بعد از روستای رمین در ۱۵ کیلومتری چابهار، در مسیر جاده ساحلی چابهار ـ گواتر، تنگه ای صخره ای مشرف به دره ای سرسبز و زیبا قرار دارد که از بالای آن روستای لیپار در میان سبزه زارها پیداست. در میان دو کوه که فاصلة چندانی با هم ندارند، آب بندی ایجاد شده که آبهای سرگردان اطراف را در خود جمع کرده و به آبگیری به طول ۱۴ کیلومتر تبدیل شده. در این آبگیر انواع بوته ها و درخچه های «گز» و «چش» با چشم اندازی زیبا، منطقه ای بکر با اکوسیستم خاصی را به وجود آورده است. پرندگانی چون چنگر، فلامینگو، کشیم، حواصیل های سفید و خاکستری، طاووسکن، باقرقره، تیهو، جیرفتی، عقاب دشتی، خوتکا و دلینجه زیبایی زایدالوصفی در منطقه به وجود آورده اند.
تالاب لیپار در کرانه دریای عمان، شرق چابهار، در جاده ساحلی چابهار به گواتر (در فاصله ۲۰ کیلومتری شرق مرکز شهر ساحلی چابهار) و کنار روستای لیپار قرار دارد. تالاب لیپار که در تنگهای صخرهای و مشرف به درهای زیبا شکل گرفته است و با با رنگ منحصر بفرد خود، نظرها را به خود جلب میکند. تالاب لیپار از ایستا شدن آب اقیانوس عمان در میان دو کوه به وجود آمده و سبب تشکیل اکوسیستم منحصربهفردی شده است. این تالاب با ظاهر زیبا و فریبنده، یکی از شورترین آبهای جهان را دارد. گستره و رنگ این تالاب به فراخور شرایط محیطی در زمانهای مختلف تغییر میکند؛ در فصول پرباران، وسعت تالاب به حدود ۱۰ هکتار میرسد و بیش از ۱۴ کیلومتر طول دارد.
تالاب لیپار بسیار بکر و آرام است و جلوهای ساده در عین حال باشکوه دارد. ساکنان منطقه معمولا مشغول جمع کردن نمک از دریاچه هستند. اطراف این دریاچه صورتی امکانات گردشگری و رفاهی خاصی وجود ندارد. تنها یک بازارچه کوچک محلی با تعدادی دستفروش به چشم میخورد که صنایع دستی، صدف و نمک دریایی در بساط خود دارند.
رنگ صورتی تالاب لیپار، در نتیجه ترکیب شوری بالای آب دریاچه با نوعی از جلبکها حاصل می شود. جلبک دونالیلا سالینا که تحمل شوری زیادی دارد، در آب این دریاچه رشد میکند و در تماس با دستهای از باکتریها به نام هالوباکتری، منجر به تولید رنگدانه صورتی میشود. البته رشد بی رویه این جلبکها و ترشح سم، منجر به کمبود شدید اکسیژن ماهیها و دیگر آبزیان منطقه و در نهایت خفگی و خسارات زیادی به ماهیگیران میشوند.
البته در زمان سفر ما، به علت بارندگی سیل آسا در شب گذشته، رنگ صورتی در نقاط پرعمق دریاچه دیده نمیشد و فقط در بعضی از قسمتهای کناره کم عمق، تا حدی قابل مشاهده بود.
بازدید از تالاب لیپار رایگان است و ۲۴ ساعت شبانهروز میتوانید به تماشای آن بنشینید. با توجه به اینکه، زمینهای اطراف دریاچه باتلاقی است، برای بازدید از این دریاچه زیبا باید خودروی خود را در جاده ساحلی چابهار به گواتر پارک کنید و پیاده به کنار تالاب بروید. توصیه میکنم با خرید از بازار محلی تالاب، تجربه شترسواری و استفاده از اقامتگاههای بومگردی نقش در بهبود اقتصاد منطقه نقش داشته باشید.
از چابهار که به سمت شرق حرکت کردیم بعد از حدود ۱۵ تا ۲۰ دقیقه به اولین جاذبه منحصر به فرد چابهار دریاچه صورتی رسیدیم. دلیل رنگ صورتی این دریاچه یا بهتر بگم تالاب ، فعالیت پلانکتون های گیاهی هست اما مواد آلی و معدنی هم در این امر بی تاثیر نیست. موقع بازدید از دریاچه باید مواظب باشید که خیلی جلو نروید. در زمان بازدید ما از این تالاب چند جوان بلوچی کنار تالاب موسیقی بلوچی مینواختند که بسیار جذاب بود. غرفه هایی برای فروش صنایع دستی و همچنین نقش حنا کنار تالاب برپا است . لطفا برای حمایت از این مردم دوست داشتنی ازشون خرید کنید. زمان بازدید نیم ساعت کفایت میکنه. #تالاب_صورتی
تالاب صورتی لیپار یکی از جاذبه های منحصر به فرد چابهار است که در حدود ۱۵ کیلومتری شرق چابهار در نزدیکی اسکله رمین قرار دارد و تنها ۴ نمونه از آن در جهان وجود دارد. این تالاب با طول حدود ۱۴ متر بین کوه ها محصور شده است. رنگ آب این تالاب به دلیل وجود باکتری و پلانگتون های گیاهی به رنگ صورتی است و از شورترین آب های جهان به شمار می آید، این تالاب زیستگاه پرندگان و گیاهان بسیار زیادی است و از لحاظ زیست محیطی به شدت حائز اهمیت است. در کنار تالاب، بازارچه ای برای خرید و فروش صنایع دستی زنان بلوچ و محصولات دریایی مثل صدف وجود دارد، همچنین در یک اتاقک، طراحی حنا برای گردشگران انجام میشود، که با پرداخت ۱۵ هزار تومان طرحی با حنا روی دست شما میزنند. در سمت دیگر، چند شتر برای سواری و عکس گرفتن با گردشگران دیده میشود. داخل یک آلاچیق تعدادی نوازننده محلی در حال ساز زدن و خواندن آهنگهای محلی بودند که واقعا لذت بردیم.
تالاب صورتی لیپار در ۲۰ کیلومتری چابهار قرار دارد و در میان کوه و صخره احاطه شده است. طول دریاچه لیپار به ۱۴ کیلومتر میرسد. پدیده ای نادر که همانندش را فقط در منطقه گیبسون استرالیا میتوان پیدا کرد .از دور رنگ صورتی جذابی داشت. گویا پلانکتون ها با دارا بودن رنگدانه های مختلف عامل پدید آمدن این رنگ صورتی میباشند ،هرچه نزدیکتر میشدیم جذابیتش بیشر و بیشتر میشد . در نزدیکی دریاچه کپرهای صنایع دستی از قبیل دستبند و شال و لباسهای سوزن دوزی و صدف های تزئینی که مربوط به مردمان محلی آن منطقه و بیشترشان را زن ها و دختران تشکیل میداد برپا شده بود.
این دریاچه در شرق چابهار قرار دارد وقتی سطح اب دریاچه بالا بیاید تا جاده می رسد چون وقتی برای دیدن جاذبه های شرق چابهار برویم از کنار دریاچه عبور می کنیم. ورودی ندارد و ماشین ها در قسمتی پارک شده بودند وکمی پیاده روی کردیم. کیسه های نمک در کنار دریاچه به چشم می خورد که بعضی مشغول جمع کردن نمک بودند چند کپر هم بود. در فصل زمستان که من رفتم دریاچه صورتی رنگ شده بود. انجا صنایع دستی و زیور الاتی با صدف می فروختند.
تالاب لیپار یکی از جاذبه های چابهار است که به دلیل رنگ صورتی آن مورد توجه قرار گرفته.
رنگ صورتی آن به دلیل وجود باکتری ها و پلانگتون های گیاهی به رنگ شیر و توت فرنگی است.
این تالاب در مسیر جاده ساحلی چابهار به گواتر در ساحل دریای عمان .15 کیلومتری شرق چابهار در نزدیکی روستای رمین قرار دارد.
در اینجا کپرهایی قرار دارد که دختران بلوچ در آنجا طراحی حنا انجام میدهند و دستبند و سربندهای زیبایی که هنر دست همین دختران است به فروش میرسد..که حتما توصیه میکنم ازشون خرید کنید و از هنرشون حمایت کنید.
تالاب لیپار که به تالاب صورتی معروف است یکی از جاذبه های منحصر به فرد طبیعی کرانه دریای عمان است،که فقط در جهان ۴ نمونه مشابه آن وجود دارد.این تالاب در تنگه ودره ای صخره ای مشرف به کوه در مسیر جاده ساحلی چابهار به گواتر ودر ۱۵ کیلومتری شرق چابهار در نزدیکی روستای رمین قرار دارد.این دریاچه به خاطر رنگ صورتی که دارد توجه گردشگران زیادی را به خود جلب کرده،آب این تالاب به دلیل وجود باکتری وپلانکتون های گیاهی به رنگ شیری،توت فرنگی استو جزء شور ترین آبگیرهای جهان محسوب می شود.درکنار تالاب دشتی وجود دارد که اهالی منطقه به آن عروس چابهار می گویند.رنگ صورتی تالاب در فصل تابستان بیشتر از زمستان است .در این تالاب رویش گونه های بلوط وگزنه و وجود پرندگان صحنه فوق العاده زیبایی خلق کرده که نمونه آن در ایران کمتر دیده میشه.در کناراین تالاب زیبا شنیدن موسیقی دلنواز بلوچی حال وهوای خاصی به گردشگران میدهد.ودر این تالاب بازارچه کوچکی وجود دارد که دختران وزنان این منطقه هنرهای دستی خود را برای فروش به این تالاب می آورند.
تالاب صورتی چابهار جز جاذبه های مهم این منطقه و ایران بحساب میاد بخاطر رنگ صورتی تالاب که بخاطر عوامل اکو سیستمی و وجود بک باکتریهای خاص و فیتوپلانکتونها اتفاق میفته از این پدیدهرو تو کل دنیا تو ۴ منطقه میشه دید که یکی از اون مناطق چابهار هست . البته اینکه رنگ این تالاب صورتی باشه در فصلهای خاصی هست که به وضوح دیده میشه . مثلا اگه شما تو فصل زمستان به این منطقه سفر کنید پدیده رو راحت تر میتونید ببینید و درک کنید . تو این منطقه شما گونه هایی از پرندگان مثل فلامینگو و طاووسکن و عقاب دشتی رو هم میتونید ببینید . تو این منطقه دشت پنبه های وحشی زیاد هست . این منطقه در نزدیکی کوههای مریخی هست . وقتی کنار این تالاب تشریف ببرید کلی دستفروش خانم رو میبینید که صنایع دستی و زیور آلات رو برای فروش گذاشتن که تنوع زیادی هم داره و یا اگه دوست داشته باشید میتونید شتر سواری کنید و یا با دوستان محلی و خونگرم گپ بزنید البته به خانمها پیشنهاد میدم حتما از خانمهای محلی بخوان که دستشون طرح حنا بزنند تا هم خودشون از این طرحها لذت ببرن و هم کمکی بشه به دوستان #لیپار_گشت
سلام به همه دوستان
تالاب یا دریاچه لیپار یکی دیگر از دیدنی های شهر چابهار است که معمولا مورد توجه بازدید کنندگان قرار می گیرد. ما در مسیر گواتر و بعد از اسکله رمین به اینجا رسیدیم. زمانی که ما به این دریاچه رسیدیم، رنگ آن صورتی نبود، اما چیزی از زیباییش کم نمیشد. اطراف دریاچه در کنار جاده، مردم محلی هستند که به فروش دستبند یا صدف و .... می پردازند. حقیقت امر اینست که برای اینکه از اقتصاد گردشگری این شهر حمایت شود، به نظرم این افراد نیز نیازمند حمایت هستند و خرید یک دستنبد کوچک از این افراد، می تواند کمک بسیار شایانی به گذرچرخ زندگی این خانواده ها بکند. در کنار بازدید از دریاچه، می توانید تجربه شتر سواری را نیز داشته باشید که در نوع خود می تواند جالب باشد. در مورد دریاچه هم باید گفت که رنگ سرخ یا صورتی این دریاچه برای منی که نزدیک دریاچه ارومیه هستم و همه ساله به خاطر فعالیت موجودات داخل آب و شوری دریاچه تغییر رنگ می دهد، چیز عجیبی نبود، ولی در نوع خود می توان گفت که زیبا بود.
جاذبههای گردشگری در مرکز شهر چابهار و اطراف آن بسیار زیادند. یکی از این جاذبه ها تالاب صورتی هست که در فاصله ی 15 کیلومتری از چابهار و در جادهی ساحلی چابهار_گواتر قرار نزدیک روستای رمین دارد. این تالاب به دلیل وجود پلانکتون های گیاهی در فصول خاصی از سال به صورتی ترین حالت خود می رسد. در حوالی این تالاب دخترها و زن های دستفروشی را میبینید که صنایع دستی میفروشند. شال هایی که با ظرافت روی آن ها سوزندوزی شده، دستبند، پابند، تل و وسایلی که همه هنر دست خودشان هست. بهترین کمک به این خانوادهها، خرید از آنهاست. احتمالا شما هم مثل بقیه ی مسافران برای بچه ها دلسوزی میکنید اما به خاطر داشته باشید که به جای کمک نقدی، خرید کارهای دستی از آنها بهترین ایده است. اگر هم حنا دوست داشته باشید که دیگر بهترین جا برای ثبت یک طرح زیبا، همین جاست. متاسفانه برای رفتن به تالاب لیپار اتوبوس، مینی بوس، تاکسی خطی و یا حمل نقل عمومی وجود ندارد. بهتر است یک ماشین کرایه کنید. مدت زمان لازم برای بازدید از تالاب را حداقل 15 دقیقه در نظر بگیرید
در مسير چابهار به شرق جاذبه هاي زيادي وجود دارد كه با درياچه ليپار شروع ميشوند. آب اين درياچه به علت وجود نوعي پلانكتون خاص صورتي است و اين رنگ زماني كه سطح آب پايين باشد قابل ديدن است. اولين باري كه درياچه را ديدم عيد ٩٨ بود كه به علن بارندگي هاي زياد منطقه آب زلال و بي رنگ بود اما در دفعه دوم ابان ٩٨ اب نارنجي رنگ بود و باز هم به علت بارندگي از آن سرخي معروف خبري نبود.
اطراف درياچه ليپار هنرمندان محلي مشغول فروش صنايع دستي و دستبند ها و البسه سوزن دوزي هستند و امكاناتي مثل شترسواري هم وجود دارد.
در روز دوم از #دورهمي_لست_سكند با اسپانسري #ليپارگشت، سومين جاذبه اي كه ازش بازديد كرديم، درياچه صورتي يا تالاب ليپار بود. اين درياچه به خاطر فيتوپلانگتون هاي گياهي در بعضي از ماه هاي سال به رنگ صورتي هست، در اذر بيشترين رنگ صورتي رو ميشه ديد. مشابه اين درياچه در گيبسون استراليا هست.
تالاب ليپار در جاده ساحلي چابهار به گواتر، و در نزديكي روستاي رمين قرارداره، وقتي به اينجا رسيديم كپرهايي رو ديدم كه زنان بلوچي زير اين كپرها مشغول سوزن بافي و درست كردن انواع هدبندها، گردنبند، دستبند و گوشواره هاي دست ساز و سنتي بودن، قيمت اين صنايع دستي در حد ١٠ تا ١٥ تومن بود ولي شال هاي محلي گرونتر بود و بين ٥٠ تا ١٥٠ هزار تومان قيمت داشتن.
بعد كلي لذت بردن از تمامي اين دست دوز هاي دلبر، چشمم به شتري هاي تزيين شده افتاد، با ديدن شترها خاطره ي شتر سواري دبي برام تداعي شد، اما اون كجا و اين كجا!!!
اونجا حدودا يك ساعت تو صف ايستادم تا نوبتم شد ولي اينجا اولين نفري بودم كه به سمتش رفتم و بلافاصله سوار شدم، اونجا حدودا ١ دقيقه شتر سواري طول كشيد، اينجا حدودا يه ربع سوار بر شتر بودم و يه دل سير شتر سواري كردم، ( هر دور شتر سواري در مسير رفت و برگشت تالاب ١٠ هزار تومان بود) اينجا وقتي سوار شتر بودم، يه طرف درياچه صورتي چشم نوازي ميكرد، طرف ديگه كوه هاي مريخي و جذاب از طرف ديگه گياه هاي بومي گزنه و بلوط كه از همين اب شور تالاب ابياري ميشن.
پسر بچه هاي بومي با لهجه شيرينشون اگر بخواييد براتون اهنگ هاي سنتي ميخونن و در قبالش مبلغ ناچيزي به عنوان انعام ميگيرن. دختر بچه ها كنار مادر هاشون در حال درست كردن زيور الات دست باف و ايينه كاري هاي منحصر به فردشون هستن. بعضي زن ها، روي دست مسافرها نقش هايي با حنا ميكشن. گوشه به گوشه اين تالاب پر از زيبايي و منحصر به فرد هست.
در میانه مسیرمان از چابهار به گواتر بعد از اسکله رمین در سراشیبی جاده که دیواره هایی از کوه دوطرف دیدمان را گرفته بود تالابی پیش رویمان نمایان شد.تالاب لیپار که به نام تالاب صورتی معروف است در زمان حضور ما رنگی نزدیک به نارنجی داشت. دلیل این رنگ وجود باکتری و پلانکتون هایی است که در اکوسیستم تالاب زندگی میکنند. ما در قسمت جنوبی جاده ایستادیم و پیاده به حاشیه تالاب رفتیم. در اطراف تالاب دستفروشهایی که بیشتر زنها و دختران کم سن و سال بودند به فروش صنایع دستی که شامل دستبند، سربند و پابندهایی که به صورت بافت سنتی بلوچی ساخته شده بودند مشغول بودند. تعدادی هم طراحی با حنا انجام میدادند. تعدادی کودک دختر و پسر هم به شما پیشنهاد عکاسی و شعرخوانی میدهند و از شما تقاضای پول دارند. امکان شترسواری هم در اینجا فراهم است. اما براشت من از تالاب، نام این تالاب صورتی لیپار است و عمق زیادی ندارد اطرافش زمین ترکیبی از سنگ و گل خشک شده است که به نظر میرسد قبلا پرآب تر بوده. در نظر اول زباله ها و آلاچیقهای نامنظم اطراف، کوچک و کم عمق بودن تالاب اصلا نظرم را جلب نکرد. ولی بعدا که مکان تالاب را روی نقشه دیدم متوجه شدم ما فقط قسمت بسیار کوچکی از تالاب درکنار جاده را دیدیم و قسمت اصلی در شمال جاده است و اینجا فقط نواری باریک در نزدیک دریا و جاده است. برخلاف انتظارم از طبیعی بودن تالاب متوجه شدم لیپار به صورت مصنوعی و توسط شخصی به نام شیخ زاده با کمک اهالی در سال ۶۲ برای تغییر اکوسیستم منطقه ساخته شده و در زمان خودش پروژه موفقی بوده ولی تغییرات جدید بر روی تالاب تاثیرات منفی گذاشته.بهترین زمان بازدید را بهتر است از قبل در سایتهای گردشگری پیدا کنید تا حداقل این تالاب را رنگی ببینید. #دورهمی_لست_سکند #چابهارچهارفصل #لیپارگشت #آژانس_لیپارگشت_نوین #لیپار #چابهار
تالاب صورتی رنگ لیپار ،در بیست کیلومتری جاده ساحلی شرقی شهر چابهار واقع شده است.همان جاده ای که در نهایت و بعد از ۱۰۰ کیلومتر، به خلیج گواتر در جنوب شرقی ترین نقطه کشورمان منتهی می شود.این تالاب درست در کنار جاده و در زمان رفت به گواتر در سمت راست جاده و نزدیک ساحل دریا قرار دارد.ما به اتفاق دوستانی از لست سکند در دورهمی چابهار ، توسط تور آژانس لیپار گشت و با مینی بوس نو و تمیز آن، به آنجا رفتیم.در بدو ورود به تالاب، با تعداد زیادی از بچه های قد و نیم قد روبرو شدیم که دوان دوان خودشان را به ما رساندند.یکی خواستار خرید صنایع دستی تولیدی مادرانشان به ما بودند،یکی طلب پول میکرو، یکی برامون شعر میخواند و عده ای هم در کنارمان ما را همراهی میکردند.یکی از بچه ها نزدیک من اومد و خواست برایم شعر بخواند.متوجه شدم که نیاز به کمک مالی دارد و منهم با کمال میل قبول کردم و بعد از خواندن شعر ،انعام خوبی از من دریافت کرد و با رضایت خودش، عکسی به یادگار با هم گرفتیم. در کنار تالاب ، زنان روستائی و بومی محلی، با برپائی غرفه هائی به فروش تولیدات و صنایع دستی خودشان مشغولند که خرید از آنها هم به اقتصاد خانواده اشان کمک میکند و هم به توسعه گردشگری آن منطقه.دریاچه یا تالاب آنطور که انتظار داشتم، صورتی رنگ نبود و بیشتر قرمز مایل به مسی بود.گویا در بعضی از روزهای سال به رنگ صورتی در می آید.البته راهنمای تور عقیده داشت که رنگ خاک آنجا باعث رنگ صورتی تالاب میشود اما تعدادی از افراد مطلع محلی وجود زئوپلانگتونهارا عامل رنگ صورتی تالاب می دانند.
#چابهارچهارفصل
#دورهمی_لست_سکند
#آژانس_لیپارگشت
تالاب صورتی لیپار در مسیر خلیج گواتر و مابین اسکله صیادی رمین و کوههای مریخی و در فاصله ۲۵ کیلومتری چابهار قرار دارد . این تالاب زیبا به رنگ صورتی است اما در زمان حضور ما به خاطر بارندگی به رنگ نارنجی متمایل شده بود . دلیل صورتی بودن آن ظاهرا بافت خاک و واکنش شیمیایی آن با آب می باشد . در کنار این تالاب غرفه های فروش صنایع دستی وجود دارد که بسیار زیبا هستند و جهت سوغاتی مناسب می باشند. همچنین شتر سواری نیز کنار دریاچه با قیمت ارزان وجود دارد که می توان آن را تجربه کرد . ما با توری که مجری آن آژانس خوب لیپارگشت بود ، با توضیحات خوب لیدر آژانس ، آقای باقری از این جاذبه دیدن کردیم .
# چابهار چهار فصل
# دور همی لست سکند
دریاچه لیپار به دریاچه صورتی مشهور است و نزدیک شهر چابهار واقع شده است. زمانی که ما به دریاچه رسیدیم بخشی از آن بیشتر رنگ نارنجی داشت تا صورتی. اطراف دریاچه در بخشهایی گلی بود که بوی تعفن بدی داشت. کنار دریاچه چندین کپر قرار گرفته بود که زنان روستایی در آن دستبند و گردنبند و سوزن دوزی های زیبایی می فروختند.یک ساربان نیز به همراه دو شتر مسافران را کنار دریاچه میگرداند. به محض اینکه از ماشین پیاده شدیم کودکانی کنارمان آمدند و پیشنهاد دادند برایمان شعر بخواند و عده این نیز نقش حنا می زدند. شاید بهترین راه کمک به این بومیان خرید صنایع دستی آنها باشد ولی به نظرم جا داشت کنار این جاذبه گردشگری که در مسیر سایر جاذبه ها قرار گرفته است غرفه های شکیل تری بزنند و حتی اگر یک غرفه کوچک هم آب و نوشیدنی و تنقلات و حتی اسنکهای بومی را بفروشند مشتریان خوبی خواهند داشت. ایجاد جاذبه های بصری برای توریستها و گردشگران یکی از بخشهایی است که در این استان و در روستا اهمیت کمی دارد. درست است که منطقه محروم و کم برخوردار است ولی فروش صنایع دستی برای روستاییان باید منبع درامد خوبی باشد و به نظرم باید بازارچه های شکیلی را کنار ساحل و جاذبه های گردشگری چابهار درست کنند.
#چابهارچهارفصل
سلام. در شرق شهرستان چابهار یک دریاچه ای به نظر من اسمشو نمیشه تالاب گذاشت در سمت چپ جاده وجود داره که وقتی ما در آبان 1398 رفتیم آبش تقریبا قهوه ای رنگ بود و گویا در ماههای خاصی رنگ صورتی به خود میگیرد. در کنار این دریاچه مردم بومی و محلی غرفه هایی از صنایع دستی احداث کرده اند که در این غرفه ها انواع دستبندهای پارچه ای زیبا، گوش ماهی و صدف به قیمتهای مناسب بفروش می رسد که واسه خانمها بسیار جذاب بود. ضمنا در کنار این دریاچه امکانات شترسواری هم با قیمت مناسب وجود داره. لذا در سفر به شرق شهرستان چابهار پیشنهاد می کنم سری به این منطقه هم بزنید.
تالاب لیپار که به تالاب صورتی معروف هست نزدیک درخت انجیر معابد هست. این تالاب گویا تو فصل تابستان به رنگ صورتی کمرنگ در میاد ولی ما که عیدنوروز رفته بودیم رنگ تالاب صورتی کثیف بود. اطراف تالاب پر از اشغال بود و کلی هم دست فروش بود که مردم محلی بودن و داشتن صنایع دستی بلوچی میفروختن.
درسته تالاب صورتی نبود و خوب جذابیت خاصی برای من نداشت اما دست فروشان و مردم محلی که داشتن اونجا صنایع دستی میفروختن برامون جذاب بود. سوزن دوزیها و یه سری صدف های عجیب که برامون جذاب بود. در کل تالاب صورتی نبود اما اگر با یه فاصله ی از بالای به تالاب نگاه کنید گویا صورتی بودنش دیده میشه اون فصل تابستون و گرم.
دریاچه صورتی یا لیپار در مسیر چابهار به گواتر و در کنار جاده قرار دارد. نام دریاچه صورتی از آن جهت است که به علت وجود پلانکتون های گیاهی زیاد در این منطقه و غنی بودن آب منطقه از مواد آلی و معدنی است.ما کمی بعد از طلوع آفتاب به منطقه رسیدیم و رنگ صورتی دریاچه خیلی واضح نبود. در هنگام ظهر و در آذر ماه رنگ سرخ آن به حداکثر میرسد. کنار دریاچه چند کپر و چند کودک و زن دیدیم.زنها مشغول سوزن دوزی ( از صنایع دستی معروف سیستان و بلوچستان) بودند. پیشنهاد میکنم هنگام بازدید از این دریاچه از سوزن دوزی های زیبای زنان خرید کنید تا کمکی به درآمد مردم محروم سیستان کرده باشید.اینجا بیشترین میزان محرومیت رو میتوان حس کرد.دیدن کودکانی که با دیدن توپ پلاستیکی به وجد آمده بودند و با پای برهنه مشغول فوتبال شدند خیلی درد آور بود