سوغات گرجستان، جالبتوجه و بسیار متنوع است. شما میتوانید از خوراکیها تا وسایل تزیینی را بهعنوان سوغاتی گرجستان به خانه بیاورید. همچنین در این کشور، نمادهایی وجود دارند که میتوانید بهعنوان یادگار تهیه کنید و بهنوعی آنها هم جزو سوغاتی های گرجستان هستند. در این مطلب
سفر به تفلیس، پایتخت گرجستان، از سفرهای پرطرفدار میان ایرانیان است. در راهنمای سفر به تفلیس، نکات مهم برای سفر به این شهر دیدنی را در اختیارتان میگذاریم. تا انتهای این مطلب از لستسکند با ما همراه باشید تا بدانید دقیقاً تفلیس کجاست و با نکاتی که
مراکز خرید تفلیس قطعاً جزو اماکنی است که باید هنگام سفر به این شهر زیبا، از آنها بازدید کرد. اصلاً تفلیس، شهریست که همیشه برای خرید آماده است و خیابانها و مغازههایش همواره در جنبوجوش هستند. مالهای مجلل و بینالمللی، مغازههای مدرن محلی، بازارهای صنایعدستی
سفر برای من یعنی زندگی کردن در حال به معنی واقعی کلمه. شهریور ماه 1403 بود که دوستم آرام بهم پیشنهاد داد بریم پوکت. من با کلی شوق و ذوق شروع کردم به سفرنامه خوندن، گشتن تو یوتیوب،تحقیق در مورد هزینه تفریحات ،هتل ، حتی اخلاق
درود بر کلیه دوستان به مناسبت 1 شهریور سالگرد ازدواج و تولد همسرم امسال کادو سفر به گرجستان( تفلیس و باتومی) زیبا رو دادم. آخرین سفرمون قبل از کرونا سال 98 به بالی بود حالا که اوضاع عادی شده تصمیم گرفتیم بریم سفر.از هفته های قبل
اواسط خرداد ماه سال ۹۵ بود،که مدیر عزیزتر از جانم(ارواح جدش) باهام تماس گرفت و گفت یه لحظه بیا اتاق من رفتم پیشش و گفت جانم عزیزم ای آلبالو،ای شفتالو،ای مدیر،ای مدبر گفت:برو چمدونتو جمع کن میخوام بفرستمت ماموریت یه جای خوش آب و هوا بری حال
سفر به تفلیس را برای یکبار پیشنهاد میکنم.کلا تفلیس طبیعت و هوای خوبی دارد.
همه جا سرسبز هست . چندین دریاچه دارد.
تفلیس جاذبه های دیدنی خیلی زیادی ندارد و مهم ترین اون ها رو میتونید توی یک روز بازدید کنید.
کلیسای سامبا- پارک ریکه - پل صلح - تله کابین - مجسمه مادر - قلعه ناریکالا و حمام های سولفور از مهم ترین آن ها هستند.
پارک آبی گینو دریاچه لاک پشت هم ارزش دیدن دارند.
1. خورد و خوراک
غذاهای معروف گرجی ارزش تست کردن دارد.قیمت غذاها مثل ایران هست.رستوران های معروف خوبی دارد.
2. امنیت و آرامش
تفلیس جز کشورهای امن دنیاست .این رو میشه کامل لمس کرد. شب ها تا دیروقت میتونین با خیال راحت درخیابون هاش قدم بزنید. با خیال راحت گوشی تونو دست بگیرید و نترسید کسی از دستتون بقاپه.
3. حمل و نقل عمومی:
متروی فوق العاده قدیمی دارند . که هوای مطبوعی ندارد. ایستگاه های عمیقی دارد. قطار ها با سرعت خیلی بالایی حرکت میکنند و خیلی سرو صدای زیادی دارند.
4. دسترسی اینترنت:
در مرکر شهر تفلیس اینترنت وای فای رایگان موجود هست که البته به دلیل سرعت فوق العاده پایین موفق به استفاده از آن نشدیم.
ولی سرعت اینترنت هتل بسیار بسیار عالی بود.
5. مهمان نوازی و رفتار مناسب با توریست ها:
مردم تفلیس مردمان خوبی بودند . فوق العاده آدم های آروم و مهربونی بودند.
6. خرج و مخارج:
هزینه حمل و نقل و خوراک و تفریحات تقریبا مثل ایران هست.
7. مهارت رانندگی:
راننده های تفلیس مثل خیلی از جاهای دنیا به عابر پیاده توجه میکنند. قبل از خط عابر و با فاصله زیادی از خط توقف میکنند.
کلا در روزها با آرامش رانندگی میکنند ولی امان از رانندگی در شب ها . با سرعت فوق العاده زیادی رانندگی میکنن .
8. آشنایی با زبان انگلیسی:
تقریبا میتونم بگم اکثرشون انگلیسی نه میتونن حرف بزنن نه می فهمن . و ارتباط برقرار کردن باهاشون خیلی سخته .
9. بهداشت و تمیزی
میتونم بگم در مراکز عمومی تمیزی سرویس های بهداشتی متوسط رو به پایین هست. خبری از آب نیست .و امکانات دستشویی های فرنگی هم ضعیفه .
10.سهولت دسترسی
با استفاده از اپلیکیشن های جدید میتونید به راحتی اینترنتی تاکسی بگیرید به هرجا که میخوایید برید.
گرجستان طبیعت بی نظیری داره که چشم هر بیننده ای رو خیره میکنه. تفلیس شهری هست که اکثرا برای ورود به گرجستان انتخاب میشه.
برخلاف چیزهایی که شنیده میشه این شهر اصلا کوچک نیست و جاهای دیدنی کمی نداره. در طول یک هفته ای که ما در تفلیس بودیم و البته سری هم به کازبگی و متسختا زدیم متوجه شدیم که یک هفته بسیار زمان کمی برای دیدن تفلیس و دیدنی های اطراف هست.
طبیعت بکر و سرسبز با هوای بسیار عالی، مردمان مهربان و قانونمند که فقط متاسفانه به زبان انگلیسی اصلا مسلط نیستند و بیشتر با ایما و اشاره باید منظورتان را به آنها بفهمانید. سیستم حمل و نقل منظم و کارآمد.
شهری امن که به راحتی می توانید ساعت ها حتی در نیمه شب، در کوچه پس کوچه ها پرسه بزنید. پر از رستوران و کافه های زیبا با غذاهای متنوع و خوشمزه
همه این ها، این شهر را به محلی بی نظیر تبدیل کرده و تعداد بالای توریست از کشورهای مختلف گواه این است.
تفلیس، پایتخت باستانی و باشکوه گرجستان است.
داستان ها و روایات زیادی از این شهر وجود دارد. در اوایل قرن پنج، شاه واختانگ اول در میان جنگلی انبوه و سر به فلک کشیده به همراه شاهین خود مشغول شکار بود. شاهین قرقاولی را دید و چندین بار به او حمله کرد. پس از چندی هر دو پرنده سقوط کردند. همراهان پادشاه به دنبال شاهین سلطنتی رفتند و پرندگان را در چشمه های آب داغ کوهستان یافتند که هر دو جان خو را از دست داده بودند. پادشاه از آب گرم چشمه ها و بخار آن ها تحت تأثیر قرار گرفت، به گونه ای که تصمیم گرفت درختان جنگل را قطع کند و در این مکان شهری بنا کند و بدین گونه شهر تفلیس پا به عرصه زندگی گذاشت.
در سفر به تفلیس حتما در منطقه قدیمی که مملو از کافه ها هست قدم بزنید و بازدید از کلیسای ترینیتی، میدان ازادی، مجسمه ناریکالا، مجسمه شاه وختانگ و پل صلح را از دست ندید
کشور گرجستان یا بهتر بگم شهر تفلیس که ما 7 شب در آن اقامت داشتیم بسیار سرسبز و خوش آب و هوا تمیز است.دارای کلیساهای ارتدوکس متعدد که معروف ترین آن کلیسای سه گانه جامع مقدس است که گویا یکی از بزرگترین و مهمترین کلیساهای فرقه ارتدوکس در جهان می باشد.
از دیگر مراکز گردشگری تفلیس سیقناقی یا شهر عشق است که به تعبیر من جایی شبیه ماسوله خودمون بود و بسیار زیبا، مجسمه مادر یا ناری کالا که فضایی بسیار سرسبز و دیدنی در بام تفلیس بود که دسترسی آن با پله یا تله کابین هست (من پیشنهاد می کنم رفت را با تله کابین و برگشت رو پیاده از پله ها استفاده کنید)- انتن تلویزیون یا شهربازی یا فانیکولار هم یک تپه سرسبز دیگری بود که با تله کابینی شبیه اتوبوس به قله می رفت و اتفاقا روزی که به اونجا رفتیم جشنواره شراب بود و تمام شرکتهای شراب سازی به حالت نمایشگاه خودمون اونجا شراب تست همراه با مزه و موزیک می دادن.
پل صلح بر روی رودخانه عریض و زیبای تفلیس از دیگه مراکز دیدنی شهر هست و خیابان های روستاوِلی و پکینی 2 خیابون معروف شهر پر از مغازه های مجلل و بناهای زیبا که شبیه خیابون ولیعصر خودمون هستند.
حمام سولفور و پل زیبا و ابشار که بین ایرانی ها به حمام شاه عباسی شایعه هست ولی اینطور نیست هم برای دیدن زیباست. پارک واکه که مجسمه بزرگی از نماد کشور گرجستان در آن هست.
میدان آزادی و محله ایی به اسم تفلیس قدیم که اغلب ایرانی ها در آنجا هستند.
در عین این همه زیبایی که گفتم به نظر من گرجستان هنوز برای توریست پذیری و میهمان نوازی از توریست های خارجی بسیار ضعیف است و مردم و کسبه هاش و کارمندان مراکز توریستیش شدیدا نیاز به آموزشهای ویژه در نحوه رفتار و چگونگی ارتباط با توریست دارند چرا که داد و ستد و تهامل با گرجی ها مثل سایر کشورهایی که در صنعت توریست پیشرو و باسابقه هستند دلچسب و آرامش بخش نیست.
تفلیس شهر زیبا و سرسبز و خلوت و امنی هست اما مردمش از دید من بسیار بد خلق، شدیدا پول دوست، عبوس و کم حوصله و چشم چران هستن.
شهر از امنیت نسبتا بالایی برخوردار هست و شما در هرساعت از شبانه روز به راحتی می تونی با خانواده از سطح شهر و کوچه پس کوچه ها عبور کنید اما مردمش هنوز توریست مداری و رفتار با یک توریست خارجی رو بلد نیستن و فقط و فقط شما رو به چشم یک فرصتی که می تونند ازش منفعت مالی ببرند می بینند و در تمام تعاملات بسیار خشک و بدون انعطاف (مرغ یک پا داره) هستند و اصلا رضایت شما براشون مهم نیست و فقط منفعت خودشون رو در نظر می گیرند، اصلا ازشون انتظار گذشت و انعطاف پذیری نداشته باشید.
کم حوصله هستند و زود عصبانی می شوند ، در رستوران ها و مراکز توریستی کارمندانشان اخمو و بی اعصاب هستند(به دلیل حقوق بسیار کم و کار زیاد)بسیار ضریب خطاشون بالاست و در نهایت اگر اشتباه کنند از ترس اینکه از لحاظ مالی متضرر نشوند اشتباه و خسارت جبران آنرا با کمال گستاخی به گردن خود شما می اندازند آنقدر بی منطق پاسخ می دهند که شما ترجیح می دهید گذشت کنید تا بیشتر اعصابتان خرد نشود.
گرجی ها در کل شهر با چشمان متعجب به شما زل می زنند و چشم چرانی می کنند، من در اکثر کشورها دیدم که شهروندان آن کشور اگر متوجه بشوند شما توریست هستید در خیلی از مراکز توریستی و اماکن عمومی مراعات حال شما رو می کنند و مواظب شما هستند ولی اینجا بسیار حق به جانب هستند و اصلا از موضع خود کوتاه نمیان و موقعیت شما رو در نظر نمی گیرند.
سطح شهر پر است از متکدیانی که چندین متر دنبال شما می آیند و التماس می کنند که از شما پول یا غذا بگیرند.
مردم این سرزمین اغلب از لحاظ اقتصادی ضعیف هستند و کم درآمد و نگاهشون به دست توریست هست که اغلب توریست ها هم ایرانی و اغلب به نظر من از شهر شیراز بودن.
اونجا همه ماشین ها به دلیل نداشتن تعرفه گمرکی مدل بالا و خارجی لوکس هستند ولی فقر و ناتوانی مالی مردم از جایی مشخص می شود که شما حداقل روزی چند ماشین در سطح شهر می بینید که تصادف کرده اند و یا نیاز به تعمیر دارند ولی صاحبان آن ماشین های لوکس در کمال تعجب توان تعمیر آنرا ندارند و با همان وضعیت سوار ماشین می شوند(اونجا بیمه شخص ثالث اجباری نیست و دیه هم ندارند) اگر خدای نکره در آنجا ماشین به عابری بزند در نهایت شما بدون گرفتن دیه مجبور به رضایت هستید.
با اینکه اکثر ماشین ها لوکس هستند به علت گرونی بنزین(ارزانترین آن در شهر :2.14 لاری معادل 6000 تومان برای هر لیتر)اغلب مردم از وسایل نقلیه عمومی یا پیاده تردد می کنند و به خاطر همین ترافیک قابل توجهی در شهر وجود نداره.
قیمت آب مصرفی خانه ها در تفلیس بسیار ارزان و برق و گاز بسیار بسیار گران است، تمام اب های سطح شهر تفلیس خواراکی هستند.
در چهارراه ها و خیابان های عریض زیرگذار هایی برای رفتن عابر به آنطرف خیابان وجود دارد که حتما از آنها استفاده کنید و اصلا سعی نکنید که از وسط خیابان رد بشید چون قانون حق تقدم در آنجا 100 درصد است و اگر حق تقدم با عابر نباشد ماشین ها بدون هیچ رحم و گذشتی حتی به قیمت تصادف با شما به راهشون ادامه می دند و شما وسط خیابان غافلگیر و وحشت زده پابه فرار می گذارید.
در گرجستان اگر خواستید ریال ایران بدهید دلار یا لاری بگیرد اکثر اکسچنج های گرجی قبول می کنند ولی حتما این کار رو در صرافی های ایرانی انجام بدید چون اکسچنج های گرجی خیلی گرون حساب می کنند و سرتون کلاه میذارن(اکثرا هم یکی 2 درصد کمیسون می گیرند که تا لحظه اخر به شما نمی گن)
اونجا نرم افزار یاندکس شبیه اسنپ هست و از این طریق تاکسی بگیرید حدودا 30 درصد به نفعتان می شود البته اکثر جاها را می توانید با مترو بروید که خیلی کم هزینه است(نفری نیم لاری) کارت مترو را باید 2 لاری جداگانه خریداری کنید و شارژ کنید که از این کارت برای سوار شدن به اتوبوس و تله کابین هم می تونید استفاده کنید) ضمنا توالت در سطح شهر بسیار کم است که در این مواقع از قانون بین المللی هتل ها استفاده کنید (به دستشویی هتل ها در لابی بروید چون طبق قوانین بین المللی هر کسی می تواند از امکانات رایگان لابی هتلها بهره ببرد.)
در گرجستان نحوه ارزش گذاری هتل ها با سایر کشورها متفاوت است مثلا در گرجستان یک هتل 4 ستاره در حد یک هتل 2 ستاره جزیره کیش یا کشورهای دیگر است، معمولا فضای هتل ها بسیار محدود است و چیزی به اسم لابی ندارند، هتل های 4 ستاره و پایین تر اصلا استخر و امکانات تفریحی ندارند، همه چیز در اغلب هتل های 4 ستاره به پایین پولی هست حتی آب معدنی و چای در اتاق ها در صورتیکه با هزینه جداگانه سفارش دهید سرو می شود.(کلا از هتل های گرجستان انتظار زیادی نداشته باشید)
برندهای مک دونالد و KFC در هر منطقه از تفلیس دیده می شوند و نکته جالبش اینه که در گرجستان شما هر غذایی که سفارش بدید سس و در برخی موارد نان را باید جداگانه خریداری کنید و یک سس یکبار مصرف که در ایران 200 تومان است آنجا 1 لاری(2750) تومان است و حتی برندهای معروف مک دونالد و KFC هم تحت تاثیر قانون آنجا سس را جداگانه با شما حساب می کنند.
رستوران ماچاخلا در گرجستان بسیار معروف است و همه جا شعبه دارد این رستوران غذاهای و نوشیدنی های گرجی خوشمزه ای دارد که از غذا های ایرانی ارزان تر است(غذای ایرانی در گرجستان فوق العاده گرون و بی کیفیت هستن)(برای مثال خورشت قیمه 20 لاری یا 54000 تومان)
همه غذاهای معروف و خوشمزه گرجی رو امتحان کنید ضرر نمی کنید.
اسم غذاهای خوبشون :خینکالی پخته یا سرخ شده در روغن، آچارولی با طعم های مختلف، کوبداری که بهترینش کوبداری گوشت هست، کباب، کتلت با سس آلو و پوره سیب زمینی که خیلی خوشمزه است، خاچاپوری(حواستون باشه غذاهای گرجی در 2 سایز کوچک و بزرگ سرو میشه که من توصیه می کنم حتما حتما سایز کوچک رو برای هر نفر بگیرید چون هم اینکه واقعا کوچ نیست و بزرگ است هم اینکه با سایز بزرگش خیلی فرق نمی کند ولی یک سوم قیمت سایز بزرگ است)
نوشیدنی های گرجی: لیموناد با طعم ترخون که عالیه حتما تست کنید - شراب یا آب جوی گرجی
میوه از ایران گرونتر است و در کل چیزی برای خرید کردن نداره، چون همه چیز از ایران بی کیفیت تر و گرون تر هست به جز شراب که صنعت اصلی گرجستان است.
به ندرت می توانید نقشه توریستی یا باجه راهنمای توریست در شهر پیدا کنید فقط یک باجه در میدان آزادی هست که نقشه هم دارد به جز اون می توانید نقشه را از هتل های 5 ستاره و مجلل شهر به رایگان دریافت کنید.
زبان اصلی مردم گرجستان گرجی و زبان دومشان روسی هست، گیدا می شوند افرادی که فارسی هم بلدند گرجستانی های جوان انگلیسی بلدند اما افراد میانسال و رانندگان و فروشندگان محلی معمولا سلام هم به انگلیسی جواب نمی دهند(ضمن اینکه در فرهنگ گرجی سلام و احوالپرسی خیلی باب نیست)
اگر دوست دارید در گرجستان ماشین کرایه کنید حتما گواهینامه بین المللی داشته باشید به هیچ عنوان مست پشت فرمان ننشینید چون مثل اروپا قوانین بسیار سختگیرانه در این زمینه دارند من متاسفانه در این چند شب ایرانی هایی رو دیدم که مست رانندگی می کردند و پلیس دستگیرشون کرده بود.
دارو در این کشور برای ما خارجیها بسیار گران است بهتر است از ایران داروهای معمول را که احتمال دارد به آنها نیار پیدا کنید با خودتان همراه ببرید.
اگر در رستوران غذا سفارش می دهید غذایی را که از منو انتخاب می کنید اسم و عکس آنرا چندبار به گارسون نشان بدهید و اسمو تعداد مورد نظرتان را با تاکید بگویید چون در این مورد خیلی اشتباه می کنند و اخر سر هم اشتباه را گردن خودتان میندازند. در رستوران اگر مثلا شما 2 نفر هستید 2 غذای متفاوت سفارش بدهید صبر نمی کنند هر دو غذا با اماده شود با هم بیاورند سر میز هر کدام هر وقت اماده شد برایتان میاورند ، بارها پیش امد غذای یکی از ما حتی تا نیم ساعت زودتر از آن یکی آمد که در این حالت یا باید منتظر غذای دوستانتان بمانید تا همه با هم غذاخوردن را شروع کنید که انوقت غذای شما سرد می شود یا تنهایی شروع به خوردن غذا بکنید که در فرهنگ ما خیلی جالب نیست
به هر حال پیشنهاد من این است اگر هنوز کشورهایی مثل ترکیه، تایلند، قبرس، مالزی، چین ، سنگاپور، هند، جزایر بالی اندونزی، اوکراین، روسیه و دبی و آذربایجان و حتی ارمنستان رو نرفتید به کشور گرجستان سفر نکنید چون از هر نظر گرجستان از این کشورهایی که گفتم خیلی ضعیف تر هست و در اولویت های اخر سفرهای توریستی و گردشگری قرار دارد.
ضمنا برای اون دوستانی که فکر می کنند گرجستان به دلیل اینکه قرار است تا سال 2020 عضو اتحادیه اروپا بشود پس جای مناسبی برای مهاجرت هست اصلا اینگونه نیست گول حرفهای ایرانیان مقیم این کشور رو نخورید اولا که وضعیت کسب و کار و اقتصاد شدیدا در این کشور نوپا و ضعیف است و بیشتر درآمدشون هم از توریست های ایرانی هست، من ایرانی های زیادی رو انجا دیدم که با رویاهای رنگی به اونجا مهاجرت کردند و همه در معرض ورشکستگی و بدبختی بودند چون اونجا کسب و کار برای خارجیها رونق نداره پول به سختی در میاد حتی برای خود گرجی ها - علاوه بر مشکلات اقتصادی فراوان،قوانین مهاجرت گرجستان پیوسته در حال تغییر و سخت تر شدنه و اصلا نمیشه روی تعهدات دولت یک کشور در حال توسعه که خودش هزارتا بدبختی داره حساب کرد،(اول قانون دریافت شهروندی 6 سال بود که الان صحبتش بود دولت می خواد بکنه 12 سال ، حتی برای کسانی که از 6 سال پیش اینجا بودن) این کشور هنوز خیلی کار داره و خیلی مونده تا به کشورهای پیشرفته اروپایی که سالها سابقه مهاجر پذیری و توریست پذیری دارند برسه، هنوز نه قانون مهاجرتی قابل اعتماد و نه زیرساخت توریستی در این زمینه در کشورشون وجود نداره، به نظر من خود پایتخت گرجستان به جز چند تا منطقه زیبای گردشگری و خیابون مابقی جاهاش در حد شهرستان ها ایران هم نبود
این شایعه ای هم که بین ایرانی های مهاجر به این کشور معروف است که گرجستان سومین یا پنجمین کشور امن جهان است کاملا دروغ است و ما در اخبار رسمی خودشون دیدیم که گفتند در سال 2017 بیست و نهمین کشور امن جهان هستند که البته ایران هم رتبه 137 بود، مگر می شود گرجستان از کشورهایی مثل سوئد سوییس هلند بلژیک استرالیا دانمارک المان فرانسه و اینها که یک عمره روی استاندارهای بین المللی و اروپایی به طور جدی و حرفه ای کار می کنند و چند صد سال سابقه درخشان دارند امن تر باشد؟
تفلیس،پایتخت کم جمعیت کشور گرجستان،از پتانسیل های فراوان جغرافیایی مانند هم جواری با دامنه کوه و عبور رود کورا از میان شهر برای هر چه زیبا تر شدن فضای شهر بهره می برد.گرچه پایتخت یک کشور است اما در تکاپوی تغییر از شهری با جلوه سنتی و قدیمی به شهری مدرن است که چندین سال زمان می برد.بیشتر ساختمانهای شهر نمای قدیمی و سنتی و البته ساده دارند( به غیر از ساختمانهای چند خیابان) که این به سبک زندگی ساده و بی آلایش گرجی ها بر می گردد.حمل و نقل در شهر با مترو و اتوبوس و تاکسی انجام می گیرد که بدلیل هزینه های پایین کرایه تاکسی،بهترین گزینه استفاده از تاکسی است.بیشتر جاذبه های شهر در منطقه تفلیس قدیم قرار دارد و جاذبه دیگر شهر،کلیساهای فراوان آن است که در هر گوشه و کنار آنها را میبینید و بعضی از آنها بقدری زیبا هستند که محو تماشای آنها و فضای داخل آنها خواهید شد.امنیت در شهر بسیار بالاست و هر چند دقیقه یکبار حتما یک ماشین پلیس در حال گشت زنی خواهید دید.سطح درک زبان انگلیسی مردم پایین است.تفلیس علاوه بر جاذبه ها و هوای مطبوع در فصل بهار و تابستان(اردیبهشت تا اوایل شهریور)،بهشت غذاهای لذیذ گرجی و نوشیدنی های فوق العاده است.
شهر آنچنان در شب ها زنده نیست و معمولا بعد از ساعت 23 افراد کمی را در خیابان مشاهده می کنید.هزینه غذا و حمل و نقل بسیار خوب و پایین است اما این شهر برای خرید پیشنهاد نمی شود.
مردم تفلیس بر خلاف گفته خیلی از دوستان،آنچنان مهمان نواز نیستند،جدی و سرد رفتار می کنند،اما این به این معنی نیست که با توریست ها برخورد بدی داشته باشند،اما توقع برخورد گرم و همراه با لبخند را زیاد نداشته باشید.
من و خانواده ابتدای تیر ماه 96 به دو شهر تفلیس و باتومی سفر کردیم
تفلیس شهری با طبیعت و آب و هوای خوبه که مناسب برای افرادی است که علاقم مند به گشت گذار شهری و طبیعتند.و تقریبا از ساختمان های لوکس و انچنانی خبری نیست.
کافه و رستوران های شهری بسیار عالیند و به ذائقه ایرانی نزدیک
امنیت شهر بسیار بالاست
و مردم ممان نوازی هستند.
برای خرید به نسبت ترکیه مناسب نیست
مردم خیلی سیگار میکشند
قیمت تاکسی مناسبه ولی باید حواستون باشه زیاد نگیرن
من و همسرم در سال 96 سفری 4 روزه به شهر تفلیس داشتیم. این سفر برای ما سفری دلپذیر بود و بر اساس تجارب ما از سفرهای مختلفی که تابحال رفته ایم، می توانیم سفر به شهر تفلیس را به کسانی که علاقه مند به شناخت فرهنگ و تاریخ و در عین حال کسب آرامش هستند پیشنهاد کنیم. و در عین حال میشود گفت شهر تفلیس برای کسانی که علاقه مند به سفرهای تجملاتی و یا مراکز خرید هستند خیلی شهر مناسبی نیست. کلیه تجارب خودمان از شهر تفلیس را به تفکیک بیان می کنم.
اطلاعات کلی : شهر تفلیس پایتخت کشور گرجستان و بزرگترین شهر گرجستان هست و از اون به عنوان عروس شهر های آسیای میانه و قفقاز یاد میکنند. اسم این شهر که در زبان گرجی «تْبیلیسی» هست مشتق از واژه «تْبیلی» به معنای گرم؛ منسوب به چشمههای آب گرم تفلیس هست. این شهر در دو طرف با رود کُر یا متکواری وسعت یافته و از سه طرف با کوه احاطه شده و معمولا به همین دلیل همیشه اب و هوای مطبوعی دارد.
غذا و رستورانها: تنوع و طعم غذاهای گرجی یکی از مشخصه های مهم و عالی در منطقه هست و طرفداران بسیاری داره. به نظر ما یکی از جذاب ترین قسمت های سفر به تفلیس تجربه غذاهای محلی تفلیس و رستوران های اونجاست. غذاهای تفلیس بسیار با طبع ما ایرانی ها همخوانی دارد و معمولا کمی خوش نمک هستند و در اکثر غذااه از گوشت قرمز استفاده می کنند. یکی از رستوران های عالی و با قیمت مناسب شهر تفلیس که خود به عنوان جاذبه گردشگری این شهر هست رستوران سامیکیتنوماچخلا هست که دو شعبه در میدان شاردنی و میدان آزادی داره. با توجه به اینکه ما اکثر غذاهای گرجی رو امتحان کردیم پیشنهاد میکنیم غذاهایی مانند انواع خاچاپوری خصوصا ایمرولی، خینکالی، متسوادی و سالاد بادمجان را حتما امتحان کنید. در رستوران های تفلیس معمولا اماده کردن غذاها زمان بر هست و فرصت خوبی هست که در رستورانها از دیدن فرهنگ مردم لذت ببرید. معمولا پیش غذا و غذای اصلی را باهم سرو نمیکنند و اجازه می دهند تا پیش غذا را میل کنید و سپس غذای اصلی را می اورند. قیمت غذاهای محلی آنجا معمولا در حد معمول هست و برای مثال در چند روزی که انجا بودیم معمولا قیمت وعده غذایی ما برای دو نفر 40 لاری میشد.
اب و هوای تفلیس: هوای تفلیس به دلیل نسیم مستمری که از سمت کوهستانها میاد همیشه پاک هست و آسمان همیشه آبی اونجا شما رو شیفته خودش میکنه. رنگ آبی عمیق آسمان تفلیس معروف هست و در روزهای افتابی قطعا از دیدنش لذت خواهید برد. تفلیس از نظر آب و هوایی به نوعی جز اب و هوای نسبتا سرد محسوب میشه. متوسط درجه حرارت تفلیس 13 درجه هست. معمولا در گرمترین ماه تابستان درجة حرارت به ۲۵ و در روزهای سرد ماه زمستان به منفی ۹ میرسه. از آذر تا اسفند فصل مناسبی برای سفر به این شهر نیست و معمولا دمای هوا به زیر صفر میرسه . از اردیبهشت تا اخر تابستان فرصت خوبی برای سفر به این شهر هست.
امنیت: از نظر امنیت این شهر جز شهرهای ارام و امن محسوب میشه و معمولا شبها در ساعت ده همه فروشگاه ها و مغازه ها می بندند با این حال در حال خلوت هم سهر کاملا در ارامش هست.
اینترنت: شما تو تفلیس اینترنت با سرعت عالی رو تجربه میکنید و یکی از جذابترین قسمتهای اینترت تفلیس اینه که تو اکثر قسمتهای شهر مثل میدون های اصلی اینترنت بصورت رایگان برای همه موجود هست و فقط کافیه به وای فای با اسم تبلیسی لاو یو وصل بشید و لذت یک اینترنت کاملا پرسرعت رو تجربه کنید.
سیستم حمل و نقل عمومی و تاکسی: در این سفر ما کلا به دلیل قیمت تقریبا مناسب تاکسی ها همیشه از تاکسی استفاده میکردیم. قیمت معمول برای سفرهای داخل شهری 5 تا 8 لاری بود و معمولا هر قیمتی که راننده گفت اگر تخفیف بخواهید تخفیف هم می دهند. برای سوار شدن تاکسی هم هر کجای شهر که باشید با ایستادن کنار خیابان در کمتر چند دقیفه تاکسی برایتان پیدا می شود.
علاوه بر تاکسی از اتوبوس و مترو هم میشه استفاده کرد. اتوبوسهای تفلیس به رنگ آبی و زرد هستند و همگی شماره مسیر مربوط به خودشون رو در جلوی ماشین نوشتند. بسیاری از ایستگاههای اتوبوس دارای صفحهای اتوماتیک هستند که خدمات قبل، در حین سفر و بعد از رسیدن به مقصد رو نشان میده. سفر به هر کجای شهر هزینهای معادل ۵۰ تتری داره یعنی نیم لاری.
شبکه متروی تفلیس، دو خط مترو داره که در ایستگاه میدان شهر تقاطع پیدا میکنن. برای استفاده از مترو باید از کارت مترومانی استفاده کرد: این کارت رو می شه از هر ایستگاهی خریداری و شارژ کرد. صرف نظر از فاصله، هزینه سفر با مترو هم ۵۰ تتری هست.
سهولت دسترسی: تفلیس شهری هست که خیلی کوچک و جمع و جور هست و راحت به تمام مکان های توریستی میتونید دسترسی داشته باشد و همینکه در شهر قدم میزنید ناخوداگاه بسیاری از مراکز دیدنی را میبینید و وارد میشوید. مخصوصا اگر گوگل مپ داشته باشید خیلی از جاها را میتوانید پیاده و طی مسافت کم برید.
مهارت رانندگی: در تفلیس حتی در بزرگ راه ها و شهرهای اطراف که هیچ ماشینی هم در خیابان نباشد از سرعت مجاز که معمولا حدود 70 تا بود بیشتر نمیرفتند و بسیار ایمن رانندگی می کنند.
آشنایی با زبان انگلیسی: زبان تفلیسی زبان بسیار سختی هست و الفبای مخصوص به خودشون رو دارند و اکثر افراد شهر با زبان انگلیسی آشنایی بسیار کمی دارن . البته دخترها و پسرهای جوان کمی راحت تر انگلیسی میفهمند و اگر نیاز به صحبت برای گرفتن راهنمایی داشتید از جوانترها بپرسید.
مراکز خرید: تفلیس خیلی شهر مناسبی برای خرید نیست برای مثال ما اکثر پاساژهای خیابان روستاولی را دیدیم و همینطور به مرکز خرید تبلیسی مال هم رفتیم اما قیمت برندهای معروف کمتر از ایران نبودند و خودشان هم برند خاصی که قیمت مناسب با کیفیت خوب باشد نداشتند.
برخورد با توریست: برخورد مردم تفلیس با توریست ها کاملا در حد معمولی هست یعنی و بدرفتاری با توریستها در آنجا ندیدیم.
تمیزی و نظافت: از نظری پاکیزگی شهر پاکیزه ای هست و نشانی از آلودگی در جایی ندیدیم.
چنچ کردن پول: در تفلیس دو جور صرافی هست صرافی هایی که علامت درصد مالیاتی دارند و صرافی هایی که علامت درصد ندارند. باید پول را در صرافی های بدون مالیات چنچ کرد چون در غیر این صورت حدود 50 هزارتومان برای هر صد دلار برای شما مالیات محسوب می شود.
خرج و مخارج زندگی: خرج زندگی و سفر در تفلیس شبیه زندگی در ایران هست و مثلا کل هزینه سفر ما هزینه تور و خوردو خوراک و تاکسی و ... 4 میلیون تومان شد.
هتل های تفلیس: در تفلیس هتل بسیار فراوان هست اما باید در نظر بگیرید که کیفیت هتل ها در تفلیس کمی پایینتر از ستاره هایش هست و باید انتظارات خودمون رو نسبت به هتل ها خیلی بالا نبریم.
سوغات این شهر: یکی از سوغات جالب تفلیس، کانتسی است. کانتسی ها در واقع نوعی ظرف نوشیدنی اند که با استفاده از شاخ بز، قوچ و یا گاو نر درست میشن و در میهمانی های گرجی در قدیم کاربرد داشتند. این شاخ ها به تزئینات مختلفی فروخته می شن. خانجالی هم نوعی خنجر دو لبه و دست ساز هست که میتونید در سفر به تفلیس بخرین. از موارد خوراکی سوغاتی میشه چورچخلا رو نام برد که ترکیبی از شیره عسل یا انگور با گردو و یا بادوم هست.
تورهای گردشگری داخل و خارج از شهر: در کل شهر مخصوصا در میدان شاردنی بسیاری از افراد هستند که تابلوی تورهای مختلف با قیمت را ارائه می کنند مثلا ما تور سه شهر متسختا، گوری و اوپلیستسیخه رو به قیمت 100 لاری برای فقط خودمون بصورت اختصاصی گرفتیم.
قومیت اکثر توریستها: توریستهای ایرانی فوق العاده زیاد هستند و از قومیت های چینی هم خیلی دیدم.
مکان های توریسی: من اسم تفلیس رو شهر کلیساها گذاشتم چون حسابی پر از کلیساهای دیدنی هست مثل کلیسای سیونی، کاشوتی و سامبا . بازار درای بریج، موزه ملی، مجسمه کارتلیس ددا، خیابان روستاولی، خیابان شاردنی، ناری قلعه و ... از جاهای دیدنی تفلیس هستند.
چند روز برای دیدن تفلیس لازم هست: بنظرم برای سفر به تفلیس سه الی چهار روز کافی هست و میشه تو همین 4 روز کلیه مکانهای دیدنی تفلیس رو دید.
با سلام
من و همسرم برای تعطیلات عید 97 به این شهر سفر کردیم با اینکه در ابتدا کمی سخت بود اما واقعا بهمون خوش گذشت.
تفلیس شهری فوقالعاده زیباست. به نظرم آب و هوای عالی آن به شدت توی روحیه آدم به خصوص برای ما تهرانی ها که همیشه در معرض آلودگی هستیم اثر مثبت داره. البته الان که عید بود کمی سرد بود ولی تابستان به شدت هوا عالیه
معروف ترین جاهای تفریحی تفلیس یکی تور سه شهر هست شامل شهرهای متسختا، شر سنگی و گوری) که هر کدوم زیبایی های خودش رو داره. و یکی دیگه شهر عشق (سیغناقی) هست که پیشنهاد میکنم اگر به تفلیس رفتین حتما به این شهر برین جاده رسیدن به شهر فوق العاده مهیج و زیباست و داخل خود شهر هم همینطور.
جاهای دیگه ای که ما رفتیم پارک حیدر علی اف و در همان حوالی مجسمه مادر و کلیسای معروف آن بود
دریاچه لاک پشتها هم رفتیم و بعد با تله کاپین از اونجا اومدیم پایین اونم قشنگ بود.
برای خرید چندتا پاساژ هست از جمله گلوریا و ایست پوینت. خیابان روستا ولی و شاردنی هم در حوالی میدان آزادی که مرکز شهر هست برای گشتن و خرید خوبه.
یکی از سوغاتیهای تفلیس آب نبات چورچ خلا هست که طعم جالبی داره البته باب میل همه نیست.