Grand Bazaar Istanbul
بازار قدیمی استانبول با نام کاپالی چارشی (Kapali Carsi) شناخته میشه کاپالی یعنی بسته یا سرپوشیده و چارشی هم یعنی بازار پس معنیش میشه بازار سرپروشیده. این بازار تقریبا 560 سال پیش، بعد از فتح استانبول توسط مسلمانان، و به دستور سلطان محمد فاتح ساخته شده، این بازار سرپوشیده از چنیدن راسته تشکیل شده که در اون انواع وسایل به فروش میرسه، از ظروف سرامیکی، پارچه، طلا، عتیقه، لباس، سوغاتی گرفته تا شیرینجیات و خوراکی و .... من اون فانوس هایی که با شیشه های رنگارنگ و کلاهک های فلزی میفروختند دوست داشتم که قیمتشون یه مقدار بالا بود. در کل اجناسی که در این بازار سرپوشیده می فروشند از راسته بازارهایی که در کنار بازار وجود داره گرونتر بود. البته صرافی هایی که در این بازار قرار دارند پول رو به ریت خیلی خوبی چنج میکردند و خیلی بهتر از جاهای دیگه مثلا سلطان احمد یا مراکز خرید بود. معماری بازار هم زیبا بود و یه قسمت هایی نقاشی و طاق های تو در توی زیبایی داشت. البته به نظر من بازارهای سنتی که در ایران وجود داره به مراتب زیباتر از این بازار هستش. ضمنا اکثر فروشنده های این بازار انگلیسی رو خوب صحبت می کردند و برای خرید مغازه خودشون رو پیشنهاد میکردند. اگه از تراموا برای رفتن به این بازار بخواید استفاده کنید، میتونید سوار خط T1 بشید و در ایستگاه بیازیت پیاده شدید، البته اگه به دیدن میدان سلطان احمد و جاذبه های اطراف اون رفتید پیاده هم میتونید به بازار برسید.
این بازار بسیار پر ازدحامه و برای بازرسی و ورود به بازار باید در صف منتظر بمانید .
سطح امنیت این بازار و ورودی آن نسبت به بقیه استانبول خیلی پایین تره . مواظب جیب و وسایل خود باشید .
یک کیوسک پلیس هم جلوی ورودی بازار مستقر هست و در مدت اقامت 18 روزه مان در ترکیه از تنها پلیسی که رفتارغیر مودبانه دیدم پلیس همین جا بود ( پلیس در بقیه جاهای استانبول واقعا مودب و خوش برخورد بودند )
من کلا زیاد اهل خرید نیستم ولی با بررسی قیمت ها متوجه شدیم که اجناس این بازار ارزان نیستند .حالا علت این همه شلوغیش را نمی دانم چون شاید ممکنه محل عمده فروشی ها هم باشه که کاسب کارهای ترکیه و کشورهای دیگه مانند ایران از اینجا خرید می کنند .
بافت تاریخی و سقف های بازار قشنگه ولی خیلی هم چیزخاصی نیست .
ما که بیشتر از ده دقیقه توی این بازار دوام نیاوردیم و بعد از یک پیاده روی برگشتیم بدون خرید .
بازار بزرگ استانبول در منطقه تاریخی فاتح و در نزدیکی منطقه سلطان احمد و اسکله امینونو قرار گرفته است. این بازار ورودی های مختلف دارد هر دروازه اسم و شماره مخصوص خود را دارد. راسته های مختلف بر اساس نوع فروششان تقریبا قسمت بندی شده اند، از لباس کودک تا لباس عروس، از پارچه لباس تا پارچه پرده ای و.... دستفروش ها هم در میان بازار به فروش اجناس خود مشغولند. اگر اهل خرید باشید، جنس بشناسید و به برند اهمیت ندهید، خریدهای خوبی خواهید کرد. معروفترین قسمت بازار بزرگ راسته ای به نام کاپالی چارشی به معنی بازار سرپوشیده است. این قسمت راسته ای است که تنوع فروشگاهها بالاست. از ظرف تا لباس و کیف و کفش در اینجا پیدا میشود.اگر قصد خرید داشتید حتما چانه بزنید چون قیمتها واقعی نیستند.اگر حوصله شلوغی را ندارید به این بازار نروید،ولی اگر دنبال تماشای مردم و فضاهای تاریخی هستید بازدید از این مکان توصیه میشود.
شهر استانبول پر از جاذبه های متعدد است که یکی از آنها بازار بزرگ استانبول یا کاپالی چارشی میباشد. این بازار نزدیک به جاذبه های تاریخی همچون کاخ توپکاپی و مسجد ایاصوفیه قرار دارد و به راحتی می توانید در ایستگاه تراموای سلطان احمد یا گلهانه پیاده شده و با کمی پیاده روی به بازار برسید. در بدو ورود به بازار باید از گیت بازرسی رد شوید. شاید بیشترین چیزی که در مغازه های ابتدایی بازار به چشم می خورد باسلق های رنگارنگ پشت ویترین مغازه ها است که البته در حال حاضر یعنی در مهر ماه 98 خرید یک کیلو از آنها چندان هم برای ما ایرانیها ارزان تمام نمی شود! بازار آنقدر پر از توریست بود که شاید به درستی حتی نمی شد مغازه ها را بازدید کرد. اما نقش و نگارهای زیبایی سقف را پوشانده است که حتی اگر قصد خرید نداشته باشید دیدن خود بازار و معماری آن خالی از لطف نخواهد بود. خیلی از فروشنده ها چند کلمه فارسی بلدند و به خوبی هم ایرانی ها را شناسایی میکنند و با سلام بفرما دعوت به خرید میکنند!
یکی از بزرگ ترین بازارهای سنتی سرپوشیده دنیا در شهر استانبول قرار دارد که بیش از ۴ هزار مغازه دارد و رزوانه بین ۲۵۰ تا ۴۰۰ هزار بازدیدکننده برای آن ثبت شده است. بازار بزرگ استانبول در بافت قدیمی این شهر و در محله فاتح واقع شده و اگرچه برای خارجی ها جذاب است، اما برای ما که از این نوع بازارها در کشورمان داریم شاید خیلی سورپرایزی نباشد. این بازار که از ۵۵۰ سال پیش تاکنون همچنان فعال است، به فاصله کمی پس از تصرف قسطنطنیه توسط عثمانی ها احداث شده است. در قرن ۱۷ میلادی این بازار به نوعی مرکز تجارت کشورهای حاشیه مدیترانه بود. بسیاری از مغازه های این بازر محل فروش جواهرات، صنایع دستی و سوغاتی های کشور ترکیه است.
دسترسی به اینجا با تراموا امکانپذیر است و در مقابل آن ایستگاه کاپالاچارشی قرار دارد. همچنین با پای پیاده از میدان سلطان احمد نیز می شود به بازار آمد. بازار به جز روزهای یکشنبه از ساعت ۹ صبح تا ۷ بعدظهر باز است.
کاپالی چارشی که برخی آنرا به نام گرند بازار نیز میشناسند یکی از بزرگترین و قدیمی ترین بازار های جهان است که در نزدیکی میدان بایزید و همچنین نزدیکی منطقه سلطان احمد در استانبول قرار گرفته. کاپالی چارشی در زبان ترکی به معنای بازار سرپوشیده است . این بازار تعداد خیلی زیادی راهرو و تعداد خیلی زیادتری مغازه دارد که در آنها میتوانید تمام اقلام مورد نیازتان را پیدا کنید . گرند بازار برای خرید نمادها و سوغاتی های استانبول هم جای بسیار مناسبی است و از جمله مواردی که در این بازار نباید فراموش کنید چانه زدن هست.
گرند بازار در روزهای یکشنبه تعطیل است و روز های دیگر از 9 صبح تا 7 بعد از ظهر باز است.
آدم بازار گردی نیستم و به چشم جاذبه فرهنگی به دیدن بازار بزرگ استانبول رفتم. اما شباهت ظاهری فضا و اجناس به بازارهای سنتی خودمان، جو توریست زده حاکم بر فروشنده ها و حتی فروش زعفران ایرانی(با همان نام زعفران ایرانی) باعث شد لذت چندانی نبرم و بعد از حدود نیم ساعت از بازار بیرون بیایم و بروم سراغ جاذبه هایی که جذبم کنند!
یه بازار سرپوشیده شبیه بازارای سنتی خودمون، مثل بازار تبریز یا بازار امام رضا یا بازار کریم خانی و... تنها تفاوتش شاید چیزایی باشه که میفروشم. چراغ های رنگی که سوغات استانبول میتونن باشن، ادویه و باقلوا و همینطور پارچه های رنگی و مجسمه های ماکتی از دیدنی های استانبول و کلی چشم زخم با شکلهایی مختلف. این بازار با توجه به سنتی بودن میتونه جای مناسبی برای خرید سوغات باشه. نسبت به جاهای دیگه که مقاومت زدیم اینجا قیمت در حد 5لیر شاید ارزونتر بود. البته باید گفت کلا جاهایی که مسافر و توریست زیاد میره ساده ترین چیزا از قبیل آب معدنی هم چند برابر قیمت واقعی هستش. این بازار ارزش قدم زدن نیم ساعته تو چنان دالانش رو داره البته اگه قصد خرید نداشته باشین. این بازار تو منطقه فاتح و نزدیک مسجد سلطان احمد واقع شده.
کاپالی چارشی " یعنی بازار سرپوشیده بوده و این بازار به عنوان یکی از مراکز خرید استانبول حالت سرپوشیده داشته که درست در یک مایلی غرب سلطان احمد است جای خوش کرده است. توجه داشته باشید که در داخل بازار می بایستی یک نقشه داشته باشید چون بازار استانبول به قدری وسیع است و اگر بخواهید تمام آنرا بگردید ، خیلی خسته کننده بوده و هم اینکه زمان زیادی را می طلبد پس با نقشه به مکان های مورد نظرتان راحت بروید . بازار سنتی کاپالی چارشی جزو دومین مرکز خرید مطرح در ترکیه و همچنین قدیمی ترین بازار سنتی این کشور نامبرده می شود که تماما سرپوشیده بوده و از لحاظ معماری در نوع خود قطها بی نظیر است و شما با دیدن آن غرق در فرهنگ ، سنت و قدیمی بودن آن می شوید ، راستی این بازار همچون یک حلزون بزرگ با حدود 58 خیابان و بیش از 6111 مغازه در لیست قدیمی ترین و بزرگترین بازارهای سرپوشیده جهان قرار گرفته است که در سال های اخیر نیز بزرگتر هم شده است .
گرند بازار یا "چاپالی چارشیِ" خودشون، قدیمی ترین بازار سرپوشیده استانبول است که در منطقه سلطان احمد واقع شده و و از طریق ایستگاه تراموایی با همین نام به راحتی قابل دسترسی است. این بازار شباهت های زیادی با بازار تهران دارد، تعدد و نزدیکی مغازه ها، بزرگی و پر پیچ و خم بودن بازار از این جمله شباهت هاست. اما بزرگترین تفاوت این دو بازار در عریض تر بودن راهروهای گرند بازار است. بخشی از این بازار با نام اسپایس بازار یا بازار ادویه شناخته معروف است که از معروف ترین بازارهای ادویه دنیاست. در ضمن یک شعبه از "استیک نُصرِت" هم سال گذشته در گرند بازار افتتاح شد.
"بازار سرپوشیده" یا "بازار بزرگ" یا " کاپالی چارشی" نام بزرگترین بازار سنتی استانبول است. اگر با خط تراموا حرکت کنید و در ایستگاه "کاپالی چارشی" پیاده شوید، خود را مقابل درب ورودی یکی از بزرگترین بازارهای سنتی دنیا خواهید دید. بازاری که در لیست آثار جهانی یونسکو ثبت شده و یکی از پر بازدید ترین جاذبه های دنیا است. فکر کردن به اینکه در سال ۲۰۱۴ بیش از نود میلیون نفر از این بازار بازدید کرده اند شگفت انگیز است! کاپالی چارشی آنقدر بزرگ است که تقریبا همه چیز در آن یافت می شود. در طول بازار راسته های مختلفی را خواهید دید که بصورت تخصصی اجناس خاصی میفروشند. قیمتها عموما برای خرید عمده مناسب است و برای خرید بصورت تکی، قیمت ها کمی متفاوت است. هرچند قیمت طلا، جهانی است و نرخ طلا تفاوت کمی دارد، اما در راسته طلافروشان کاپالی چارشی زیورآلات طلای زیبائی را خواهید دید که با توجه به زیبائی و جدید بودن آن، اجرت ساخت آنها قابل قبول است. در بخشی از بازار لباس های کودک و لباس های خانگی بفروش می رسد که نرخ فروش عمده آنها واقعا مناسب است. اگر در بازار بزرگ به حرکت خود ادامه دهید، به بازار ادویه مصری ها خواهید رسید و اگر از بازار مصری ها عبور کنید، درب خروج بازار مصری ها به اسکله امینونو است. پس بهتر است از بازار بزرگ و بازار مصری ها و اسکله امینونو در امتداد هم بازدید نمائید. صرافی های زیادی در بازار وجود دارد و اگر قصد تبدیل دلار به لیر را دارید، قیمت های صرافی های بازار بزرگ و صرافی های لالعلی از بقیه استانبول مناسب تر است. اگر قصد خرید سوغاتی دارید، متنوع ترین محل برای خرید بازار بزرگ است. ولی دقت کنید اگر قصد خرید هر چیزی را دارید، حتما از چند جا قیمت بگیرید.
حدودا ساعت ده و نیم صبح اونجا بودم، گشتم و مشامم پر شد از عطرهای مختلف، یه جا عطر انواع صابون ها، یه جا ادویه ها! یه جا چشام غرق شد تو رنگ و لعاب ظرف های سرامیکی و نور لوسترهای خوشگل! یه هو اذان ظهر صداش پیچید تو دالون ها، اهالی بازار قالی هارو پهن کردن و بساط نمازگزاری به راه شد! فروشنده ها دکون ها رو بدون جفت و بست و قفل رها کردن و فقط به انداختن یه پارچه رو اجناسشون بسنده کردن! منم که دیگه تقریبا کل بازار رو گشته بودم از یه خروجی بیرون رفتم و دیدم به به!!! همون غذاخوری هایی که همیشه عاشقشونم جلوم سبز شده! خوراک جیگر و دونر و ... انتخابم جیگر بود، هیچ بوی بدی نداشت و خییییلی هم خوش طعم بود، یه عالمه هم باهاش سبزیجات و ادویه به صورت سلف سرویس میتونستی داشته باشی! قیمتش هم ۷.۵ لیر بود خلاصه اینکه بازارهای سرپوشیده اصیلن و این اصالت عجیب به دل میشینه!
گرند بازار استانبول یا كاپالی چارشی برای توریستها به راحتی قابل دسترسی هست و از هرجای استانبول به راحتی با مترو می توان به آن رسید .
این بازار از جاهايی هست كه لازم نيست حتماً خريدی داشته باشيد كه به اونجا سر بزنید ، تو اين بازار فرهنگ، هنر و سوغات تركيه را همه یکجا می توانید ببینید .
این بازار بسیار بزرگ ، قدیمی و شلوغ است که انواع صنایع دستی ، بشقاب ، فرش ، گلیم و خوراکی های مختلف رو می توان در آن پیدا کرد البته قیمت اجناس در این بازار ارزان نیست.
بازار بزرگ استانبول یا کاپالی چارشی، از اون جاهاییه که حتما در سفر به استانبول، باید رفت و دید و لذت برد. به نظرم خلاصه ای از فرهنگ و تاریخ و آداب و رسوم مردم این کشور تو بازار این شهر وجود داره که بازدید از اون رو بسیار لذت بخش میکنه.
گرند بازار، پز از عطر و بو و رنگ و نور و هیجانه. پر از جنب و جوش. البته برای خرید برخی وسایل شاید خیلی مناسب نباشه چون معمولا اجناس قیمت بالاتری نسبت به برخی جاهای دیگه تو این شهر دارن ولی بعضی چیزها مثل انواع چای های طعم دار و لوکوم های خوشمزه رو با قیمت مناسب میتونید از بازار تهیه کنید.
در بازار عکاسی هایی برای گرفتن عکس از توریست ها با لباس های سنتی عثمانی هستن که ما هم رفتیم و عکس گرفتیم و کلی هم خندیدیم و خوش گذشت.
مسیر رفت و آمد به بازار هم چه با اتوبوس و چه با مترو خیلی راحته و میتونید کلا یک روز رو به بازدید از دیدنی های منطقه سلطان احمد و بازار بزرگ یا کاپالی چارشی اختصاص بدید.
بازار بزرگ استانبول یکی از بزرگترین و قدیمی ترین بازارهای سرپوشیده ی دنیا است و دارای ۳۰۰۰ مغازه بوده که با برگرفتن ۶۱ خیابان استانبول به جرات می تواند بزرگترین بازار استانبول به شمار بیاید. با وجود افزایش روز به روز بازارها و فروشگاه های مدرن و لوکس در ترکیه، هنوز هم این بازار یکی از پر بازدیدترین جاذبه های گردشگری شهر استانبول به شمار می رود. بازار بزرگ یکشنبه ها و همچنین در هنگام تعطیلات عمومی بسته است و در بقیه روزها باز می باشد. در روزهای جمعه و شنبه بسیار شلوغ است و پیدا کردن اجناس با قیمت مناسب تر، سخت می شود. بازار بزرگ استانبول از دو ساختمان در نزدیکی هم تشکیل شده که به مروز زمان فضای میان این دو ساختمان از مغازه ها پر شد و خیابان های مسقف ایجاد شدند. قسمتهای مختلفی در بازار وجود دارد: انواع کیف و کفش، پوشاک چرم و پوست، ادویه ها و گیاهان دارویی،وسایل عتیقه، قالی و قالیچه و صنایع دستی. این بازار در منطقه تاریخی فاتح قرار دارد و می توانید با تراموا، مترو ، اتوبوس و تاکسی بروید. ورودیهای زیادی برای آن وجود دارد که ورودی خیابان بایزید از شلوغ ترین آنهاست. البته مواظب باشید فروشنده ها کلاهبرداری نکنند . ما از مغازه ای دمنوش گرفتیم که چیزی که به ما داده شد با دمنوشی که تست کردیم کاملا متفاوت بود و اصلا قابل خوردن نبود در حالیکه پول زیادی هم بابت آن پرداخت کردیم
از آن بازار هاي سرپوشيده قديمي است كه جان مي دهد براي گشت و گزار و كنكاش
مثل يك شهر فرنگ بزرگ شما اينجا همه چيز پيدا ميكنيد از ادويه جات و صابون هاي گياهي مخصوص تركي كه ما خريديم تا فرش و چراغ و زيور الات و تقريبا هر چيزي كه به ذهنتان برسد اين ها ميتوانيد سوغاتي هاي خوبي بخريد
برخي از عطاري ها شما را دعوت به دمنوش ميكنند كه لذيذ است و لي ممكن است در رودربايستي مجبور به خريد ادويه هم بشويد
ميوه هاي خشك اين بازار هم حرف ندارد. و واقعا خوشمزه است
دسترسی : می تونید سوار خط f1 تکسیم به کاباتاش شوید و در کاباتاش که ایستگاه اول ترامواست سوار تراموا شده و در ایستگاه بیازیت - کاپالی چارشی ( 2 ایستگاه بعد از میدان سلطان احمد ) پیاده شوید.این ایستگاه تراموا در مقابل گرند بازار یا کاپالی چارشی قرار گرفته است.گرند بازار یکشنبهها تعطیل است و در روزهای دیگر از ساعت 9 صبح تا 7 شب باز است
بازار بزرگ استانبول در منطقه سلطان احمد قرار گرفته و می توانید در روزی که برنامه ی بازدید از مساجد و بناهای این منطقه را دارید، قدم زنان تا این بازار هم بیایید. البته ایستگاه تراموا هم در نزدیکی بازار هست. این بازار اصلا و ابدا قابل قیاس با بازار تهران نیست و بیشتر شبیه یک چهارشنبه بازار بی نظم و پرهیاهوست!
ما از در اصلی وارد شدیم و بیشتر راسته هایی که دیدیم مربوط به طلا و لباس بود که واقعا چنگی به دل نمی زد و داخل خود بازار هم اصلا و ابدا حس دالان های قدیمی بازار تهران را نداشت. بسیار شلوغ و کثیف بود. لباس ها واقعا بی کیفیت و همگی چینی بود. روی یکی دو تا جنس هم که دست گذاشتیم گفتند فقط به صورت جینی می فروشند.
به نظر من اینجا ارزش رفتن و گشتن (حتی فقط به دید توریستی) را ندارد.
بازار بزرگ استانبول یا گرند بازار ( Grand Bazaar ) یکی از قدیمی ترین بازارهای سرپوشیده جهان است که از نظر ساختار و معماری بسیار جذاب و دیدنی است .این بازار دارای 61 راهرو سرپوشیده و بیش از 3000 مغازه میباشد که اجناس مختلفی از جمله طلا و جواهرات، فرش، چرم، عتیقه جات، صنایع دستی، لباس،کفش، فانوسهای رنگی زیبا، ادویه جات، داروهای گیاهی و حتی کتب قدیمی را برای فروش عرضه می کنند
دسترسی : می تونید سوار خط f1 تکسیم به کاباتاش شوید و در کاباتاش که ایستگاه اول ترامواست سوار تراموا شده و در ایستگاه بیازیت - کاپالی چارشی ( 2 ایستگاه بعد از میدان سلطان احمد ) پیاده شوید.این ایستگاه تراموا در مقابل گرند بازار یا کاپالی چارشی قرار گرفته است.گرند بازار یکشنبهها تعطیل است و در روزهای دیگر از ساعت 9 صبح تا 7 شب باز است. در تعطیلیهای رسمی مانند 29 اکتبر (7 آبان) که تعطیلات بانکهاو یا عید قربان است گرند بازار تعطیل میباشد.
گرند بازار یکی از مهمترین جاذبه های شهر استانبول است . این بازار قدیمی در محله سلطان احمد قرارداره . ایستگاه تراموای چمبرلی تاش احتمالا بهترین راه دسترسی به اینجاست . مطابق اغلب امکان توریستی ، قیمت اجناس در گرند بازار یا به گویش استانبولی " کاپالی چارشی " کمی بالاست . البته حین خرید نباید چانه زدن را فراموش کنید . چانه زدن در تمام بازارهای دنیا و به ویژه بازارهای خاورمیانه یک رفتار آشنا و معمول محسوب میشه . کمی آنطرف تر از گرندبازار در بازار مصری قیمت ها متعادلتر هستند .
#تایسیز