شهر بانکوک تایلند در سال 2018 برای چهارمین سال متوالی عنوان پربازدیدترین شهر جهان را کسب کرد. طبق رتبهبندی موسسه مَستِرکارت (Mastercard) در ردهبندی جذب گردشگر، بانکوک بالاتر از شهرهای پاریس و لندن قرار گرفته است. بر اساس آخرین آمار، پایتخت تایلند میزبان بیش از 22 میلیون مسافر از نقاط مختلف جهان بوده است. پاریس و لندن با بیش از 19 میلیون گردشگر با اختلاف بسیار کم نسبت به هم در رتبههای دوم و سوم ایستادهاند.
بانکوک؛ پیشتاز جذب گردشگر
بانکوک با 9 میلیون نفر جمعیت بهعنوان یکی از بزرگترین شهرهای جهان، سالانه میزبان تعداد بیشمار تورهای بانکوک از اقصی نقاط دنیا است و از جذابیت خاصی برای گردشگران بینالمللی برخوردار است. ازجمله این جذابیتها میتوان به معابد و کاخهای زیبا مانند معبد وات آرون (Wat Arun)، مراکز خرید جذاب مانند بازار مد پلاتینیوم (Platinum Fashion Mall) و طبیعت بینظیرش مانند سافاری وُرلد (Safari World) اشاره کرد. البته که اینها فقط نمونهای از تعداد بسیار زیاد جاذبههای محبوبترین مقصد گردشگری جهان در سال 2018 محسوب میشوند.
رونق صنعت گردشگری در محبوبترین مقاصد
طی 10 سال گذشته با رشد فنآوری و رقابت بین صنایع مختلف در جهان، سهم بخشهای مختلف اقتصادی تغییر کرده است و تمایل روزافزون مردم به سفر باعث شده است صنعت گردشگری بهعنوان صنعتی در حال رشد و جذاب محسوب شود. لندن بهعنوان یکی از پربازدیدترین شهرهای جهان طی یک دوره بهصورت ناگهانی با کاهش گردشگر بینالمللی روبهرو شد و تقریباً 4% کاهش گردشگر داشت، ولی بهجز این شهر سایر مقاصد محبوب گردشگری همواره با رشد روبهرو بودهاند و پیشبینیها از رشد ادامهدار آنها حکایت میکند.
در جدول زیر آمار پیشبینی رشد سال 2019، متوسط شبی که هر گردشگر در آن شهر اقامت داشته و متوسط هزینهای که هر گردشگر به ازای هرروز صرف کرده است را مشاهده میکنید. پایتخت تایلند همچنان یکی از جذابترین مقاصد گردشگری جهان است!
همچنین طبق پیشبینیها، در سال جاری توکیو رشد فوقالعادهای را در جذب گردشگر بینالمللی تجربه میکند و با رشد 10 درصدی، تعداد گردشگر خود را به بیش از 14 میلیون نفر در سال میرساند، در حال حاضر توکیو با حدود 13 میلیون گردشگر در رده نهم محبوبترین شهرهای مقصد گردشگری جهان قرار دارد. یکی از مهمترین شاخصهای بررسی صنعت گردشگری هر شهر رشد مداوم و پایدار آن شهر در جذب گردشگر بینالمللی است.
طبق برخی از گزارشها، صنعت گردشگری تایلند با حدود درآمد 20 میلیارد دلار (منبع عدد: سایت مَستِر کارت) در سال حدود 20% از کل تولید ناخالص داخلی (Gross Domestic Product) این کشور را تشکیل میدهد. همچنین طبق پیشبینیها و با توجه به دلیل تغییراتی که در بخش قدرت پول ملی تایلند و وضعیت اقتصاد جهانی رخ خواهد داد، رشد بخش گردشگری این کشور با رونق بیشتری همراه میشود.
به نظر شما رشد صنعت گردشگری در سالهای اخیر و همچنین سهم آن در تولید ناخالص داخلی برای کشور عزیزمان ایران به چه صورت است؟ آیا برای بهرهبرداری از ظرفیتهای گردشگری کشورمان بهاندازه کافی زیرساخت ایجاد کردهایم؟
منبع: bloomberg.com و newsroom.mastercard.com