چگونه بهداشت سفر در شرایط کرونا را رعایت کنیم؟

4.3
از 3 رای
تقویم ۱۴۰۳ لست‌سکند - جایگاه K - دسکتاپ
چگونه بهداشت سفر در شرایط کرونا را رعایت کنیم؟ +تصاویر
01 خرداد 1399 08:00
0

در چند ماه گذشته به دلیل همه‌گیری ویروس کرونا، بسیاری از پروازها و برنامه‌های سفر لغو شد. دولت‌ها از پذیرفتن گردشگران خودداری کرده و بسیاری از مردم برای حفظ سلامتی خود در خانه ماندن را به سفر ترجیح دادند. بااین‌حال با گذشت زمان، کم‌کم شرکت‌های هواپیمایی و گردشگری فعالیت خود را از سر می‌گیرند و سفر کردن دوباره به روال قبلی خود بازمی‌گردد. در چنین شرایطی که همچنان احتمال گسترش ویروس کرونا وجود دارد، اگر سفری در پیش رو دارید که نمی‌توانید آن را لغو کنید، حتما نکات بهداشتی را رعایت کنید. در ادامه همراه باشید تا بهداشت سفر در شرایط کرونا را بررسی کنیم.

 

آیا سفر کردن در بحران کرونا خطری ندارد؟

coronavirus-tourism01.jpg

هیچ کس نمی‌تواند ادعا کند که در بحران کرونا سفر کردن کاملا بی‌خطر خواهد بود. سن، وضعیت سلامتی و مقصد شما همگی در امن یا خطرناک بودن شرایط سفر شما موثر هستند. با وجود اینکه میزان ابتلا به کووید ۱۹ کاهش یافته است، اما همچنان پیش از سفر به موارد زیر توجه کنید:

۱. سن

افراد مسن به ویژه افرادی بالای ۸۰ سال، بیشتر در معرض ابتلا به ویروس کرونا هستند. درحالی‌که درصد بسیار کمی از افراد ۱۰ تا ۳۹ سال درگیر این بیماری خطرناک شده‌اند. این بدان معنا نیست که اگر جوان‌تر باشد، به این بیماری مبتلا نخواهید شد. بلکه احتمال ابتلای افراد جوان کمتر از افراد مسن خواهد بود. باین‌حال هنوز هم در هر سنی که باشید، می‌توانید به این بیماری مبتلا شوید. پس به شما پیشنهاد می‌کنیم که پیش از سفر حتما سن خود را در نظر بگیرید.

۲. سوابق پزشکی

افرادی که دارای سوابق پزشکی جدی هستند، بیش از افراد سالم مستعد ابتلا شدن به کرونا ویروس خواهند بود. اگر مبتلا به یکی از بیماری‌های تنفسی، قلبی و عروقی، دیابت، فشار خون بالا، سرطان و نقص سیستم ایمنی بدن هستید، از سفر کردن در شرایط کرونا خودداری کنید.

۳. مقصد سفر

هزاران نفر در سراسر جهان به کرونا مبتلا شده‌اند و تعداد آن‌ها رو به افزایش است. به همین دلیل بررسی کشور مقصد پیش از سفر بسیار ضروری خواهد بود. کشورهایی مانند ایتالیا، اسپانیا و آمریکا وضعیت قرمزی دارند و سفر به آن‌ها می‌تواند خطرناک باشد. البته کشورهایی که میزان بیماری در آن‌ها رو به کاهش است، به معنای یک مقصد بی‌خطر برای سفر نیستند. کشورهایی بسیاری به این بیماری آلوده شده‌اند و مرکز کنترل و پیشگیری بیماری نسبت به سفر کردن به این کشورها هشدار داده است. همچنین اگر سفر داخلی دارید هم باید این مساله را در نظر بگیرید و مقصد سفر را از نظر میزان بیماری کاملا بررسی کنید.

 

چگونه می‌توان از ابتلا شدن به بیماری کرونا در حین سفر پیشگیری کرد؟

corona-travel02.jpg

اگر به هر دلیلی مجبور شدید که به سفر بروید، به نکات بهداشتی زیر که سازمان بهداشت جهانی اعلام کرده است حتما توجه کنید:

۱. دست‌های خود را به صورت مکرر بشویید.

اصلی‌ترین و مهم‌ترین کار برای جلوگیری از ابتلا به بیماری کووید ۱۹، بدون شک شستن مداوم دست‌ها است. حداقل به مدت ۲۰ تا ۳۰ ثانیه دست‌های خود را با صابون، به خصوص بعد از استفاده از وسایل حمل‌ونقل عمومی بشویید. اگر با هواپیما سفر می‌کنید، حتما پس از خارج شدن از آن دست‌های خود را بشویید. اگر به صابون دسترسی ندارید، از ژل‌های ضدعفونی کننده حاوی الکل ۶۰ درصد استفاده کنید. البته به یاد داشته باشید که این ژل‌ها به اندازه شست‌وشوی کامل دست‌ها با صابون موثر نیستند.

۲. با دست‌های نشسته صورت خود را لمس نکنید.

اگر در خارج از هتل و یک مکان عمومی بودید، به هیچ عنوان با دست‌های نشسته صورت خود را لمس نکنید. این ویروس می‌تواند تا ساعت‌ها روی سطوح مختلف بماند و از طریق دهان، بینی و چشم‌ها وارد بدن شده و شما را آلوده کند.

۳. فاصله خود را حفظ کنید.

اگر متوجه شدید که فردی علائم سرماخوردگی یا آنفولانزا دارد‌، عطسه یا سرفه می‌کند، حداقل یک متر از او فاصله بگیرید. قطرات سرفه و عطسه می‌توانند از طریق هوا منتقل شده و شما را آلوده کنند. به‌طورکلی در سفر هم فاصله‌گذاری اجتماعی را رعایت کنید.

۴. وسایل خود را به صورت مداوم با اسپری ضدعفونی کنید.

اگر می‌خواهید در هتل یا هاستل اقامت کنید، حتما مکانی را رزرو کنید که تمیز باشد. حتما با کارمندان یا مدیریت تماس بگیرید و از آن‌ها بخواهید که اتاق شما را تمیز و ضدعفونی کنند. خودتان هم بلافاصله بعد از ورود، وسایلی را که اغلب لمس خواهید کرد را با اسپری ضدعفونی کنید.

۵. از حضور در میان جمعیت، به ویژه در فضاهای بسته خودداری کنید.

اگر مقصد سفر شما کشور یا شهری است که موارد زیادی مبتلا به کرونا ویروس در آنجا مشاهده شده است، حتما از حضور در میان جمعیت و ازدحام، به ویژه در فضاهای بسته خودداری کنید.

۶. درباره میزان شیوع کرونا در مقصد سفر خود تحقیق کنید.

میزان شیوع کرونا را در مقصد سفر خود بررسی کرده و توصیه‌های مقامات بهداشتی آن‌ها را بخوانید. با  اطلاع از قوانین ویژه آن‌ها در بحران کرونا و توصیه‌های پزشکی، به آن کشور یا شهر سفر کنید.

۷. از ماسک برای پوشاندن صورت خود استفاده کنید.

برای حضور در میان مردم و جلوگیری از ابتلا به کرونا ویروس، حتما صورت خود را با ماسک بپوشانید. به خصوص اگر علائمی مانند سرفه یا تب دارید، حتما از ماسک برای رعایت بهداشت سفر در شرایط کرونا استفاده کنید.

۸. در صورت بروز علائم، فورا به بیمارستان بروید.

اگر در حین سفر احساس کردید که علائم کرونا ویروس را دارید، به سرعت به اولین و نزدیک‌ترین بیمارستان بروید. از دو تا ۱۴ روز پس از ابتلا، ممکن است که علائمی همچون آبریزش بینی، سرفه، تب، گلودرد و تنفس سخت داشته باشید. علائم کرونا ویروس شبیه سرماخوردگی و آنفولانزا است و به همین دلیل تنها داشتن علائم به معنای ابتلای شما به کرونا ویروس نخواهد بود.

 

در نهایت

هیچ راهکار مطمئنی برای جلوگیری از ابتلا به کرونا ویروس در هنگام سفر وجود ندارد. بااین‌حال با رعایت نکات بهداشت سفر در شرایط کرونا، می‌توانید خطر ابتلا به این بیماری تا حد امکان کاهش دهید. از نزدیک شدن به افراد بیمار خودداری کرده و اگر بیمار هستید، از سفر کردن بپرهیزید.

به‌طورکلی امن‌ترین راه سفر کردن، استفاده از دوچرخه، ماشین و پیاده‌روی است. وسایل حمل‌ونقل عمومی مانند اتوبوس‌، مترو و هواپیما می‌توانند آلوده باشند. به همین دلیل اگر سفرهای درون شهری دارید، دوچرخه و پیاده‌روی برای شما انتخاب بهتری خواهد بود. اگر هم قصد پرواز به کشور یا شهر دیگری را دارید، در آنجا بهتر است که از تاکسی و ماشین‌های شخصی به جای مترو و اتوبوس استفاده کنید.

همچنین شما می‌توانید پیش از پرواز، از شرکت هواپیمایی خود بخواهید که اگر شخصی در پرواز شما مبتلا به کرونا ویروس است را به شما اطلاع دهد. درنتیجه می‌توانید آگاهانه برای سفر خود تصمیم بگیرید. لوازم شخصی و بهداشتی خود را هم حتما در حین سفر به همراه داشته باشید و همیشه وسایل خود را ضدعفونی کنید.

 

تهیه و تالیف: لست‌سکند

لست سکند
لست سکند

سایت لست‌سکند از سال 1389 آغاز به کار کرد. از همان ابتدا، بخش مجله گردشگری راه‌اندازی شد تا بتواند با توجه به نیاز اهالی سفر، اطلاعات به‌روز و کاربردی را با مخاطبان به اشتراک بگذارد.