مقدمه یک ملت باگذراندن ایام در بستر تاریخ، ریشه دوانده و با شاخسار تمدن رشد میکند و میوه فرهنگ را همانندِ هدیهای برای بشریت بهبار مینشاند. فرهنگ و تمدن ایرانی در فراز و نشیب هزاران سال توانسته است هویت مستقل و بینظیر خود را در ابعاد
خیلی وقت بود که دوست داشتم به خوزستان سفر کنم ، اسم این استان یادآور جنگ هشت ساله ایران و عراق، نفت و گاز و در چند سال اخیر ریزگردهایی است که نفس خوزستان را بند میآورد. اما برای من با توجه به کارم یادآور
((به نام پروردگاری که در همین نزدیکی است...)) شنوندگان عزیز توجه فرمایید؛ خرمشهر، شهر خون، آزاد شد. این جمله را بار ها شنیده اید و حتما هم می دانید که مربوط به کدام تاریخ است و به چه چیزی اشاره دارد. جمله ای که شاید از خوش
خرمشهر یکی از شهرهای جنوبی خوزستان است که همه بخاطر جنگی که به آنجا تحمیل شد میشناسیم..
برایم جالب بود شهری که زمانی مرز مقاومت بود را از نزدیک ببینم..
خرمشهر به دلیل واقع شدن در مجاورت خلیج فارس و کشور عراق از اهمیت استراتژیک اقتصادی،تجاری و سیاسی ویژه ای برخوردار است..
شهری که مورد بی مهری قرار گرفته و همان طور با آثار جنگ باقی مانده..
شهری که انتظار میرفت از هر جایی و مکانی از ایران آبادتر باشد..
چند ساعتی در خرمشهر ماندیم و آثار جنگ و ماشین های سروته شده زمان جنگ را دیدیم و در کافه ای چایی خوردیم و به روزهایی که چه اتفاقاتی برای این شهر افتاده و تاریخ خرمشهر گفت و گو کردیم و بعد از دور زدن کل شهر برگشتیم سمت آبادان و از آنجا ماهشهر..
امیدوارم دفعه ی بعد اگر آبادان و خرمشهر رفتم آنجا را آبادتر از هر جایی ببینم
دیدن شهر خرمشهر همیشه یکی از آرزوهام بود.بندری که قبل از انقلاب همیشه پرشور، زیبا و دیدنی بود.شهری که در اوایل جنگ تحمیلی به مدت ۲۲ ماه به اشغال بعثی ها افتاد اما بااز جان گذشتگی فرزندان این آب و خاک در سوم خرداد ۶۱آزاد شد.نام قدیم شهر به علت سرخی رنگ کارون در آن ناحیه محمره بود اما در سال ۱۳۱۴ به خرمشهر تغییر نام یافت.در زمان جنگ نام این شهر ، خونین شهر بود اما اکنون همان خرمشهر زیباست.این شهر از غرب با کشور عراق، از جنوب با آبادان، از شرق با شادگان و از شمال با اهواز همسایه است.فاصله اش با اهواز حدود ۱۲۵ کیلومتر، با تهران ۱۰۰۰ و با خط هوائی ۶۶۰ کیلومتر است.جمعیت این شهرستان که دارای دو بخش، سه شهر و چهاردهستان است، حدود ۲۰۰هزار نفر می باشد.این بندر توسط راه آهن به تهران متصل است.رود کارون از وسط این شهر می گذرد و ساحل کنار رودخانه یکی از جاذبه های این شهر به حساب می آید.در جنوب خرمشهر رودخانه کارون دو شاخه میشود:یک شاخه به بهمن شیر می پیوندد و شاخه اصلی به اروندرود منتهی می شود.از سایر جاذبه های گردشگری این شهر میتوان به: جزیره مینو،نخلستانهایش،قصرفیلیه،ساختمان هلال احمر، مسجد جامع، ساختمان بانک ملی، یادمان شلمچه و موزه فرهنگی دفاع مقدس اشاره کرد.مردم شهر همانند سایر مردم استان خوزستان بسیار خونگرم، مهربان و مهمان نواز هستند.بستنی های گاومیش آنجا معروفه و حتما در سفر به این شهر از بستنی های خوشمزه آنجا غافل نباشید.چون آب و هوای این شهر در تابستان بسیار گرم و مرطوب است، بهترین زمان سفر، فصل زمستان است که هوای بسیار مطلوبی دارد.کشت خرما و مرکبات از محصولات کشاورزی و سوغات این شهر است.
ما در سفر نوروزی که در سال نود و پنج داشتیم یک شب در آبادان اقامت داشتیم و فرصتی بود تا از شهر خرمشهر هم بازدیدی داشته باشیم. خرمشهر در فاصله کمی از آبادان قرار دارد. شاید اگر در مقیاس کلان شهری مثل تهران سنجیده شود، آبادان و خرمشهر به هم چسبیده اند.
بعد از آبادان و بازارهای منطقه آزاد اروند به خرمشهر می رسیم. اینجا سرزندگی و شادابی که در آبادان بود، نیست. هنوز با گذشت چندین سال از جنگ هنوز شهر حال و هوای همان زمان را بیشتر دارد.
ما در سفر نیم روزه ای که به خرمشهر داشتیم از مسجد جامع آن و موزه جنگ خرمشهر بازدید کردیم.
در کنار مسجد جامع نمایشگاهی از مقاومت مردم خرمشهر و آزاد سازی آن برپا بود که قابل توجه و تامل بود!
موزه جنگ یا موزه دفاع مقدس به روایت اشغال تا آزاد سازی خرمشهر پرداخته است. عکس های بسیار زیبا و تاثیرگذاری از دوران اشغال خرمشهر در این موزه گرداوری شده است.