در نمایش باورنکردنی توسط کار گروهی، چندین سازمان با یکدیگر همکاری کردهاند تا دیدگاه ما نسبت به سیاره مشتری را مانند سایر سیارات تغییر دهند . با ادغام اطلاعات به دست آمده از کاوشگر جونو، تلسکوپ فضایی هابل، و رصدخانه جمینی، محققان قادر به گرفتن عکسی شدند که دیدگاهی جدید نسبت به سیستمهای طوفان سیارهای به ما میدهد. عکس خیرهکننده گرفته شده مادونقرمز از این سیاره، فعالیت آن را نشان میدهد.
برای مدت سه سال است که NOIRLab بنیاد علوم ملی تصاویر مادونقرمز عمق پوشش ابر مشتری را کاوش میکند. این کار با مشاهدات نوری و فرابنفش از تلسکوپ فضایی هابل و توسط کاوشگر جونو برای به وجود آوردن دیدگاه جدیدی از سیاره مشتری باهم ترکیب شدند . مشاهدات رادیویی کاوشگر جونو به محققان کمک کردهاست تا نور قوی مشتری را ثبت و به نمایش درآورند. سپس این نقشهها با تصاویر مرئی مادونقرمز تلسکوپ فضایی هابل و تصاویر مادونقرمز گرفته شده توسط رصدخانه جمینی برای گرفتن این عکس درخشان و شگفتانگیز ترکیب شدند.
کاری که در رصدخانه جمینی هاوایی انجام شد برای موفقیت پروژه حیاتی بود. تلسکوپ موجود در این رصدخانه، بهعنوان بزرگترین و پیشرفتهترین تلسکوپ در دسترس ستاره شناسان، قادر به انجام مشاهدات در وضوح بسیار بالا است. برای گرفتن این عکس خاص از مشتری، محققان از تکنیکی به نام تصویربرداری "موفقیتآمیز" استفاده کردند. این کار شامل گرفتن چند عکس با نوردهی کوتاه و سپس استفاده از تلسکوپهایی با وضوح بالاست که در زمانی که جو زمین پایدار است استفاده میشود. درنتیجه، عکس بسیار واضح خواهد بود و میتواند با سایر عکسهای گرفتهشده از فضا رقابت کند.
مایکل وانگ از دانشگاه کالیفرنیا، برکلی میگوید: «به نظر خارقالعاده میرسد که نقطههای سیاهی در مشتری وجود دارد که درواقع فقط شکافهایی در پوشش ابر مانند این سیاره هستند.» در عکس گرفته شده، شما نور مادونقرمز درخشانی را میبینید که در مناطق بدون ابر وارد میشود، اما درواقع ابرهای سیاه در آن نقاط وجود دارند که در عکسهای مادونقرمز تیره دیده میشوند.
در حقیقت، عکسها حتی یک راز در مورد خال قرمز معروف مشتری را کشف کرده است. درگذشته، مشاهدات نور مرئی نمیتوانستند بین مواد ابری سیاه و ابرهای نازک تمایز قائل شوند، بنابراین آرایش آنها یک راز باقی مانده بود. اکنون با تلاشهای جدید، این معما حل شدهاست.
تصاویر مادونقرمز قوس درخشانی را نشان میدهند که این سیاره را روشن میکند. این درخشش مادونقرمز از گرمای درونی مشتری ناشی میشود و با ابرهای ضخیم مسدود میشود. این بدان معنی است که نقطه قرمز بزرگ، بخشی است که در آن شکاف ابرها وجود دارد و اجازه عبور نور از فضای مبهم مشتری را میدهد.
این اکتشاف برای این محققان بسیار جالب است و نتیجه سالها تلاش و همکاری آنها با یکدیگر است. مارتین استیل، مدیر برنامه نجوم در بنیاد ملی علوم، که همان مسئول بودجه آژانس آمریکا است، میگوید: «این مشاهدات هماهنگ بار دیگر ثابت میکنند که پیشرفت علم نجوم با تواناییهای تلسکوپهای جمینی و با امکانات و تجهیزات مبتنی بر فضا، امکانپذیر است.»
تصویر روشنی از مشتری که توسط تلسکوپ هابل گرفتهشده است، با اطلاعات رصدخانه جمینی هشت ترکیب شد تا یک عکس بینظیر از سیاره مشتری گرفته شود.
منبع: mymodernmet.com