنزین اولین فرعی به چپ و به سمت روستای تنگ حرکت کنید تا به آن برسید. ما به اتفاق تیم لست سکند و با توری از آژانس لیپار گشت نوین از این جاذبه دیدن کردیم .
#چابهار - چهار فصل # دورهمی لست سکند
کوه گِل فِشان تنگ یک جاذبه طبیعی است که در سفر به چابهار و در میانه مسیری که به سمت غرب خط ساحلی و ساحل درک حرکت میکنید میتوانید به دیدن این عارضه زمین شناسی نادر بروید،ما به همراه لیدر خوب لیپارگشت و دوستان لست سکند به دیدن این مکان خاص رفتیم. با اینکه تا نزدیکی کوه جاده ای خاکی وجود دارد ولی به دلیل ناهمواریهای فراوان مسیر بهتر است ماشین را دورتر از کوه پارک کنید و پیاده که زیادهم نیست به سمت کوه بروید. در مسیر متوجه میشوید که دوطرف جاده و اطراف کوه با عارضه هایی که شبیه به گل خشک شده است مثل مزرعه ای که به بار نشسته و زمین با شکلهای تقریبا منظمی با رنگ خاکستری یکنواختی پوشیده شده و کاملا سفت و زبر است. برای رسیدن به بالای کوه باید از مسیری شیبدار بالا بروید و در نوک قله که البته سطحی صاف است دهانه گِل فِشان را خواهید دید که اگر شانس همراهتان باشد و فرصت داشته باشید فعالیتش را خواهید دید و اگر نه حفره ای که از آن گل بیرون آمده میبیند. وقتی روی سطح دور دهانه گل فشان راه میروید کاملا متوجه متحرک بودن صفحه زیر پایتان میشوید و اگر این صفحه را تکان دهید از لابلای ترکها گل بیرون می آید. بعضی این گلها را درمان بیماریها میدانند و از آن برداشت میکنند و محلیها از این گل اشکال مختلف میسازند وبه مراجعین میفروشند و کسب درآمد ناچیزی میکنند. #دورهمی_لست_سکند #چابهارچهارفصل #لیپارگشت #چابهار #گلفشان
گِل فشان یکی از پدیده های طبیعی و نادر در شهرستان چابهار است.این پدیده که در اثر فوران گِل حادث میشود، باعث بوجود آوردن تپه ها و کوههای گِلی در منطقه میگردد.این کوهها و تپه های گلی در اطراف روستای تَنگ در سمت غربی شهرستان چابهار و نرسیده به شهر زرآباد است.این پدیده در زمان زلزله، طوفانهای دریائی وجذر و مد ، بیشتر دیده میشود.راه فرعی مسیر روستای تنگ به کوه گل فشان ، بعلت ناهموار بودن، توسط تراکتور مختصری صاف شده تا اتوبوسها و خودروها تا نزدیک کوه بتونن بیان اما ترک های عمیقی در این جاده مشاهده میشه که اگه گوشی و یا کلید از دستتان افتاد و از شیارها به زیر زمین رفت، دیگه امکان بیرون آوردن آنها امکانپذیر نیست.کودکان محلی در اطراف کوه گل افشان در صورت مشاهده گردشگران ، نزد آنها رفته و با طرق مختلف از جمله توضیحاتی در مورد اون محل و این پدیده و یا درست کر ن اشکال مختلف گلی با دست و در همان محل، درخواست انعام میکنند.بلندی کوه گِل افشان زیاد نیست و با کمی کوه نوردی و به راحتی میتوان تا بالای آن رفت و از نزدیک شاهد این پدیده شد.در بالاترین نقطه کوه ودر وسط آن حفره ای به قطر دو متر ایجاد شده که کاملا گِلی است و در بعضی مواقع هم فوران میکند.اطراف آن حفره هم که بعد از خروج گِل خشک شده اما زیرش باز نظرم است و کاملا در راه رفتن به قطر حدودی ۵ متر باید جانب احتیاط را کرد.
#چابهارچهارفصل
#دورهمی_لست_سکند
#آژانس_لیپار_گشت_نوین
یکی از عوارض زمین شناسی زیبای چابهار پدیده گل فشان است. با توجه به نزدیکی دریا و فشارهای زمین ساختی باعث پرتاب گل به خارج می شود. جالب است که این گلها سرد هستند و به مرور زمان در اثر پرتاب گلها به خارج شکل تپه مخروطی به خود می گیرند. زمانی که ما به این منطقه رسیدیم متاسفانه گل فشان فعالیتی نداشت ولی یکی از دوستان بومی گفتند که ظاهرا در زمان بارندگی فعالیت گل فشانها بیشتر می شود. در ورودی یک کیوسک نگهبانی داشت و چند آلاچیق نیمه مخروب و سرویس بهداشتی که البته به آن سمت نرفتیم. از جایی که ماشینها نگه میدارند تا پای تپه مخروطی مسیری ناهموار وجود دارد و برای دیدن گل فشان باید از تپه بالا بروید. در هر صورت دیدن این پدیده که فقط در چندین نقطه از دنیا نمونه هایی از آن وجود دارد خالی از لطف نباشد.
#چابهارچهارفصل
ما بین گل فشان و گل افشان گیر کرده بودیم که با دیدن اسم گل فشان روی تابلو مطمئن شدیم که اسم این پدیده گل فشان میباشد.
زمانی که ما رفتیم گل فشان قل قل نمیزد ولی جنس گل خیلی خاص بود و اصلا گل کثیفی نبود . خیلی نرم بود و هیچ بویی نمیداد. تازه میگن برای پوست هم خیلی مفیده.
گل افشان تنگ که در نزدیکی چابهار هست یک پدیده زمین شناسی هست. در بالای یه کوه از زمین گل بیرون میزنه و درست مانند یک چشمه آب عمل میکنه. البته گل افشان تنگ تقریبا خشک شده و فقط چند قسمتش همچنان فعال هست و میتونید این پدیده زمین شناسی رو از نزدیک ببینید ولی باید چند دقیقه صیر کنید تا یک فعالیتی ببینید. برای ورود ۵ هزارتومن میگیرن که برای ورودی ماشین و پارکینگ هست.
میتونید با ماشین تا اول تپه برید ولی مسیر از پارکینگ تا اول تپه خیلی بد هست و پر از چاله و چوله ست. انگار گل افشان که فعال بوده دائما باعث تغییر شکل زمینهای اطراف میشد و وقتی به اطراف تپه دقت کنید متوجه فعالیت گل افشان میشید.
یه سری از مردم محلی هم با گل ها یه سری اشکال ساختن و میفروشن.